Luna Nouă în zodia Fecioară, 7 septembrie 2021

                  Luna Nouă în zodia Fecioară

      „Cel care trăiește în armonie cu sine însuși, trăiește în armonie cu întreg Universul.” Marc Aureliu
           Luna Nouă din zodia Fecioară are loc în data de 7 septembrie 2021, la ora 3:51’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 14˚38’, în zodia  Fecioară, în casa a II-a. Ascendentul acestui moment este în zodia Leului.
            Luna Nouă din zodia Fecioară favorizează demersurile care țin de sănătate, muncă, relația cu subalternii, aduce noi posibilități de a demara acțiuni care vizează găsirea unor soluții legate de probleme de sănătate. Luna Nouă este asociată momentului de început fiind favorizate proiectele noi, startul unei noi relații, activități de la care avem mari așteptări. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o cură de slăbire, de detoxifiere a organismului sau ne putem implica în activități care ne ajută la schimbarea modului de a gândi și acționa, în sensul progresului în domeniul spiritual. Sunt favorizate practicile de natură spirituală, activitățile domestice care țin de curățenie, purificarea locului în care trăim și muncim, de curățare a grădinii, pământului, de implicare în activități prin care ne punem în slujba celorlalți, în acest fel reușind să obținem starea de pace și împlinire, la nivel emoțional, sufletesc. Sănătatea este un aspect major acum iar grija față de propria sănătate dar și pentru cei din familie, din mediul în care trăim, devine tot mai importantă.
            Luna Nouă se află în casa a II-a, casa valorilor, a nevoilor personale, achiziții, stabilitatea, hrana, recompensele materiale, talente personale, ceea ce ne face să devenim conștienți de propria valoare în această existență. Luna Nouă susținută de Uranus (din semnul Taur, casa a X-a, a  domeniului socio-profesionale, viața publica, relația cu șefii și autoritățile, funcțiile publice, politică, asumarea de noi responsabiltăți) ne aduce speranța că orice schimbări sunt spre binele nostru. Se va pune accent pe nevoia de securitate materială, valori de natură materială, pe capacitatea de a valorifica resursele de care dispunem, în sensul progresului.  
            Cu Mercur, guvernatorul zodiei Fecioară în semnul Balanță și casa a III-a, reușitele noastre în plan material depind în mare parte de comunicarea cu cei din mediul apropiat, cu rudele, modul în care ne implicăm în viața socială, de capacitateaa de a fi în armonie, cu noi înșine dar și cu ceilalți. Comunicarea joacă un rol deosebit pentru a ne descoperi propriile posibilități de progres, în plan material dar și relațional. Ascendentul în zodia Leului, aduce o perioadă în care se va resimți o mai mare nevoie de a ne exprima propriile sentimente, creativitatea, de joc și aventură, o mai mare preocupare pentru propriul copil. Nu va lipsi orgoliul, dorința de a ne face remarcați, ego-ul accentuat care, de multe ori, ne va înfrâna dorința de progres, îndeosebi în plan relațional. Este momentul să construim relații puternice, de durată, să demarăm proiecte în care investim energie, timp, creativitate, originalitate și în tot acest demers nu va lipsi îndrumarea, protecția Divină, cât timp acțiunile noastre sunt în acord cu propria cale.
            Jupiter retrograd (din semnul Vărsător, în casa a VII-a), în trigon cu Venus (din zodia Balanță, în casa a IV-a) aduce dorința de a fi acasă, în familie, vrem să revenim la o relație, un parteneriat care, chiar dacă ne-a provocat suferințe în trecut, Universul ne mai dă o șansă de împăcare. Pe de altă parte ni se atrage atenția asupra necesității de a ne schimba propria atitudine, înainte de a avea pretenția ca celălat să fie în acord cu propriile noastre dorințe, pretenții dar și evitarea de a fi posesivi, de a manipula relația respectivă, din dorința de a obține avantaje de natură materială sau/și socio-profesională.           
            Simbolul gradului Sabian pentru Luna Nouă în semnul Fecioară, este: „O batistă fină de dantelă moștenită de la strămoși viteji.” Este un simbol care aduce în vedere valabilitatea eforturilor făcute de generații de oameni pentru construirea unei culturi frumoase și pline de sens. Omul de cultură este înflorirea unei linii de strămoși care a acceptat responsabilitatea față de un grup sau o comunitate.
            Această Lună Nouă realizează simbioza dintre „a analiza” situațiile cu care ne confruntăm și „a dori” ceea ce ne ajută să progresăm, să obținem evoluția necesară pentru a ne simți împliniți dar și împăcați, cu noi înține și cu ceilalți. Este o Lună Nouă în semnul Fecioară care ne conduce către nevoia de purificare, de ordine și analiză, de spirit practic, atenție la detalii, preocupare față de muncă și propria sănătate, conștiinciozitate și pragmatism.
            Mesajul acestui moment de Lună Nouă este: „Obțin încredere în mine și reușesc să depășesc orice formă de limitare. Îmi deschid inima și sufletul ancorându-mă în ceea ce este profund spiritual.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 7 septembrie 2021 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 7 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 15ᵒ , în semne mobile (± 3 grade).

