Luna Nouă în zodia Capricorn

     Luna Noua in Capricorn 17 ian 2018

         Luna Nouă în zodia Capricorn

 
    „Periodic, exteriorul se destramă pentru a permite interiorului să se reconstruiască.” Serghei N. Lazarev
            Luna Nouă din zodia Capricorn are loc în data de 17 ianuarie 2018, la ora 4:16’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 26˚54’, în zodia Capricorn, în casa a II-a (casa resurselor personale, a veniturilor din muncă proprie). Ascendentul acestui moment de Lună Nouă se află în zodia Săgetător.
           Zodia Capricorn reprezintă structurile, instituțiile care legiferează și se ocupă de respectarea actelor de guvernământ, zodie condusă de înțeleptul Saturn. Luna Nouă în semnul Capricorn ne vorbește despre necesitatea de a construi o nouă fundație, avem șansa de a clădi o nouă casă a sufletului și spiritului nostru devenind mai puternici, mai conștienți de propria valoare. Este vorba despre a pune bazele unui nou sistem de viaţă, ancorat în realitate şi care să genereze rezultate pe termen lung. În astrologia esoterică, zodia Capricorn este considerată ca fiind „poarta zeilor” sau poarta de ieșire din ciclul zodiacal către lumile superioare, spirituale. „Poarta Zeilor” mai este denumită în ezoterism Janua Coeli (Poarta Cerurilor) iar păzitorul ei este numit Janitor. Un alt simbol al Capricornului este cel al muntelui. Ascensiunea montană este adesea comparată cu evoluția spirituală, dificultățile urcușului se regăsesc în încercările și obstacolele ce apar pe parcursul acestei evoluții iar ajungerea în vârf echivalează cu starea de desăvârșire spirituală. Soarele aflat în Capricorn (zodie de pământ, guvernată de Saturn) ne dă spirit organizatoric, dorința de ascensiune în plan social și profesional, capacitatea de a ne asuma noi responsabilități, obiectivitate, răbdare, spirit practic, seriozitate, tenacitate și perseverență în atingerea scopului propus dar și încăpățânare, conservatorism, rigiditate, pesimism.
            Luna Nouă se formează în casa a II-a, a resurselor personale, a veniturilor din muncă proprie fiind un aspect astral ce indică o mai mare preocupare pentru muncă, pentru a ne fi recunoscută propria valoare și de a primi recompense pe măsura așteptărilor noastre. Această configurație astrală poate indica un nou start, un nou mod de a gestiona valorile personale, în urma bilanțului făcut la Luna Plină în Gemeni din 3 decembrie 2017, atunci când aspectele astrale ne invitau la masa negocierii, aduceau la lumină aspecte, nu prea plăcute care țin de relația cu superiorii, colegii, secrete dezvăluite, informații care ne-au forțat trezirea la realitate. Acum, cu Luna Nouă în Capricorn în conjuncție cu Venus (guvernatoarea casei a VI-a, a acestui moment, care reprezintă locul de muncă, relația cu colegii), semnificatorul bunăstării, în careu cu Uranus – schimbarea (în semnul Berbec) aduce avertismentul că, în această perioadă, ar trebui să dăm dovadă de mai mult realism, obiectivitate, înainte de a face o schimbare de direcție în plan profesional, relațional. Suntem predispuși la pierderi financiare, la implicarea în relații care ne vor aduce pierderi de natură materială și nu doar la nivel emoțional, sufletesc.
            Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect în această perioadă este indicat să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 19 ianuarie 2018. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Capricorn din data de 28 iunie 2018.
            Schimbările nu sunt niciodată uşoare şi, pentru a avea un efect pe termen lung, este necesar să se producă în profunzime. Pentru că emoţiile sunt reduse în intensitate iar gândirea este confuză (Mercur în conjuncție cu Lilith în Capricorn) există riscul de a accepta compromisuri, mai ales atunci când vine vorba despre câștiguri materiale prin mijloace mai puțin corecte. Este posibil să nu observăm particularităţile lumii interioare care generează blocaje, auto-sabotări care se manifestă prin nemulţumire faţă de propria persoană, critică şi autocritică exagerată.
            Venus ne vorbeste despre relații, este forța iubirii, ea ne îndeamnă să ne urmăm pasiunea sufletului. Venus ne spune că nu există nici o soluție în a ne echilibra și armoniza cu universul, dacă frumusețea și iubirea nu sunt prezente în viața noastră. Venus poate fi mărul discordiei sau al împăcării, al inițierii asupra binelui și răului dar și mărul inițiatic care deschide poarta științei, a cunoașterii. Uranus în careu cu Venus este un aspect suficient de puternic încât poate provoca adevărate „furtuni” în plan sentimental, relațional putând fi vorba despre transformări care vizează o relație de dragoste în care primează egoismul, posesivitatea, materialismul. Este momentul adevărului. Este vorba și despre ispită, implicarea într-o relație de iubire ce poate provoca probleme de natură emoțională, trădare, dezamăgire greu de suportat, discuții menite să ne conducă către luarea unor decizii ferme, de schimbare în plan sentimental, relațional.
            Cu ascendentul în zodia Săgetător scopul general al acestei perioade este acela de a ne axa pe cunoașterea înaltă acordând mai mult interes pentru latura spirituală a vieții, studiului, călătoriilor, relației cu oameni aflați în străinătate. Provocările intelectuale sunt foarte importante, atât în activitatea profesională, cât și în relațiile personale. Ascendentul în Săgetător ne indică entuziasmul, capacitatea de a ne mobiliza pentru împlinirea propriului țel, ne dă optimism, credință, capacitatea de a ierta.
           Guvernatorul ascendentului în Săgetător, Jupiter – Marele Benefic, ghidul spiritual, se află în zodia Scorpion, în casa a XII-a, a casa a lucrurilor ascunse, a dușmanilor ascunși, a izolarii, a exilului, a meditației și a relației cu Dumnezeu, o casă karmică. Jupiter, în relație armonioasă cu Pluton din semnul Capricorn, în casa a II-a, a valorilor materiale, bani și venituri din muncă proprie dar și a valorilor personale sub formă de aptitudini și talente practice ne ajută să ne transformăm prin învățămintele extrase de pe urma unor traume din trecut. Acest moment astrologic ne arată forța dar și dorința de a vindeca suferințele de natură fizică sau sufletească, spirituală prin redescoperirea sau amplificarea credinței, a capacității de a ierta și de a face pace cu trecutul. Este un aspect astral benefic, care stimulează acțiunile de vindecare și face ca nimic să nu pară prea greu, atunci când suntem angrenați în activitatea de reconstrucție a propriei vieți. Pot apărea vindecări „miraculoase” la persoanele suferinde de boli lungi și grele. Cu Pluton în casa a II-a suntem îndemnați să abordăm cu mai multă înțelepciune planul material fiind important să ne preocupăm mai mult de propriul suflet.
            Marte (în casa a XII-a, asociată zodiei Pești) în trigon cu Chiron (în zodia Pești, se află pe cuspida casei a IV-a, Fundul Cerului, casa începutului și a sfârșitului, guvernează copilăria, căminul părintesc, familia de origine, locuința și gospodăria, locul unde omul se poate retrage în liniște, trecutul, amintirile), este un aspect astral care ne ajută să observăm importanța întoarcerii către trecut, nevoia de a găsi răspunsuri, conștientizarea experiențelor pe care le-am trăit alături de oameni dragi, care au jucat un rol important în viața noastră, ne vindecăm unele traume simțind nevoia profundă de a ierta și de a fi iertați, de a face pace cu trecutul. Ni se relevă răspunsuri prin intermediul intuiției, a viselor, putem avea parte de reîntâlniri interesante cu oameni care ne mărturisesc sentimentele, dorințele, așteptările pe care le au de la noi. Sunt aduse la lumină relații de iubire, gânduri dar și trădări, nevoia de a face o schimbare esențială în relația cu persoane care au jucat un rol important în viața noastră. Este necesar să avem curajul de a spune adevărul, în acest fel simțindu-ne cu adevărat liberi de orice constrângeri, limitări. Este timpul să facem o sondare în propria ființă conștientizând care este, de fapt, adevărata cale către esența acestei vieți, care este modalitatea de a aduce la suprafață lumina ce sălășluiește în fiecare dintre noi. Este foarte important să nu pierdem din vedere detaliile și să ținem cont de intuiție, să privim în profunzime evenimentele pentru a vedea unde ne situăm și la ce ne putem aștepta din partea celor cu care colaborăm, relaționăm. Prin ceea ce aflăm acum ne apropiem mai rapid de conștientizarea și de vindecarea unei situații.
            Saturn, „Marele Înțelept al Zodiacului”, aflat în semnul Capricorn (în domiciliu), în casa I-a momentului de Lună Nouă, impune necesitatea de reconstrucție interioară. Este momentul să ne punem întrebările: În ce mod ne-au influențat experiențele de viață avute? Ce am înțeles referitor la propria persoană, în urma relației avute cu ceilalți oameni?
            Se consideră, că prin natura sa, Saturn reprezintă experiența concentrată de învățare, care intervine doar prin intermediul trăirii în trupul fizic, în plan material. Saturn (Cronos) este considerată planeta timpului, ne dă sentimentul că timpul se mișcă prea încet pentru a reuși să ne împlinim anumite dorințe, așteptări. Ce trebuie să remarcăm acum este faptul că forța interioară ne vine prin conștientizarea că tot efortul depus în trecut nu este în zadar.  Saturn  are  drept rol progresul nostru în plan spiritual, nu prin delăsare și frică, ci prin muncă, efort, răbdare, învățare, organizare, prin disciplină interioară. Este o perioadă în care devenim mult mai introspectivi încercând să avem o nouă viziune asupra propriului Eu dar și a lumii în care trăim. Este important să știm cine suntem și ce vrem să construim.
            Simbolul gradului la care se formează aspectul de Lună Nouă, după Dane Rudhyar, este: „Pelerini cățărându-se pe treptele abrupte ce duc la un loc sfânt în munte.”
            Mesajul cheie: Ascensiunea conștiinței individului către realizările cele mai înalte atinse de conducătorii spirituali ai culturii sale. Aspirație către înalt!
            Această Lună Nouă în semnul Capricorn aduce în prim plan necesitatea de a da un nou sens resurselor de care dispunem, nevoia de a valorifica, de „a folosi” (zodia Capricorn) propriile abilități și talente, nu înainte de „a înțelege” (zodia Săgetător) că este foarte important să avem mai multă încredere în propria persoană, să învățăm cum să ne stăpânim orgoliul, încăpățânarea concentrându-ne energia de care dispunem în sensul progresului personal dar și al umanității deopotrivă.
            Îndemnul Lunii Noi din data de 17 ianuarie 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 17 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 27ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).

