Luna Nouă în zodia Pești și Eclipsa inelară de Soare, 26 februarie 2017

             Luna Nouă în zodia Pești și Eclipsa inelară de Soare
 
      „Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima”Confucius
      Aspectul de Lună Nouă (Eclipsa inelară de Soare, vizibilă din America de Sud, oceanul Atlantic, Africa, Antarctica, oceanul Pacific, Chile, Argentina) se formează în data de 26 februarie, Nodul Sud lunar la 3˚14’, cu Luna Nouă la 8˚12’ în semnul Pești, la ora 16:58’. Ascendentul momentului se află în zodia Leu, Luna Nouă în casa a VII-a, a parteneriatelor, mariajului, a confruntărilor pe față.
   Luna Nouă în semnul Pești (semn mobil, de apă, guvernat de Jupiter, tradițional și de Neptun) aduce în prim plan spiritualitatea, retragerea, dorința de autocunoaștere, imaginația, intuiția, atracția către ocultism, paranormal, receptivitatea la lucrurile misterioase. Tot de această zodie vine și starea de nehotărâre, instabilitate, trecerea de la o extremă la alta, depresiile, obsesiile sunt mult mai accentuate în această perioadă. Căutăm adevărul dincolo de limitele impuse de planul material. Verbul caracteristic este „a crede” iar ideograma formată din doi pești care „trag” în direcții opuse reprezintă cele două semiluni ale conștiinței, lupta dintre corp și suflet, dintre conștiința finită a individului și conștiința Divină. Zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoției profunde și a răspunsurilor emoționale, întinzându-se de la pasiuni compulsive și frici copleșitoare, până la acceptare și o iubire ce îmbrățișează întreaga creație. Este un semn profund intuitiv, sensibil din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne racordăm mult mai ușor la trăirile și emoțiile semenilor noștri.           
      Conjuncția Lună-Soare se formează în casa a VII-a, a parteneriatelor și relațiilor interumane în relație armonioasă cu Junona, din casa a V-a (iubire, creativitate, copiii, hobby).  Putem spune că sunt facilitate noi începuturi care țin de căsnicie, relații intime, asocieri, creativitate, descoperirea de noi forme de exprimare a iubirii. Sunt ocrotite relațiile de căsătorie în care iubirea este bunul comun. În perioada imediat urmatoare putem asista și la îndrăgostiri,  manifestare a pasiunii în mod exploziv și fără discernământ (Venus în casa a VIII-a, în semnul Berbec – exil). Este posibil ca acestea să nu fie de durată, în cazul în care cei doi parteneri sunt imaturi din punct de vedere emoțional.
      Eclipsa de Soare este un moment deosebit, având o calitate karmică, predestinată putând determina apariția de evenimente care pot deschide un nou capitol important în viața noastră, ne dă o nouă direcție, în funcție de harta natală și casa astrologică unde se produce această eclipsă. Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă (din data de 21 august 2017) care va reașeza energiile cosmice. Se poate vorbi acum despre eliberări, renunțări, pierderi dar și despre un nou start, primirea de vești neașteptate menite să ne schimbe complet direcția în plan relațional. Pot apărea în viața noastră oameni care ne vor ajuta să schimbăm percepția despre viață și relații. Este o perioadă de reîntâlniri karmice. Nodul Sud Lunar ne informează despre greșelile pe care trebuie să le îndreptăm, evenimente care nu se derulează tocmai așa cum ne-am propus, simțindu-ne oarecum „luați pe sus”, puși în fața unor situații greu de gestionat. În cazul de față, cu Luna Nouă în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, ne confruntăm cu evenimente neașteptate, pierderi ce ne obligă să adoptăm un nou mod de a relaționa, o nouă atitudine  față de ceilalți,  fie că este de vorba despre mariaj, un parteneriat  sau o afacere. În momentul eclipsei e important să gândim pozitiv, să ne propunem realizarea unui obiectiv important fiind ajutați de Univers să ajungem la finalizarea acestuia mult mai rapid. Este timpul să plantăm în liniște un gând, un proiect, o relație. Orice stare de pesimism, de gândire negativă, lipsă de speranță va bloca realizarea unui ideal. Pentru ca energiile Eclipsei să fie amplificate se recomandă rugăciunea, starea de meditație, o interiorizare pe fond muzical sau deconectarea în fața unui peisaj, în mijlocul naturii.
       O eclipsă de Soare pregătește acțiunea, ne umple de energie, ne provoacă la experiențe, vis-a-vis de relația cu ceilalți. În plan personal se observă o amplificare a ego-ului Eclipsa de Soare putând să provoace schimbarea unui ideal, să ne redirecționeze pe o nouă cale confruntându-ne astfel cu crize de identitate dar și deschidere în plan spiritual. Ne ajută să descoperim calități legate de clariviziune, bioenergie, claraudiție, pe care această eclipsă le poate activa dându-ne experiențe inedite la nivel conștient.
       Ascendentul în semnul Leu, guvernat de Soarele aflat în zodia Pești, ne spune despre necesitatea evoluției prin credință,  spiritualitate, nevoia de a ne cunoaște pe noi înșine, de a afla ce se află, de fapt, în propriul suflet pentru a vedea dacă suntem pregătiți să dăruim dar și să primim.  Suntem ajutați să privim dincolo de propriile convingeri, să descoperim ghidul, mentorul, să ne regăsim pacea interioară prin accesarea unor informații aflate dincolo de planul fizic, material. Se poate vorbi acum despre o sublimare a ego-ului, fie printr-un eveniment brusc, ce ne ia prin surprindere, fie prin stări profunde de meditație, rugăciune, de clarviziune.
