Luna Nouă în zodia Rac, 20 iulie 2020

                       Luna Nouă în zodia Rac

            „Lumea este un teatru, a cărei scenă este Pământul, actorii sunt oamenii, și spectatorul este Dumnezeu” Iulia Hașdeu
            Luna Nouă în semnul Rac se produce în data de 20 iulie 2020, la ora 8:33’. Conjuncția luminariilor are loc la  la 28° 27′, în zodia Rac, ascendentul momentului este în semnul Capricorn, în conjuncție cu Pluton și Jupiter în mers aparent retrograd.
            Luna Nouă în semnul Rac aduce în prim plan emoțiile, familia, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul. Racul este semnul debutului anotimpului vara, o zodie a fecundității și creșterii având legătură cu casa, mama. Din punct de vedere esoteric, Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Luna simbolizează, ca și guvernator al semnului Rac, hrana esențială fiind vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație. Ce facem acum? Care este rostul pierderii, dar al sacrificiului? Sensul vieții noastre este doar să muncim să mâncăm, să consumăm resursele acestei planete sau există lucruri mult mai importante de aflat, de explorat și care sunt dincolo de materie?
            Luna Nouă aflată în casa  a VII-a, casa relațiilor cu ceilalți, a cooperării, asocierii și căsătoriei dar și casa confruntărilor, a antipatiilor și disputelor personale, procesele în justiție și războaiele. Această Lună Nouă ne aduce în prim plan nevoia de reevaluare, de reorganizare a relațiilor în care suntem implicați, de regăsire a propriului sens, dar și nevoia de a vedea adevărații competitori, de a ne asuma riscuri în relația cu ceilalți. O Lună nouă în opoziție cu Saturn retrograd aduce în vedere schimbări de structură, organizare, de tradiții, obiceiuri, nevoia de a ieși dintr-un „timp mort”, dintr-o stare de lucruri care ne obosesc, ne epuizează fizic și emoțional. Saturn retrograd acționează în așa fel încât să ne folosim de experiența și de informațiile pe care le-am adunat de-a lungul timpului. El nu vine cu noutăți, ci repetă aceleași tipare, iar prin retrogradarea lui ne mai dă o șansă să reparăm sau reconfigurăm aspecte din trecut dar ne și atenționează că avem tendința să facem aceleași greșeli.
            Jupiter și Pluton în mers retrograd aflate în conjuncție cu Ascendentul, în sextil cu Neptun retrograd, în careu cu Lilith (din semnul Berbec) se referă la descoperirea subiectivă a ființei sau a sinelui profund, individual și la dorința de  afirmare a identității, nevoia de regăsire prin ceilalți dar și de găsire a propriului loc, a propriei case, a ceea ce ne creează sentimentul de siguranță.    Această conjuncție care aduce schimbări semnificative în plan social-politic la nivelul întregii umanități, pe tot parcursul acestui an 2020, vine ca un semnal de alarmă reconfigurând „trupele”, se schimbă „culoarea măștilor” dar intenția este aceeași, de acțiune în mod direct și indirect la nivel social, politic, financiar punându-se un pronunțat accent pe reconfigurarea MARILOR PUTERI la nivel global. Este vorba acum despre „care pe care”, deși cărțile au fost făcute cu ceva timp în urmă. Ceea ce resimțim acum este efectul marilor planuri derulate în culisele „maeștrilor” fiind vorba despre planuri care se vor derula pentru mulți ani, de acum înainte. Reîntâlnirea dintre Jupiter și Pluton, pentru a doua oară în 2020, în data de 19 iunie, de data aceasta în mers retrograd, (se vor reîntâlni pe 12 noiembrie în mers direct, atunci când Marte va fi retrograd în semnul Berbec), aspect astral profund transformator pe termen lung, în plan social-politic. Cum ne-ar putea avantaja? Vedem acum adevăratele interese a celor aflați la putere, dorința de a domina, de a subjuga oamenii de rând. Se știe că, de-a lungul timpului, întâlnirile dintre Pluton, Saturn, Jupiter au produs mari schimbări ale omenirii, putem spune că se pun bazele „unei noi fețe ale LUMII”. Conjuncția Jupiter rx-Pluto rx favorizează lupta pentru dominare, abuzul, persecuția, nedreptatea, brutalitatea,  falimentul, ruina. În acest moment conjuncția dintre Jupiter și Pluton retrograde se află în careu cu Lilith, ceea ce aduce acțiuni injuste, furt, șantaj, manipulare, câștiguri ilegale, acum se pun la cale manipulări sau șantajarea unor personalități din mediul politic, economic. Din păcate acțiunile care sunt demarate acum vor avea impact negativ pe termen îndelungat sau greu de rectificat.
