Luna Nouă în zodia Scorpion, 15 noiembrie 2020

               Luna Nouă în zodia Scorpion

         „Adevărata cunoaştere este suprema purificare.” Shankaracharya
            Luna Nouă din zodia Scorpion are loc în data de  15 noiembrie 2020, la ora 7:08. Aspectul exact al conjuncției dintre Soare și Lună se formează la 23˚18’, în zodia Scorpion, în casa I-a. Ascendentul acestui moment se află în semnul Scorpion.
            Zodia Scorpion este considerată ca fiind tărâmul guvernat de Hades (zeul Infernului, tărâm al morții). Acestei zodii îi este asociată pasărea Phoenix, simbol al morții și renașterii, al noilor începuturi dar și al protecției, transformării și puterii. Legenda păsării Phoenix spune că atunci când lunga sa viaţă este pe terminate şi pasărea Phoenix îşi simte sfârşitul, îşi face un cuib din ramuri de plante aromatice şi tămâie; dă apoi foc acestui cuib, în care, potrivit unor tradiţii, se întinde, arzând o dată cu el iar din propria cenuşă se formează o altă pasăre. Noua pasăre Phoenix o îngroapă apoi pe cea precedentă punându-i rămăşiţele într-un înveliş de smirnă şi tămâie în formă de ou şi ducându-le, cu un cortegiu format din alte păsări care zboară împrejurul său, la sanctuarul din Heliopolis, unde preoţii lui Helios vor începe ritul funebru solemn. În această perioadă ne putem confrunta cu nevoia de renaștere aflându-ne, de fapt, la o răscruce de drumuri, nu știm prea clar încotro vrem să ne îndreptăm, ce alegere este mai potrivită. La nivel psihologic zodia Scorpion reprezintă inconștientul individual și colectiv fiind locul unde se manifestă cele mai traumatizante trăiri, ne identificăm punctele slabe, suferința, ceea ce se află profund ascuns în propria ființă și tinde să fie adus la suprafață în momentele de răscruce.
            Această Lună Nouă în semnul Scorpion ne aduce mai aproape de acest tărâm interzis, o lume greu accesibilă, o lume în care sălășluiesc dorințe instinctuale care așteaptă să fie eliberate, aduse la lumină și conștientizate pentru a obține astfel vindecarea de pe urma unor traume, cu ocazia experimentării de atașamente, obsesii, dorințe și trăiri care nu pot fi controlate în mod conștient. Tot acum se poate vorbi și despre negarea sau acceptarea propriului drum, de  reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Resimțim o mai mare nevoie de a înțelege sensul lucrurilor, de a vedea dincolo de aparențe având ocazia să intrăm în posesia unor secrete care ne vor provoca mari suferințe, dezamăgiri în plan relațional, sentimental dar și în plan material. Se manifestă tot mai pregnant sentimentele negative: gelozie, manipulare, atitudine dictatorială, posesivitate, agresivitate, sexualitate exagerată, dominare, etc.
            Ascendentul în zodia Scorpion aduce o și mai mare nevoie de transformare, nu înainte de a ne sonda propria ființă și de a descoperi traume, vechi sau noi, pierderi având loc acum o metamorfoză a întregii ființe, în ceea ce privește concepția despre propria persoană, despre lumea în care trăim, despre propriile trăiri, vis-a-vis de modul în care ne percep ceilalți, de ce anume vrem să schimbăm în propriul comportament pentru a ne fi mai bine aici, în această existență. Este un moment bun să ne revizuim atitudinea față de propria sexualitate fiind necesar să schimbăm atitudinea față de sexualitate, față de persoana iubită. Este timpul să observăm dacă în relația în care suntem implicați este vorba despre atașament, atracție sexuală sau nevoia de a progresa alături de persoana iubită
