Lună Nouă în zodia Scorpion, 18 noiembrie 2017

                           Lună Nouă în zodia Scorpion
 
       „Uneori oamenii sunt prea plini de pământ ca să vadă cerul, prea plini de ei ca să-i vadă pe alţii.” Ramona-Elena Chifan
       Luna Nouă din zodia Scorpion are loc în data de 18 noiembrie 2017, la ora 13:42’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 26˚19’, în zodia  Scorpion, în casa a VIII-a. Ascendentul acestui moment se află în zodia Pești.
       Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început fiind deosebit de important să gândim pozitiv, să dăm startul unor acțiuni în care credem cu adevărat că merită să investim timp și energie. Nu trebuie să le lăsăm conduși de ambiții și orgolii prostești întrucât aceste gânduri, dorințe, se vor întoarce împotriva noastră. Cu cât ne lăsăm mai mult conduși de credință, de iubire, de dorința de a fi de ajutor celorlalți oameni, cu atât Universul ne va răsplăti ajungând astfel să ne bucurăm de liniște sufletească, de starea de împlinire. Dacă vrem să îi dăm startul oricărui proiect în această perioadă, cel mai indicat este să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 20 noiembrie 2017. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Gemeni din data de 3 decembrie 2017, respectiv în preajma datei de 30 aprilie 2018, atunci când are loc Luna Plină în semnul Scorpion.
       Luna Nouă din zodia Scorpion are loc în casa a VIII-a, a morții și renașterii, a sexualității și transformării. Zodia Scorpion este considerat tărâmul guvernat de Hades (zeul Infernului, tărâm al morții). La nivel psihologic reprezintă inconștientul individual și colectiv fiind locul unde se manifestă cele mai traumatizante trăiri, ne identificăm punctele slabe, suferința, ceea ce se află profund ascuns în propria ființă și tinde să fie adus la suprafață în momentele de răscruce. Această Lună Nouă în semnul Scorpion ne aduce mai aproape de acest tărâm interzis, o lume greu accesibilă, o lume în care sălășluiesc dorințe instinctuale ce așteaptă să fie eliberate, aduse la lumină și conștientizate pentru a obține astfel vindecarea de pe urma unor traume, cu ocazia experimentării de atașamente, obsesii, dorințe și trăiri ce nu pot fi controlate în mod conștient. Tot acum se poate vorbi și despre negarea sau de acceptarea propriului drum, de  reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Resimțim o mai mare nevoie de cercetare a domeniului spiritual iar aceasta ne poate ajuta să ajungem la starea de conștientizare, de înțelegere a evenimentelor care ne răscolesc în mod profund. Nu va lipsi manipularea, apelarea la tot felul de tertipuri, dorința de răzbunare pentru a fi atinse anumite scopuri obscure.
       Zodiei Scorpion îi este asociată Pasărea Phoenix, simbol al morții și renașterii, al noilor începuturi dar și al protecției, transformării și puterii. Legendele cele mai deosebite se referă la reproducerea sa. Atunci când lunga sa viaţă este pe terminate şi pasărea Phoenix îşi simte sfârşitul îşi face un cuib din ramuri de plante aromatice şi tămâie; dă apoi foc acestui cuib, în care, potrivit unor tradiţii, se întinde, arzând o dată cu el iar din propria cenuşă se formează o altă pasăre. Noua pasăre Phoenix o îngroapă apoi pe cea precedentă punându-i rămăşiţele într-un înveliş de smirnă şi tămâie în formă de ou şi ducându-le, cu un cortegiu format din alte păsări ce zboară împrejurul său, la sanctuarul din Heliopolis, unde preoţii lui Helios vor începe ritul funebru solemn. În această perioadă ne putem confrunta cu nevoia de renaștere aflându-ne, de fapt, la o răscruce de drumuri, neștiind prea clar încotro vrem să ne îndreptăm, ce alegere este mai potrivită.
       Luna Nouă în zodia Scorpion ne poate arăta direcția aducând la lumină dureri, pierderi (fie că e vorba de moartea unei ființe dragi, o despărțire, fie că e vorba despre o pierdere în plan material, profesional) primind mesaje, fie prin intermediul viselor, revelații, fie prin intermediul unui ghid, mentor, profesor, cert este că trecem printr-o perioadă de metamorfozare. Unii pot trăi această transformare în mod dureros (în funcție de tema natală), la alții metamorfozarea are loc într-un mod plăcut, ca o stare de iluminare, de împăcare cu Sinele și cu ceilalți, o stare de eliberare.  Acum poți să clachezi și să vrei să renunți derfinitiv la viață având sentimentul că nu te mai poți ridica sau, pur și simplu, poți să renaști asemena Păsării Phoenix, mult mai puternic, înconjurat de lumină și iubire schimbând totul în viața și în jurul tău, fără să îți mai pese de trecut, de ceea ce ai lăsat în urmă.
       Prezența Lunii Noi în zodia Scorpion dar și a lui Venus și Jupiter, în conjuncție cu asteroidul Karma sunt aspecte astrale ce răscolesc, trezesc sentimente de vinovăție, remușcări, tendința de autopedepsire. Asteroidul 3811 Karma ne îndeamnă să facem ceea ce trebuie făcut pentru a reuși să ajungem la împlinirea popriului destin (dharma). Este o perioadă în care putem vorbi despre conexiuni karmice având ocazia să ne reîntâlnim cu oameni, situații de viață care au mai apărut și în trecut, tocmai pentru a ni se mai da o șansă să reparăm ceva, să iertăm, să ne rupem de atașamente. Este vorba acum despre consecința acțiunilor din trecut. Aspectul benefic dintre Jupiter în conjuncție cu asteroidul Karma și în trigon cu Neptun în conjuncție cu Ascendentul în semnul Pești ne spune, de fapt, despre ocazia de a face pace cu trecutul prin credință și iubire. Urmează o perioadă în care sunt amplificate capacitățile extrasenzoriale, telepatia, clarviziunea, capacitatea de a înțelege mult mai ușor domeniile care țin de esoterism, astrologie accesând mult mai ușor secretele ce păreau până acum greu accesibile. Totul este să fim suficient de conștienți de ceea ce se întâmplă acum cu noi, să fim ancorați în prezent trăind din plin magia momentului.  
