Luna Nouă în zodia Pești, 13 martie 2021

                        Luna Nouă în zodia Pești
 

                  Steaua de deasupra îşi amestecă razele cu tonalitatea Sinelui din interiorul inimii omeneşti!” (Dane Rudhyar)
                Luna Nouă din zodia Pești are loc în data de 13 martie 2021, la ora 12:22. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 23˚04’, în zodia Pești, în conjuncție cu Mijlocul Cerului, reprezentând domeniul socio-profesional, imaginea în lume, autoritatea, judecătorii, persoanele cu poziție înaltă în stat, guvernul. Ascendentul acestui moment se află în semnul Rac.
            Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect în această perioadă este indicat să concretizăm gândurile, ideile odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 15 martie 2021. Ceea ce sădim în această perioadă vom „culege” la Luna Plină în zodia Pești din data de 21 septembrie 2021. Zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoțiilor profunde și a răspunsurilor venite pe căi mai puțin convenționale, este iubirea divină, călătoria către necunoscutul care ne poate copleși sau ne poate înălța. Este o zodie profund intuitivă, sensibilă, din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la nivel subtil cu semenii noștri. Compasiunea, toleranța, jertfa sunt principalele trăsături care se vor naște în majoritatea oamenilor. Pentru cei care nu sunt străini de aceste stări fundamentale ale sufletului, Luna Nouă poate aduce o amplificare și o credință puternică că munca depusă acum nu va fi în zadar. Este momentul de ascensiune a întregii ființe ancorată de Cer, privind către pământ ca o necesitate de a-și reconstrui o nouă identitate necesară pe Pământ. Este saltul către sinele superior dar și către lumea care ne ajută să evoluăm ca spirit întrupat. Este o Lună Nouă care ne ajută să devenim mai conștienți de sensul credinței și a iubirii, atât la nivel material cât și spiritual. Este împăcarea cu sine și iertarea, este iubire și renașterea dincolo de prag, dincolo de neant.
            La nivel personal vizează cariera, imaginea noastră în lume, prestigiul, relația cu șefii, autoritățile, onoarea, asumarea de responsabilități în plan socio-profesional, promovarea, afacerile la nivel înalt. La nivel mundan se poate vorbi despre președinte, guvern, șeful statului, reputația țării, forțele de ordine (poliția, armata). Această Lună Nouă anunță schimbări la nivel social, în relația cu șefii, autoritățile, aspecte care intervin în domeniul profesional. Pe unii dintre noi îi va avantaja, pe alții îi ajută să își schimbe direcția. Suntem la cheremul autorităților, se iau decizii importante acum, la nivel înalt, în guvern, decizii care ne vor afecta pe termen îndelungat. Promisiuni ce par de bun augur la prima vedere. Suntem încă în „fereastra” careului Saturn (din zodia Vărsător) și Uranus (din semnul Taur) astfel că se poate vorbi despre restricții destul de serioase care afectează societatea, lumea, grupul de oameni, restricții la nivel național și internațional care ne limitează libertatea de mișcare și de exprimare.
            Guvernatorul zodie Pești – Jupiter (tradițional) se află în semnul Vărsător, Saturn este în sextil cu Chiron (zodia Berbec), casa a VIII-a (o casă a morții și renașterii) aduce nevoia de reflecție asupra morții și renașterii, a posibilității de metamorfozare. Pentru a ajunge la împlinirea destinului personal, este nevoie să acceptăm această trecere, acest salt în profunzimea propriei ființe, un salt ce nu se va produce doar la nivel individual, ci în ansamblu, împreună cu mediul în care trăim. Suntem angrenați pe aceeași cale. Mulți pot percepe acest salt ca pe un „cutremur” interior menit să ne arunce oarecum „de pe șine”, ne simțim copleșiți. Poate fi șansa unei revoluții la nivel de conștiință a întregii umanități.
                Luna Nouă în conjuncție cu Venus și Neptun, aflate la Zenit, indică forța cu care se revarsă energia astrală. Nivelul nostru emoţional (Luna), afectiv şi estetic (Venus), creativitatea și iubirea (Soarele) şi spiritual (Neptun) este căutare și punere în valoare a resurselor la care avem acces și de a le folosi în sensul progresului, îndeosebi în plan spiritual. Este momentul de progres venit prin credință, dăruire, iubire punând mai mult preț pe creație, artă, iertare, spirit de sacrificiu, expresie artistică rafinată, pe cultură, educație dar mai ales pe rafinarea și pe evoluția spirituală. Este posibila trezire spirituală sau revenirea unor sentimente pe care le credeam pierdute definitiv. Trezirea spirituală, la nivelul sufletului, presupune activarea empatiei, a receptivității superioare, a inutiției, presimților, ceea ce ne va permite să intrăm mult mai ușor în posesia unor informații, să înțelegem sensul anumitor sincronicități, evenimente care ne-au creat, poate pentru prea mult timp, starea de derută, confuzie. Imaginația are un rol important în viața noastră psihică putând investi energie în realizarea propriilor țeluri, proiecte de viață sau dimpotrivă cădem în deznădejde, ne lăsăm compleșiți de ură, disperare, frică.
             Ascendentul în semnul Rac (nevoia de cercetare a propriului suflet) aduce posibilitatea să ne exprimăm mai ușor propriile emoții, trăiri, modul în care ne raportăm la propria familie, la țară și la trecutul nostru. Mulți ne vom pune întrebări de genul: „Ce vreau cu adevărat de la viață, de la ceilalți?”, „Sunt mulțumit cu ceea ce am clădit până acum în plan personal?”. Este momentul de scufundare și de identificare cu propriile emoții, nevoia de clarificare a ceea ce suntem, care este drumul propriei ființe în această lume derutată, înfricoșată, speriată de viitor. Mesajul acestei Luni Noi în zodia Pești este: „Mă eliberez de orice formă de limitare dezvoltând  încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 13 martie 2021 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuți în preajma datei de 13 (± 3 zile) dar și pentru cei care au planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte), dar și ascendent, descendent, în preajma 23˚(± 3 grade).

