Luna Nouă în zodia Capricorn, 2 ianuarie 2022

             Luna Nouă în zodia Capricorn
 

            „Periodic, exteriorul se destramă pentru a permite interiorului să se reconstruiască.” Serghei N. Lazarev
            Luna Nouă din zodia Capricorn are loc în data de 2 ianuarie 2022, la ora 20:33’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 12˚20’, în zodia Capricorn, în casa a V-a (casa dragostei și a copiilor, a creativității, speculațiilor, jocurilor de noroc, educația, relația cu copiii, aventurile ). Ascendentul acestui moment de Lună Nouă se află în zodia Leu.
            Zodia Capricorn reprezintă structurile, instituțiile care legiferează și se ocupă de respectarea actelor de guvernământ, zodie condusă de înțeleptul Saturn. Luna Nouă în semnul Capricorn ne vorbește despre necesitatea de a construi o nouă fundație, avem șansa de a clădi o nouă casă a sufletului și spiritului nostru devenind mai puternici, mai conștienți de propria valoare. Este vorba despre a pune bazele unui nou sistem de viaţă, ancorat în realitate, care poate să genereze rezultate pe termen lung.  
            În astrologia esoterică, zodia Capricorn este considerată ca fiind „poarta zeilor” sau poarta de ieșire din ciclul zodiacal către lumile superioare, spirituale. „Poarta Zeilor” mai este denumită în ezoterism Janua Coeli (Poarta Cerurilor) iar păzitorul ei este numit Janitor. Un alt simbol al Capricornului este cel al muntelui. Ascensiunea montană este adesea comparată cu evoluția spirituală, dificultățile urcușului se regăsesc în încercările și obstacolele ce apar pe parcursul acestei evoluții iar ajungerea în vârf echivalează cu starea de desăvârșire spirituală. Soarele aflat în semnul Capricorn (zodie de pământ, guvernată de Saturn) ne dă spirit organizatoric, dorința de ascensiune în plan social și profesional, capacitatea de a ne asuma noi responsabilități, obiectivitate, răbdare, spirit practic, seriozitate, tenacitate și perseverență în atingerea scopului propus dar și încăpățânare, conservatorism, rigiditate, pesimism. Cu Soarele și Luna aflată în casa a V-a, a copiilor, a iubirii oferite, a educației, creativității, se anunță un nou start în care se va pune mai mult accent pe tot ce are legătură cu copiii, educația, creativitatea. Luna Nouă este susținută de Uranus retrograd din zodia Taur, având ca miză repararea ceea ce s-a stricat în privința educației copiilor, tot ce are legătură cu creativitatea, sportul, relațiile sentimentale.
            Venus în mers retrograd este și ea prezentă în Capricorn, tot în casa a V-a, ceea ce nu ne ajută prea mult pentru a lua un nou start, îndeosebi atunci când vine vorba despre relații sentimentale. Se poate vorbi acum de revenirea asupra unei foste relații, în mod oarecum neașteptat, o relație de natură karmică. Venus în mers retrograd aflată în conjuncție cu Pluton scoate la suprafață traume de natură sentimentală, dorințe care au fost ascunse de ochii lumii și chiar de propria persoană. Este momentul să ieșim din propria matcă, să conștientizăm că ceea ce am pierdut cândva. Ni se dă acum șansa de a recâștiga, de a readuce în viața noastră persoane dragi, cât timp am învățat din greșeli. Se poate vorbi acum despre revenirea propriului copil plecat de mult timp peste hotare sau ocazia de a relua conversațiile cu acesta. Avem ocazia de a relua un proiect care implică creativitate, exprimarea ideilor.
            Cu  Mercur în zodia Vărsător (2 ianuarie 2022, ora 9:09’) cuvintele sunt exprimate direct, primim informații în mod neașteptat, pe diverse căi, îndeosebi prin intermediul internetului, a  site-urilor de socializare. Cu Mercur aflat în casa a VI-a (a sănătății, a tratamentelor ocazionale și dietei alimentare, ocupații care vizează medicina, alimentația, precum și casa astrologică a locului de muncă, relația cu colegii și subalternii), a momentului de Lună Nouă, aflat în semnul Capricorn, ne aduce vești, informații despre apariția unui nou vaccin sau tratament care ne-ar putea conduce către o nouă revoluție în domeniul medical.
            Încă se menține relația de careu dintre Uranus (octava superioară a lui Mercur din semnul Vărsător) retrograd din zodia Taur și Saturn aflat în semnul Vărsător, astfel că ne confruntăm, în continuare, cu un „rău necesar” care ne forțează, ca și societate, să schimbăm modul de a socializa unii cu ceilalți, de a ne adapta mult mai rapid la schimbări, de a găsi soluții ingenioase la restricțiile impuse de autorități, de a o lăsa mai ușor cu interesele materiale și de a ne preocupa mai mult de resursele pământului, de agricultură.
