Luna Nouă în zodia Rac, 24 iunie 2017

                         Luna Nouă în zodia Rac
 
     „Lumea este un teatru, a cărei scenă este Pământul, actorii sunt oamenii, și spectatorul este Dumnezeu” Iulia Hașdeu
       Luna Nouă în semnul Rac se produce în data de 24 iunie 2017, la ora 5:30’. Conjuncția luminariilor are loc la  la 2° 47′, în zodia Rac, ascendentul momentului este la 1° 54′ în semnul Rac, în conjuncție cu Luna Nouă.
       Luna Nouă în semnul Rac aduce în prim plan emoțiile, familia, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul. Racul este semnul debutului anotimpului vara, o zodie a fecundității și creșterii având legătură cu casa, mama. Din punct de vedere esoteric, Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Crabul este un simbol de prindere puternic și de forță. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, Cancerul este considerat „Poarta oamenilor” prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Luna simbolizează, ca guvernator al Racului, hrana esențială. Este vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație. Racul este legat de simbolismul apelor creatoare primordiale astfel că, de la începutul semnului Cancerului/Racului, atunci când este germinată sămânța și până la echinocțiul de primăvară, când începe noul ciclu zodiacal, se scurg exact nouă luni, cât durează o sarcină umană.
       Zodia Racului, sugerând cleștii unui crab  , semiluna sufletului și a cercului spiritual, se unesc într-un tot unitar. Energia predominanată este Ying (feminină) ceea ce semnifică, de fapt, sensibilitatea, emoțiile puternice, nevoia de ocrotire, protecția de care este capabilă o mamă.  
       Luna Nouă aflată în conjuncție cu Ascendentul, mai exact în casa I-a, se referă la descoperirea subiectivă a ființei sau a sinelui profund, individual și la afirmarea identității. Această Lună Nouă în semnul Racului ne dă șansa să ne redescoperim, prin intermediul eșecurilor, a pierderilor, a dezamăgirilor venite din partea celorlalți dar și dorința de a ne depăși propriile limite, de a ne exprima propriul EU la adevărata valoare. Suntem în măsură să ne vedem așa cum suntem, de fapt, prin felul în care ne percep ceilalți observând ce anume trebuie să corectăm în propria atitudine, ce reacții putem provoca în relația cu ceilalți și ne-ar putea determina să schimbăm punctul de vedere asupra propriei existențe. Se poate vorbi despre „un nou start”, o redescoperire a adevăratei ființe, un nou mod de „a fi”  ce reprezintă calea care ne va conduce către sursa adevărată a propriei ființe, acolo unde se află rădăcinile, baza existenței (zodia Rac): „Individualitatea poate fi experimentată numai ca centrare de sine și prin sine.” Dane Rudhyard.
       Luna Nouă ne ajută să ne sondăm sufletul, să observăm propria personalitate, ego-ul, tendințele de autoafirmare, de acțiune și de initiațivă individuală. Mulți ne vom pune întrebări de genul: „Ce vreau cu adevărat de la viață, de la ceilalți?”, „Sunt mulțumit cu ceea ce am clădit până acum în plan personal?”. Conjuncția dintre Luna Nouă și Mercur în zodia Rac ne îndeamnă la receptivitate și rațiune, la controlul asupra propriilor gânduri și dorințe acceptând cu detașare schimbările, șansa de a progresa în plan personal și relațional. Mesajul Lunii Noi în Rac este să folosim simțirea și rațiunea în sensul trezirii propriei conștiințe. 
       Steaua fixă Algorab, situată în „aripa” dreaptă a Corbului (constelația Corvus), în conjuncție cu Jupiter, în casa a V-a, în zodia Balanță este considerată de natură Marte-Saturn și predispune la acțiuni distructive, dorința de răzbunare, atracția către materialitate, agresivitate. Aceasta predispune la probleme în relațiile sentimentale, poate aduce despărțiri neașteptate, tendința de a fi conduși de pasiuni. Cei care se lasă conduși de steaua fixă Algorab sunt distructivi, creeează tot felul de probleme în relațiile de amor, se accentuează problemele în relația cu copiii sau vom auzi mai frecvent despre probleme care țin de copii, răpiri, pierderi, accidente legate de aceștia. Oamenii de afaceri, politicienii își manifestă mult mai deschis lăcomia, viclenia, acțiunile distructive, diabolice.
       Este vorba de două configurații holistice a căror vibrație combină inițiativa, entuziasmul, spiritul inovator, începutul unei noi etape asociate semnelor cardinale, cu mobilitatea, flexibilitatea, dorința de schimbare, încheierea unei noi etape pentru a trece la următoarea etapă: un careu în T pe semne cardinale (Marte careu Jupiter careu asteroidul Juno rx) și configurația Aripi de pasăre Mici.
       Vibrația configurației Aripi de pasăre Mici, formată în semne cardinale și mutabile (sextilele asteroidului Juno cu Neptun rx și Lilith cu Jupiter; careurile dintre asteroidul Juno și Jupiter și Lilith careu Neptun rx) ne ajută să identificăm blocajele, să pornim cu mai multă încredere și credință către explorarea necunoscutului.  
       Opozitia Marte – Juno rx, pe axa I-VII (a relaționării), ne îndeamnă la relaționarea pe baze noi, revigorarea în cadrul unei relații de mariaj sau de afaceri marcând încununarea eforturilor fiecăruia, demarate cu ocazia conjuncției dintre asteroidul Junon și Marte (ce a avut loc la 11°, în zodia Scorpion, în data de 25 ianuarie 2016. Simbolul sabian asociat este: „Un om pe cale să se înece este salvat.”  Avem de-a face cu un moment de conflict, o confruntare ce își are motivația în trecut simțind nevoia de a revizui o relație în profunzime. Careul în T cardinal, cu baza Marte opoziție Juno rx și focar Jupiter activând semnele cardinale ne dă energia necesară de a reclădi un nou sistem de valori, în plan relațional, lăsându-ne conduși de dinamism, ambiție și încredere în propriile forțe, schimbări pe care le vom face fiind forțați de împrejurări.
       Transpersonalele Pluton rx (în semnul Capricorn) și Neptun rx (în zodia Pești) au un cuvânt important de spus fiind puse în valoare de planetele personale (Marte – în semnul Rac și Venus -în semnul Taur) ne dă forță, creativitate și iubire, inspirație creatoare, dorința de transformare interioară.
       Suntem stimulați să acționăm în mod creativ reușind să comunicăm mai bine apelând la intuiție și sensibilitate, prin intermediul Triunghiului minor în zodii feminine (Venus trigon Pluton rx-focar, sextil Neptun rx).  
       Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Rac care aduce în prim plan nevoia de autocunoaștere, de analiză personală, de identificare a propriilor emoții, atitudini, nevoia de clarificare a ceea ce am acumulat de-a lungul timpului. Totul este să nu rămânem ancorați în trecut, ci să luăm de acolo ceea ce ne poate ajuta să devenim mai maturi, înțelepți, mai conștienți de propria persoană. Mesajul acestei Luni Noi în Rac este: „Mă detașez de trecutul meu și de problemele cu cei din jur spre a învăța cum să-i iubesc pentru ceea ce sunt și nu pentru ceea ce îmi pot oferi. Îmi exprim emoțiile cu încredere deplină.”
       Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Capricorn din data de  9 iulie 2017 dar și în  preajma datei de 2 ianuarie 2018, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Rac și când se poate vorbi despre realizări, culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Rac.  
       Îndemnul Lunii Noi din data de 24 iunie 2017 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 24 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 3ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).   

