Luna Nouă în zodia Capricorn, 13 ianuarie 2021

            Luna Nouă în zodia Capricorn

      „Periodic, exteriorul se destramă pentru a permite interiorului să se reconstruiască.” Serghei N. Lazarev
       Luna Nouă din zodia Capricorn are loc în data de 13 ianuarie 2021, la ora 7:00’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 23˚13’, în zodia Capricorn, în casa a I-a (reprezintă sinele, casa începuturilor, personalitatea, propria identitate). Ascendentul acestui moment de Lună Nouă se află în zodia Capricorn.
        Zodia Capricorn reprezintă structurile, instituțiile care legiferează și se ocupă de respectarea actelor de guvernământ, zodie condusă de înțeleptul Saturn. Luna Nouă în semnul Capricorn ne vorbește despre necesitatea de a construi o nouă fundație, avem șansa de a clădi o nouă casă a sufletului și spiritului nostru devenind mai puternici, mai conștienți de propria valoare. În astrologia esoterică, zodia Capricorn este considerată ca fiind „Poarta zeilor” sau poarta de ieșire din ciclul zodiacal către lumile superioare, spirituale. Un alt simbol al Capricornului este cel al muntelui. Ascensiunea montană este adesea comparată cu evoluția spirituală, dificultățile urcușului se regăsesc în încercările și obstacolele care apar pe parcursul acestei evoluții iar ajungerea în vârf echivalează cu starea de desăvârșire spirituală. Soarele aflat în Capricorn (zodie de pământ, guvernată de Saturn) ne dă spirit organizatoric, dorința de ascensiune în plan social și profesional, capacitatea de a ne asuma noi responsabilități, obiectivitate, răbdare, spirit practic, seriozitate, tenacitate și perseverență în atingerea scopului propus dar și încăpățânare, conservatorism, rigiditate, pesimism.
            Luna Nouă în casa I-a, a momentului, ne dă șansa să ne redescoperim, prin intermediul eșecurilor, a pierderilor, a dezamăgirilor venite din partea celorlalți dar și dorința de a ne depăși propriile limite, de a ne exprima propriul Eu, la adevărata valoare. Suntem în măsură să ne vedem așa cum suntem, prin felul în care ne percep ceilalți observând ce anume trebuie să corectăm în propria atitudine, ce reacții putem provoca în relația cu ceilalți și ne-ar putea determina să schimbăm punctul de vedere asupra propriei existențe. Îndeamnă spre reflecție personală, asupra vieții fiecăruia. Necesită o analiză a cine suntem în contextul de viață actual. Se poate vorbi despre „un nou start”, o redescoperire a adevăratei ființe, un nou mod de „a fi” ce reprezintă calea care ne va conduce către sursa propriei ființe: „Individualitatea poate fi experimentată numai ca centrare de sine și prin sine.” Dane Rudhyard.
            Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect în această perioadă este indicat să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 13 ianuarie 2021. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Capricorn din data de 24 iunie 2021.
           Luna Nouă în semnul Capricorn, în conjuncție cu Pluton, guvernator al Scorpionului, acolo unde se află acum Mijlocul Cerului, semnifică moartea și renașterea, puterea de transformare, dorința de a distruge din temelii pentru a reconstrui un nou edificiu, este răzbunarea, sexualitatea, traumele, investigațiile, indicator al finanțelor celorlalți, al banilor din bănci, resursele corporațiilor. Prezența lui Pluton în zodia Capricorn, în conjuncție cu Luna Nouă, ne dă  puterea de transformare la nivel personal, dorința de regăsire a propriului Eu, nevoia de reformulare a propriei ființe, ca urmare a modificărilor produse în plan social, politic și economic. Pluton în casa I-a aduce dorința de regăsire a propriei liniști, a echilibrului după mari suferințe dar și capacitatea de a renaște din propria cenușă, asemeni Păsării Phoenix. Marea provocare constă însă în detașarea față de provocările vieții, de trecut, de ceea ce ne frământă, ne înfrânează saltul către înainte, către urcarea muntelui, ascensiunea care ne ajută să devenim mai puternici accesând astfel energii nebănuite. Această Lună Nouă anunță transformări puternice, la nivel individual și social, transformări care se vor concretiza până în vara acestui an.
            Evenimentele care se vor derula, până la Luna Plină din semnul Capricorn (24 iunie 2021), nu vor fi ușoare, ci ne vor forța să transformăm propriile idei, valori. Este o perioadă în care avem ocazia să primim revelații despre sensul propriei existențe, despre schimbările necesare. Este o Lună Nouă în zodia Capricorn care ne îndeamnă la reflecție personală, aduce experiențe traumatizante dar profund transformatoare, în plan personal dar și social.
