Luna Nouă în zodia Rac, 10 iulie 2021

                 Luna Nouă în zodia Rac

            „Lumea este un teatru, a cărei scenă este Pământul, actorii sunt oamenii, și spectatorul este Dumnezeu” Iulia Hașdeu
            Luna Nouă în semnul Rac se produce în data de 10 iulie 2021, la ora 4:17’ și aduce în prim plan emoțiile, familia, atașamentul față de trecut, patriotismul, propria țară, locurile natale. Racul este semnul debutului anotimpului vara, o zodie a fecundității și creșterii având legătură cu casa, mama. Din punct de vedere esoteric, Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Luna simbolizează, ca și guvernator al semnului Rac, hrana esențială fiind vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație.
            Luna Nouă se află în casa a II-a, casa valorilor, a nevoilor personale, achiziții, talente personale, ceea ce ne face să devenim conștienți de propria valoare în această existență, stabilitatea, hrana, recompensele materiale. Luna Nouă susținută de Uranus (din semnul Taur, casa a XI-a, a idealurilor) și de Neptun din zodia Pești (în casa a X-a, casa popularității, a vieții socio-profesionale) ne aduce speranța că orice schimbări sunt spre binele nostru. Se va pune mai mult accent pe stabilitate, nevoia de securitate materială, dorința de a fi acasă, de a avea parte de liniște, de progres în plan socio-profesional. Se poate vorbi acum despre șansa unui nou start, în care să sădim sămânța iubirii Divine ce sălăsluiește în fiecare din noi. Este nevoia de a reveni la propriile rădăcini, de a sonda trecutul și de a face pace, cu noi înșine dar și cu cei care ne-au rănit cândva. Poate fi momentul de eliberare prin muncă, dedicare pentru a da startul la noi proiecte, de a clădi un nou ideal căruia să ne dedicăm timpul și propria energie.  
            Această Lună Nouă în semnul Racului ne dă șansa să ne redescoperim, prin intermediul eșecurilor, a pierderilor și dezamăgirilor venite din partea celorlalți dar și dorința de a ne depăși propriile limite, de a ne exprima propriul Eu la adevărata valoare. Suntem în măsură să ne vedem așa cum suntem, în relația cu ceilalți. Se poate vorbi despre „un nou start”, o redescoperire a adevăratei ființe, un nou mod de „a fi” prin redescoperirea propriilor valori ce reprezintă calea care ne va conduce către sursa adevărată a propriei ființe, acolo unde se află rădăcinile, baza existenței (zodia Rac): „Individualitatea poate fi experimentată numai ca centrare de sine și prin sine.” Dane Rudhyard.
            Luna Nouă ne ajută să ne sondăm sufletul, să observăm propria personalitate, ego-ul, tendințele de autoafirmare, de acțiune și initiațivă individuală. Mulți ne vom pune întrebări de genul: „Ce vreau cu adevărat de la viață, de la ceilalți?”, „Sunt mulțumit cu ceea ce am clădit până acum în plan material sau/și personal?”.
            Conjuncția lui Mercur cu Ascendentul din semnul Gemeni, în trigon cu Jupiter retrograd din zodia Pești (aflat la Zenit), ne îndeamnă la receptivitate și rațiune, control asupra propriilor gânduri și dorințe acceptând cu detașare schimbările, șansa de a progresa în plan personal și socio-profesional. Acest aspect potențează credința, creativitatea, încrederea în forțele proprii și în cunoașterea acumulată, în relația cu Universul, Divinitatea. Este un aspect astral care ne dă imboldul să călătorim, chiar dacă doar la nivel mental sau prin intermediul carților, a filmelor sau meditațiilor, artei, muzicii și poeziei. Ne dă capacitatea de a accepta, cu mai multă ușurință, transformările bruște, menite să ne schimbe tabieturi, obiceiuri, modul de a relaționa cu ceilalți. Primim un imbold pentru a ne ridica deasupra problemelor și să înțelegem că exista un Plan mult mai înalt, pentru fiecare dintre noi. Ne dă curajul de a acționa și a ne transforma, pentru binele nostru dar și al întregii lumi.
            Venus și Marte (în zodia Leului) sunt în careu cu Uranus din semnul Taur, planetele din zodia Leu sunt suținute de asteroidul Chiron, reușind astfel să obținem vindecarea în urma unor traume, despărțiri, eșecuri în plan sentimental, relațional și chiar financiar. Vindecarea vine prin ceea ce dăruim, prin creație, prin dedicarea față de copii, față de ceea ce ar putea readuce echilibrul, armonia în relația cu ceilalți oameni. Este mesajul de vindecare prin iubire!
            Primele 14 zile ale ciclului Lunar indică o perioadă de manifestare a Lunii în creştere care este bună pentru a pune în practică proiecte, dorințe, gânduri, pentru a începe o relație de dragoste, pentru o schimbare de domiciliu putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale proiectelor, dorințelor, ideilor pe care le lansăm acum, vor fi observate la Luna Plină în semnul Vărsător din 21 iulie 2021, dar și în preajma datei de 18 ianuarie 2022, atunci când va avea loc Luna Plină în zodia Rac.
            Mesajul Lunii Noi în semnul Rac este să folosim simțirea și rațiunea în sensul trezirii propriei conștiințe. Această Lună Nouă realizează o simbioză între „a simți” și „ a gândi” fiind important să exprimăm cu mai mult curaj propriile dorințe, așteptări, traume, pierderi sau bucurii, împliniri, să cerem și să credem că ni se cuvine, cât timp propriile dorințe sunt în acord cu Universul. Mesajul de care ar trebui să ținem cont acum este: „Mă detașez de trecutul meu și de cei din jurul meu pentru a-i iubi pentru ceea ce sunt și nu pentru ce îmi aduc. Îmi exprim emoțiile regăsindu-mi astfel echilibrul.”
            Îndemnul Lunii Noi din 10 iulie 2021 se adresează în primul rând nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricon, mai ales a celor născuţi în apropierea datei de 10 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent, MC, descendent se află la 10° în semne cardinale  (± 3 grade).

           Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Rac pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – sufletul tău este pe primul plan acum așa că ai mai multă grijă de tine, privește cu sinceritate și observă ce anume ai nevoie, cu adevărat, pentru a reuși să ajungi la starea de împlinire. În următoarea perioadă vei resimți o mai mare nevoie de a relaționa cu familia, de a te preocupa mai mult de casă, părinți dar te poți ocupa și de o renovare, curățenie, schimbări care vizează casa, domiciliul.

            Taur – este o perioadă favorabilă excursiilor, examenelor, relaționării cu rudele apropiate sau te poți implica într-o afacere care ține de comerț, editură, mass-media. Ești dornic de schimbări simțind nevoia de a interacționa cu oameni interesanți, de la care să ai ceva de învățat. Vei pune mai mult accent pe cunoaștere, studiu, călătorii, comerț, simți nevoia de a relaționa cu rudele apropiate, de a face schimbări în relația cu mediul apropiat.

            Gemeni – ai ocazia să cumperi sau să vinzi obiecte, să faci achiziții care vor căpăta valoare, în timp. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii legate de posibilitatea de a-ți valorifica propriile abilități, talentele de care dispui. Ai ocazia să renegociezi un contract de muncă sau primești niște bani ca urmare a unei recalculări a salariului, a pensiei. Cert este că vei discuta mai mult despre bani urmând o perioadă de recompense, în plan financiar. Este timpul să adopți o nouă atitudine, vis-a-vis de bani, câștiguri sau cheltuieli.

            Rac – se poate vorbi despre șansa unui nou început, relansare, urmarea unei noi direcții în plan personal. Acordă atenție la problemele care pot să apară în relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba și despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte de amploare. Ești mult mai preocupat de felul în care te percepe lumea, de propria garderobă simțind nevoia de a-ți îmbunătăți look-ul.

            Leu – în următoarea perioadă preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmani ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

            Fecioară – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Prieteniile trec acum prin tot felul de teste fiind timpul să te eliberezi, să lași să plece din viața ta cine trebuie făcând astfel loc pentru prietenii mult mai constructive.

            Balanță – pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele native fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră.

            Scorpion – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Săgetător – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Urmează o perioadă în care ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Capricorn – ai ocazia să te implici în asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești. Ești predispus la certuri, nemulțumiri în relația de mariaj existând riscul să ajungi la ruperea relației.

            Vărsător – ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete legate de colegii de birou sau te poți afla în mijlocul unor bârfe, eventual poți fi acuzat pe nedrept sau ți se aduc tot felul de repoșuri. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, în scop preventiv. Luna Nouă se formează în casa muncii şi a sănătăţii, a colectivului şi a activităţilor de rutină fiind astfel pus în situația de a face schimbări importante care vizează planul profesional.

            Pești – apar schimbări importante care țin de planul sentimental. Nu este exclus să iei decizia de a concepe un copil sau poți să înfiezi unul. Urmează o perioadă dedicată iubirii, romantismului, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat și creativ iar acest lucru te va ajuta să pui în practică abilitățile și talentele personale având ocazia să te faci remarcat în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus având șansa de a da startul unei noi relații de dragoste.