                    Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – în următoarea perioadă ai parte de revelații, intuiția este accentuată, apare nevoia de solitudine, de cercetare a propriului suflet, poți avea parte de (re)întâlniri de natură karmică. Sunt potențate capacitățile extrasenzoriale, înveți cum să le folosești, în avantajul tău sau al celor din jur. Găsești un nou tratament, mult mai eficient, la o problemă mai veche de sănătate. Evită să iei decizii legate de carieră, dacă nu ești sigur pe tine sau intuiția îți spune că nu este momentul să acționezi.  

            Taur – poți avea parte de surprize venite din partea prietenilor, unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Este șansa unui nou start în ceea ce privește proiectele, idealurile de viață, ocazia de a te relansa în cadrul unui grup sau de a juca rolul de lider într-un gup inițat de tine. Ai multe idei originale, importante de transmis. Este recomandat să lași deoparte timiditatea și să îți faci mai multă reclamă, publicitate, să ieși în față, să fii văzut, auzit de mulțime. Este posibil să revină în viața ta prieteni din trecut, persoane cu care nu te-ai mai întâlnit de foarte mulți ani.

            Gemeni – este activat sectorul carierei și al statutului social. Sunt multe semne de întrebare legate de relația cu șefii menite să te pună oarecum „în gardă”. Pot să apară acum noi provocări, responsabilități, proiecte profesionale care te pot relansa în carieră. Este important să renunți la felul tău confortabil de a vedea lucrurile și de a te baza doar pe ceea ce ți se promite. Acceptă provocările din domeniul profesional. Ai grijă cu cine alegi te asociezi și informațiile pe care le împărtășești șefilor! Părinții pot juca un rol important în alegerile pe care le faci acum.

            Rac – acorzi mai multă importanță studiilor și călătoriilor îndepărtate. Simți nevoia să explorezi noi teritorii, să cunoști oameni interesanți, ești atras de spiritualitate, ai ocazia să reiei legătura cu un fost mentor, ghid spiritual sau un profesor care poate să te ajute în cadrul unui proiect profesional. Este posibil să dai startul unei relații sentimentale cu cineva aflat în străinătate sau departe de casă. Acordă atenție la răzgândirile sau planificările legate de o vacanță în străinătate. Poate fi ocazia de a te înscrie la cursuri care te vor ajuta să progresezi în carieră.

            Leu – urmează o perioadă în care ești mult mai atras de ocultism, esoterism, domenii abstracte reușind să descoperi adevărata față a lucrurilor. Nu este exclus să te confrunți cu crize de natură emoțională sau financiară ca urmare a implicării într-o relație de amor. Poate fi momentul protrivit pentru a obține o finanțare, fonduri sau pentru a rezolva cu bine un proces sau probleme legate de o moștenire. Este momentul unui proces interior profund având ocazia să descoperi de unde vin, de fapt, blocajele din cadrul unei relații intime. Acordă atenție la plata unor taxe și impozite, la o eventuală moștenire, un partaj pe care l-ai tot amânat.