       Asteroidul Junon reprezintă iubitul ideal ideal pe care, conştient sau nu, îl căutăm toată viaţa. Aflat în casa a V-a (a iubirii) în sextil cu Luna Nouă din semnul Pești și casa a VII-a, este un aspect ce poate conduce la rezolvarea unor tensiuni din cadrul unor cupluri. Este momentul de eliminare din cadrul unor relații de mariaj a stării de dualitate, lipsa de direcție a relației, stagnarea într-o zonă de rătăcire, a compromisului de orice fel. În plus, acum se poate discuta mult mai ferm, deschis despre stadiul relației, cu „cărțile pe față”, vorbindu-se chiar despre finalul unei relații. Este momentul ca fiecare să pornească pe drumul lui dar și cu inima deschisă către o nouă relație.
       Mercur (aflat în casa a VII-a) în conjuncție cu Eclipsa de Soare și în careu cu Lilith (din casa a IV-a), aduce momentul adevărului, provocator însă de suferință. Putem intra în posesia unor informații ce ne determină să schimbăm direcția în plan relațional, într-un parteneriat, o afacere. Pot ieși în evidență „punctele oarbe” sub forma furiei, a dorinței de răzbunare. Depinde de gradul fiecăruia de evoluție în plan spiritual dacă decide să cadă pradă energiilor joase sau dacă alege cu detașare o pierdere, o dezamăgire și să plece pe un drum dedicat iubirii și credinței. Puterea de discernământ ne este pusă la încercare iar cel care este informat va știi cum să aleagă și ce hotărâri să ia. În schimb, cel care se implică emoțional dezvoltând atașamente față de trecut, față de oameni care au provocat dezamăgiri, are ocazia să se învârtă în cerc, să sufere datorită identificării propriei persoane cu acei oameni.
       Careul în T cardinal (Uranus conjuncție Marte opoziție Jupiter retrograd careu Pluton) este o configurație care predispune la reacții rapide și energice fiind un moment prielnic să ne revizuim dorințele și atașamentele. Există riscul de a acționa sub impulsul de moment, fără să ținem cont de consecințe, rupând astfel o relație importantă. Putem să renunțăm la un contract, un parteneriat, ne putem elibera dintr-un mediu care, pur și simplu, ne impune reguli, restricții menite să ne blocheze libertatea de mișcare și de exprimare. Există predispoziția către manifestări extremiste, (auto)distructive. Pluton aduce  la suprafață  dorința de dominare în plan sentimental. Este indicat să dăm dovadă de calm, spontaneitate și înțelepciune în situațiile critice și, mai ales, de umanitarism, dăruire, dragoste necondiționată față de cel aflat în suferință. Lecția fiecăruia dintre noi va fi realizarea echilibrului dintre nevoile personale și cele sociale.
       Saturn (din zodia Săgetător) mediază opoziția dintre Marte, Uranus și Jupiter retrograd, pe axa relațională Berbec – Balanță, casele astrologice III-IX și primim astfel șansa de a depăși încercările, limitările cu care ne confruntăm prin înțelepciune și credință. Suntem ajutaţi să înțelegem sensul anumitor evenimente dar simțim și nevoia de a ne elibera de constrângeri, de a ne transforma profund si complet. Și totuși, sunt încă multe lucruri de reglat cu trecutul fiind vorba acum despre o perioadă de purificare, de „ardere” a unor reziduuri, în plan personal și relațional. Acum se poate face lumină în adâncurile subconștientului, vedem clar unde trebuie să privim și ce trebuie să vindecăm. Este timpul clarificării propriilor trăiri, a sentimentelor, observăm și exprimăm nevoile și obsesiile noastre, revolta care nu trebuie înnăbușită, ci este necesar să găsim noi căi de rezolvare a problemelor. Cercetarea domeniului spiritual poate aduce acum momente de înaltă conștientizare, înțelegând cu mult mai multă ușurință tot ceea ce ține de rostul elementelor oculte, întâlnirile karmice. Sub influența acestor energii putem să învățăm că dorințele noastre trebuie disciplinate acordând mai multă atenție sufletului, dorinței de a evolua în plan spiritual și nu doar material.
       Este vorba despre o Lună Nouă și Eclipsă inelară de Soare în zodia Pești care ne pune în fața unor situații inedite, accesând noi informații, mai mult sau mai puțin direct, din Univers. Este o perioadă de suspans, revelație, scufundare în propria ființă și înălțare pe aripi de credință și iubire Divină. Este momentul de conștientizare, de trezire și de eliberare pentru a face loc în viața noastră la noi experiențe care ne vor conduce către progres în plan spiritual. Suntem ajutați să obținem („a vrea”, Leu), ceea ce ne dorim cu adevărat, prin credință („a crede”, Pești): „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând  încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
       Influența majoră a acestei energii, a Eclipsei de Soare în semnul Pești, va fi simțită, în mod deosebit, de către nativii zodiilor: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuți în preajma datei de 26 (± 3 zile) dar și asupra celor care au planete personale, ascendent, descendent, în preajma 9˚.  

