Luna Nouă în zodia Scorpion, 4 noiembrie 2021

                 Luna Nouă în zodia Scorpion
 
       „Uneori oamenii sunt prea plini de pământ ca să vadă cerul, prea plini de ei ca să-i vadă pe alţii.” Ramona-Elena Chifan
            Luna Nouă din zodia Scorpion are loc în data de 4 noiembrie 2021, la ora 23:14’. Aspectul exact al conjuncției dintre Soare și Lună se formează la 12˚40’, în zodia Scorpion, în casa a IV-a. Ascendentul acestui moment se află în semnul Leu.
            Zodia Scorpionului este asimilată cu tărâmul guvernat de Hades (zeul Infernului, tărâm al morții). La nivel psihologic reprezintă inconștientul individual și colectiv fiind locul unde se manifestă cele mai traumatizante trăiri, ne identificăm punctele slabe, suferința, ceea ce se află profund ascuns în propria ființă și tinde să fie adus la suprafață în momentele de răscruce. Această Lună Nouă în semnul Scorpion ne aduce mai aproape de acest tărâm interzis, o lume greu accesibilă, o lume în care sălășluiesc dorințe instinctuale care așteaptă să fie eliberate, aduse la lumină și conștientizate pentru a obține astfel vindecarea de pe urma unor traume, cu ocazia experimentării de atașamente, obsesii, dorințe și trăiri care nu pot fi controlate în mod conștient. Tot acum se poate vorbi și despre negarea sau acceptarea propriului drum, de reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Resimțim o mai mare nevoie de cercetare a domeniului spiritual iar aceasta ne poate ajuta să ajungem la starea de conștientizare, de înțelegere a evenimentelor care ne răscolesc în mod profund.
            Luna Nouă în zodia Scorpion ne arată sensul anumitor suferințe, pierderi (fie că e vorba despre moartea unei ființe dragi, o despărțire, fie că e vorba despre o pierdere în plan material, profesional) primind mesaje, prin intermediul viselor, revelații sau prin intermediul unui ghid, mentor, profesor, cert este că trecem printr-o perioadă de metamorfozare. Unii pot trăi această transformare în mod dureros (în funcție de tema natală), la alții metamorfozarea are loc într-un mod plăcut, ca o stare de iluminare, de împăcare cu Sinele și cu ceilalți.
            Luna nouă aflată în casa a IV-a, a momentului, casa sufletului, reprezintă legătura cu tradiția, cu mama, locurile natale, țara de origine, relația cu trecutul, securitatea emoțională astfel că, principalele infuențe date de această Lună Nouă în Scorpion le vom simți în aceste domenii de viață. Eliberați de anumite încărcături de natură emoțională, putem deveni conștienți de abilitatea de a vedea o anumită situație (care vizează relația cu familia, evenimente din trecut) dintr-o altă perspectivă. Evenimentele de acum declanșează trăiri profunde, îndeosebi în plan emoțional, care au efecte asupra întregii personalități.  
            Sunt sondate acum cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințele instinctuale, negarea sau acceptarea propriului drum, reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Cercetarea domeniului spiritual poate duce la momente de conștientizare a propriului sens în această viață. Această Luna Nouă ne ajută să ne sondăm sufletul, să observăm propriile rădăcini, modul în care acceptăm prezența noastră în această lume, în propria țară, felul în care reușim să facem pace cu trecutul, să ne eliberăm de traume, amintiri dureroase.
            Luna Nouă în opoziție cu Uranus retrograd din zodia Taurului este dominată de conflicte spontane sau, dimpotrivă, de rezolvări „neașteptate” ale unora deja existente, de trezire la realitate. Se poate vorbi despre un aspect astral tensionat, care trage un semnal de alarmă în tot ceea ce vizează relația cu familia, țara natală, autoritățile, persoane aflate în posturi de conducere, schimbări care vizează relația cu familia, părinții, casa în care locuim, schimbări în plan socio-profesional care ne vor afecta pe fiecare dintre noi (în funcție de harta natală). Nu este exclus să auzim tot mai frecvent despre schimbări care vizează justiția, răsturnări de situație legate de procese, personaje cu un trecut obscur având acum ocazia să intrăm în posesia unor adevăruri care, chiar dacă nu vor repara un rău deja făcut, măcar putem observa cu cine se merită să rămânem asociați, cine merită încrederea noastră.   
            Uranus retrograd în opoziție cu Luna Nouă anunță schimbări importante ce au legătură cu propria țară, cu aspecte care vizează domeniul imobiliar, proprietățile, schimbări la nivel de guvern. Sunt schimbări care s-au anunțat încă de la începutul acestui an fiind astfel puși în fața unor situații greu de gestionat. Modul în care ne afectează acest aspect astral depinde de starea emoțională a fiecăruia dintre noi, de dorința de a progresa în plan spiritual, de a privi dincolo de aparențe și de a nu ne lăsa copleșiți de aceste schimbări din plan social. Ne este pusă la încercare toleranța la stres fiind important să orientăm aceste energii într-o direcție constructivă.
Aceasta Lună Nouă în semnul Scorpion realizează o simbioză între verbele „a dori” și „a vrea” astfel că, pentru a putea ajunge la ceea ce ne dorim este important să știm ce vrem. Ceea ce gândim este important să fie  în acord cu ce simțim pentru a reuși să ne atingem obiectivele propuse. Conjuncturile astrale de acum ne dau șansa să descoperim propriile limite dar și forța, curajul de a depăși obstacole, blocaje care țin de planul sentimental, relațional sau profesional, financiar.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 4 noiembrie 2021, se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 4 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 13ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).

                     Influența Lunii Noi în zodia Scorpion asupra fiecărei zodii

           Berbec – urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister. Este o Lună Nouă care poate deschide un proces de transformare profund având ocazia de a descoperi ce anume îți blochează propria evoluție, în plan personal și spiritual. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Taur – această Lună Nouă în zodia Scorpion îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult, poți pune capăt definitiv relației de mariaj sau îți schimbi atitudinea, vis-a-vis de relația de cuplu, ajungi la o profundă înțelegere a relației, pui capăt unei perioade tensionate. Ai ocazia să socializezi mai mult, să interacționezi cu oameni noi, interesanți, dai startul unor proiecte care implică noi colaboratori. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, pe relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclusă apariția unor probleme în relațiile de parteneriat fiind posibil să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Gemeni – în următoarea perioadă, vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă și astfel ești nevoit să renunți la o colaborare importantă sau îți schimbi locul de muncă. Sunt șanse mari să îți găsești un (nou) loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Chiar dacă ești considerat un om de bază în colectivul de muncă, te confrunți acum cu situații destul de epuizante din punct de vedere psihic-emoțional fiind nevoit să pui capăt unei colaborări importante.

            Rac – se pune mai mult accent pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, relația cu propriul copil, divertisment, talent artistic. Este momentul prielnic pentru a valorifica creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes, datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste de la care poate că aveai prea mari așteptări. Iată că a venit timpul să vezi adevărata față a unei relații de dragoste! Activitatea artistică este amplificată având ocazia să dezvolți un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. În egală măsură se cere mai multă prudență în relația cu propriul copil, să fii mult mai atent la educația acestuia, la problemele de sănătate. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită.

            Leu – în această perioadă te preocupi mai mult de casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Pui mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul, te întorci în locul natal, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești, de schimbările pe care vrei să le faci în propria locuință. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Fecioară – este o perioadă în care se intensifică planul relațional cu persoane aflate la mare distanță fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este posibil să iei decizia pentru a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Ești mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii, comerț, acumularea de noi informații. Va trebui să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe, riscurile de accident în trafic sau cu ocazia unor călătorii cu avionul. Se pot ivi tot felul de transformări neprevăzute în ceea ce privește primirea și transmiterea de informații.

            Balanță – în următoarea perioadă va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. În egală măsură va trebui să fii prudent în ceea ce privește achizițiile pe care le faci întrucât ești predispus la pierderi, furt de bani, la semnarea unui contract de muncă în dezavantajul tău. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură.

            Scorpion – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un (nou) salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine. Nu este exclus să apară un final de drum în plan relațional.

            Săgetător – în această perioadă vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, îți sunt dezvăluite informații legate de un grup, o asociație, relația cu anumiți colegi care nu sunt tocmai de încredere. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi sau acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Capricorn – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei noi, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. În același timp va trebui să fii mult mai prudent la informațiile personale pe care le împărtășești unor prieteni care nu merită încrederea ta. Nu este exclus să apară surprize de tot felul legate de o relație sentimentală.

            Vărsător – este momentul în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Poți lua decizia bruscă de a renunța la un loc de muncă sau afli despre o concediere. Pot apărea tot felul de răsturnări de situație care vizează cariera și imaginea publică, neplăceri care te pun într-o lumină nefavorabilă, în plan socio-profesional. Ești predispus la situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Pe de altă parte ai ocazia să îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică care te vor solicita peste măsură și astfel ajungi să neglijezi viața de familie. Te poți aștepta la probleme de relaționare în raporturile cu șefii.

            Pești – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe călătorii, studii, relația cu persoane aflate în străinătate, pe spiritualitate, religie, împlinirea unui ideal. Poate fi vorba și despre deplasări pentru studiu sau de natură spirituală fiind vorba despre pelerinaje la mânăstiri. Ai șansa de a primi sprijinul venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori sau ale unor persoane de altă naționalitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate sau ai ocazia de a pune capăt definitiv unei relații cu o persoană de altă naționalitate sau aflată în altă țară. Putem vorbi despre renunțarea bruscă la o călătorie sau la un anumit curs, pentru a te înscrie la un alt curs, care te avantajează în plan profesional.