            Fecioară – treci printr-o perioadă de reconfigurare a relației de mariaj sau rediscutare a unui contract de asociere, parteneriat. Poate reveni în viața ta un fost partener, asociat și ți se impun tot felul de lucruri sau renegociezi un contract mai vechi. Această Lună Nouă îți dă posibilitatea de a te implica într-o nouă relație de cuplu, poți găsi partenerul de viață alături de care simți că poți clădi un viitor bun pentru tine. Este momentul să te eliberezi de trecut, să lași deoparte dezamăgirile, fie că este vorba despre o fostă relație, un parteneriat sau colaborări care ți-au provocat multă suferință. Este șansa de a te redecoperi mai bun, mai frumos prin intermediul celorlalți.

            Balanță – este o perioadă în care îți îndrepți atenția spre curățenia sufletului și a trupului. Ești preocupat să urmezi un nou regim alimentar sau de viață, reiei un tratament care s-a dovedit eficient în trecut. Te dedici sarcinilor de serviciu fiind mult mai conștiincios, ai ocazia să preiei noi sarcini. Este posibil să îți fie schimbat programul de lucru sau ești nevoit să te adaptezi la un nou colectiv de muncă. Totul este să nu îți pierzi răbdarea și să fii atent la modul în care vorbești cu colegii. Investigațiile medicale te vor ajuta să depistezi la timp problemele de sănătate și să le rezolvi cu bine.

            Scorpion – ești plin de energie, dornic să te implici în aventuri, relații de amor sau să revii la o iubire din trecut. Nu vei duce lipsă de creativitate, joc și voie bună, alături de copii și prieteni. Poate fi ocazia de a pune la cale conceperea unui copil. Viața sentimentală cunoaște o amplificare fiind mult mai deschis să te implici într-o (nouă) relație sentimentală. Poate fi vorba și despre reluarea unei relații de dragoste având speranța că, de data asta, nu o să mai fii dezamăgit. Fii sincer cu tine și vezi dacă chiar merită să îți faci speranțe!

            Săgetător – urmează o perioadă în care relația cu părinții, familia se intensifică. Poți lua decizia să schimbi decorul prin casă sau vrei să faci o achiziție importantă care vizează casa, proprietatea. Cert este că ești mult mai preocupat de gospodărie, o eventuală renovare a propriei locuințe. Ești preocupat de sufletul tău, de schimbările din viața personală, ce anume te afectează, la ce este necesar să renunți pentru a-ți fi mai bine. Relația cu mama joacă un rol important. Putem vorbi despre un final, despărțirea de persoane care te-au rănit, acel moment de conștientizare, în care simți nevoia de a nu mai accepta compromisuri.

            Capricorn – este o perioadă favorabilă călătoriilor, relaționării cu rudele, vecinii sau pentru a rediscuta aspecte care vizează anumite studii, dorești să reiei un curs care te poate ajuta să promovezi în carieră. Ești mult mai comunicativ, dornic să acumulezi noi informații, relaționezi mai frecvent cu cei din mediul apropiat. Pui mai mult accent pe comunicarea scrisă și orală, simți nevoia de a așterne pe hârtie ceea ce simți, gândești, relaționezi cu profesori, intelectuali. Faci multe deplasări, excursii resimțind profunda nevoia de a socializa, de a interacționa cu oameni noi.

            Vărsător – în această perioadă valorifici abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai mulți bani în cont. Ai ocazia să demarezi noi proiecte, colaborări care se vor dovedi rentabile și din punct de vedere financiar. Sunt favorizate activitățile care țin de domeniul imobiliar, agricultură, vânzări. Poate fi ocazia de a-ți descoperi acum un nou talent, o abilitate de a transforma un hobby într-o afacere de succes. Totul este să acționezi cu prudență și ceea ce câștigi acum să investești cu chibzuință.

            Pești – este momentul să te preocupi mai mult de felul în care arăți, poate chiar vei lua hotărârea bruscă să îți creezi un nou look, investești mai mult în ceea ce ține de dezvoltare personală. Ești preocupat de propria imagine, de modul în care te percep cei din jur, dezvolți relația sentimentală în care ești deja implicat și faci un pas important, eventual formezi o relație de cuplu oficială. Ai ocazia să îți reînnoiești garderoba, mergi mai des la sala de sport, la un salon de cosmetică. Acordă atenție la problemele care pot să apară în relația cu prietenii având ca subiect principal banii.