             Venus în mers retrograd (aflată în semnul Capricorn) guvernează casa a X-a din Taur, casa autorităților, ceea ce ne spune că cei aflați în pozițiie de putere, în fruntea statului, a guvernului, continuă să facă ce au făcut și în ultimul an de zile. Toată această stare de lucruri se va menține până la jumătatea acestui an.
            Se consideră că, prin natura sa, Saturn reprezintă experiența concentrată pe învățare, care intervine doar prin intermediul trăirii în trupul fizic, în plan material. Saturn (Cronos) este considerată planeta timpului, ne dă sentimentul că timpul se mișcă prea încet pentru a reuși să ne împlinim anumite dorințe, așteptări. Ce trebuie să remarcăm acum este faptul că forța interioară ne vine prin conștientizarea faptului că tot efortul depus în trecut nu este în zadar.  Saturn are un rol de jucat în progresul nostru spiritual, nu prin delăsare și frică, ci prin muncă, efort, răbdare, învățare, organizare, prin disciplină interioară. Este o perioadă în care devenim mult mai introspectivi încercând să avem o nouă viziune asupra propriului Eu, dar și a lumii în care trăim. Este important să știm cine suntem și ce vrem să construim. Saturn,„Marele Înțelept al Zodiacului”, planeta guvernatoarea a acestei lunații din semnul Capricorn, aflată în casa a VI- a, a sănătății, a locului de muncă, în sextil cu Marte (din zodia Săgetător) și în sextil cu Chiron (din semnul Berbec), ne spune despre efort, limitări, lecții de viață, despre sarcificii făcute în numele progresului personal și social. Saturn este susținut să acționeze, să își arate adevărata forță, care ne va aduce și vindecare sufletească și trupească. Saturn ne conduce către ceea ce contează cu adevărat, la nivel social dar și personal. Știe cum să scoată răul la suprafață, să ne arate „locurile bolnave”, să observăm ceea ce este cu adevărat toxic și nu ne lasă să progresăm.
            Jupiter (din data de 29 decembrie 2021) se află în una din zodiile sale în care își are domiciliul, în Pești (cea de-a doua zodie este Săgetător) și simbolizează expansiunea, progresul, norocul, protectorii fiind văzută ca planetă benefică, a bunăstării. Natura lui Jupiter îndeamnă la abordarea intelectuală și spirituală a problemelor de natură socială și personală. Jupiter în semnul Pești ne aduce acel moment de respiro, după o perioadă destul de tumultoasă. Jupiter a mai stat în zodia Pești și în perioada mai – iulie 2021, atunci când ne-a dat o oarecare speranță că problemele legate de pandemie se vor rezolva. Jupiter în semnul Pești este hotărât acum să nu mai revină în zodia Vărsător, ci își va continua drumul în forță către semnul Berbec (11 mai – 28 octombrie) astfel că avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a ne bucura de beneficiile aduse de Jupiter în semnul Pești (în 2022), de acea mângâiere adusă sufletului prin redescoperirea credinței, a conexiunii cu Divinitatea, o perioadă de reînnorire în plan spiritual. Este ca și cum lumina coboară din Cer peste pământeni pentru a ne curăța de suferințe, de tristeți, de tot ce ne-a obosit sufletul. Este o perioadă de retragere în noi și cu noi înșine atingând magia iubirii venită din tot ce înseamnă spiritualitate. Jupiter aflat în casa a VII-a, a Lunației în semnul Capricorn, știe cum să ne dea capacitatea de a demara asocieri, parteneriate favorabile propriei dezvoltări. Nu va lipsi însă tendința de a idealiza relația, de a nu reuși să vedem adevăratele intenții fie că este vorba de partenerul de viață sau un asociat, colaborator. 
            Primele 14 zile ale ciclului lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele noastre, putând dezvolta acum acţiuni noi, importante, care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Rac, din data de 18 ianuarie 2022, dar și mai multe rezultate, răspunsuri la acțiunile noastre, pe le vom primi în preajma datei de 13 iulie 2022, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Capricorn și vom putea culege roadele muncii noastre.
            Mesajul cheie: Ascensiunea conștiinței individului către realizările cele mai înalte atinse de conducătorii spirituali ai culturii sale. Aspirație către înalt!
            Această Lună Nouă în semnul Capricorn aduce în prim plan necesitatea de a da un nou sens resurselor de care dispunem, nevoia de a valorifica, de „a folosi”(zodia Capricorn) propriile abilități și talente, nu înainte de „a vrea ” (zodia Leului) să folosim ceea ce am acumulat de-a lungul timpul, în sensul propriei vindecări și a propriului progres, fie că este vorba despre dezvoltare personală sau în plan profesional.
            Îndemnul Lunii Noi din data de  2 ianuarie 2022 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 2 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 12ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).

