Luna Nouă în zodia Pești, 23 februarie 2020

                                   Luna Nouă în zodia Pești
           

          „Nu ştiu unde duce drumul meu, dar merg mai bine când te ţin de mână.” Alfred de Musset
            Luna Nouă din zodia Pești are loc în data de 23 februarie 2020, la ora 17:32’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 4˚29’, în zodia Pești, în casa a VII-a, casa cooperării, asocierii, căsătoriei dar și a confruntărilor pe față, procese în justiție, declarații de război. Ascendentul acestui moment de Lună Nouă se află în zodia Fecioară.
            Zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoțiilor profunde și a răspunsurilor venite pe căi mai puțin convenționale, este iubirea divină, călătoria către necunoscutul care ne poate copleși sau ne poate înălța. Este o zodie profund intuitivă, sensibilă, din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la nivel subtil cu semenii noștri.
            Luna Nouă în semnul Pești (semn mobil, de apă, guvernat de Jupiter-tradițional și Neptun), în casa a VII-a, a momentului, aduce în prim plan bunătatea, liniștea, solitudinea, compasiunea,  imaginația, intuiția dar și nevoia de echilibru în relația cu ceilalți, căutarea de noi alianțe, lămurirea unor aspecte care vizează viața de cuplu. Se observă o oarecare stare de nehotărâre, de instabilitate, trecerea de la o extremă la alta în relația cu ceilalți. Depresiile, obsesiile sunt mult mai accentuate în această perioadă, cât timp ne lăsăm conduși de ambiții, orgolii dorindu-ne cu orice preț să obținem anumite lucruri, demarăm acțiuni care nu sunt necesare, ci doar pentru că vrem să-i impresionăm pe ceilalți. Se manifestă acum atracția către literatură, muzică, tot ce este legat de artă, energii care ne pot fi utile pentru a explora o lume frumoasă, pentru a ne regăsi liniștea departe de „lumea dezlănțuită”.
            Venus (în semnul Berbec casa a VIII-a, a morții și renașterii, a relației intime, banii celorlalți, moștenirile) în careu cu Jupiter (în zodia Capricorn, casa a V-a, casa dragostei și a copiilor, jocul și creativitatea, relații amoroase lipsite de obligații) este un aspect astral care aduce în vedere răsturnări de situație care ne pot afecta viața personală dar și planul social, transformări menite să ne deruteze, să ne aducă în situația de a nu mai ști ce vrem, ce direcție să alegem. Ne putem confrunta cu pierderi de natură materială, financiară, în plan amoros, aspecte neplăcute ce vizează relația cu propriul copil, dezamăgiri în relația de dragoste. Acest aspect astral predispune la pierderi de alianțe, parteneriate importante cu persoane de altă naționalitate. Schimbările ne iau oarecum „pe sus” având sentimentul că „plutim în derivă” și tot efortul depus în sensul progresului personal a fost în zadar. Aspectul astral ne zguduie dar poate declanșa adevărata și profunda transformare a propriului EU, a propriei ființe, este o perioadă de conștientizare cât de fragili suntem în fața schimbărilor și că sunt situații de viață cărora nu le putem face față singuri. Este o Lună Nouă care ne invită la cumpătare, la echilibru, la regăsirea propriilor resurse venite din expriența de viață, din dăruire, din iertare și bunăvoință. 
            Ascendentul în zodia Fecioară aduce în vedere nevoia de stabilitate, de pragmatism, realism, de ancorare în concret, de organizare și muncă, efort în sensul vindecării în plan fizic și emoțional, de adoptare a unui regim de viață și alimentar mult mai sănătos. Se va pune mai mult accent pe sănătate, igienă, alimentație, noi modalități de a ne îmbunătăți relația cu ceilalți la locul de muncă, de a ne ancora în concret, de a da un nou sens dorințelor, emoțiilor, trăirilor pe care le exersăm odată cu evenimentele care se declanșează din dorința de a ne redescoperi, de a ne regăsi, de a retrăi, reanaliza anumite relații ce păreau a fi pierdute definitiv. Se remarcă atenția la detalii dar și predispoziția către obsesii, fie că e vorba despre muncă, de planul relațional sau sănătatea propriului organism.
            Mercur (guvernatorul ascendentului) se află în mers retrograd în semnul Pești (în casa a VII-a, a relației cu ceilalți) ceea ce ne va aduce un oarecare sentiment de derută în viața personală, relațională datorită incapacității de a exprima ceea ce simțim, ce ne dorim de la ceilalți, ce așteptări avem, ne simțim confuzi datorită neputinței de a ne desprinde din anumite relații „toxice” care ne dau peste cap viața personală, profesională și chiar propria sănătate. Este o perioadă de suspans, de retragere în propria ființă pentru ne încerca să regăsim acel moment de liniște, detașare, înainte de a lua decizii importante. Este nevoia de scufundare în propria ființă, de retrăire a unor momente din trecut, de redefinire a modului de a gândi, de a ne organiza timpul dar și spațiul în care existăm sau ne desfășurăm activitatea. Mercur în zodia Pești nu este într-o zodie favorabilă aflându-se în exil și mers retrograd fiind posibil să avem sentimentul că batem pasul pe loc, că nu suntem auziți, înțeleși de către ceilalți, nu reușim să exprimăm cu claritate și coerență propriile dureri, emoții, sentimente. Ce este de făcut? Nu avem decât să ne observăm cu atenție, să notăm ceea ce gândim, ceea ce visăm, ne dorim, ideile care ne parvin prin orice surse și să așteptăm un moment mai prielnic pentru a exprima toate acestea (după data de 10 martie).
            În acest moment de Lună Nouă în semnul Pești, cu Mercur retrograd și Neptun în zodia Pești, se cere o mai mare atenție la alianțe, la relația de mariaj, la tendința de a ne iluziona dar și la predispoziția de a alege greșit, de a ne lăsa purtați de fantasme, de promisiuni care nu au un suport real (Mercur în mers retrograd în casa a VII-a, casa relației de mariaj, alianțe, dușmanii pe față, parteneriate). Ceea ce se pune la cale acum se va rediscuta în preajma datei de 27 martie 2020, atunci când Mercur va reveni peste gradul la care se află acum (9˚25’). Este important să fim atenți la nevoile sufletului, să acceptăm cu sinceritate ceea ce ne place și ce nu în relația cu ceilalți, să evităm compromisul și să ne debarasăm de ceea ce ne creează starea de disconfort, la nivel mental și afectiv.
            Este un moment favorabil pentru analiză („a analiza”- zodia Fecioară) și observarea cu seriozitate a  ceea ce ne dorim cu adevărat, de a privi dincolo de aparență evenimentele, oamenii și de a crede în propria intuiție, de a apela la Divinitate în momentele de cumpănă. Credința ne poate ridica mai presus de orice pierdere, de orice sentiment de rătăcire, de deznădejde („a crede”- zodia  Pești).
            Mesajul acestei Luni Noi în zodia Pești este: „Mă eliberez de orice formă de limitare dezvoltând  încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 23 februarie 2020 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuți în preajma datei de 23 (± 3 zile) dar și pentru cei care au planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte), dar și ascendent, descendent, în preajma 5˚(± 3 grade).

