Luna Nouă în zodia Taur, 23 aprilie 2020

                 Luna Nouă în zodia Taur

            „A trăi înseamnă a te vindeca și reînnoi în fiecare zi.” H. F. Amiel
            Momentul de Lună Nouă are loc în data de 23 aprilie 2020, la ora 5:26, la 3˚24’, în zodia Taur. Ascendentul momentului este în zodia Berbec, cu Luna Nouă în casa I-a, casa vieții, a personalității, ego-ul, nevoia de autoafirmare, de inițiativă, acțiune personală.
            Luna Nouă în semnul Taur sporește stabilitatea, spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material. Această Lună Nouă ne vorbește despre analiza propriei vieți, despre personalitatea fiecăruia, modul în care reușim să ne integrăm în realitatea actuală, de a face față schimbărilor. Privită prin prisma conjuncției cu Uranus, poate aduce revelații legate de sensul vieții (în aspect favorabil cu Nodurile Lunare), despre noi posibilități de a face o schimbare în viața personală, de a ne redefini propriile valori, ceea ce ne poate aduce și realizări în plan material. Este energia care ne conduce către reușită, cât timp ne urmăm intuiția și ne folosim de răbdare și înțelepciune, în sensul progresului în plan personal.
            Mai înainte de toate, tot ce clădim acum trebuie făcut cu simț de răspundere conștientizând valoarea și impactul propriilor acțiuni și faptul că putem avea repercursiuni pe termen îndelungat. Ascendentul în zodia Berbec aduce în vedere curajul, impulsivitatea, acțiunea, dorința de a cuceri, nevoia de autoafirmare, de atingere a scopurilor personale. Marte (guvernatorul ascendentului din semnul Berbec) aflat în zodia Vărsător, în casa a XI-a, a idealurilor, ne averizează că suntem puși în fața unor alegeri iar acțiunile pe care le demarăm pot avea impact puternic asupra grupului din care facem parte, infuențează, într-o mai mare sau mică măsură, umanitatea în ansamblul ei. Suntem capabili să privim în profuzime și să vedem ce anume din trecut ne-a marcat și trebuie vindecat pentru a da un nou sens propriului Eu. Dorința de sacrificiu în numele unei dreptăți, personale sau sociale, ne poate ajuta să privim cu mai multă obiectivitate propria ființă. Înainte de toate este necesar să acceptăm că, într-o lume tristă, lipsită de speranța de mai bine, nu ai cum să te simți un om fericit, împlinit. Marte se află în aspect favorabil cu Venus (guvernatoarea zodiei Taur, unde se află Luna Nouă – noul început!). Aflată într-o zodie a comunicării, semnul Gemeni, ne aduce în vedere capacitatea de a obține ceea ce ne dorim, printr-o comunciare sinceră, prin deschiderea către cunoaștere, către nou, către tot ceea ce ne-ar putea aduce progresul, în plan personal și social.
            Avem tendința să ne lăsăm atrași într-o zonă a confortului, a delăsării, a neîncrederii în propria persoană, ne lăsăm copleșiți de trecut, de suferință. Luna Nouă în careu cu Saturn din zodia Vărsător, casa a XI-a, casa prietenilor și a protectorilor, a idealurilor, a cauzelor în slujba cărora ne punem în viața socială, anunță evenimente sociale și personale cărora le facem față cu greu, se cere multă maturitate și controlul propriilor emoții, trăiri pentru a reuși să depășim eventualele conflicte. Dacă Luna reprezintă instinctul, emoția, impulsul de a acționa, Saturn semnifică autocontrolul, structura, disciplina astfel că este posibil să ne lăsăm copleșiți de frică, de instincte care ar putea pune stăpânire pe propria persoană blocând astfel posibilitatea de a vedea oportunitățile care ne pot conduce spre progres, avem capacitatea de a trece cu mai multă înțelecpiune peste eventualele pierderi de natură materială sau din plan afectiv. Poate fi pierderea unor relații de prietenie, separarea de un grup, plecarea dintr-o organizație, distrugerea unor asocieri care păreau a fi de un real sprijin.  
