Luna Nouă în zodia Fecioară, 9 septembrie 2018

  LN in Fecioara 9 septembrie 2018             Luna Nouă în zodia Fecioară

             „Cel care trăiește în armonie cu sine însuși, trăiește în armonie cu întreg Universul.” Marc Aureliu
            Luna Nouă din zodia Fecioară are loc în data de 9 septembrie 2018, la ora 21:01’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 17˚00’, în zodia  Fecioară, în casa a VI-a. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Berbec.
         Luna Nouă din zodia Fecioară favorizează demersurile care țin de sănătate, muncă, relația cu subalternii, aduce noi posibilități de a demara acțiuni care vizează găsirea unor soluții legate de eventuale probleme de sănătate. Se va observa o mai mare preocupare față de propriul organism, putem decide să urmăm un nou regim alimentar și de viață. Luna Nouă este asociată momentului de început fiind favorizate proiectele noi, startul unei noi relații, activități de la care avem mari așteptări. Acest tip de eveniment astrologic favorizează demersurile care țin de sănătatea în plan fizic, mental și emoțional fiind o perioadă favorabilă pentru a începe o cură de slăbire, de detoxifiere a organismului sau ne putem implica în activități care să ne ajute la schimbarea modului de a gândi și percepe anumite situații de viață. Este o perioadă în care sunt favorizate practicile de natură spirituală, activitățile domestice, care țin de curățenie, purificare a locului în care trăim și muncim, de curățare a grădinii, pământului, de implicare în activități prin care să ne punem în slujba celorlalți oameni, în acest fel reușind să obținem starea de pace și împlinire la nivel emoțional, sufletesec. Pot apărea probleme legate de digestie datorită unor obiceiuri alimentare dezorganizate sau a refuzului de a schimba o anumită direcție preferând să ne complacem într-o situație incertă, plină de pierderi, suferință. Sănătatea este un aspect al vieții căreia e bine să-i acordăm acum o importanță deosebită.
            Ceea ce gândim în această fază a Lunii are șanse mari să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Berbec din data de  25 septembrie 2018 dar și în preajma datei de 19 februarie 2019, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Fecioarei fiind momentul să culegem roadele a ceea ce  am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Fecioară.    
            Ascendentul momentului de Lună Nouă se află în zodia Berbec și ne îndeamnă să luăm inițiativa, aduce ambiție, curaj, forță de acțiune, agitație, impulsivitate, dorința de a fi în prim plan. Suntem energici, curajoși, ne simțim puternici, capabili să construim un nou drum.
            Guvernatorul Lunii Noi (Mercur aflat în domiciliu – Fecioară) precum și prezența lui Marte în semnul Capricorn (pe ultimul grad) ne dau îndemnul să fim ancorați în concret, să ținem cont că avem nevoie de stabilitate, de rațiune, organizare, atenție la detalii, oricât de tare ne roade ambiția de a fi cei mai grozavi chiar și… „călcând pe cadavre”.
            Marte (guvernatorul Ascendentului în semnul Berbec) se află în casa a X-a (carieră, imaginea în plan public, recunoaștere în plan social) se află în careu cu Venus (aflată la 0° 15’ în zodia Scorpion, pe Descendent) și favorizează purificarea relațiilor, redefinirea principiilor legate de parteneriate, relația de cuplu, apare tendința de a rupe o relație de mariaj, de a renunța la anumite asocieri, cooperări, în mod brusc, prin suprindere (Venus în opoziție cu Uranus retrograd pe casa I-a). Sunt aduse la suprafață lucruri sensibile, dorința de răbunzare, secrete care sunt făcute  public, nemulțumiri din cadrul unei relații, a unui parteneriat. Este foarte posibil să auzim prin intermediul mass-mediei, televiziunii despre despărțiri, mariaje care se destramă în mod aparent neașteptat.
            Cu Venus în zodia Scorpion și cu un Marte aflat la grad anaretic în semnul Capricorn (29°) se poate vorbi despre crize profunde, relații complicate care pot conduce la limita suportabilității, aducând însă transformări profunde, atât la nivel fizic, cât și emoțional, sufletesc. Este vorba despre iubirea devastatoare care te copleșește, cea care dă peste cap sensul propriei existențe.  Pe de altă parte, te ajută să îți sondezi propriile trăiri, sentimente, să te răzvrătești, îți dorești atât de tare să îți iei revanșa încât nici o pedeapsă față de cel care te-a nedreptățit nu ar fi de ajuns pentru a reuși să îți regăsești starea de liniște. Lucrurile sunt cât se poate de dezechilibrate, cât timp ne lăsăm conduși de ego și punem pe primul plan doar propria ființă, fără să mai ținem cont că, în tot acest angrenaj numit VIAȚĂ, se află cuprinși și ceilalți (cu bune și cu rele), fără de care nu am putea exista.
            Aspectele armonioase pe care Luna Nouă le formează cu Pluton retrograd (din semnul Capricorn) precum și cu Jupiter din zodia Scorpion (în casa a VII-a, a relației cu ceilalți, relația de parteneriat) arată că unele dintre asocierile noastre sunt bazate pe simpatii și/sau iubire, pe respect dar și pe necesitatea de a fi susținuți în demersurile noastre care țin de sănătate și carieră. Sunt ocrotite relațiile de căsătorie în care iubirea și colaborarea sunt bunuri comune.  
            Aspectul de opoziție dintre Luna Nouă și Neptun aduce în vedere tendința de a alege greșit datorită confuziei, a rătăcirii de moment, ceea ce ne va conduce inevitabil către dezamăgire, pierdere, suferință. Sănătatea trupului dar și a sufletului este strâns legată de buna dispoziție, acel sentiment de împlinire care vine, de cele mai multe ori, din iubire, din relațiile pozitive pe care le avem cu cei din mediul în care trăim. Luna Nouă aduce o nouă șansă de a elimina din propria viață ceea ce nu ne convine, primim o nouă șansă de a renaște, mai buni, mai optimiști, plini de viață, capabili de a clădi un edificiu mult mai sănătos, mai solid.
           Este vorba despre o Lună Nouă în Fecioară ne conduce către nevoia de a purificare, de ordine și analiză, de spirit practic, atenție la detalii, preocupare față de muncă și propria sănătate, conștiinciozitate și pragmatism. Această Lună Nouă realizează simbioza dintre „a analiza” și „a fi” astfel că ne putem aștepta la nevoia de a ne cerceta propria ființă din cu totul altă perspectivă, anumite acțiuni din trecut, relații, proiecte tocmai pentru a reuși să ajungem la acea stare de pace cu propria persoană.  
         Mesajul acestui moment de Lună Nouă este: „Obțin încredere în mine și reușesc să depășesc orice formă de limitare. Îmi deschid inima și sufletul ancorându-mă în ceea ce este profund spiritual.”
         Îndemnul Lunii Noi din data de 9 septembrie 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 9 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 17ᵒ , în semne mobile (± 3 grade).