                       Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – în următoarea perioadă ai parte de revelații, intuiția este accentuată, apare nevoia de solitudine, de cercetare a propriului suflet, reîntâlniri de natură karmică. Sunt potențate capacitățile extrasenzoriale putând învăța cum să le folosești, în avantajul tău sau al celor din jur. Este posibil să găsești acum un nou tratament, mult mai eficient, la o problemă mai veche de sănătate. Evită să iei decizii legate de carieră, dacă nu ești sigur pe tine sau intuiția îți spune că nu este momentul să acționezi.

            Taur – poți avea parte de surprize venite din partea prietenilor, unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Nu te grăbi să acorzi susținerea ta, fie că este vorba despre bani sau sfaturi. Te poți aștepta la răsturnări de situație, reproșuri, dezamăgiri venite din partea unor prieteni sau a unui grup din care faci parte. Atenție la banii pe care intenționezi să îi dai pentru a participa la o petrecere sau pentru a face o călătorie cu prietenii. Este posibil să revină în viața ta prieteni din trecut, persoane cu care nu te-ai mai întâlnit de foarte mulți ani.

            Gemeni – este activat sectorul carierei și al statutului social. Sunt multe semne de întrebare legate de relația cu șefii menite să te pună oarecum „în gardă”. Pot să apară acum noi provocări, responsabilități, proiecte profesionale care te pot relansa în carieră. Este important să renunți la felul tău confortabil de a vedea lucrurile. Ai grijă cu cei cu care alegi te asociezi și la informațiile pe care le împărtășești șefilor! Nu te grăbi să semnezi un contract de colaborare!

            Rac – acorzi mai multă importanță studiilor și călătoriilor îndepărtate. Simți nevoia să explorezi noi teritorii, să cunoști oameni interesanți, ești atras de spiritualitate, ai ocazia să reiei legătura cu un fost mentor, ghid spiritual sau profesor care poate să te ajute în cadrul unui proiect profesional. Este posibil să dai startul unei relații sentimentale cu cineva aflat în străinătate sau departe de casă. Acordă atenție la răzgândirile sau planificările legate de o vacanță în străinătate. Nu te grăbi la pleci la drum, până când nu te asiguri că este totul în regulă cu mijlocul de transport. Atenție și la bagaje întrucât ești predispus la furt.

