Luna Nouă în zodia Gemeni, 22 mai 2020

                                 Luna Nouă în zodia Gemeni
 

         „Dacă nu te iubești pe tine însuți, n-ai cum să iubești alți oameni.” Robert Heinlein
            În data 22 mai 2020 are loc faza de Lună Nouă în Gemeni, la ora 20:38’, la 2ᵒ05’, în zodia Gemeni. Ascendentul acestui moment de Lună nouă se află în zodia Săgetător.
           Luna Nouă este şi începutul Ciclului Lunar care se extinde pe durata a 28 de zile. Prima zi lunară, care se calculează începând cu momentul de maxim de Lună Nouă, este considerată a fi deosebit de benefică începerii acţiunilor importante. În această perioadă sunt favorizate renunțarea la vicii, este momentul prielnic pentru a ne elibera din relații care ne destabiliează, din punct de vedere pshic-emoțional. Activitățile, proiectele începute la cel puțin 48 de ore din  momentul maxim de Lună Nouă, au eficiență mult mai mare. Atenție la ce gândiți, ce proiectați mental, la discuțiile cu oamenii din preajma vostră, la atitudinea și la propriile emoții, trăiri, întrucât Universul va atrage în viața voastră ceea ce proiectați acum.
        Luna Nouă în zodia Gemeni (semn de aer, mobil, guvernat de Mercur) aduce în prim plan nevoia de comunicare, de a călători, studia, tendința către dualitate, minciună, curiozitate, instabilitate, superficialitate dar și capacitatea de a ne adapta mult mai ușor la situații noi de viață, de a ne însuși cu mai multă ușurință noi cunoștințe, de a socializa cu mai multă deschidere.          Luna Nouă este în conjuncție cu Descendentul – cuspida casei a VII-a, casa relațiilor cu ceilalți, a cooperării, asocierii și căsătoriei dar și casa confruntărilor, a antipatiilor și disputelor personale, procesele în justiție și războaiele. Această Lună Nouă ne aduce în prim plan nevoia de reevaluare, de reorganizare a relațiilor în care suntem implicați, de regăsire a propriului sens.
        Cu ascendentul în zodia Săgetător scopul general al acestei perioade este acela de a ne axa pe cunoașterea înaltă acordând mai mult interes laturii spirituale a vieții, studiului, călătoriilor, relației cu oameni aflați în străinătate. Provocările intelectuale sunt foarte importante, atât în activitatea profesională, cât și în relațiile personale. Ascendentul în semnul Săgetător ne indică entuziasmul, capacitatea de a ne mobiliza pentru împlinirea propriului țel, ne dă optimism, credință, capacitatea de a ierta.
        Luna Nouă în trigon cu Saturn retrograd, ne dă timpul necesar pentru a face un pas înapoi, pace cu trecutul, înainte de a clădi orice altceva. Este momentul de reamintire, de reevaluare, de regăsire a unor amintiri, oameni, evenimente care ne-au transformat sau ne-au dat sentimentul că am deraiat de la un traseu. Timpul pare că se oprește în loc pentru a ne da răgazul să ne privim, să ne observăm, să vedem că facem parte dintr-o mare familie, că nu suntem singuri aici și că mai avem încă foarte multe lucruri să ne spunem, să ne povestim, să creștem împreună, să iertăm, să iubim, să ne întoarcem la vechile valori, fără să uităm să mergem mai departe pe drumul deja ales. Este o Lună Nouă care ne amintește aspecte triste din trecut dar și din prezent, o perioadă care ne ajută să ne găsim identitatea prin ceilalți, prin ceea ce putem oferi dar și prin ceea ce suntem pregătiți să primim din relația cu celălalt.
        Este o lună Nouă în conjuncție cu Descendentul în semnul care Gemeni ne aduce magia lucrului făcut împreună, cuvântul care ne apropie sau ne desparte, atingerile care ne bucură sau ne produc suferință, totul se află în comuniune, totul respiră prin tot. „Viața produce bărbați și femei, dar ei sunt fără valoare pentru specia umană dacă nu funcționează împreună. Fiecare persoană învață ce este nu numai din punct de vedere biologic, ci și în termenii comunității socioculturale, numai dacă funcționează laolaltă cu celelalte ființe umane.” Dane Rudhyar Timpul se oprește odată cu Omul!
        Alegerile pe care le facem, în următoarea perioadă, în ceea ce privește încheierea de parteneriate, afaceri, oficializarea unei relații pot fi rătăciri de moment, decizii luate sub impulsul unor dorințe mai vechi pentru a demonstra că suntem în stare să ne atingem anumite scopuri, dorințe pentru a le demonstra altora ce suntem în stare.
        Prezența lui Mercur (guvernatourul Lunii noi din zodia Gemeni) aflat în conjuncție cu Venus în mers retrograd în semnul Gemeni și în careu la Neptun în zodia Gemeni, în casa asocierilor, parteneriatelor, a dușmanilor pe față, ne spune despre dezamăgiri, confuzii ce vizează relația de cuplu, mariaj, parteneriatele, aspecte care vizează procesele, comeptitorii. Ne confruntăm cu un trecut dureros sau ni se reamintește că nu ne-am debarasat complet de anumite persoane și că mai avem ceva de povestit cu aceastea. Poate fi tendința de a da startul unei relații de asociere sau cuplu care va provoca multă suferință pe viitor. Este momentul de retrăire a unor eșecuri, suferințe din trecut dar și de conștientizare a faptului că nu merită să mai facem concesii și să mai dăm șanse unei persoane sau unor persoane care ne-au demonstrat, de-a lungul timpului, că nu merită încrederea noastră. Nu puțini vor fi cei care cad acum în capcana de a semna acte oficiale, contracte de colaborare, parteneriate, contracte de muncă care se vor dovedi, mai devreme sau mai târziu, a fi o mare păcăleală astfel că acordați atenție la promisiunile făcute acum!
       La nivel mundan, este vorba despre aspecte astrale care predispun la joc dublu în relațiile cu alte puteri, gafe diplomatice, dezamăgiri, dezacorduri și ruperea de tratate, aflarea unor aspecte neplăcute care vizează banii, proprietățile, contractele, alianțe care vor crea stare de confuzie, derută la nivel înalt. Auzim despre scandaluri publice, divorțuri, neplăceri având ca subiect principal interesele materiale, financiare.
       Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Gemeni care aduce în prim plan nevoia de cunoaștere, de acumulare de noi informații, de a călători, relaționa cu lumea, de a aborda noi forme de comunicare. Nu este suficient doar să ne gândim („a gândi”- semnul Gemeni) la ce am putea să schimbăm, în propria existență pentru a ne fi mai bine, ci trebuie să înțelegem („a înțelege” – semnul Săgetător) sensul evenimentelor cu care ne confruntăm acum, modul în care relaționăm cu ceilalți și în care accesăm informațiile din societatea în care trăim. 
       Mesajul acestei Luni Noi în semnul Gemeni este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.” Parteneriatele, relația cu ceilalți, ne provoacă, în această perioadă, schimbări interioare profunde, transformări în interacțiunea cu ceilalți ceea ce ne va conduce inevitabil către un nou început.
      Îndemnul Lunii Noi din zodia Gemeni se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 22 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 2ᵒ, în semne mobile (± 3 grade). 