            Ceea se inițiază acum se va vedea cu și mai multă claritate spre sfârșitul acestui an… de CUMPĂNĂ 2020, un an de graniță, de prag… Este ca și cum facem pasul în infern, „împinși” de alții pentru a ne scufunda în tenebre simțind frica, ura, deznădejdea, limitările. Este înschisoarea sufletului, dar tot acolo este și credința, este Divinul pe care, dacă îl chemi cu tot sufletul, chiar vine și te ridică în lumină. Fiind o conjuncție dintre Jupiter (expansiunea) și Pluton (transformarea) în mers aparent retrograd (reevaluarea) dar și opoziția lui Saturn retrograd la Luna Nouă, este ca și cum nu mai puteam vedea „luminița de la capătul tunelului”. Se reconfigurează acum granițe ale statelor, mulți nu își mai găsesc locul, nu se simt bine acasă dar parcă nu mi vor nici în altă țară. Se produc schimbări abuzive în plan juridic-legislativ, dispar,  poate pentru totdeauna, oameni importanți din cultură, din plan politic, președinți de stat primesc lovituri neașteptate. Dar, despre toate acesta știm, am auzit, s-a tot vorbit de mulți ani, iar din punct de vedere emoțional nu vom fi pregătiți niciodată!  
            Ce avem de făcut? Este important să ne privim sufletul, să fim atenți la ceea ce ne-ar putea bucura și la ce anume am putea clădi pentru ca această lume să fie mai bună și mai frumoasă. Suntem forțați de împrejurări se ne schimbăm atitudinea, să adoptăm un nou mod de trai, un nou mod de a socializa. Se va pune mai mult accent pe pământ, pe teritorii, pe agricultură (Uranus în zodia Taur pe casa a III-a în sextil cu Mercur din semnul Rac), pe inovații, originalitate, retehnologizarea mașinilor și utilajelor pentru agricultură. Vor ieși la suprafață și se vor implica și mai mult în munca lor biologii, cercetătorii din domeniul agriculturii, se va pune mai mult accent pe ecologizare, apar schimbări importante în domeniul auto. Uranus în semnul Taur își face serios treaba și ne ancorează în concret, ne pune la lucru. Nu este timp să ne lamentăm, nu mai este timp să ne lăsăm subjugați. Ceea ce aveam de făcut e bine să facem acum, mai târziu… e prea târziu (Jupiter, apoi Saturn vor intra în zodia Vărsător în aspecte nefavorabile cu Uranus din semnul Taur în următorii aproximativ doi ani). Este important ca acum să nu lăsăm să ne fie abătută atenția de la munca noastră, de la idealurile, proiectele în care credem și care ne pot avantaja în plan personal, social, putem aduce schimbări esențiale la nivel de grup, de societate. Fiecare, dar fiecare dintre noi, joacă un rol bine determinant în această mare familie a omenirii!  
            Această Lună Nouă în semnul Racului ne dă șansa să ne redescoperim, prin intermediul eșecurilor, a pierderilor, a dezamăgirilor venite din partea celorlalți dar și dorința de a ne depăși propriile limite, de a ne exprima propriul EU la adevărata valoare. Suntem în măsură să ne vedem așa cum suntem, de fapt, prin felul în care ne percep ceilalți observând ce anume trebuie să corectăm în propria atitudine, ce reacții putem provoca în relația cu ceilalți și ne-ar putea determina să schimbăm punctul de vedere asupra propriei existențe. Se poate vorbi despre „un nou start”, o redescoperire a adevăratei ființe, un nou mod de „a fi”  ce reprezintă calea care ne va conduce către sursa adevărată a propriei ființe, acolo unde se află rădăcinile, baza existenței (zodia Rac): „Individualitatea poate fi experimentată numai ca centrare de sine și prin sine.” Dane Rudhyard.
            Îndemnul Lunii Noi din data de 20 iulie 2020 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 20 iulie (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 29ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).
  