 

                            Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal
 

       Berbec – este o perioadă în care preferi să stai în umbră, în solitudine. Este posibil să ai de-a face cu persoane care să îți creeze, în mod voit, tot felul de probleme. E important să-ți analizezi acum modul de a gândi, să-ți faci timp pentru a te elibera de balastul emoțional care ar putea să îți provoace dezechilibre la nivel enegetic și astfel să ajungi să te confrunți cu probleme de sănătate. Poți avea acum vise interesante, menite să îți reveleze răspunsuri importante legate de propria viață. Este important să de apropii mai mult de Divinitate, să ai mai multă compasiune față de semeni. Se pune mai mult accent pe: spiritualitate, datorii karmice, renunțare, trăiri profunde, secrete, temeri personale, frustrări, trădare, viciu.

       Taur – poate avea loc acum o transformare profundă legată de prieteni, grupuri din care faci parte, un ideal. Este timpul să lași să plece din viața ta oamenii care nu sunt potriviți pentru evoluția personală sau să renunți la un proiect care ți-a adus tot felul de blocaje, pierderi în plan material și personal. Este timpul să lași să intre în viața ta oameni care te vor ghida pe un drum nou, oameni cu care poți coopera mult mai sincer și deschis. Tot acum ai ocazia să te implici în activități de voluntariat, poți intra într-un nou grup de oameni (un cenaclu, o asociație, organizație). Se intensifică contactul cu publicul și clienții. Ai ocazia să inițiezi noi proiecte, mult mai curajoase. Este recomandat să împărtășești proiectele tale doar cu oameni de încredere.

       Gemeni – ești mult mai preocupat de carieră, de viața publică, legătura cu superiorii, succes. Această Eclipsă de Soare poate aduce surprize, o schimbare importantă legată de carieră, relația cu superiorii. Este timpul să te eliberezi dintr-un mediu profesional toxic, care nu mai corespunde  așteptărilor tale. Poate fi un moment bun pentru afirmare, ascensiune socio-profesională. Domeniul în care te poți aștepta la suferință, este în relația cu persoana iubită și/sau cu propriii copii.

       Rac –  se deschide o nouă viziune legată de spiritualitate, o perioadă în care îți vei lărgi orizonturile prin relaționare cu lumea, prin studiu și cunoaștere, prin călătorii și spiritualiate.  Devii mai înțelept, mai bunși mai matur, poate chiar în urma unor evenimente nu prea plăcute. Acum se poate naște un nou țel și vei face tot posibilul să îl poți atinge. Atenție însă la eventuale probleme ce pot apărea în legătură cu casa, familia sau în carieră.