                         Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Rac pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – sufletul tău este pe primul plan acum așa că ai mai multă grijă de tine, privește cu sinceritate și observă ce anume ai nevoie, cu adevărat, pentru a reuși să ajungi la starea de împlinire. În următoarea perioadă vei resimți o mai mare nevoie de a relaționa cu familia, de a te preocupa mai mult de casă, părinți, renovare, curățenie, schimbări ce vizează casa, domiciliul.

       Taur – este o perioadă favorabilă excursiilor, examenelor, relaționării cu rudele apropiate sau chiar te poți implica într-o afacere care ține de comerț, editură, mass-media. Ești dornic de schimbări simțind nevoia de a interacționa cu oameni interesanți, de la care să ai ceva de învățat.  Vei pune mai mult accent pe cunoaștere, studiu, călătorii, comerț, nevoia de a relaționa fiind favorizate corespondența, acumularea de informații, dorința de a te implica în studiul unui nou domeniu.

      Gemeni – ai ocazia să cumperi sau să vinzi obiecte, să faci achiziții care vor căpăta valoare în timp. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Poți avea noi surse de câștig, șansa de a obține profituri din valorificarea propriilor abilități, talente fiind o perioadă de recompensare sau de pierderi, în plan financiar.

      Rac – se poate vorbi despre șansa unui nou început, relansare, urmarea unei noi direcții în plan personal. Atenție la eventuale probleme care pot să apară în relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba și despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte de amploare. Ești mult mai preocupat de felul în care te percepe lumea, de propria garderobă simțind nevoia de a-ți îmbunătăți look-ul.

       Leu – se poate vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

       Fecioară – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Atenție la relațiile de prietenie!

       Balanță – pot apărea acum noi oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră.

       Scorpion – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

       Săgetător – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluție. Urmează o perioadă în care ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

       Capricorn – ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în confict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești. Ești predispus la certuri, nemulțumiri în relația de mariaj existând riscul să ajungi la ruperea relației.

       Vărsător – este posibil să afli secrete legate de colegii de birou sau te poți afla în mijlocul unor bârfe, eventual poți fi acuzat pe nedrept. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, în scop preventiv. Luna Nouă se formează în casa muncii şi a sănătăţii, a colectivului şi a activităţilor de rutină.

       Pești – apar schimbări importante care țin de planul sentimental. Este posibil să iei decizia de a concepe un copil sau chiar poți să înfiezi unul. Urmează o perioadă dedicată iubirii, romantismului, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat și creativ iar acest lucru te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus.