Luna Nouă în zodia Fecioară, 17 septembrie 2020

                  Luna Nouă în zodia Fecioară

                „Adevărata cunoaştere este suprema purificare.” Shankaracharya
            Luna Nouă din zodia Fecioară are loc în data de 17 septembrie 2020, la ora 14:00’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 25˚00’, în zodia  Fecioară, în casa a IX-a. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Săgetător.
            Luna Nouă din zodia Fecioară favorizează demersurile care țin de sănătate, muncă, relația cu subalternii, aduce noi posibilități de a demara acțiuni care vizează găsirea unor soluții legate de eventuale probleme de sănătate. Luna Nouă este asociată momentului de început fiind favorizate proiectele noi, startul unei noi relații, activități de la care avem mari așteptări. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o cură de slăbire, de detoxifiere a organismului sau ne putem implica în activități care ne ajută la schimbarea modului de a gândi sau un nou mod de a acționa, în sensul progresului în domeniul spiritual. Este o perioadă în care sunt favorizate practicile de natură spirituală, activitățile domestice care țin de curățenie, purificare a locului în care trăim și muncim, de curățare a grădinii, pământului, de implicare în activități prin care să ne punem în slujba celorlalți oameni, în acest fel reușind să obținem starea de pace și împlinire la nivel emoțional, sufletesc. Pot apărea probleme legate de digestie datorită unor obiceiuri alimentare dezorganizate sau a refuzului de a schimba o anumită direcție preferând să rămânem într-o situație incertă, plină de pierderi, suferință. Sănătatea este un aspect al vieții căreia e bine să-i acordăm acum o importanță deosebită.
            Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Berbec din data de 2 octombrie 2020 dar și în preajma datei de 27 februarie 2021, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Fecioară și când se poate vorbi despre realizări, culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Fecioară.  
            Ascendentul acestui moment de Lună Nouă în Fecioară se află în zodia Săgetător, zodie guvernată de Jupiter, căreia îi este asociată casa a IX-a și accentuează nevoia de a găsi un nou sens lucrurilor, evenimentelor, călătoriilor îndepărtate, studiilor superioare, formulăm o nouă filosofie de viață sau găsim o nouă cale de cercetare în plan spiritual, de regăsire a unui drum pierdut. Aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege” este verbul zodiei Săgetător) dar și dorința de a cerceta lucrurile, evenimentele cu care ne confruntăm, dincolo de planul material.
            Guvernatorul ascendentului – Jupiter – încă aflat în mers retrograd, pe casa I-a, a momentului de Lună Nouă în semnul Fecioară în aspect de careu cu Mercur din zodia Balanță, casa a X-a (cariera, viața publică, recunoașterea socio-profesională, reputația, autoritatea și superiorii) aduce în vedere luarea unor decizii greșite de către persoane cu autoritate, persoane care dețin funcții de răspundere, încălcarea legii, decizii ce contravin legilor morale și sociale. Intențiile par bune la prima vedere, dar astrele ne spun cu totul altceva astfel că ceea ce se prezintă acum, din punct de vedere politic și social, s-a mai întâmplat și undeva în preajma datei de 18 februarie, atunci când Jupiter se afla în mers direct la același grad din semnul Capricorn unde se află acum, respectiv 17˚23’.  De această dată Marte se află în mers retrograd, în conjuncție cu Lilith pe casa a IV-a, casa astrologică a poporului, națiunii, trecutul, amintirile, afacerile imobiliare, securitatea emoțională, țara natală, tradițiile, pământul și proprietarii de terenuri, piața imobiliară.
            Marte retrograd în careu la Saturn retrograd ne avertizează asupra reluării unor aspecte din trecut, evenimente neplăcute care s-au derulat în prima parte a acestui an, evenimente care continuă să afecteze oamenii de rând, națiunea, propria țară. Mesajele care vin către noi sunt controversate, este o perioadă de derută, de retragere sau de amânare a unor decizii de importanță la nivel național. La nivel personal se observă o mai mare preocupare față de familie, propria casă gospodărie, tot ce înseamnă trecut, grija față de părinți. Limitările din plan social ne vor afecta în plan personal declanșând conflicte în relația cu cei dragi datorate, în mare parte, problemelor materiale. Facem un pas înainte pentru ca, ulterior, să constatăm că ne-am întors la o situație veche. Ne întâlnim cu aceeași situație din prima parte a acestui an fiindu-ne limitată libertatea de acțiune, de manifestare a propriile dorințe, idei, credințe. Câștigurile care sunt obținute acum prin compromis, prin tot felul de tertipuri, manipulări, vor atrage sancțiuni și pierderi materiale greu de rezolvat, pentru mult timp de acum înainte.
            Este o Lună Nouă în Fecioară care ne îndeamnă la cumpătare, echilibru, muncă, organizare, la chibzuință în luarea deciziilor, fie că este vorba despre viața personală, relațională sau profesională. Tot ceea ce clădim acum, temelia pe care o punem în următoarea perioadă trebuie făcută cu credință și iubire, cu dedicare a efortului personal în numele celorlalți gândind că fiecare faptă a noastră trebuie să  contribuie la echilibrul întregii umanități. Este o Lună Nouă în casa a IX-a (casă astrologică a credinței, spiritualității, relației cu străinătatea, relația cu profesorii, mentorii sau ghizii spirituali, afacerile străine, legile internaționale) în trigon cu Saturn retrograd din zodia Capricorn, care aduce încercarea de a obține ceea ce credem că ni se cuvine printr-un efort mult mai mare, cât timp ne dorim ceva cu orice preț, fără să ținem cont de ceea ce se vrea de la noi, dacă dorințele noastre sunt în acord cu Divinitatea și nu contravin cumva legilor nescrise dar existente în Destinul fiecăruia dintre noi. Este posibil să ne simțim învinși de situație, avem sentimentul că suntem copleșiți de îndatoririle cotidiene, de deciziile luate la nivel înalt, în plan politic și că, oricum, nu are rost să luptăm pentru propriile drepturi. Deciziile care se iau acum la nivel internațional ne vor afecta în mod mai mult sau mai puțin direct!
            Această Lună Nouă realizează simbioza dintre „a analiza”  situațiile cu care ne confruntăm și „a înțelege” rostul evenimentelor prin care trecem și direcția pe care o avem de urmat în urma eșecurilor suferite. Este o Lună Nouă în semnul Fecioară care ne conduce către nevoia de  purificare, de ordine și analiză, de spirit practic, atenție la detalii, preocupare față de muncă și propria sănătate, conștiinciozitate și pragmatism.
            Mesajul acestui moment de Lună Nouă este: „Obțin încredere în mine și reușesc să depășesc orice formă de limitare. Îmi deschid inima și sufletul ancorându-mă în ceea ce este profund spiritual.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 17 septembrie 2020 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 17 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 25ᵒ , în semne mobile (± 3 grade).

                   Influența Lunii Noi în zodia Fecioară la nivel individual, în funcție de zodie

            Berbec – sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job. Poate fi ocazia unei reorientări în plan profesional sau vei obține un post  avantajos, din punct de vedere financiar. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante fiind nevoie de tact și diplomație în relația cu aceștia. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, preventiv, să adopți un regim de viață mult mai sănătos. Nu este exclus să ai parte de suferință, la nivel fizic, de pe urma unor excese. Apelând la meditație, rugăciune sau terapii alternative ai putea reuși să vindeci unele boli sau răni sufletești.

            Taur –  se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau nevoia de a reconfigura o relație sentimentală deja existentă. Tot acum este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația pentru a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune intensă, trăită alături de persoana iubită. Ești mult mai preocupat de un hobby și/sau relația cu propriul copil. Se poate vorbi acum despre noi inițiative care vizează copilul, dorința de a concepe sau de a înfia un copil.

            Gemeni – relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziția unei (noi) case, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință. Putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul. Este o perioadă destul de agitată în ceea ce privește relația cu părinții fiind nevoie de mai multă atenție din partea ta față de aceștia. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Rac – ai de făcut acum mai multe călătorii, poate chiar ai de susținut un examen important sau te gândești foarte serios să începi un (nou) curs. Nu duci lipsă de creativitate, inițiative simțind nevoia de a relaționa cu oameni noi, interesanți, de la care să simți că ai ceva de învățat. Succesul depinde însă de gestionarea emoțiilor, de echilibrarea la nivel psihic, mental și de valorificarea intuiției, a inspirației. Se intensifică comunicarea cu rudele apropiate, vecinii.

            Leu – este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar, munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Este o perioadă de lansare a unor noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente. Ai ocazia să semnezi un contract de colaborare avantajos, din punct de vedere financiar.

            Fecioară – devine foarte important confortul personal, propria imagine preocupându-te mai mult de schimbarea propriului aspect, a vestimentației, a mediului având loc un fel de revoluție la nivel personal. Este vorba despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică schimbările legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, trezirea la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine în relația cu ceilalți. 

            Balanță – este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor asociați, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor asocieri sau  promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Scorpion – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung.

            Săgetător – este momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în plan profesional, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi.

            Capricorn – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Se poate vorbi și despre deplasări legate de preocupări de natură spirituală, sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate. Urmează o perioadă în care vei avea mai multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

            Vărsător – viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de acest aspect. Se pot reformula contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o Lună Nouă care deschide noi posibilități de transformare declanșând un profund proces de transformare având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală.

            Pești – este posibil să te confrunți cu starea de agitație, neliniște, confuzie într-o relație de dragoste sau de cuplu. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte cu impact pe termen îndelungat. Relațiile începute acum au un impact major asupra existenței tale, în funcție și de aspectele din harta natală. Ești predispus la tensiuni în relația de cuplu sau neplăceri produse de un eventual proces, partaj. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armonizezi cu mediul în care te găsești. Poți începe o (nouă) relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Această Lună Nouă te poate conduce către găsirea unui partener de viață sau către oficializarea unei relații în care ești deja implicat.