Luna Nouă în zodia Săgetător, 18 decembrie 2017

                           Luna Nouă în zodia Săgetător
 
            „Atunci când pierzi contactul cu liniștea lăuntrică, pierzi contactul cu tine însuți, când pierzi contactul cu tine însuți, te pierzi în lume…” Ekhart Tolle
            Luna Nouă din zodia Săgetător are loc în data de 18 decembrie 2017, la ora 8:30’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 26˚31’, în zodia  Săgetător, în casa a XII-a (casa sacrificiilor și a izolării, karmei, dușmanilor ascunși, a bolilor cronice, meditației și a relației cu Dumnezeu). Ascendentul acestui moment se află în zodia Capricorn.
            Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Urmează o perioadă favorabilă demarării unor proiecte fiind important să gândim pozitiv, să vedem latura frumoasă a vieții. Ceea ce gândim în acest moment de Lună Nouă are șanse mult mai mari să se concretizeze. Orgoliul, mândria, atitudinea negativă, pesimismul, riscă să se întorcă împotriva propriei persoane, fie sub formă de ghinioane, neîmpliniri, fie sub formă de boală. Cu cât ne lăsăm mai mult conduși de credință, iubire, dorința de a fi de ajutor celorlalți oameni, cu atât Universul ne va răsplăti ajungând astfel să ne bucurăm de liniște sufletească, de starea de împlinire. Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect, în această perioadă, cel mai indicat este să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 20 decembrie 2017. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Săgetător din data de 29 mai 2018.
            Această Lună Nouă aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege” este verbul zodiei Săgetător). Este important să ne concentrăm atenția asupra propriului drum pe care îl avem de parcurs încercând să depășim limitele (auto)impuse de societate și  de „a folosi” (ascendentul din zodia în Capricorn) resursele mentale și emoționale de care dispunem, în sensul propriei evoluții și a explorării de noi orizonturi, pentru a găsi noi metode de progres, în plan personal și social. Luna Nouă în zodia Săgetător ne dă impulsul de a explora domenii care țin de spiritualitate, religie, filosofie, trezește în noi dorința de a călători în străinătate, de a face mai mult sport, de a dezvolta relații de prietenie cu oameni de altă cultură, naționalitate lăsându-ne purtați de spiritul de aventură, de independență.
            Luna Nouă aflată în casa a XII-a (casa sacrificiilor și a izolării, a karmei, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice) ne oferă lecții de viață importante, legate de purificarea fizică și spirituală. Este pusă în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, influențabilitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Casa a XII-a este considerată o casă karmică, asociată cu trecutul obscur al altor vieți, cu inconștientul colectiv și cu lumea viselor sau cu legăturile noastre în planul astral. La nivel profund reprezintă casa integrării în universul spiritual dar și a inamicilor care stau ascunși în propria ființă. Fantasmele, confuziile, pierderea contactului cu realitatea înconjurătoare, temerile ancestrale, dilemele existențiale, gradul de credință, sunt specifice acestei perioade.
            Cu Saturn aflat la 29°, în zodia Săgetător, foarte aproape de Lună Nouă și în casa a XII-a, cu Mercur retrograd în semnul Săgetător (în exil), putem să vorbim despre acel sentiment de scufundare în tenebre, de accesare a gândurilor contradictorii, dorințe, așteptări pe care le avem de la ceilalți. Pe de o parte suntem victime ale propriilor frustrări, pierderi, traume care nu au avut timp să fie conștientizate, vindecate iar, pe de altă parte, ne dorim să schimbăm ceva fără să știm ce vom pune în schimb, la ce să apelăm pentru a reuși să construim un edificiu mult mai puternic, de viitor. Ne confruntăm însă cu acel sentiment, greu de gestionat: „ce trebuie să se întâmple… tot se va întâmpla”.
            Cu Lilith în conjuncție cu Ascendentul în semnul Capricorn și sextil cu Marte aflat la Zenit (în semnul Scorpion) dă tendința să „ne furăm singuri căciula” convingându-ne că există un zid imens, pe care este absolut necesar să-l lovim cu târnăcopul pentru că „așa nu se mai poate”, fără să ne dăm seama că suntem manipulați, șantajați, că suntem predispuși la compromisuri pentru a obține mai rapid  recunoaștere în plan profesional sau social.
            Este vorba, de fapt, despre propriile frici, o perioadă de întunecare a minții, de rătăcire, de confuzii care aduc la suprafață  proprii monștri doar pentru că, de ceva timp, am uitat să credem că există lucruri mult mai înalte și mai frumoase pe care le putem accesa cu sufletul aducând la suprafață iubirea, bunul simț, compasiunea și înțelegerea. Acum, dacă ne confruntăm cu dușmanul ascuns, nu de puține ori ne vom gândi la karmă, la cât de neputincioși suntem în fața adversarilor dar și a schimbărilor ce vin către noi,  tocmai pentru că ne e teamă să stăm, față în față, mai întâi cu propria neputință, pentru a ne vedea așa cum suntem, de fapt. Astfel putem ajunge foarte ușor să ne autosabotăm, să ne lăsăm conduși de rătăciri de moment încercând să ne justificăm propria impulsivitate, agresivitate, din dorința de a dărâma un edificiu construit cu trudă de alții.  
            Timpul pare să nu mai fie de partea noastră, privind în urmă ne confruntăm cu sentimentul că, ultimii aproape trei ani, am rătăcit aiurea obosindu-ne inutil pe o cale care nu făcea parte neapărat din crezul nostru, din propriul destin. Suntem încă în faza de negare încercând să ne găsim locul, un loc care, de fapt, nu trebuie căutat în afară, ci în propria ființă. Saturn, aflat la granița dintre zodia Săgetător și Capricorn, ne dă sentimentul de inevitabil dar și  nevoia de a grăbi lucrurile. Putem vorbi acum despre lipsa de răbdare dar și de perseverență, emoții negative (melancolie accentuată). Probleme generate de lipsa de rigoare, de structurare și organizare.
            Guvernatorul Săgetătorului, Jupiter, aflat în zodia Scorpion, în casa a X-a (casa realizărilor sociale și profesionale, a carierei și a succesului public), a momentului de Lună Nouă în zodia Săgetător,  în relație armonioasă cu Pluton din casa a I-a, a personalității, ne arată că principala cale către propria evoluție și de atingere a țelului în plan social și profesional este să acceptăm că schimbarea în lume începe mai întâi cu propria transformare („Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” Mahatma Gandhi). Automatizarea are un rol esențial în viața de zi cu zi însă, pe parcursul transformării interioare, scoatem automatismele la lumină, le rescriem pentru a ne permite să avem libertate de alegere și apoi le lăsăm din nou să funcționeze natural. Marea transformare interioară, guvernată de Pluton în semnul Capricorn, în casa I-a, ne aduce în vedere că, indiferent de evenimentele pe care le traversăm acum în plan social, profesional sau relațional noi ne transformăm continuu având ocazia să intrăm în contact cu cele mai profunde resurse.  Se poate vorbi despre experiența de a fi și de a simți reușind astfel să ajungem la starea de conștiență fundamentală, pură sau interpretată filosofic ca fiind „conștiență colectivă”.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Săgetător este: „Dezvolt o mare încredere în univers, concretizând material gândurile creatoare utile funcției mele interioare și mi le asum cu toată libertatea.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 18 decembrie 2017 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgeător și Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 18 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 26ᵒ, în semne mobile (± 3 grade).