                 Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Gemeni pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – putem vorbi despre o perioadă în care vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

            Taur – este o perioadă favorabilă pentru câștigurile venite din muncă proprie, de dezvoltare și valorificare a propriilor abilități și talente de care dispui, în sensul evoluției în plan financiar. Te simți motivat să găsești noi modalități de a spori veniturile din muncă proprie având șansa de a face o schimbare, oarecum dureroasă, dar necesară. Este important să ai mai multă încredere în tine, în capacitățile de a obține ceea ce îți dorești! Este bine să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Poți lansa acum noi strategii legate de o afacere, un loc de muncă, o posibilă creștere de salariu.

            Gemeni – ești mult mai preocupat de felul în care arăți, de modul în care te percepe lumea fiind posibilă o schimbare de look, o îmbunătățire a propriei garderobe, ieșirea în față, îmbunătățirea propriei imagini în plan social. Se poate vorbi despre schimbări neașteptate care vizează cariera. Este posibil să constați, mai devreme sau mai târziu, că tot răul de acum este, de fapt, spre bine de mai târziu! Pot apărea alte începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți, în plan relațional. Atenție la eventuale probleme care pot să apară în relația cu șefii, autoritățile!

            Rac – urmează o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, fie datorită unor frustrări, tensiuni interioare, fie venite din exterior simțindu-te nedreptățit, pedepsit, atacat din umbră de dușmani ascunși. Este o perioadă favorabilă insiprației, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

            Leu – este o perioadă de intensă relaționare cu prietenii, integrarea într-un nou grup, asociație, legarea de noi prietenii care vor juca un rol decisiv în progresul personal. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

            Fecioară – este timpul să arăți lumii de ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, îți asumi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Nu este exclus să te cerți cu un șef și astfel să vrei să îți iei un nou start, mult mai promițător pentru tine, în plan profesional.

            Balanță – în următoarea perioadă vei pune mai mult accent pe studii, călătorii, spiritualitate, libertatea de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorii. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Scorpion – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluție. Ești atras de ocultism, mister, de aflarea secretelor, te poți implica în relații de natură karmică sau sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți să afli despre un deces printre cunoscuți.

            Săgetător – se intensifică acum relațiile de parteneriat, poate fi vorba despre un nou început în relația de cuplu, de mariaj sau poate că acum iei decizia de a da startul unei noi relații. Te implici în noi asocieri, negocieri și semnarea de noi contracte. Dorința de independență te poate aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de echilibru, prudență și cooperare în relațiile de parteneriat.

            Capricorn – este o perioadă favorabilă unui nou start legat de locul de muncă, implicarea în proiecte în cadrul colectivului de muncă. Poți să te cerți cu colegi sau să nu îți mai convină modul în care ești tratat de un superior. Cert este că te gândești foarte serios la o schimbare ce vizează jobul. Este posibil să participi la noi interviuri de angajare sau poți obține beneficii la locul de muncă. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o dietă sau un tratament mai eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate.

            Vărsător – urmează o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat iar acest lucru te va ajuta să valorifici abilitățile personale remarcându-te în grupul din care faci parte. Poate fi o perioadă de echilibrare în plan sentimental, de pierdere dar și de câștig, de redescoperirere a unei noi direcții. Oricât de greu ți s-ar părea să treci printr-o despărțire, se anunță acum șansa de a întâlni pe cineva care va juca un rol important în viața ta. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus.

            Pești – ești preocupat de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Este posibil să suferi o pierdere neașteptată, se strică un obiect de valoare sau renunți la o înțelegere care vizează un bun imobiliar, datorită conjuncturilor actuale. Îți poate veni brusc dorul de locul natal și să vrei să faci o călătorie la casa părintească sau iei decizia de a schimba domiciliul. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa sau reiei relația cu părinții, te preocupi mai mult de aceștia.