Luna Nouă în zodia Fecioară, 20 septembrie 2017

                       Luna Nouă în zodia Fecioară
 
         „Adevărata cunoaştere este suprema purificare.” Shankaracharya
       Luna Nouă din zodia Fecioară are loc în data de 20 septembrie 2017, la ora 8:29’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la la 27˚27’, în zodia  Fecioară, în casa a XII-a. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Balanță.
       Luna Nouă din zodia Fecioară favorizează demersurile care țin de sănătate, muncă, relația cu subalternii, noi posibilități de a demara acțiuni care vizează găsirea unor soluții legate de o problemă mai veche de sănătate (Luna Nouă este în casa bolilor cronice, casa a XII-a). Simțim acum nevoia de a ne preocupa cu mai multă seriozitate de propriul organism, putem decide să urmăm un nou regim alimentar și de viață. Luna Nouă este asociată momentului de început fiind favorizate proiecte și acțiuni noi. Acest tip de eveniment astrologic favorizează demersurile care țin de sănătatea în plan fizic, mental și emoțional fiind o perioadă favorabilă pentru a începe o cură de slăbire, de detoxifiere a organismului sau ne putem implica în activități care să ne ajute la schimbarea modului de a gândi și percepe anumite situații de viață. Este o perioadă în care sunt favorizate practicile de natură spirituală, activitățile domestice, ce țin de curățenie, purificare a locului în care trăim și muncim, de curățare a grădinii, pământului, de implicare în activități de voluntariat sau orice acțiune prin care ne punem în slujba celorlalți oameni, în acest fel reușind să obținem starea de pace și împlinire la nivel emoțional, sufletesec. Pot apărea probleme legate de digestie datorită unor obiceiuri alimentare dezorganizate sau a refuzului de a schimba o anumită direcție preferând să ne complacem într-o situație incertă, plină de pierderi, suferință. Sănătatea este un aspect al vieții căreia e bine să acordăm acum o importanță deosebită.
       Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Berbec din data de 5 octombrie 2017 dar și în preajma datei de 2 martie 2018, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Fecioară și când se poate vorbi despre realizări, culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Fecioară.   
       Casa a XII-a este considerată o casă karmică, asociată cu trecutul obscur al altor vieți, cu inconștientul colectiv și cu lumea viselor sau cu legăturile noastre în planul astral. Este o casă a sacrificiilor și izolării, a dușmanilor ascunși, a marilor boli și crize. La nivel profund reprezintă casa integrării în universul spiritual și a inamicilor care stau ascunși în propria ființă. Fantasmele, confuziile, pierderea contactului cu realitatea înconjurătoare, temerile ancestrale, dilemele existențiale, gradul de credință sunt specifice acestei perioade (Mercur, guvernatorul zodiei Fecioară, se află în opoziție cu Neptun retrograd). Luna Nouă în casa a XII-a are legătură cu secretele, misterele, cu tot ceea ce este ascuns și care poate marca un nou început, aflat sub impulsul acțiunilor venite din partea celor care ne-au provocat suferință, dezamăgiri, trădări fiind momentul de trezire, de sondare a propriei ființe, de scufundare în neant înainte de a face saltul decisiv spre un nou start, către împlinirea celor mai importante aspirații.
       Luna nouă în semnul Fecioară se află în conjuncție cu steaua fixa Alkaid Benetnash, numită și „Şefa Bocitoarelor” fiind situată în „coada” Ursei Mari. Anticii considerau că acest astru este în legătură cu tărâmul morţilor şi s-a observat că, atunci când este puternic aspectat, au loc calamităţi sau tensiuni politice.
       Steaua fixă Regulus, cunoscută în antichitate sub numele de Cor Leonis (Inima Leului), Copernic a numit-o Regulus, diminutiv de la Rex. În astrologia babiloniană marca a XV-a constelaţie ecliptică, Sharru – Regele; în India se numea Magha – Formidabilul, în Sogdiana Kagh – Măreţul, în Persia Kiyan – Centrul; printre rasele turaniene avea numele Masu – Eroul. În Akkadia era asociată cu al II-lea „Împărat al sferelor cereşti”, Amil-gal-ur. Lideră a celor patru stele regale care marcau în trecut cele două echinocţii şi cele două solstiţii, Regulus era considerată de perşi acum 5000 de ani „Păzitorul Nordului” şi marca solstiţiul de vară. Steaua Regulus este considerată Păzitorul Nordului guvernată fiind de Arhanghelul Raphael care este prezentat ca un mare înger și are puterea de a vindeca și de a lega demonii bolii. Steaua Regulus dăruiește idealuri înalte, voință, dorința de independență, spirit pătrunzător. Aflat în conjuncție cu Venus, se poate vorbi de atașamente care pot conduce la agresivitate, posibile dezamăgiri în plan sentimental și tot felul de probleme în relația cu sexul opus.
       Ascendentul momentului de Lună Nouă se află în zodia Balanță și arată nevoia de a găsi un echilibru între planul material și dorința de a acumula și împărtăși cu ceilalți din ceea ce deținem, fie că e vorba despre sentimente, informații sau bunuri materiale. Se pune mai mult accent pe nevoia de găsire sau de regăsire a propriului echilibru, de stabilitate în plan relațional, de socializare, pe dorința de a ne integra într-un mediu care să corespundă propriilor aspirații. Este o perioadă în care e bine să dezvoltăm calități care țin de echilibru, dreptate, diplomație, cooperare, tact și înțelegere.
       Guvernatorul Lunii Noi (Mercur aflat în domiciliu-Fecioară) precum și prezența lui Venus în semnul Fecioară (guvernatoarea Ascendentului în semnul Balanță), în casa a XI-a (casa prietenilor și a protectorilor, organizații și asociații, a idealurilor) ne poate conduce către nevoia de echilibru în relațiile de prietenie sau spre împlinirea unui ideal. Este șansa de a depista ceea ce ne creează starea de confuzie, de rătăcire, ocazia de a demasca prieteniile false, de a intra în posesia unor secrete. În același timp se caută vinovatul, din dorința de a scăpa de anumite obligații, responsabilități. Cu Mercur în opoziție cu Neptun retrograd ne putem aștepta la rătăciri de moment, compromis, promisiuni ce nu pot fi ținute, decizii luate sub impulsul de moment, din dorința de a obține anumite favoruri în cadrul unui grup, în relația cu prietenii sau în plan sentimental. Prezența lui Mercur în zodia Fecioară accentuează tendința de analiză, autoanaliză, nevoia de a afla cât mai multe informații pentru a ne împlini un scop personal. Totul este să nu cădem pradă tentațiilor, să nu ne pierdem în bârfe, să plecăm către o anumită destinație și să ne abatem de la drum, doar pentru că… cineva ne oferă o variantă mai bună de a obține câștiguri mai rapide. Sunt aspecte astrale care ne vorbesc despre iluzii, trădare, dezamăgire, minciuni, șantaj la nivel mental și emoțional și nu în ultimul rând despre agresivitate (Marte în conjuncție cu Mercur opoziție Neptun).
       Este vorba despre Luna Nouă în Fecioară care aduce în prim plan nevoia de a purificare, de ordine și analiză, de spirit practic, atenție la detalii, preocupare față de muncă și propria sănătate, conștiinciozitate și pragmatism. Această Lună Nouă realizează simbioza dintre „a analiza” și „a echilibra” astfel că ne putem aștepta la nevoia de a analiza din cu totul altă perspectivă anumite acțiuni din trecut, relații, proiecte tocmai pentru a reuși să ajungem la o stare de echilibru în ceea ce vrem să inițiem, să demarăm în această perioadă.
       Mesajul acestui moment de Lună Nouă este: „Obțin încredere în mine și reușesc să depășesc orice formă de limitare. Îmi deschid inima și sufletul ancorându-mă în ceea ce este profund spiritual.”
       Îndemnul Lunii Noi din data de 20 septembrie 2017 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 20 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 27ᵒ , în semne mobile (± 3 grade).

