Lună Nouă în zodia Scorpion, 7 noiembrie 2018

  scorpio-full-moon             Lună Nouă în zodia Scorpion

            „Uneori oamenii sunt prea plini de pământ ca să vadă cerul, prea plini de ei ca să-i vadă pe alţii.” Ramona-Elena Chifan
            Luna Nouă din zodia Scorpion are loc în data de 7 noiembrie 2018, la ora 18:01. Aspectul exact al conjuncției dintre Soare și Lună se formează la 15˚11’, în zodia Scorpion, în casa a VI-a. Ascendentul acestui moment se află în semnul Gemeni.
            Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, un moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) care face să se manifeste energia tainică a unui nou început fiind deosebit de important să gândim pozitiv, să dăm startul unor acțiuni în care credem cu adevărat că merită să investim timp și energie. Nu trebuie să ne lăsăm conduși de ambiții și orgolii prostești, dorința de răzbunare întrucât acestea se vor întoarce împotriva noastră. Cu cât ne lăsăm mai mult conduși de credință, de iubire, dorința de a fi de ajutor celorlalți, cu atât Universul ne va răsplăti mai mult ajungând astfel să ne bucurăm de liniște sufletească, de starea de împlinire. Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect, în această perioadă, cel mai indicat este să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 10 noiembrie 2018. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Gemeni din data de 23 noiembrie 2018, respectiv în preajma datei de 19 mai 2019, atunci când are loc Luna Plină în semnul Scorpion.
            Zodia Scorpionului este asimilată cu tărâmul guvernat de Hades (zeul Infernului, tărâm al morții). La nivel psihologic reprezintă inconștientul individual și colectiv fiind locul unde se manifestă cele mai traumatizante trăiri, ne identificăm punctele slabe, suferința, ceea ce se află profund ascuns în propria ființă și tinde să fie adus la suprafață în momentele de răscruce. Această Lună Nouă în semnul Scorpion ne aduce mai aproape de acest tărâm interzis, o lume greu accesibilă, o lume în care sălășluiesc dorințe instinctuale ce așteaptă să fie eliberate, aduse la lumină și conștientizate pentru a obține astfel vindecarea de pe urma unor traume, cu ocazia experimentării de atașamente, obsesii, dorințe și trăiri care nu pot fi controlate în mod conștient. Tot acum se poate vorbi și despre negarea sau acceptarea propriului drum, de reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Resimțim o mai mare nevoie de cercetare a domeniului spiritual iar aceasta ne poate ajuta să ajungem la starea de conștientizare, de înțelegere a evenimentelor care ne răscolesc în mod profund. Nu va lipsi manipularea, apelarea la tot felul de tertipuri, dorința de răzbunare pentru a fi atinse anumite scopuri obscure.
            Zodiei Scorpion îi este asociată Pasărea Phoenix, simbol al morții și renașterii, al noilor începuturi dar și al protecției, transformării și puterii. Atunci când lunga sa viaţă este pe terminate iar pasărea Phoenix îşi simte sfârşitul îşi face un cuib din ramuri de plante aromatice şi tămâie; dă apoi foc acestui cuib, în care, potrivit unor tradiţii, se întinde, arzând o dată cu el iar din propria cenuşă se formează o altă pasăre. Noua pasăre Phoenix o îngroapă apoi pe cea precedentă punându-i rămăşiţele într-un înveliş de smirnă şi tămâie în formă de ou şi ducându-le, cu un cortegiu format din alte păsări ce zboară împrejurul său, la sanctuarul din Heliopolis, unde preoţii lui Helios vor începe ritul funebru solemn. În această perioadă ne putem confrunta cu nevoia de renaștere aflându-ne, de fapt, la o răscruce de drumuri neștiind prea clar încotro vrem să ne îndreptăm, ce alegere este mai potrivită.
            Luna Nouă în zodia Scorpion ne arătă sensul anumitor suferințe, pierderi (fie că e vorba despre moartea unei ființe dragi, o despărțire, fie că e vorba despre o pierdere în plan material, profesional) primind mesaje, fie prin intermediul viselor, revelații, fie prin intermediul unui ghid, mentor, profesor, cert este că trecem printr-o perioadă de metamorfozare. Unii pot trăi această transformare în mod dureros (în funcție de tema natală), la alții metamorfozarea are loc într-un mod plăcut, ca o stare de iluminare, de împăcare cu Sinele și cu ceilalți, o stare de eliberare. Acum poți să clachezi și vrei să renunți definitiv la viață având sentimentul că nu te mai poți ridica sau, pur și simplu, poți să renaști asemena Păsării Phoenix, mult mai puternic, înconjurat de lumină și iubire schimbând totul în viața și în jurul tău, fără să îți mai pese de trecut, de ceea ce ai lăsat în urmă.
            Luna nouă aflată în casa a VI-a, a sănătății, a muncii, relației cu colegii de serviciu și a subalternilor induce necesitatea de a aduce la suprafață traumele, suferințele, pierderile suferite în trecut și vizează, fie o suferință fizică, fie suntem dezamăgiți de relația cu colectivcul de muncă, cert este că acum avem ocazia să facem o introspecție, ne analizăm cu sinceritate și ne lămurim asupra unor aspecte ce vizează domeniul profesional și chiar relația cu superiorii (Marte aflat în casa a X-a trigon cu Venus retrogradă din casa a VI-a). Este timpul marilor răspunsuri, vis-a-vis de o problemă de sănătate care ne-a creat probleme în ultimul an dar avem șansa de a reconfigura anumite relații în plan profesional. Cert este că orice dorință de răzbunare, încercare de a ne lua revanșa nu face decât să ne adâncească și mai mult în întuneric, ne scufundăm în tenebre și avem sentimentul de neputință, de boală, de neîmplinire. Se recomandă mai multă flexibilitate, acceptare a părerii celorlalți considerând că nu doar propriile idei sunt cele mai bune. Se poate vorbi acum despre șansa de a relua anumite analize medicale, de a reveni la un medic, într-un anumit spital sau chiar un tratament care părea mult mai eficient. Se recomandă ca dietele de slăbire, de menținere a greutății sau de detoxifiere a organismului să fie tratate cu mai multă lejeritate, cu bucurie și să nu fie considerate o corvoadă întrucât nu facem decât să declanșăm probleme și mai mari de sănătate.  