            Pluton nu este atât de întunecat și înfricoșător cum s-ar crede. Din punct de vedere mitologic, asocierea lui Pluton cu Hades, zeul lumii subterane, îi atribuie printre altele și rolul de echilibru. Pluton ne dă acum dorința supremă de dreptate, de luare a unei revanșe încercând să echilibrăm situațiile, căutăm echilibrul propriului Eu cu lumea din afară, cu societatea. Avem capacitatea de a înțelege lumea și viața în profunzime.
            Prezența lui Mercur, Jupiter și Saturn în semnul Vărsător, în casa I-a, în careu cu Marte și Uranus din zodia Taur, îndeamnă pe fiecare să își facă dreptate, într-un mod mai mult sau mai puțin zgomotos, considerând că trebuie să se lupte pentru atingerea propriului scop, pentru împlinirea unui ideal care părea definitiv pierdut. Ne putem aștepta la tensiuni, conflicte destul de dure în plan social dar și o revoluție în ceea ce ține de tradiții, valori, principii, de familie, țară, propria casă, Pământ. Poate că mulți vor să aducă înapoi structuri vechi, care au fost probate de timp și le-a adus o stabilitate aparentă, altă tabără își dorește o nouă lume, o lume construită pe noi principii, reguli care nu au mai fost probate până acum dar de la care se speră că vor aduce saltul în plan social, material. Cert este că multe frustrări vor ieși acum la suprafață și se vor spune vrute și nevrute, vorbe care vor lămuri pe ce poziție ne aflăm, vis-a-vis de competitori.
            Jupiter reprezintă expansiunea, legea, credința, spiritualitatea, Saturn reprezintă structura, tradiția, limitele dar și efortul, responsabilitatea, nevoia, ceea ce este învechit, Mercur este mesagerul, cel care vine cu informațiile din partea „zeilor” (Hermes considerat și zeul comerțului, zborului și al hoților în mitologia greacă), sunt planete care intră în contradicție cu Marte (zeul războiului, acțiunea) și Uranus (nevoia de schimbare, de nou, revoluționarul; bunicul lui ZeusJupiter) și tatăl lui CronosSaturn). Mesajul astrelor este acela de a depune mai mult efort către propria reconstrucție, care va avea efect la nivel social, de grup, efort ce poate declanșa reverberații puternice în relația cu ceilalți, la nivel de grup dar și o structura personală. Limitările, blocajele cu care ne confruntăm acum se pot datora, în mare măsură, ignoranței, a atitudinii „mie nu mi se poate întâmpla”, a fricii de schimbare și acceptare a necesității de detașare de trecut, de concepțiile învechite. Este invitația la implicarea în societate, una conștientă, nu făcută la voia întâmplării și nici doar pentru propriul interes, ci asumându-ne resposabilitatea pentru ceea ce gândim și acțiunile noastre. Este conștientizarea faptului că binele personal se poate râsfrânge asupra celorlalți, așa cum răul personal poate influența, într-o măsură mai mare sau mai mică, în mod negativ, grupul din care facem parte, societatea. Deciziile care se iau acum la nivel înalt, sunt menite să ne scotă din senzația că „batem pasul pe loc”. Până la vară vor fi aduse la lumină greșeli, abuzuri care vizează grupul, societatea, agresiuni aplicate moralității celor mulți, poporului.
            Venus în conjuncție cu ascendentul momentului de Lună Nouă în semnul Capricorn și în trigon cu Marte, aduce speranța că modul în care acționăm acum este spre binele personal. Este o perioadă de conștientizare a resurselor interne și externe care ne sunt acum la dispoziție și de care ne-am putea folosi pentru  a ne atinge scopurile personale, de a realiza dezvoltarea în plan social și/sau profesional. Este un aspect astral care favorizează relațiile amoroase secrete, relațiile care încalcă convențiile morale și/sau sociale.
            Această Lună Nouă în semnul Capricorn aduce în prim plan necesitatea de a da un nou sens resurselor de care dispunem, nevoia de a valorifica, de „a folosi” (zodia Capricorn) propriile abilități și talente, nu înainte de a înțelege că este foarte important să avem mai multă încredere în propria persoană, să învățăm cum să ne stăpânim orgoliul, încăpățânarea concentrându-ne energia de care dispunem în sensul progresului personal dar și al umanității deopotrivă. Mesajul cheie: Ascensiunea conștiinței individului către realizările cele mai înalte atinse de conducătorii spirituali ai culturii sale. Aspirație către înalt!
            Îndemnul Lunii Noi din data de 13 ianuarie 2021 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 13 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 23ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).