 

                  Influența Lunii Noi în zodia Fecioară la nivel individual, în funcție de zodie
 

       Berbec – sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități la locul de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, preventiv. Nu este exclus să ai parte de suferință, la nivel fizic, de pe urma unor excese. Apelând la meditație, rugăciune sau la terapii alternative ai putea reuși să vindeci unele boli sau răni sufletești.

       Taur –  se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Tot acum este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația pentru a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune intensă, trăită alături de persoana iubită. Ești mult mai preocupat de un hobby și/sau de relația cu propriul copil.
 

       Gemeni – relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziții pentru o casă, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință. Putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul. Este o perioadă destul de agitată în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face sau nu bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

       Rac – ai de făcut acum mai multe călătorii, poate chiar ai de susținut un examen important sau te gândești foarte serios să începi un nou curs. Nu duci lipsă de creativitate, inițiative simțind nevoia de a relaționa cu oameni noi, interesanți, de la care să simți că ai ceva de învățat. Succesul depinde însă de gestionarea emoțiilor, de echilibrarea la nivel psihic, mental și de valorificarea intuiției, a inspirației. Se intensifică comunicarea cu rudele apropiate, vecinii.

       Leu – este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar, munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Este o perioadă de lansare de noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente. Va trebui să fii foarte atent cu cine te asociezi, cum valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar.

       Fecioară – devine foarte important acum confortul personal, propria imagine preocupându-te mai mult de schimbarea propriului look, a vestimentației, a mediului având loc un fel de revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau de reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, trezirea la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

         Balanță – este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

       Scorpion – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung.

       Săgetător – este momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în plan profesional, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi.

       Capricorn – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Se poate vorbi și despre deplasări legate de preocupări de natură spirituală, sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate. Urmează o perioadă în care vei avea mai multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

       Vărsător – viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de acest aspect. Se pot reformula contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o Lună Nouă care deschide noi posibilități de transformare declanșând un profund proces de transformare având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală.

       Pești – este posibil să te confrunți cu starea de agitație, neliniște, confuzie într-o relație de dragoste sau de cuplu. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte dar care poate fi urmată de tot felul de probleme. Relațiile începute acum au un impact major asupra existenței tale, în funcție și de aspectele din harta natală. Ești predispus la tensiuni în relația de cuplu sau neplăceri din cauza unui proces, partaj. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armonizezi cu mediul în care te găsești. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Această Lună Nouă te poate conduce către găsirea unui partener de viață sau către oficializarea unei relații în care ești deja implicat.