       Vom auzi mult mai frecvent vorbindu-se desprea aspecte financiare și legale, despre bugetul statului, bancheri, magistrați și finanțatori, despre taxe și impozite, contractarea de împrumuturi majore externe, despre criza din justiție. Ceea ce se gândește, proiectează acum, la nivel național și internațional, având ca subiect principal banii, bancherii, taxele se va concretiza în primăvara anului 2018.
       Ascendentul în zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoției profunde și a răspunsurilor emoționale întinzându-se, de la pasiuni compulsive și frici copleșitoare, până la acceptare și o iubire ce îmbrățișează întreaga creație. Este un semn profund intuitiv, sensibil din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la sentimentele semenilor noștri. Ascendentul din zodia Pești se află în conjuncție cu Neptun stimulând astfel capacitățile noastre intuitive, nevoia de implicare în activități mistice sau oculte. Apar schimbări subtile în ceea ce privește conștiința de sine și propria imagine. Se observă o sensibilitate emoțională mult mai accentuată, starea de confuzie, visare, reverie, tendința către izolare, manifestarea unor obiceiuri autodistructive (în funcție și de tema natală). Există tendința de a fi mult mai ușor influențați de mediul din care facem parte, de către oamenii cu care interacționăm: „Apa este flexibilă, ea învinge totul. Apa cucerește prin supunere, ea nu atacă niciodată dar câștigă ultima bătălie.” John Blofeld. De parcă nu era suficient că Luna Nouă este într-o zodie de apă – Scorpion, Ascendentul în zodia Pești vine  ca o confirmare a faptului că nu ne putem transforma, nu ne putem elibera de trecut până când nu ne  iertăm și iertăm pe cei care ne-au provocat suferință, nu credem în noi înșine și în toată această creație Divină, toate aceste minunății care ne înconjoară și pe care le-am numit atât de simplu și frumos: VIAȚĂ.
      Pluton, guvernatorul Scorpionului, se află în zodia Capricorn (în conjuncție cu asteroidul Junona – asteroidul căsătoriei), în casa a XI-a și se referă la proiecte de viitor, la speranțe, nevoia de libertate, prieteni dar și la evenimentele neașteptate. Pluton în careu cu al doilea guvernator al zodiei Scorpion – Marte aduce în vedere că anumite relații se pot confrunta cu momente dificile,  perioade de criză, de transformare resimțind acum nevoia de eliberare din anumite relații, fie că este vorba despre un parteneriat, o relație de mariaj sau din cadrul unui grup, asociație. Vorbim aici despre o perioadă în care se va renunța mult mai ușor la un proiect care nu pare deloc promițător. Au loc schimbări care ne pot afecta în mod profund fiind nevoie de regăsirea libertății prin eliberarea de relații toxice. Acum se poate vorbi de atitudinea „totul sau nimic”, nu ne mai mulțumim cu jumătăți de măsură.
       Marte (al doilea guvernator al Scorpionului, aflat în casa a VII-a) în sextil cu Mercur (în zodia Săgetător, în casa a IX-a) în trigon cu Nodul Nord din zodia Leu ne ajută să descoperim adevărul, cautăm răspunsuri la întrebări nerostite sau incomode. Mercur – Hermes este considerat un mare trișor el fiind, de fapt, protectorul hoților știind foarte ușor să  „învârtă” din cuvinte pentru a deține puterea asupra celuilalt. Ar fi bine să facem o reevaluarea a propriilor aspirații, ce anume ne dorim cu adevărat, ce ne poate aduce starea de împlinire, ce relații ne consumă energia în mod inutil și să ne exprimăm în mod deschis nemulțumirile. Astfel se poate vorbi acum de o acțiune mentală care este susținută de acțiunea fizică și invers, putem să punem ideile în practică mult mai rapid decât ne așteptam. Este foarte important să nu pierdem din vedere detaliile și să ținem cont de intuiție, să privim în profunzime evenimentele pentru a vedea unde ne situăm și la ce ne putem aștepta din partea celor cu  care colaborăm.
       Cu Lilith în casa a X-a (realizări sociale și profesionale, popularitate; în astrologia mundană: autoritatea, primul ministru, guvernul, poliția, armata) există posibilitatea de a obține diferite avantaje în plan profesional, social, politic prin apelarea la tot felul de tertipuri care pot conduce la scandaluri publice. Se iau decizii împotriva celorlalți, împotriva armoniei de grup, din necesitatea de a obține avantaje personale, chiar și cu riscul de a „călca pe cadavre”. Dorința de putere devine obsesivă și îi transfomă pe cei care au funcții de conducere în tirani, cinici, fanatici. Ies la suprafață anumite demersuri socio-profesionale incorecte, bine ascunse lumii până acum. Lilith dă verdictul într-o anumită situație, relatie, afacere, alianță, carieră.
       Aceasta Lună Nouă în semnul Scorpion realizează o simbioză între verbele „a dori” și „a crede” astfel că, pentru a putea ajunge la ceea ce ne dorim, este necesar să credem cu adevărat că putem obține ceea ce ne-am propus. Fără credință nu putem ajunge la starea de împlinire.
       Conjuncturile astrale de acum ne dau șansa să descoperim propriile limite dar și forța, curajul de a depăși obstacole, blocaje ce țin de planul sentimental, relațional sau profesional, financiar.  Mesajul acestei Luni Noi în semnul Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
       Îndemnul Lunii Noi din data de 18 noiembrie 2017 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 18 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 26ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).