                                          Influența Lunii Noi în zodia Capricorn asupra fiecărei zodii

            Berbec – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară unele răsturnări de situație, în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.  Ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme în relația cu familia, datorită problemelor socio-profesionale.

            Taur – ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, să îți lărgești orizontul cunoașterii. Ești preocupat de dezvoltarea personală, de asimilarea de noi informații dintr-un domeniu inetresant, nou pentru tine. Este posibil să programezi acum o călătorie în străinătate sau iei decizia bruscă de a emigra. Te poți aștepta însă și la neplăceri, schimbări de direcție care țin de studii, călătorii, relația cu persoane aflate peste hotare. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor ghizi, mentori, persoane care te vor ajuta, în ceea ce privește evoluția ta în domeniul spiritual.

            Gemeni – este o perioadă în care se poate activa sau dezvolta tot ceea ce ține de ocultism, afaceri, aspecte care vizează procese, o eventuală moștenire. Treci printr-un proces de transformare, de conștientizare a propriei ființe. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, se face lumină în anumite relații, activități derulate în trecut. Nu este exclus să apelezei la o refinanțare sau reformularea unor contracte, acorduri de colaborare. Discuți, analizezi aspecte care țin de taxe și impozite, un proces, divorț sau poți afla despre un deces care te afectează în mod profund. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, taine dezvăluite, pe sexualitate, lucruri pierdute și regăsite, accidente.

             Rac – este necesară prudența, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, socializezi mai mult, ești curios să încerci noi colaborări. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii deschis către celălalt, să te concentrezi pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, poți să renunți acum la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

              Leu – vei pune mai mult accent pe muncă și responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te poți confrunta cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii sau iei decizia de a-ți schimba atitudinea în colectivul de muncă. Ai șansa de a da startul unor proiecte de anvergură care îți vor aduce succes pe termen îndelungat.

            Fecioară – în această perioadă se anunță schimbări care vizează dragostea, creativitatea, relația cu propriul copil, activitățile de divertisment, educație. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby sau revii asupra unuia aparent uitat. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momente romantice, alături de persoana iubită.

            Balanță – în această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Te întorci pe meleagurile natale pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Scorpion – urmează o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele societății actuale. Este important să acorzi atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Ești preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț dar și de studii, dorința de a te perfecționa. Este posibil să iei decizia pentru a urma un (nou) curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu.

            Săgetător – va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Acordă atenție la cheltuielile pe care le faci!

            Capricorn – te preocupi de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Vărsător – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Urmează o perioadă în care te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este binevenită pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social.

            Pești – urmează o perioadă în care se amplifică relația cu prietenii, societatea, colectivul din care faci parte. Ai ocazia să faci noi cunoștințe, ești mai interesat de ceea ce se petrece cu amicii, vrei să dezvolți noi relații de prietenie, care vor juca rol important în viața ta, pe termen îndelungat. Nu este exclus să ieși dintr-un anumit grup, o asociație dar intri într-un grup nou, mult mai interesant (fundație, cenaclu, asociație). Preferi să îți manifești liber ideile, concepțiiile despre viață dând dovadă de nonconformism. Inițiezi proiecte noi, curajoase dorindu-ți să concretizezi un ideal. Vrei să faci o schimbare importantă, în ceea ce privește relația cu prietenii, idealurile tale. Este o perioadă în care se va pune mai mult accent pe planurile de viitor, relația cu prietenii, petreceri, distracție, politică, invenții, nonconformism.