            Ascendentul în zodia Gemeni ne dă mobilitatea, inteligența, abilități de comunicare, de relaționare, curiozitate, curajul de a lua inițiativa dar și o oarecare dualitate, superficialitate, tendința de înșelătorie reușind astfel să găsim soluții ingenioase la probleme care țin de relații, parteneriate, alianțe, colaborări. Comunicarea joacă un rol esențial pentru a reuși să ne ducem la îndeplinire proiectele propuse astfel că sunt favorizate procesele de vindecare a modului de a gândi și a ne exprima regăsindu-ne liniștea prin capacitatea de a relaționa mult mai deschis cu ceilalți și prin capacitatea de a împărtăși din propria experiență de viață. Este susținut modul în care ne exprimăm gândurile, ideile, dorințele, ceea ce ne va ajuta să atragem mult mai rapid resursele de care avem nevoie pentru a concretiza propriile dorințe.
            Mercur (guvernatorul Ascendentului în semnul Gemeni) aflat în zodia Săgetător, în conjuncție cu Descendentul, aduce în vedere necesitatea de a comunica cu ceilalți, de a găsi soluții acolo unde părea că ne-am împotmolit. Relațiile de colaborare, de parteneriat sau chiar relația de mariaj poate trece printr-o mare nevoie de reconfigurare, de analiză și de informare relaționarea cu ceilalți căpătând astfel noi valențe, un nou sens sau măcar avem capacitatea de a conștientiza atitudinea celuilalt, vis-a-vis de propriile acțiuni, de propriile aspirații, idei, dorințe, la ce să ne așteptăm din partea adversarilor sau primim informații prețioase din partea celor cu care vrem să încheiem acum un pact, o înțelegere. Mare atenție la deciziile pe care le luăm acum întrucât careul dintre Mercur (aflat în zodia Săgetător) și Neptun retrograd  (care este în semnul Pești) poate induce confuzie, nehotărâre, răzgândiri, starea de teamă, de rătăcire de moment.
            Marte în semnul Vărsător, aflat în recepție mutuală cu Uranus retrograd aflat la grad anaretic (29) în zodia Berbec, este planeta mediatoare a aspectului de opoziție dintre Uranus retrograd și Venus retrograd; este energia care ne sprijină, ne arată o iesire, o soluție în acest moment. Marte (guvernatorul nocturn al zodiei Scorpion) ca și mediator ne spune că soluția în acest moment ține de asumarea relațiilor sănătoase, a responsabilității unor parteneriate corecte, a necesității de a ne asuma răspunderea, fie că este vorba de carieră, relația cu familia, cu superiorii sau în colectivul de muncă. Marte în casa a X-a arată sfârșitul unor relații  problematice și ocazia unui nou început, a unor relații care ne pot ajuta în plan profesional sau pentru a ne relansa în plan public, pentru a ne face mult mai ușor remarcați în societate. Pe de altă parte, energicul Marte din semnul Vărsător este plin de inițiativă dar și de reacții bruște, surprinzătoare, răstoarnă valorile, principiile de viață acționând fără scrupule putând induce impulsivitate, complicații în relațiile de colaborare la nivel înalt, în relația cu superiorii, în plan profesional accentuând problemele în relația de tip stăpân – sclav.
            Cu Venus retrograd în domiciliu aflat în opoziție la Uranus retrograd, chiar pe axa relațională și pe casele VI-XII, axa sacrificiului, vom avea sentimentul că ne învârtim în cerc sau că batem pasul pe loc reluându-se anumite evenimente neplăcute care au mai avut loc și în primăvara acestui an. Pe de altă parte este șansa de a corecta, de a înțelege mult mai bine sensul anumitor relații, anumitor suferințe dar și tendința de a ne victimiza, de a exagera insistând să mergem, cu aceeași încăpățînare, către o direcție care ne provoacă tot felul de pierderi, în plan emoțional, profesional, material, relațional declanșând astfel suferințe fizice greu de vindecat. Cu Uranus retrograd pe casa a XII-a reacțiile venite din partea dușmanilor ascunși vor fi destul de dure și ne vor lua prin surprindere.
            Cu Lilith aflat la Zenit – Mijlocul Cerului (realizări sociale și profesionale, popularitate; în astrologia mundană: autoritatea, primul ministru, guvernul, poliția, armata) există posibilitatea de a obține diferite avantaje în plan profesional, social, politic prin apelarea la tot felul de tertipuri care pot conduce la scandaluri publice. Se iau decizii împotriva celorlalți, împotriva armoniei de grup, din necesitatea de a obține avantaje personale, chiar și cu riscul de a „călca pe cadavre”. Dorința de putere devine obsesivă și îi transfomă pe cei care au funcții de conducere în tirani, cinici, fanatici. Ies la suprafață anumite demersuri socio-profesionale incorecte, bine ascunse lumii până acum.
            Chiron retrograd în zodia Pești, Marele vindecător rănit al zodiacului este în trigon la Jupiter din casa a VI-a. Prin mijlocirea sa putem ajunge la zei găsindu-ne astfel alinarea, prin învățămintele și ocrotirea venită prin credință. Chiron retrograd,  revenit în zodia Pești încă de la sfârșitul lunii septembrie (26 septembrie 2018) ne îndeamnă spre credință ajutându-ne să ne găsim mentorul, sprijinul de care avem nevoie în momentele de cumpănă. Chiron ne mijlocește acum cererile de vindecare sufletească și trupească, ne arată pe ce poartă cerească să intrăm pentru a primi vindecarea interioară.  
            Cu o Lună Nouă în zodia Scorpion, bine aspectată de Neptun retrograd și Pluton, se pare că universul ne susține în demersurile noastre, în ciuda nedreptăților, a pierderilor cu care ne vom confrunta. Mulți vor trăi experiențe de boală fizică pentru a cunoaște cauzele spirituale ale acestora. Ni se dă oportunitatea de a câștiga pe termen lung, de a ne ridica, cu și mai mare forță, prin credință și iubire fiind șansa noastră de a renaște din propria cenușă asemeni Păsării Phoenix.
            Conjuncturile astrale de acum ne dau șansa de a descoperi propriile limite dar și forța, curajul de a depăși obstacole, blocaje care țin de planul sentimental, relațional sau profesional, financiar. Este un eveniment astrologic care deschide porțile spre vindecare sufletească și spirituală.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevarul ființei mele interioare.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 7 noiembrie 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 7 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 15ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).

