Luna Nouă în zodia Leu, 23 iulie 2017

                        Luna Nouă în zodia Leu
 
         „Prea des mânia îl face pe om să-și iasă din minți și să respingă ce-i șoptește eul interior.” Frank Herbert – Dune
       Luna Nouă în semnul Leu se produce în data de 23 iulie 2017, la ora 7:06’. Conjuncția luminariilor are loc la 0°44′, în zodia Leu, ascendentul momentului este la 17°59′ în semnul Balanță, în conjuncție cu Jupiter.
       Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Leu care ne spune despre energiile ce iau naștere  acum și sunt legate de iubire, creativitate, vitalitate, nevoia de strălucire, dorința de a ne implica cu încredere și optimism în noile proiecte beneficiind de forță creatoare, voință, hotărâre,  entuziasm, generozitate dar și orgoliu, mândrie, egoism, încăpățânare, extravaganță, opulență. Dorim să fim în centrul atenției, să ne fie recunoscută valoarea. Trebuie ținute însă sub control încăpățânarea, sarcasmul, tendința de a ne crede cei mai buni și corecți fiind important să ne aplecăm cu înțelegere asupra celor mai puțin favorizați de soartă. Luna Nouă în semnul Leu, în casa a X-a, implică dorința de expansiune în plan profesional, nevoia de a ne realiza în plan social, de a obține succesul public. Sugerează nevoia de a fi remarcați, lăudați, de a fi apreciați pentru ceea ce am făcut, facem sau urmează să concretizăm. Creativitatea, în această perioadă, indiferent de domeniu, joacă un rol important pentru a obține succesul mult dorit. Există predispoziția către accentuarea egoului, amplificarea unor trăsături de caracter, impulsivitate, agitație, dorința de a fi „cel mai”, menite să creeze un dezechilibru în unitatea oricărui grup.
       Semnul Leului este, prin excelență, un semn al iubirii profunde, pasionale, totale. Focul, ca element ce corespunde acestei zodii, se manifestă năvalnic, direct, exploziv (dacă nu este controlată energia). Luna Nouă în zodia Leu în conjuncție cu Marte (energia acțiunii) ne stimulează să acționăm, să ne reconfigurăm anumite relații îndeosebi pe cele din plan profesional. Pe de o parte ne putem aștepta la renunțări (Marte în conjuncție cu Luna Nouă în careu cu Uranus), la ruperea unor alianțe, demisii neașteptate sau concedieri, scandaluri la nivel înalt, în plan politic, pe de altă parte avem ocazia să pornim către un nou drum ce pare mult mai promițător eliberându-ne din constrângeri, (auto)limitări având șansa să ne vindecăm de pe urma unor aspecte neplăcute care ne-au marcat profund, la nivel emoțional, sentimental (Luna Nouă trigon Chiron). Reconstrucția interioară se produce cu suferință dar într-un mod care ne recizelează. Este vorba despre un aspect astral ce activează voința și încrederea predispunând la acțiuni energice, hotărâte și pline de entuziasm, orientate către progres. 
       Ascendentul în semnul Balanță indică necesitatea relaţionării cu cei din jur, al obținerii echilibrului și armoniei în relația cu ceilalți. Acțiunile noatre vor fi puternic motivate de nevoile emoționale, nevoia de a ne exprima mult mai deschis propriile dorințe, aspirații, așteptări. Zodia Balanță indică o mare nevoie de uniune, fie prin căsătorie, fie o asociere, un parteneriat. Este semnalul că este absolut necesar să învățăm cum să echilibrăm situațiile deschizându-ne inima, împărtășind experiențe agreabile cu celălalt, ținând seama și de nevile lui, fără a încerca să devenim dependenți de el. Avem de aprofundat lecția cooperării, fie că e vorba de implicarea în activități profesionale, relația de mariaj sau prietenie, eventual implicarea în politică. Cert este că se pune acum mai mult accent pe diplomație, tact, pe abilitățile analitice și spiritul justițiar.
       Jupiter, considerată o planetă a promisiunilor, a jurămintelor, credinței, norocului, spiritualității, în acest moment de conjuncție cu Ascendentul momentului de Lună Nouă în semnul Leu, ne aduce mesajul că, prin credință și iubire, altruism putem salva o relație, putem depăși acele traume care ne-au dat înapoi de la împlinirea unui ideal. În acest moment suntem îndemnați să ne amintim ce anume ne-a determinat să încălcăm anumite promisiuni, cât de reale sunt, de fapt, alegerile pe care le-am făcut și dacă nu cumva am fost puși în situația de a alege împotriva propriului crez, a propriilor principii de viață, doar pentru a încerca să facem pe plac altora, fără să ținem cont de ceea ce vrea propriul suflet.
     Piramida de foc (Mercur în conjuncție cu Nodul Nord Lunar în zodia Leu, trigon Saturn retrograd trigon Uranus) conferă ambiție, dinamism, sursă de inspirație, creativitate, forță interioară necesară împlinirii unor mari ambiții în plan social, capacitatea de a acumula informații, mare capacităte de exprimare, comunicare, originalitate, idei inedite, capacitate spontană de înțelegere şi folosirea eficientă a imaginației creatoare. Este vorba despre provocări ale vieții cărora avem șansa să le facem față cu succes. Piramida pe semne de foc ne reamintește să ne canalizăm surplusul de energie spre transformare și evoluție interioară, spre eliberarea potențialului creativ.
     Venus ne vorbește despre relații, este forța iubirii, ea ne îndeamnă să ne urmăm pasiunea sufletului. Venus poate fi mărul discordiei sau al împăcării, al inițierii asupra binelui și răului dar și mărul inițiatic care deschide poarta științei, a cunoașterii. Venus, în opoziție cu Saturn retrograd, ne vorbește despre  revizuirea în profunzime a propriului sistem de valori, în ceea ce privește modul în care interacționăm cu celălalt, ce anume avem de învățat în urma confruntărilor, a eșecurilor, dezamăgirilor, la ce avem de renunțat sau de corectat în plan relațional. Intervenția lui Saturn retrograd este de a schimba vechile tipare pentru a da șansa unui nou mod de a fi și posibilitatea de a ne exprima sentimentele, trăirile susținând ideea de a coborî cât mai adânc în propriul subconștient, analizându-ne cu sinceritate pentru a reuși să regăsim lumina din noi, prin iubire și credință. Jupiter în conjuncție cu Ascendentul vine în susținerea lui Venus printr-un trigon menit să ne aducă răspunsul, oportunitatea de progres, ajutorul providențial de care avem nevoie în situațiile limită. Este acea șansă de a observa cât de frumos se leagă lucrurile beneficiind de claritate asupra unor relații având ocazia să primim răspunsuri la întrebări dureroase, profund răscolitoare.
     Simbolul sabian al acestei Luni Noi în semnul Leu este: „Sângele năvălește în capul unui om când energiile sale vitale sunt mobilizate sub imboldul ambiției.” Se poate vorbi acum despre manifestarea explozivă a ego-ului care poate aduce la suprafață aspecte neplăcute de caracter. Există posibilitatea de a  declanșa adevărate probleme psihice, fizice și emoționale, datorită ambiției, a curajului dus la extrem. Este vorba despre un moment trecător dar suficient pentru a fi observat caracterul impulsiv, dorința de a-i stăpâni pe ceilalți prin forță, nevoia de a fi în centrul atenției.  
       Pentru următoarele 6 luni, până la Luna Plină în zodia Leu, vom avea de îndeplinit câteva misiuni importante și anume: reconfigurarea modului în care gândim și acționăm în plan social, profesional dar și relațional, concretizarea planurilor, a ideilor pe care le inițiem în această perioadă încercând să evităm superficialitatea, risipirea de energii în activități care nu corespund drumului ales. Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Leu care ne aduce nevoia de strălucire, de a ne face remarcați, dorința de putere, glorie, simțim nevoia de a iubi și a fi iubiți, dedicăm mai mult timp jocului, flirtului, copiilor, ne manifestăm creativitatea. Mesajul acestei Luni Noi în zodia Leu este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”
      Luna Nouă în semnul Leu de anul acesta ne solicită să alegem cu mai multă ambiție și curaj scopul deoarece efectele acțiunilor de acum vor avea impact pe termen îndelungat iar cunoștințele acumulate vor sta la baza unei construcții durabile. Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate.
       Îndemnul Lunii Noi din data de 23 iulie 2017 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 23 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 1ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).    