       Leu – poate fi momentul unui proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente neplacute putând afla acum vești legate de un deces, un divorț, o veste neplăcută legată de bani, moștenire. Este important ca acum să te detașezi de orice problemă ce vizează banii. Se pune mai mult accent pe: mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

      Fecioară – se intensifică relațiile de parteneriat. Dacă nu ai încă un partener, vei simți lipsa acestuia și astfel se amplifică dorința de a întâlni persoana cu care să întemeiezi o familie. Este un moment bun pentru a încheia noi parteneriate, contracte de colaborare, să întâlnești oameni noi, să-ți îmbunătățești imaginea în societate. Este posibil să revină în viața ta un partener din trecut.  Poate fi și momentul de eliberare dintr-o suferință relațională mai veche. Atenție la probleme care pot apărea în plan financiar, legate de datorii, împrumuturi, taxe și impozite.

       Balanță – este un moment ideal pentru a te debarasa de un obicei alimentar sau vicii care îți pot produce tot felul de probleme de sănătate. Este recomandat să faci o cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament mult mai eficient ajutându-te astfel să te vindeci de o problemă mai veche de sănătate. Ești mult mai conștiincios având ocazia să preiei sarcini și noi responsabilități la locul de muncă. Se pune acum mai mult accent pe: muncă, sănătate, organizare, igienă, alimentație, responsabilitate.

      Scorpion – poți avea parte de experiențe importante legate de iubire, creativitate, copii, un hobby. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate când ai ocazia să îți valorifici talentele și abilitățile. Este șansa de a-ți exploata și latura creativă. Poate fi un moment de afirmare deplină a celui care ești. Avem de-a face cu un moment de finalizare a unei relații de dragoste și un nou start amoros. Te distrezi mai mult alături de prieteni, mergi la spectacole, la film, te eliberezi mult mai ușor de griji. Atenție însă la eventuale probleme legate de sănătate și/sau la o relație cu colaboratorii, colegii.

     Săgetător – această Eclipsă de Soare poate intensifica relația cu familia, locul natal, țara natală. Este o perioadă trăită cu pasiune în plan emoțional punând acum sufletul în prim plan. Simți o mai mare nevoie de afecțiune, dragoste și ocrotire. Dacă te afli departe de casă, de țara natală, simți nevoia profundă de a te întoarce acasă. Sunt trezite amintiri, dorința de a relua legătura cu prieteni din copilărie, de a te reîntâlni cu persoane dragi. Este o perioadă în care vei încerca să găsești un echilibru între viața de familie și carieră. Atenție însă la eventuale probleme ce pot apărea în legătură cu persoana iubită și/sau copiii.

      Capricorn – această Eclipsă de Soare poate aduce noi perspective legate de studii, comunicare, relații interumane, de intensificare a planului relațional și intelectual. Este nevoie de flexibilitate, dorință de cunoaștere din partea ta. Poți avea succes în călătoriile care au legătură cu comerțul, negocieri, încheierea de noi contracte. Te plimbi mai mult cu mașina, cu bicicleta, te reîntâlnești mai des cu vecinii, rudele apropiate. Discuți mai mult, ieși în societate, în public. Ai o atitudine mai jovială, veselă, te bucuri de venirea primăverii. Atenție la eventuale probleme care țin de casă, familie, relația cu părinții. Este recomandat să acorzi o atenție deosebită carierei și relației cu superiorii. 

      Vărsător – această Eclipsă de Soare îți poate deschide un nou drum legat de bani, contracte, poți să faci o tranzacție importantă, cumperi ceva ce ți-ai dorit de mult timp. Poate fi o perioadă bună pentru câștiguri financiare și achiziții.  Este o perioadă de materializare a unor proiecte mai vechi, de realizări în plan financiar. Atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu rudele apropiate sau vecinii, altercații pe care ai face bine să le aplanezi din start altfel poți ajunge chiar și la un proces. Se cere prudență în ceea ce privește studiile, examenele, tranzacțiile comerciale, negocierile.

      Pești – se poate acum vorbi despre un moment deosebit în viața ta, unul în care pot avea loc evenimente menite să te ajute să îți schimbi atitudinea față de viață dar și față de ceilalți oameni, să te îngrijești mai mult de tine, de sufletul tău. Este un moment ideal pentru un nou început, pentru inițierea de noi proiecte, de pornire pe o nouă direcție. Această Eclipsă de Soare te obligă să renunți la un tipar vechi de a gândi și acționa fiind absolut necesar să nu te (auto)victimizezi. Este șansa de a deveni un alt om, mai bun, mai dedicat laturii spirituale a vieții. Atenție la eventuale probleme care pot să apară, în legătură cu banii. Este posibil să ai parte de cheltuieli neprevăzute și cărora să le faci față cu greu.