Luna Nouă în zodia Taur, 15 mai 2018

 LN in Taur 15 mai 2018           Luna Nouă în zodia Taur
 
            „A trăi înseamnă a te vindeca și reînnoi în fiecare zi, dar și a te regăsi și recuceri.” Henri Frederic Amiel
            În data de 15 mai 2018 are loc faza de Lună Nouă, la ora 14:47’, la 24˚36’, în zodia Taur. Ascendentul momentului este în zodia Fecioară, cu Luna Nouă în casa a IX-a, a înțelepciunii și progresului. 
           Luna Nouă în semnul Taur sporește stabilitatea, spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material. Luna Nouă este în casa a IX-a, a spiritualității, a înțelepciunii și a progresului, a călătoriilor lungi și a relației cu străinătatea, a studiilor superioare, filosofiei și religiei favorizând reformularea principiilor și a valorilor morale după care ne ghidăm existența simțind o mai mare nevoie de evoluție, progres în plan spiritual. Mai înainte de toate, tot ce clădim acum trebuie făcut cu simț de răspundere conștientizând valoarea și impactul propriilor acțiuni și faptul că putem avea repercursiuni pe termen îndelungat.
            Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Taur care ne pune față în față cu nevoia de a progresa în plan material fiind important să nu neglijăm latura spirituală a existenței. Cu Mercur (guvernatorul Ascendentului, în semnul Fecioară, aflat în  casa a VIII-a, resursele celorlalţi, sexualitatea şi ocultismul, casa morții și a renașterii) în conjuncție separantă cu Uranus ce va intra în zodia Taur la câteva ore de la momentul maxim de Lună Nouă în zodia Taur (la ora 18:16’) în careu cu Marte aflat la grad anaretic în semnul Capricorn. Este un aspect astral care aduce la suprafață comportamentul rebel, atitudinea nonconformistă, materialismul, nevoia de transformare, de renaștere, originalitate, individualitate dar și simțul critic. Schimbările se produc brusc, ne iau prin surpindere putându-ne aștepta, în următoarea perioadă, la probleme de natură financiară, pierderea de persoane dragi, în urma unor accidente.  Sunt divulgate secrete ce țin de procese, mass-media, moșteniri, sexualitate, evenimente arce vor determina transformări profunde în propria conștiință. Sunt aduse la suprafață secrete, în mod brutal, menite să ne determine  să schimbăm direcția.
            Ascendentul în zodia Fecioară, în trigon cu Luna Nouă din semnul Taur, subliniază dorința de stabilitate, pragmatismul, perfecționismul, nevoia de a ne sacrifica pentru bunăstarea personală prin muncă existând riscul să neglijăm latura spirituală a existenței. Se va pune mai mult accent pe sănătate, igienă, alimentație, noi modalități de a ne îmbunătăți relația cu ceilalți la locul de muncă. Se remarcă atenția la detalii dar și predispoziția către obsesii, fie că e vorba despre muncă sau sănătatea propriului organism. Putem observa tendința de a fi ancorați în concret, nevoia de ordine și curățenie.
            Recepția mutuală (planetele fac schimb de domiciliu) dintre Mercur (în semnul Taur) și Venus (în zodia Gemeni) ne susține pentru a redescoperi și folosi noi forme de cunoaștere, intuitivă sau intelectuală, fapt care ne ajută să depășim eventualele blocaje care stau în calea comunicării. Suntem invitați să devenim mult mai conștienți de puterea cuvântului și importanța acestuia, în ceea ce privește descoperirea unui nou mod de a relaționa, de a investi în artă, în ceea ce ne înnobilează ființa, de a ne schimba atitudinea, de a demara noi proiecte care necesită idei originale, curaj, ambiție, forță de convingere, echilibru, dorința de cunoaștere, o mai bună organizare, în carieră și plan social. Se va insista acum pe nevoia de dreptate, armonie, găsirea sensului prin iubire și credință dar și prin aducerea la suprafață a unor adevăruri, traume, suferințe. 
            Pe de altă parte, în acest moment de Lună Nouă în Taur, trigonul dintre Jupiter retrograd (din zodia Scorpion) și Neptun (din semnul Pești) ne dă forța necesară pentru a depăși eventualele pierderi de natură materială prin credință și iubire, redescoperind comori nebănuite, acolo unde nu aveam habar vreodată că am putea să călcăm, pe târâmuri necunoscute, neexplorate. Beneficiem acum de intuiție și încrederea că, dincolo de toate aceste pierderi care țin de planul politic, economic există lucruri mult mai înalte, de folos propriei evoluții pe care le putem accesa doar prin încrederea în Divinitate. Este îndemnul de a păstra în suflet credința și lumina fapt care ne ajută să depășim orice neajuns, neîmplinire din această existență.
            Nu este un eveniment astrologic uşor, vorbim despre unul plin de schimbări exterioare sau interioare, cu consecinţe în sectorul financiar sau al familiei, cu probleme în plan relațional dar și în mediul de afaceri. Pot să apară tentaţii, există predispoziția la aventuri de natură sexuală, compromisuri, sarcini nedorite, crește interesul pentru științele oculte. Resimțim nevoia profundă de transformare existând însă riscul de a face alegeri greșite, ne iluzionăm, ne lăsăm atrași de promisiuni deșarte.
            În această perioadă resimțim o mai mare nevoie de a ne întoarce la propriile valori culturale, la tradiție, spiritualitate și adevărata credință. Toată această energie ne susține să învățăm comunicarea prin iubire punând mai presus de propriul ego responsabilitatea, principiile morale și, implicit, propria evoluție în plan spiritual. Poate avea loc un salt evolutiv, prin suferință ce-i drept, prin renunțări și redescoperirea unor traume legate de relația cu persoane care ne-au marcat profund în trecut.
            Luna Nouă este şi începutul Ciclului Lunar care se extinde pe durata a 28 de zile astfel că începe un nou Ciclu Lunar care se va încheia la următoarea Lună Nouă (în data de 13 iunie 2018). Momentul de Lună Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), activități, întâlniri pe care vrem să le ținem în secret. Putem concepe un plan, o strategie de lucru, ne formulăm dorințele sau să le notăm într-o agendă. Este foarte important să acordăm atenție la ceea ce ne dorim şi gândim pentru că şansele de împlinire sunt mai mari decât în alte perioade. De evitat gândirea negativă, certurile, starea de pesimism, de neîncredere în propria persoană întrucât riscăm să atragem ghinionul și obstacolele în viața noastră. Este indicat să dăm acum startul unor acțiuni sau proiecte importante, să facem o schimbare de domiciliu. Putem să cumpărăm obiecte de valoare, să începem o relație sau o afacere, odată ce Luna intră în faza de creștere, la cel puțin trei zile de la momentul maxim de Lună Nouă. 
            Luna Nouă în zodia Taur care aduce în prim plan nevoia de „a avea”, de a ne asigura confortul în plan material: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor”. Mesajul este, de fapt, să reușim integrarea acestor valori mai presus de planul terestru, material sondându-ne propria ființă, redescoperind nevoia de iubire dar și capacitatea de a dărui, înainte de a pretinde că ni se cuvine să primim ceva. Este necesar să ne analizăm cu sinceritate, să privim dincolo de aparențe regăsindu-ne astfel echilibrul și frumusețea propriului suflet, prin ceea ce oferim din iubire și credință.  
            Luna Nouă în zodia Taur, se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, îndeosebi a  celor născuţi în apropierea datei de 15 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) în apropierea 25˚ în semne fixe  (± 3 grade).

            Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Taur pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – este o perioadă favorabilă câștigurilor din muncă proprie, de dezvoltare și valorificare a propriilor abilități și talente de care dispui în sensul evoluției în plan financiar. Te simți motivat să găsești noi modalități de a spori veniturile. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Este un timp prielnic pentru a lansa noi strategii legate de o afacere, un loc de muncă, o posibilă creștere de salariu.

            Taur – ești mult mai preocupat de felul în care arăți, de modul în care te percepe lumea fiind posibilă o schimbare de look, o îmbunătățire a propriei garderobe, ieșirea în față, îmbunătățirea propriei imagini în plan social. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Atenție la eventuale probleme care pot să apară, în legătură cu banii.

          Gemeni – putem vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, a dezvăluirii unor adevăruri dureroase. Este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, fie datorită unor frustrări, tensiuni interiore, fie venite din exterior simțindu-te nedreptățit, pedepsit, atacat din umbră de dușmani ascunși. Este însă o perioadă favorabilă insiprației, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică fiind accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

            Rac – urmează o perioadă de relaționare intensă cu prietenii, integrarea într-un nou grup, asociație, legarea de noi prietenii care vor juca un rol decisiv în progresul personal. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

            Leu – este timpul să arăți lumii de ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, asumare de noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică.

          Fecioară – perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorii. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Balanță – este o perioadă care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluție. Ești atras de ocultism, mister, de aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau de natură sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți să afli despre un deces printre cunoscuți.

            Scorpion – se intensifică acum relațiile de parteneriat, poate fi vorba despre un nou început în relația de cuplu, de mariaj sau poate că acum iei decizia de a da startul unei noi relații. Te implici în noi asocieri, negocieri și semnarea de noi contracte. Dorința de independență te poate aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de echilibru, prudență și cooperare în relațiile de parteneriat.

            Săgetător – avem de-a face cu o perioadă favorabilă unui nou start legat de locul de muncă, implicarea în proiecte din cadrul colectivului de muncă. Este posibil să participi acum la noi interviuri de angajare sau poți obține beneficii la locul de muncă. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului dar și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, o dietă sau un tratament mai eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate.

            Capricorn – urmează o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus.

            Vărsător – ești mult mai preocupat de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Îți poate veni brusc dorul de locul natal sau iei decizia de a schimba domiciliul. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa sau reiei relația cu părinții, te preocupi mai mult de bunăstarea propriei familii.    

            Pești – putem vorbi despre o perioadă în care vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum spre tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat, la nivel intelectual.