                            Influența Lunii Noi în zodia Fecioară la nivel individual, în funcție de zodie

            Berbec – sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos prin asumarea de noi responsabilități la locul de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, preventiv. Nu este exclus să ai parte de suferință, la nivel fizic, de pe urma unor excese. Apelând la meditație, rugăciune sau la terapii alternative ai putea reuși să vindeci unele boli sau răni sufletești.

            Taur –  se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Tot acum este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația pentru a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune intensă, trăită alături de persoana iubită. Ești mult mai preocupat de un hobby și/sau relația cu propriul copil.

         Gemeni – relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziția unei (noi) case, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință. Putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul. Este o perioadă destul de agitată în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Rac – ai de făcut acum mai multe călătorii, poate chiar ai de susținut un examen important sau te gândești foarte serios să începi un nou curs. Nu duci lipsă de creativitate, inițiative simțind nevoia de a relaționa cu oameni noi, interesanți, de la care să simți că ai ceva de învățat. Succesul depinde însă de gestionarea emoțiilor, de echilibrarea la nivel psihic, mental și de valorificarea intuiției, a inspirației. Se intensifică comunicarea cu rudele apropiate, vecinii.

            Leu – este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar, munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Este o perioadă de lansare a unor noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente. Va trebui să fii foarte atent cu cine te asociezi, cum valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar.

        Fecioară – devine foarte important confortul personal, propria imagine preocupându-te mai mult de schimbarea propriului aspect, a vestimentației, a mediului având loc un fel de revoluție la nivel personal. Este vorba despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, trezirea la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

         Balanță – este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Scorpion – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung.

            Săgetător – este momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în plan profesional, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi.

            Capricorn – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Se poate vorbi și despre deplasări legate de preocupări de natură spirituală, sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate. Urmează o perioadă în care vei avea mai multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Vărsător – viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de acest aspect. Se pot reformula contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o Lună Nouă care deschide noi posibilități de transformare declanșând un profund proces de transformare având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală.

            Pești – este posibil să te confrunți cu starea de agitație, neliniște, confuzie într-o relație de dragoste sau de cuplu. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte dar care poate fi urmată de tot felul de probleme. Relațiile începute acum au un impact major asupra existenței tale, în funcție și de aspectele din harta natală. Ești predispus la tensiuni în relația de cuplu sau neplăceri produse de un proces, partaj. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armonizezi cu mediul în care te găsești. Poți începe o (nouă) relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Această Lună Nouă te poate conduce către găsirea unui partener de viață sau către oficializarea unei relații în care ești deja implicat.