                       Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Rac pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – sufletul tău este pe primul plan acum așa că ai mai multă grijă de tine, privește cu sinceritate și observă ce anume ai nevoie, cu adevărat, pentru a reuși să ajungi la starea de împlinire. În următoarea perioadă vei resimți o mai mare nevoie de a relaționa cu familia, de a te preocupa mai mult de casă, părinți dar te poți ocupa și de o eventuală renovare, curățenie, schimbări care vizează casa, domiciliul.

            Taur – este o perioadă favorabilă excursiilor, examenelor, relaționării cu rudele apropiate sau chiar te poți implica într-o afacere care ține de comerț, editură, mass-media. Ești dornic de schimbări simțind nevoia de a interacționa cu oameni interesanți, de la care să ai ceva de învățat.  Vei pune mai mult accent pe cunoaștere, studiu, călătorii, comerț, simți nevoia de a relaționa cu rudele apropiate.

            Gemeni – ai ocazia să cumperi sau să vinzi obiecte, să faci achiziții care vor căpăta valoare în timp. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii legate de posibilitatea de a-ți valorifica propriile abilități, talentele de care dispui. Ai ocazia să renegociezi un contract de muncă sau primești niște bani ca urmare a unei recalculări a salariului, a pensiei. Cert este că vei discuta mai mult despre bani urmând o perioadă de recompense sau de pierderi, în plan financiar. Este timpul să adopți o nouă atitudine, vis-a-vis de bani, câștiguri sau cheltuieli.

            Rac – se poate vorbi despre șansa unui nou început, relansare, urmarea unei noi direcții în plan personal. Atenție la eventuale probleme care pot să apară în relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba și despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte de amploare. Ești mult mai preocupat de felul în care te percepe lumea, de propria garderobă simțind nevoia de a-ți îmbunătăți look-ul.

            Leu – în următoarea perioadă preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

            Fecioară – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Prieteniile trec acum prin tot felul de teste fiind timpul să te eliberezi, să lași să plece din viața ta cine trebuie lăsând astfel loc pentru prietenii mult mai constructive.

            Balanță – pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră.

            Scorpion – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Săgetător – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluție. Urmează o perioadă în care ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Capricorn – ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești. Ești predispus la certuri, nemulțumiri în relația de mariaj existând riscul să ajungi la ruperea relației.

            Vărsător – ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete  legate de colegii de birou sau te poți afla în mijlocul unor bârfe, eventual poți fi acuzat pe nedrept sau să ți se aduc tot felul de repoșuri. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, în scop preventiv. Luna Nouă se formează în casa muncii şi a sănătăţii, a colectivului şi a activităţilor de rutină fiind astfel pus în situația de a face schimbări importante care vizează planul profesional.

            Pești – apar schimbări importante care țin de planul sentimental. Nu este exclus să iei decizia de a concepe un copil sau poți să înfiezi unul. Urmează o perioadă dedicată iubirii, romantismului, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat și creativ iar acest lucru te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile și talentele personale având ocazia să te faci remarcat în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus, ai șansa de a da startul unei noi relații de dragoste.