 

                      Influența Lunii Noi în zodia Scorpion asupra fiecărei zodii
 

       Berbec – urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister. Este o Lună Nouă care poate deschide un proces de transformare profund având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

       Taur – această Lună Nouă în Scorpion îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclusă apariția unor probleme în relațiile de parteneriat fiind posibil să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

       Gemeni – în următoarea perioadă, vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau să te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Devii un om de bază la locul de muncă fiind preocupat de binele colectivului din care faci parte.

       Rac – se pune mai mult accent acum pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, pe relația cu popriul copil, talentul artistic. Este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să dezvolți mai mult un hobby.  Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită.

       Leu – în această perioadă te preocupi mai mult de casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Pui mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul, te întorci la locul natal, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

       Fecioară – putem să vorbim despre o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Posibil să iei decizia pentru a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Ești mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii, comerț. Va trebui să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe.

       Balanță – în următoarea perioadă va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Este o perioadă de lansare de noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură.

       Scorpion – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și de dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

       Săgetător – în această perioadă vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, să îți fie dezvăluite anumite informații legate de un grup, o asociație și care te vor afecta. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi sau acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

     Capricorn – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție.

       Vărsător – este momentul în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să vorbim și despre răsturnări de situație ce vizează cariera și imaginea publică. Ești predispus la situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii.

      Pești – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe călătorii, studii, relația cu persoane aflate în străinătate, pe spiritualitate, religie, împlinirea unui ideal. Poate fi vorba și despre deplasări în interes de studiu sau de natură spirituală fiind vorba de pelerinaje la mânăstiri. Ai șansa să primești sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Putem vorbi despre renunțarea bruscă la o călătorie sau la un anumit curs, pentru a te înscrie la un alt curs care te avantajează în plan profesional.