            Saturn, prin acțiunea lui, reușește să ne arate care este esența vieții, avem ocazia să ne ocupăm de acele aspecte prin care ne regăsim, revenim în ființa noastră, ne privim propriile idei, idealurile de viață, cu mai multă responsabilitate, fără să mai avem așteptări de la ceilalți. Este o perioadă în care este necesar să fim blânzi cu propria persoană, să observăm că fericirea, fricile,  monștrii interiori dar și iubirea, bunătatea și fericirea vin din noi. Avem capacitatea să reflectăm în afara noastră propriile trăiri așa cum avem capacitatea de a ne împlini propriile idealuri debarasându-ne de trecut, de situațiile confuze, de oameni care ne creează sentimentul de nesiguranță, de teamă. Ne putem elibera singuri de tot ceea ce ne creează frică, neputință, durere!
            Cu Lilith în conjuncție cu Chiron și cu Ascendentul, în semnul Berbec și în opoziție cu asteroidul Yunona, se poate vorbi despre situația în care „ne furăm singuri căciula” convingându-ne că există un zid imens, pe care este absolut necesar să-l „lovim cu târnăcopul” pentru că „așa nu se mai poate”, fără să ne dăm seama că suntem manipulați, șantajați, suntem predispuși la compromisuri pentru a obține rapid recunoașterea, atenția celorlalți, dar poate fi și nevoia de a ieși in propria capcană, la care am lucrat în mod direct sau indirect. Lilith produce manifestarea distorsionată a personalității (aroganță, egoism, grandomanie, sadism), precum și o perturbare a liberului arbitru. Este vorba, de fapt, despre propriile frici, o perioadă de întunecare a minții, de rătăcire, de confuzii care aduc la suprafață  proprii monștri, doar pentru că, de ceva timp, am uitat să credem că există lucruri mult mai înalte și mai frumoase pe care le putem accesa cu sufletul aducând la suprafață iubirea, bunul simț, compasiunea și înțelegerea. Ne confruntăm cu dușmanul ascuns, nu de puține ori ne vom gândi la karmă, la cât de neputincioși suntem în fața adversarilor dar și a schimbărilor care vin către noi, tocmai pentru că ne e teamă să ne vedem așa cum suntem, de fapt. Putem ajunge foarte ușor să ne autosabotăm, ne lăsăm conduși de rătăciri de moment încercând să ne justificăm propria impulsivitate, agresivitatea. Relațiile de cuplu, asocierile, parteneriatele sunt supuse unor teste, dezamăgirilor, se produc acum traume, răni care ne pot marca pe termen îndelungat.
            Ne putem aștepta să fim ajutați, găsim soluții salvatoare izvorâte din spiritualitate, avem rezolvarea problemelor părților întunecate din propria ființă. Luna Nouă, în aspect favorabil cu Nodurile Lunare, ne aduce mai aproape de propriul țel, ne dă speranța că, dincolo de toate aceste pierderi, de această supunere, sentiment de neputință, există Lumina, focul interior care va țâșni cu forță la momentul oportun, atunci când ne vom ridica și vom renaște mai puternici. Tot ce avem acum de făcut este să exersăm iertarea față de semenii noștri, să nu coborâm în mocirla celor care au pregătit-o, cu bună știință, pentru a ne pierde sufletul. Acum trebuie să ne lăsăm învăluiți de lumină, de iubire și înțelegere. Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Taur în care verbul de „a avea” se împletește, în mod armonios, cu verbul „a fi”.
            Mesajul acestei Luni Noi din Taur este: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor”. Mesajul este acela că trebuie să integrăm aceste valori mai presus de planul terestru, material sondându-ne propria ființă, redescoperind nevoia de iubire dar și capacitatea de a dărui, înainte de a pretinde că ni se cuvine să primim ceva. Este necesar să ne analizăm cu sinceritate, să privim dincolo de aparențe regăsindu-ne astfel echilibrul și frumusețea propriului suflet, prin ceea ce oferim din iubire și credință.  
            Luna Nouă în zodia Taur se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, îndeosebi a  celor născuţi în preajma datei de 23 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropierea 4˚ în semne fixe  (± 3 grade).

               Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Taur pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – este o perioadă favorabilă pentru câștigurile venite din muncă proprie, de dezvoltare și valorificare a propriilor abilități și talente de care dispui în sensul evoluției în plan financiar. Te simți motivat să găsești noi modalități de a spori veniturile din muncă proprie având șansa să faci o schimbare, oarecum dureroasă, dar necesară. Este important să ai mai multă încredere în tine, în capacitățile de a obține ceea ce îți dorești! Este bine să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Poți lansa acum noi strategii legate de o afacere, un loc de muncă, o posibilă creștere de salariu.

            Taur – ești mult mai preocupat de felul în care arăți, de modul în care te percepe lumea fiind posibilă o schimbare de look, o îmbunătățire a propriei garderobe, ieșirea în față, îmbunătățirea propriei imagini în plan social. Se poate vorbi acum despre schimbări neașteptate care vizează cariera. Este posibil să constați, mai devreme sau mai târziu, că tot răul de acum este, de fapt, spre bine de mai târziu! Pot apărea alte începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți, în plan relațional. Atenție la eventuale probleme care pot să apară în relația cu șefii, autoritățile!

            Gemeni – putem vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, fie datorită unor frustrări, tensiuni interiore, fie venite din exterior simțindu-te nedreptățit, pedepsit, atacat din umbră de dușmani ascunși. Este o perioadă favorabilă insiprației, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

             Rac –  urmează o perioadă de relaționare intensă cu prietenii, integrarea într-un nou grup, asociație, legarea de noi prietenii care vor juca un rol decisiv în progresul personal. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

            Leu – este timpul să arăți lumii de ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, îți asumi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Nu este exclus să te cerți cu un șef și astfel să vrei să îți iei un nou start, mult mai promițător pentru tine, în plan profesional.

            Fecioară – perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertatea de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorii. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Balanță – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluțue. Ești atras de ocultism, mister, de aflarea secretelor, te poți implica în relații de natură karmică sau de natură sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți să afli despre un deces printre cunoscuți.

             Scorpion – se intensifică acum relațiile de parteneriat, poate fi vorba despre un nou început în relația de cuplu, de mariaj sau poate că acum iei decizia de a da startul unei noi relații. Te implici în noi asocieri, negocieri și semnarea de noi contracte. Dorința de independență te poate aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de echilibru, prudență și cooperare în relațiile de parteneriat.

            Săgetător – este o perioadă favorabilă unui nou start legat de locul de muncă, implicarea în proiecte din cadrul colectivului de muncă. Poți să te cerți cu colegi, sau să nu îți mai convină modul în care ești tratat de un superior. Cert este că te gândești foarte serios la o schimbare ce vizează jobul. Este posibil să participi acum la noi interviuri de angajare sau poți obține beneficii la locul de muncă. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o dietă sau un tratament mai eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate.

            Capricorn – urmează o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat iar acest lucru te va ajuta să valorifici abilitățile personale remarcându-te în grupul din care faci parte. Poate fi o perioadă de echilibrare în plan sentimental, de pierdere dar și de câștig, de redescoperirere a unei noi direcții. Oricât de greu ți s-ar părea să treci printr-o despărțire, se anunță acum șansa de a întâlni pe cineva care va juca un rol important în viața ta. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus.

            Vărsător – ești mult mai preocupat de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Este posibil să suferi o pierdere neașteptată, se strică un obiect de valoare sau renunți la o înțelegere care vizează un bun imobiliar, datorită conjuncturilor actuale. Îți poate veni brusc dorul de locul natal și să vrei să faci o călătorie la casa părintească sau iei decizia de a schimba domiciliul. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa sau reiei relația cu părinții, te preocupi mai mult de aceștia. 

             Pești – putem vorbi despre o perioadă în care vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.