                 Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – este ocazia unei reorientări în plan profesional sau vei obține un post  avantajos, din punct de vedere financiar. Sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante fiind nevoie de tact și diplomație în relația cu aceștia. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, preventiv, să adopți un regim de viață mult mai sănătos. Nu este exclus să ai parte de suferință, la nivel fizic, de pe urma unor excese. Apelând la meditație, rugăciune sau terapii alternative ai putea să vindeci unele boli sau răni sufletești.

            Taur – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau nevoia de a reconfigura o relație sentimentală deja existentă. Tot acum este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația pentru a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune intensă, trăită alături de persoana iubită. Ești mult mai preocupat de un hobby și/sau relația cu propriul copil. Se poate vorbi despre noi inițiative care vizează copilul, dorința de a concepe sau de a înfia un copil.

            Gemeni – relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziția unei (noi) case, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință. Putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul. Este o perioadă destul de agitată în ceea ce privește relația cu părinții fiind nevoie de mai multă atenție din partea ta față de aceștia. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Rac – ai de făcut acum mai multe călătorii, poate chiar ai de susținut un examen important sau te gândești foarte serios să începi un (nou) curs. Nu duci lipsă de creativitate, inițiative simțind nevoia de a relaționa cu oameni noi, interesanți, de la care să simți că ai ceva de învățat. Succesul depinde însă de gestionarea emoțiilor, de echilibrarea la nivel psihic, mental și de valorificarea intuiției, a inspirației. Se intensifică comunicarea cu rudele apropiate, vecinii.

            Leu – este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar, munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Este o perioadă de lansare a unor noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente. Ai ocazia să semnezi un contract de colaborare avantajos, din punct de vedere financiar.

            Fecioară – devine foarte important confortul personal, propria imagine preocupându-te de schimbarea propriului aspect, a vestimentației, a mediului având loc un fel de revoluție la nivel personal. Este vorba despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă predispune la progres în plan personal, trezirea la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine în relația cu ceilalți. 

            Balanță – este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor asociați, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor asocieri sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Scorpion – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung.

            Săgetător – este momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în plan profesional, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi.

            Capricorn – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Se poate vorbi și despre deplasări legate de preocupări de natură spirituală, sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, persoane de altă naționalitate. Urmează o perioadă în care vei avea mai multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Vărsător – viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de acest aspect. Se pot reformula contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o Lună Nouă care deschide noi posibilități de transformare declanșând un profund proces de transformare având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală.

            Pești – este posibil să te confrunți cu starea de agitație, neliniște, confuzie, într-o relație de dragoste sau de cuplu. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Relațiile începute acum au un impact major asupra existenței tale, în funcție și de aspectele din harta natală. Ești predispus la tensiuni în relația de cuplu sau neplăceri produse de un proces. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să te armonizezi cu mediul în care te găsești. Poți începe o (nouă) relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Această Lună Nouă te poate conduce către găsirea unui partener de viață sau către oficializarea unei relații în care ești deja implicat.