            Influența Lunii Noi în zodia Săgetător asupra fiecărei zodii
 

            Berbec –  putem să vorbim despre o perioadă în care ești mult mai preocupat să îți lărgești orizontul cunoașterii. Studiezi, relaționezi cu lumea prin studiu, călătorii și spiritualitate. Ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, ești nevoit să dai examene importante. Poți să faci o călătorie în străinătate sau apar tot felul de oferte de colaborare cu persoane de altă naționalitate. Nu este exclus să renunți brusc la o călătorie peste hotare sau pot să apară tot felul de blocaje pe parcursul unei călătorii. Ai șansa de a primi sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate.

            Taur – urmează o perioadă de deschidere către un nou proces de transformare profund având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozitele, creditele, investițiile, un eventual partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister.

            Gemeni – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Fii mult mai prudent, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă  îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții.

            Rac – în următoarea perioadă, vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau să te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Nu este tocmai momentul potrivit pentru a semna un nou contract de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii.

            Leu – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby.  Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită. Se va pune mai mult accent pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, pe relația cu popriul copil, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui.

            Fecioară – pui mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul. Te întorci în locurile natale, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. În această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate.

            Balanță – ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț. Este posibil să iei decizia pentru a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Este o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este important să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe.

            Scorpion – urmează o perioadă în care lansezi noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar.

            Săgetător – este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine. Te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal.

            Capricorn – te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie.  Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Vărsător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Nu este momentul potrivit pentru a da startul unor proiecte, acțiuni legate de un grup, asociație. De evitat semnarea de contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte.

            Pești – ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Este perioada în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.