                            Influența Lunii Noi în zodia Scorpion asupra fiecărei zodii

            Berbec – urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister. Este o Lună Nouă care poate deschide un proces de transformare profund având ocazia de a descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Taur – această Lună Nouă în zodia Scorpion îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclusă apariția unor probleme în relațiile de parteneriat fiind posibil să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Gemeni – în următoarea perioadă, vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Devii un om de bază la locul de muncă fiind preocupat de binele colectivului din care faci parte.

            Rac – se pune mai mult accent pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, pe relația cu propriul copil, talentul artistic. Este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să dezvolți un hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită.

            Leu – în această perioadă te preocupi mai mult de casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Pui mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul, te întorci în locul natal, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Fecioară – putem să vorbim despre o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este posibil să iei decizia pentru a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Ești mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii, comerț. Va trebui să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe.

            Balanță – în următoarea perioadă va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură.

            Scorpion – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și de dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Săgetător – în această perioadă vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, îți sunt dezvăluite informații legate de un grup, o asociație. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi sau acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Capricorn – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție.

            Vărsător – este momentul în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să vorbim și despre răsturnări de situație ce vizează cariera și imaginea publică. Ești predispus la situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii.

            Pești – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe călătorii, studii, relația cu persoane aflate în străinătate, pe spiritualitate, religie, împlinirea unui ideal. Poate fi vorba și despre deplasări pentru studiu sau de natură spirituală fiind vorba de pelerinaje la mânăstiri. Ai șansa de a primi sprijinul venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Putem vorbi despre renunțarea bruscă la o călătorie sau la un anumit curs, pentru a te înscrie la un alt curs, care te avantajează în plan profesional.