 

                  Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Leu pentru fiecare semn zodiacal
 

       Berbec – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Se anunță o perioadă de pasiune intensă trăită alături de persoana iubită. Sunt motive de sărbătoare fiind momentul să planifici o logodnă sau poți afla vestea venirii pe lume a unui copil. Tot acum ar fi momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, insiprația, de a obține recunoaștere și succes datorită abiliăților și talentelor de care dispui.
 

       Taur – putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul. Este o perioadă destul de agitată în ceea ce privește relația cu părinții. Relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, a investițiilor pe care trebuie să le faci în această direcție. Va trebui însă să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face sau nu bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.
 

       Gemeni – se intensifică comunicarea cu rudele apropiate, vecinii. Ai de făcut acum mai multe călătorii, poate chiar ai de susținut un examen important sau te gândești foarte serios să începi un nou curs. Succesul depinde însă de gestionarea emoțiilor, de echilibrarea la nivel psihic, mental și de valorificarea intuiției, a inspirației. Nu duci lipsă de creativitate, inițiative simțind nevoia de a relaționa cu oameni noi, interesanți, de la care să simți că ai ceva nou de învățat.

        Rac – este o perioadă de lansare de noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente. Poate fi vorba și de pierderi finanicare dar și semnarea unui nou contract, mult mai avantajos din punct de vedere financiar. Sunt favorizate proiectele care țin de afaceri, noi inițiative ce implică speculațiile, jocurile de noroc, activitățile care țin de creativitate, petreceri, relația cu copiii. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții.
 

        Leu – poate fi vorba despre un moment de renaștere, după ce te-ai confruntat cu eșecuri, pierderi, dezamăgiri de tot felul. Devine foarte important acum confortul personal, propria imagine preocupându-te mai mult de schimbarea propriului look, a vestimentației. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință.
 

       Fecioară – poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale.

       Balanță – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Atenție la relațiile de prietenie!

        Scorpion – beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră.

        Săgetător – urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri.

       Capricorn – în perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție.

       Vărsător – se poate vorbi acum despre un nou început în plan relațional. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în confict cu ceilalți. Ești predispus la tensiuni în relația de cuplu sau neplăceri din cauza unui proces. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești.
 

       Pești – poți beneficia acum de un nou început, în plan profesional. Este posibil să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau poți obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități la locul de muncă. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, preventiv. Nu este exclus să ai parte de suferință, la nivel fizic, de pe urma unor excese.