            Luna Nouă în zodia Scorpion capătă o și mai mare forță, cu atât mai mult cu cât este susținută printr-un sextil de către Pluton (regenerare, transformare, renaștere) și Jupiter (expansiunea, abundența, religia, spiritul elevat) din semnul Capricorn (din casa a II-a) și printr-un trigon de către Neptun (idealul, misterul, intangibilul, iluziile, ocultismul) din casa a IV-a (familia, țara natală, locurile natale, părinții, strămoșii, trecutul,începutul și sfârșitul lucrurilor). Este ocazia, ca în următoarea perioadă, să se amplifice intuția, telepatia, clarvederea, ceea ce ne va ajuta să identificăm adevăratele intenții ale celor cu care interacționăm. Este momentul de iluminare, de restart, de luare a unui nou avânt, de recunoaștere a drumului pe care vrem să îl urmăm în plan spiritual și material, întâlnirea unui maestru, ghid, mentor care ne ajută să ieșim cu bine din încercări. Înainte de acest salt către lumină va avea loc o profundă coborâre în propria ființă, în trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat, avem ocazia de a vedea ce anume trebuie vindecat, ce traume din propria copilărie sau chiar din alte vieți, ne-au marcat și au produs reprimarea emoțiilor, blocaje în manifestarea propriilor emoții, trăiri, în plan psihic-emoțional. Ni se revelează acum aspecte importante, vis-a-vis de credință, iubirea necondiționată, revelarea modului în care putem atinge sentimentul de eliberare și împăcare, cu propria ființă dar și cu ceilalți.
             Este o Lună Nouă în zodia Scorpion care ne aduce acel moment de suspans, de renaștere, dar și de eliberare. Cu Venus în semnul Balanță, careu la Pluton și Jupiter din semnul Capricorn, multe relații de prietenie vor suferi schimbări, reconfigurări, se renunță la organizații, asocieri, la anumite idealuri, proiecte. Dezamăgiri în planul amoros pun capăt definitv unor relații care trenau, care provocau multe neplăceri în plan psihic-emoțional, relații „toxice” care se finalizează acum lăsând loc pentru un nou început.
            Marte aflat în zodia Berbec (guvernatorul Scorpionului, nocturn, în casa a V-a, casa aventurilor, a copiilor, jocuri de noroc, hobby), tocmai ce revine la mersul direct, din data de 14 noiembrie (aflat în mers retrograd din data de 10 septembrie 2020) aduce impulsul către aventuri, sexualitate, nevoia de a satisface emoțiile de natură senzuală, a plăcerilor. Marte revenit la mers direct va pune mai mult accent pe acțiunea derulată în prezent, trezirea bruscă la realitate, o realitate dură care ne cere acțiune, ne scoate din amorțire, ne dă posibilitatea de a vedea cu claritate acțiunile derulate. Neînțelegerile se vor amplifica ajungând la agresivitate, aspect astral ce va avea impact puternic asupra societății. În plan sentimental se remarcă mai mult curaj în luarea unor decizii ferme, dorința de acțiune către o nouă direcție. Marte în semnul Berbec ne invită la acțiune, la curajul de a demara noi proiecte, indiferent de pierderile suferite.
            Această Lună Nouă în zodia Scorpion declanșează schimbări la nivel personal dar și al întregii societăți, anunță o perioadă de transformări profunde de natură karmică, o călătorie în universul interior menit să ne ajute să înțelegem mai bine lumea în care trăim. Zodia Scorpionului este tărâmul întunecat în care ne putem întâlni cu frica, dorința de răzbunare, nevoia de metamorfozare, de moarte și renaștere, de reconfigurare a vieții. Accesăm acum tărâmul în care sunt adânc îngropate fricile, amintirile dureroase care au lăsat urme adânci. Ceea ce trebuie să conștientizăm acum este că, în orice suferință se află ascunsă lumina, de acolo ne luăm forța, dragostea, curajul de a ne ridica deasupra oricăror pierderi, de a o lua de la capăt.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 15 noiembrie 2020 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 15 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 23ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).


