Luna Nouă în zodia Taur, 11 mai 2021

                        Luna Nouă în zodia Taur

                „A trăi înseamnă a te vindeca și reînnoi în fiecare zi.” H. F. Amiel
            Momentul de Lună Nouă are loc în data de 11 mai 2021, la ora 22:00, la 21˚18’, în zodia Taur. Ascendentul momentului este în zodia Săgetător, cu Luna Nouă în casa VI-a, a sănătății și muncii.
            Luna Nouă în semnul Taur sporește stabilitatea, spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material.
            Luna Nouă în casa a VI-a aduce în prim plan aspecte care vizează sănătatea, locul de muncă, relația cu colegii, subalternii, serviciile sociale, igiena, alimentația, regimul de viață, dieta, activitățile de organizare. Luna Nouă, în conjuncție cu Lilith și în sextil cu Neptun, în zodia Taurului, ne spune despre nevoia de a găsi soluții pe termen îndelungat legate de sănătate, alimentație, loc de muncă, comerț, resurse materiale care pot fi folosite sau nu în favoarea noastră. Luptele de putere se petrec în domeniul sănătății publice, afectează serviciile, locul de muncă, alimentația, bunurile personale.
             Venus aflată în semnul Gemeni, în casa a VI-a, în careu cu Jupiter, ne transmite mesajul unui bine aparent, decizii, schimburi de mesaje care au legătură cu sănătatea, cu administrarea banilor, a resurselor în zona serviciilor și a sănătății publice. Lilith în conjuncție cu Luna Nouă din zodia Taur ne vorbește despre compromis, acțiuni ascunse, menite să declanșeze dezordine, haos, dezamăgiri. Este vorba acum despre dualitatea între negarea și acceptarea lucrurilor „inexplicabile”, mintea se află în contradicție cu sufletul, îndoielile ne bulversează, mesajele sunt  distorsionate în mod voit.  Există o tendință de a evada într-o lume iluzorie, de a ne pierde printre informații false, de a nu mai ști ce e bine pentru propria evoluție, sănătate, loc de muncă. Se recomandă ca dietele, detoxifierea sau menținerea în greutate să fie tratate cu mai multă lejeritate și nicidecum ca pe o corvoadă. Devine o necesitate schimbarea unui tratament sau precauția la ce anume și modul în care ne hrănim corpul, felul de a gestiona resursele de care dispunem. Relația cu colegii, subalternii ar putea să ne creeze probleme greu de depistat sau pentru care ne este destul de greu să găsim o soluție care să nu conducă la pierderi financiare, materiale.
            Ascendentul în Săgetător aduce în vedere optimismul, nevoia de acțiune, de a intra în contact cu alte culturi, civilizații, de a călători pe alte meleaguri, de informare în domenii care vizează religia, filosofia, nevoia de sport, de mișcare, de a petrece mai mult timp în natură. Jupiter (guvernatorul ascendentului) la grad anaretic în semnul Vărsător, în careu cu Venus (din zodia Gemeni) ne spune despre evenimente greu de gestionat, de natură karmică. Este un aspect astral care ne pune în fața unor situații menite să ne dea o lecție de viață, să ne trezească la realitate. Binele care părea sigur, favorabil propriei existențe, se poate transforma în cel mai mare rău, greu de reparat. Ne vorbește de neputința de a gestiona propriile dorințe, proiecte, bunuri, relații, tot ce ține de studii, călătorii, relații la nivel internațional, legisație menită să contravină bunului mers al lucrurilor, în plan personal și social. Se recomandă abținerea de la orice exces, compromis.
            Luna Nouă în conjuncție cu Lilith predispune la epuizare, oboseală, tendința de a ne implica în activități care nu ne sunt utile sau ne epuizează, ne obosesc organismul. Această Lună Nouă care avertizează să fim mult mai atenți la propria sănătate, la predispoziția către boli ascunse, greu de depistat sau la declanșarea unei boli care nu poate fi tratată cu ușurință. Se poate vorbi acum despre emoții reprimate, traume adânc îngropate și care se pot manifesta sub forma unei depresii, stare de derută, neputința de a ieși dintr-o situație.
            Este necesar să ne analizăm cu sinceritate, să privim dincolo de aparențe regăsindu-ne astfel echilibrul și frumusețea propriului suflet, prin ceea ce oferim din iubire și credință. Mesajul acestei Luni Noi din semnul Taur este: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor”. Este important să integrăm aceste valori mai presus de planul terestru, material sondându-ne propria ființă, redescoperind nevoia de iubire dar și capacitatea de a dărui, înainte de a pretinde că ni se cuvine să primim ceva.
            Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii, care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Este bine ca, îndeosebi în această perioadă, să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vrem să îl punem în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din data de 12 – 13 mai. Este recomandat să construim cu încredere, să lăsăm la o parte orgoliul, frica, neîncrederea în propria persoană. Ceea ce „sădim”, în această perioadă, vom culege în preajma datei de 19 noiembrie 2021, atunci când are loc Luna Plină în semnul Taur.  
            Luna Nouă în zodia Taur se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în preajma datei de 11 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropierea 21˚ în semne fixe  (± 3 grade).