            Leu – urmează o perioadă în care ești mult mai atras de ocultism, esoterism, domenii abstracte reușind să descoperi adevărata față a lucrurilor. Nu este exclus să te confrunți cu crize de natură emoțională sau financiară. Este momentul unui proces interior profund având ocazia să descoperi de unde vin, de fapt, adevăratele blocaje din cadrul unei relații intime. Atenție la plata unor taxe și impozite, la o eventuală moștenire, un partaj pe care l-ai tot amânat.

            Fecioară – treci printr-o perioadă de reconfigurare a relației de mariaj sau rediscutare a unui contract de asociere, parteneriat. Nu te grăbi să dai startul unei asocieri. Poate reveni în viața ta un fost partener, asociat și să ți se impună tot felul de lucruri sau renegociezi un contract mai vechi. Această Lună Nouă îți aduce avertismentul să fii mult mai prudent la modul în care relaționezi cu ceilalți întrucât ești predispus la dezamăgire, tot felul de pierderi datorate, poate, încrederii pe care ai tendința să o acorzi unor persoane lipsite de scrupule.

            Balanță – este o perioadă în care îți îndrepți atenția spre curățenia sufletului și a trupului. Ești preocupat să urmezi un nou regim alimentar sau de viață, să reiei un tratament care s-a dovedit mult mai eficient în trecut. Te dedici sarcinilor de serviciu fiind mult mai conștiincios, ai ocazia să preiei noi sarcini de lucru sau vrei să îți schimbi programul de lucru datorită unor probleme de sănătate. Este posibil să îți fie schimbat programul de lucru sau ești nevoit să te adaptezi la un nou colectiv de muncă. Totul este să nu îți pierzi răbdarea și să fii precaut la modul în care vorbești cu colegii. De evitat investigațiile medicale!

            Scorpion – ești plin de energie, dornic să te implici în aventuri, relații de amor sau să revii la o iubire din trecut. Nu vei duce lipsă de creativitate, joc și voie bună, alături de copii și prieteni. Viața sentimentală cunoaște o amplificare fiind mult mai deschis să te implici într-o (nouă) relație sentimentală. Poate fi vorba și despre reluarea unei relații de dragoste având speranța că, de data asta, nu o să mai fii dezamăgit. Fii sincer cu tine și vezi dacă chiar merită să îți faci speranțe!

            Săgetător – urmează o perioadă în care relația cu părinții, familia se intensifică. Poți lua decizia să schimbi decorul prin casă sau vrei să faci o achiziție importantă care vizează casa, proprietatea. Cert este că ești mult mai preocupat de gospodărie, o eventuală renovare a propriei locuințe. Atenție însă la posibilitatea apariției unor probleme care țin de planul sentimental, relația cu copiii, eventuale probleme de sănătate ale acestora.

            Capricorn – este o perioadă favorabilă studiului, călătoriilor, relaționării cu rudele, vecinii sau pentru a rediscuta aspecte care vizează anumite studii, dorești să reiei un curs care te poate ajuta să promovezi în carieră. Ești mult mai comunicativ, dornic să acumulezi noi informații. Atenție la eventualele probleme care țin de casă, gospodăriie, este posibil să se strice un obiect electrocasnic sau faci cheltuieli care nu erau programate. Nu este exclus să fie vorba și despre un accident, tăieturi, lovituri, căzături prin gospodărie, la bucătărie.

            Vărsător – urmează o perioadă în care valorifici abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai mulți bani în cont. Ai ocazia să pornești o nouă afacere, faci achiziții care se pot dovedi a fi nerentabile. Atenție la problemele care pot apărea în relația cu rudele, vecinii, nu te grăbi să scoți bani din buzunar pentru a-i ajuta pe cei din jur. Evită să te implici în polemici, certuri care te pot destabiliza, din punct de vedere psihic-emoțional.

            Pești – este momentul să te preocupi mai mult de felul în care arăți, poate chiar vei lua hotărârea bruscă să îți creezi un nou look, să mergi la spectacole, teatru, expoziții, dans. Ești preocupat de propria imagine, de modul în care te percep cei din jur. Ai ocazia să îți reînnoiești garderoba, eventual mergi mai des la sala de sport, la un salon de cosmetică. Atenție la problemele care pot să apară în relația cu prietenii având ca subiect principal banii.