                                     Influența Lunii Noi în zodia Scorpion asupra fiecărei zodii

            Berbec – urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister. Este o Lună Nouă care poate deschide un proces de transformare profund având ocazia de a descoperi ce anume îți blochează propria evoluție, în plan personal și spiritual. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Taur – această Lună Nouă în zodia Scorpion îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult, poți pune capăt definitiv relației de mariaj sau îți schimbi atitudinea, vis-a-vis de relația de cuplu, ajungi la o profundă înțelegere a relației, pui capăt unei perioade tensionate. Ai ocazia să socializezi mai mult, să interacționezi cu oameni noi, interesanți, dai startul unor proiecte care implică noi colaboratori. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclusă apariția unor probleme în relațiile de parteneriat fiind posibil să renunți la o afacere, o colaborare importantă, la un contract. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Gemeni – în următoarea perioadă, vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă și astfel ești nevoit să renunți la o colaborare importantă sau îți schimbi locul de muncă. Sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Chiar dacă ești considerat un om de bază în colectivul de muncă, te confrunți acum cu situații destul de epuizante din punct de vedere psihic-emoțional fiind nevoit să pui capăt unei colaborări importante.

            Rac – se anunță un nou început care vizează dragostea, activități ce implică creativitate, originalitate, impaginație. Este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste de la care poate că aveai prea mari așteptări. Este  timpul să vezi adevărata față a unei relații de amor! Activitatea artistică este amplificată având ocazia să dezvolți un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. În egală măsură se cere mai multă prudență în relația cu propriul copil, să fii mult mai atent la educația acestuia, la eventuale probleme de sănătate ale acestuia. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită.

            Leu – în această perioadă te preocupi mai mult de casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Pui mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul, te întorci în locul natal, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești, de eventuale schimbări pe care vrei să le faci în propria locuință. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Fecioară – este o perioadă în care se intensifică planul relațional cu persoane aflate la mare distanță fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este posibil să iei decizia pentru a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Ești mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii, comerț, acumularea de noi informații. Va trebui să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe ori la riscurile de accident în trafic sau cu ocazia unor călătorii cu avionul. Se pot ivi tot felul de transformări neprevăzute în ceea ce privește primirea și transmiterea de informații.

            Balanță – în următoarea perioadă va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. În egală măsură va trebui să fii prudent în ceea ce privește achizițiile pe care le faci întrucât ești predispus la pierderi, furt de bani, la semnarea unui contract de muncă în dezavantajul tău. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură.

            Scorpion – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine. Nu este exclus să apară un final de drum în plan relațional.

            Săgetător – în această perioadă vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, îți sunt dezvăluite informații legate de un grup, o asociație, relația cu anumiți colegi care nu sunt tocmai de încredere. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi sau acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Capricorn – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei noi, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. În același timp va trebui să fii mult mai prudent la informațiile personale pe care le împărtășești unor prieteni care nu merită încrederea ta. Nu este exclus să apară surprize de tot felul legate de o relație sentimentală.  

            Vărsător – este momentul în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Poți lua decizia bruscă de a renunța la un loc de muncă sau afli despre o eventuală concediare. Pot apărea tot felul de răsturnări de situație care vizează cariera și imaginea publică, neplăceri care te pun într-o lumină nefavorabilă, în plan socio-profesional. Ești predispus la situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Pe de altă parte ai ocazia să îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică care te vor solicita peste măsură și astfel ajungi să neglijezi viața de familie. Te poți aștepta la probleme de relaționare în raporturile cu șefii.

            Pești – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe călătorii, studii, relația cu persoane aflate în străinătate, pe spiritualitate, religie, împlinirea unui ideal. Poate fi vorba și despre deplasări pentru studiu sau de natură spirituală fiind vorba despre pelerinaje la mânăstiri. Ai șansa de a primi sprijinul venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori sau a unor persoane de altă naționalitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate sau ai ocazia de a pune capăt definitiv unei relații cu o persoană de altă naționalitate sau aflată în altă țară. Putem vorbi despre renunțarea bruscă la o călătorie sau la un anumit curs, pentru a te înscrie la un alt curs, care te avantajează în plan profesional.