                            Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Taur pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – este o perioadă favorabilă pentru câștigurile venite din muncă proprie, de dezvoltare și valorificare a propriilor abilități și talente de care dispui, în sensul evoluției în plan financiar. Te simți motivat să găsești noi modalități de a spori veniturile din muncă proprie având șansa să faci o schimbare, oarecum dureroasă, dar necesară. Este important să ai mai multă încredere în tine, în capacitățile proprii de a obține ceea ce îți dorești! Se recomandă prudență la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Poți lansa acum noi strategii legate de o afacere, un loc de muncă, o posibilă creștere de salariu.

            Taur – ești mult mai preocupat de felul în care arăți, de modul în care te percepe lumea fiind posibilă o schimbare de look, o îmbunătățire a propriei garderobe, ieșirea în față, îmbunătățirea propriei imagini în plan social. Se poate vorbi acum despre schimbări neașteptate care vizează cariera. Este posibil să constați, mai devreme sau mai târziu, că tot răul de acum este, de fapt, spre bine de mai târziu! Pot apărea alte începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți, în plan relațional. Acordă atenție la problemele care pot să apară în relația cu șefii, autoritățile!

            Gemeni – putem vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, stai departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, fie datorită unor frustrări, tensiuni interiore, fie venite din exterior simțindu-te nedreptățit, pedepsit, atacat din umbră de dușmani ascunși. Este o perioadă favorabilă insiprației, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

             Rac – urmează o perioadă de relaționare intensă cu prietenii, integrarea într-un nou grup, asociație, legarea de noi prietenii care vor juca un rol decisiv în progresul personal. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

            Leu – este timpul să arăți lumii de ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, îți asumi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Nu este exclus să te cerți cu un șef și astfel vrei să îți iei un nou start, mult mai promițător pentru tine, în plan profesional.

            Fecioară – perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertatea de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorii. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Balanță – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluțue. Ești atras de ocultism, mister, de aflarea secretelor, te poți implica în relații de natură karmică sau de natură sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți să afli despre un deces printre cunoscuți.

             Scorpion – se intensifică acum relațiile de parteneriat, poate fi vorba despre un nou început în relația de cuplu, de mariaj sau poate iei decizia de a da startul unei noi relații. Te implici în noi asocieri, negocieri și semnarea de noi contracte. Dorința de independență te poate aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de echilibru, prudență și cooperare în relațiile de parteneriat.

            Săgetător – este o perioadă favorabilă unui nou start legat de locul de muncă, implicarea în proiecte din cadrul colectivului de muncă. Ești predispus la certuri cu colegii de muncă sau nu îți mai convine modul în care ești tratat de un subaltern. Cert este că te gândești foarte serios la o schimbare ce vizează jobul. Este posibil să participi la noi interviuri de angajare sau poți obține beneficii la locul de muncă. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o dietă sau un tratament mai eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate.

            Capricorn – urmează o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat iar acest lucru te va ajuta să valorifici abilitățile personale remarcându-te în grupul din care faci parte. Poate fi o perioadă de echilibrare în plan sentimental, de pierdere dar și de câștig, de redescoperirere a unei noi direcții. Oricât de greu ți s-ar părea să treci printr-o despărțire, se anunță acum șansa de a întâlni pe cineva care va juca un rol important în viața ta. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenție venită din partea sexului opus.

            Vărsător – ești mult mai preocupat de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Este posibil să suferi o pierdere neașteptată, se strică un obiect de valoare sau renunți la o înțelegere care vizează un bun imobiliar, datorită conjuncturilor actuale. Îți poate veni brusc dorul de locul natal și să vrei să faci o călătorie la casa părintească sau iei decizia de a schimba domiciliul. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa sau reiei relația cu părinții, te preocupi mai mult de aceștia. 

             Pești – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, pe relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare ceea ce ai acumulat, ca urmare a participării la cursuri de perfecționare, îți dezvolți abilitățile de orator, scriitor, participi la simpozioane, tot ce ar putea să te ajute să progresezi în domeniul în care activezi. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare, prin ceea ce ai acumulat, la nivel intelectual. Se recomandă atenție la modul în care relaționezi cu rudele, cu cei din mediul apropiat.