                              Influența Lunii Noi în zodia Capricorn asupra fiecărei zodii
 
            Berbec – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară unele răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.  Ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme în relația cu șefii.

            Taur – ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, să îți lărgești orizontul cunoașterii. Ești mult mai preocupat de dezvoltarea personală. Este posibil să programezi acum o călătorie în străinătate sau iei decizia bruscă de a emigra. Te poți aștepta însă și la neplăceri, schimbări de direcție care țin de studii, călătorii, relația cu persoane aflate peste hotare. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor ghizi, mentori, persoane care te vor ajuta în ceea ce privește evoluția ta în domeniul spiritual.

            Gemeni –  vorbim despre o perioadă în care se poate activa sau dezvolta tot ceea ce ține de ocultism. Treci printr-un puternic proces de transformare, de conștientizare a propriei ființe. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, se face lumină în anumite relații, activități derulate în trecut. Putem vorbi și despre o refinanțare sau reformularea unor contracte, acorduri de colaborare. Discuți, analizezi mai mult aspecte care țin de taxe și impozite, un proces, divorț sau poți afla despre un deces care te afectează în mod profund. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, taine dezvăluite, pe sexualitate, lucruri pierdute și regăsite, accidente.

            Rac – este necesară prudența, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, poți să renunți acum la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Leu –  vei pune mai mult accent pe muncă și responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te poți confrunta cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii sau iei decizia de a-ți schimba atitudinea în colectivul de muncă. Ai șansa de a da startul unor proiecte de anvergură care îți vor aduce succes pe termen îndelungat.

            Fecioară – locurile principale vor fi ocupate de dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, relația cu popriul copil, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby.  Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momente romantice, alături de persoana iubită.

            Balanță – în această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Te întorci pe meleagurile natale pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Scorpion – urmează o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este important să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț. Este posibil să iei decizia pentru a urma un (nou) curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu.

            Săgetător – va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Mare atenție la cheltuielile pe care le faci!

            Capricorn – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Vărsător –  vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie.  Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Urmează o perioadă în care te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este binevenită pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social.

            Pești – putem să vorbim despre o perioadă în care se amplifică relația cu prietenii, societatea, colectivul din care faci parte. Ai ocazia să faci noi cunoștințe, ești mai interesat de ceea ce se petrece cu amicii, vrei să dezvolți noi relații de prietenie care vor juca rol important în viața ta, pe termen îndelungat. Nu este exclus să ieși dintr-un anumit grup, o asociație dar să intri într-un grup nou, mult mai interesant (fundație, cenaclu, asociație). Preferi să îți manifești liber ideile, concepțiiile despre viață dând dovadă de nonconformism. Inițiezi proiecte noi, curajoase dorindu-ți să concretizezi un ideal. Vrei să faci o schimbare importantă, în ceea ce privește relația cu prietenii, idealurile tale. Este o perioadă în care se va pune mai mult accent pe planurile de viitor, relația cu prietenii, petreceri, distracție, politică, invenții, nonconformism.