                   Influența Lunii Noi în zodia Capricorn asupra fiecărei zodii

            Berbec – urmează o perioadă în care te vei preocupa de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară unele răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef. Ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme în relația cu șefii.

            Taur – ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă, spirituală a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, să îți lărgești orizontul cunoașterii. Ești mult mai preocupat de dezvoltarea personală dar și de a relaționa cu persoane de altă cultură. Este posibil să programezi acum o călătorie în străinătate sau iei decizia bruscă de a emigra. Te poți aștepta însă și la neplăceri, schimbări de direcție care țin de studii, călătorii, relația cu persoane aflate peste hotare. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor ghizi, mentori, persoane care te vor ajuta, în ceea ce privește evoluția ta în domeniul spiritual.

            Gemeni – este o perioadă în care se poate activa sau dezvolta tot ceea ce ține de ocultism. Treci printr-un puternic proces de transformare, de conștientizare a propriei ființe, dar și de implicare într-o relație intimă de natură karmică. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, se face lumină în anumite relații, activități derulate în trecut. Se poate vorbi acum și despre o refinanțare sau reformularea unor contracte, acorduri de colaborare. Discuți, analizezi aspecte care țin de taxe și impozite, un proces, divorț sau poți afla despre un deces care te afectează în mod profund. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, taine dezvăluite, pe sexualitate, lucruri pierdute și regăsite, accidente.

            Rac – este necesară prudența, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, poți să renunți acum la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Leu – vei pune mai mult accent pe muncă și responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te poți confrunta cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii sau iei decizia de a-ți schimba atitudinea în colectivul de muncă. Ai șansa de a da startul unor proiecte de anvergură care îți vor aduce succes pe termen îndelungat.

            Fecioară – locurile principale vor fi ocupate de dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, relația cu popriul copil, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes, datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momente romantice, alături de persoana iubită.

            Balanță – în această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Te întorci pe meleagurile natale pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Scorpion – urmează o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este important să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț, de negocieri. Este posibil să iei decizia de a urma un (nou) curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu.

            Săgetător – va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Acordă atenție la cheltuielile pe care le faci!

            Capricorn – te preocupi de propria persoană, felul în care te percepe lumea, modul în care îți impui propriul punct de vedere în relația de cuplu. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Vărsător – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale, ceea ce te va pune oarecum „în gardă”, vis-a-vis de o relație în care ești deja implicat. Urmează o perioadă în care te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este binevenită pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social.

            Pești – se amplifică relația cu prietenii, societatea, colectivul din care faci parte. Ai ocazia să faci noi cunoștințe, ești mai interesat de ceea ce se petrece cu amicii, vrei să dezvolți noi relații de prietenie, care vor juca rol important în viața ta, pe termen îndelungat. Nu este exclus să ieși dintr-un anumit grup, o asociație și chiar să intri într-un grup nou, mult mai interesant (fundație, cenaclu, asociație). Preferi să îți manifești liber ideile, concepțiile despre viață dând dovadă acum de independență, nonconformism. Inițiezi proiecte noi, curajoase dorindu-ți să concretizezi un ideal. Vrei să faci o schimbare importantă, în ceea ce privește relația cu prietenii, idealurile tale. Este o perioadă în care se va pune mai mult accent pe planurile de viitor, pe relația cu prietenii, petreceri, distracție, politică, invenții, nonconformism.