Luna Nouă în zodia Berbec, 5 aprilie 2019

        Luna Nouă în zodia Berbec

                „Viziunea ta va deveni clară numai atunci când vei privi în inima ta.” Karl Gustav Jung
               Luna Nouă din semnul Berbec se formează în data de 5 aprilie 2019, la ora 11:48’, conjuncția luminariilor are loc la 15˚17’. Ascendentul momentului este în zodia Rac, cu Luna Nouă în casa X-a, casa realizărilor sociale și profesionale.
            Dacă vrem să dăm startul vreunui proiect, afacere, parteneriat, relație, să concretizăm idei care să ne aducă beneficii în plan material și/sau spiritual, este indicat să acționăm la cel puțin 48 de ore de la momentul maxim de Lună nouă. Avem șanse mari să culegem roadele acțiunilor demarate acum în preajma datei de 14 octombrie 2019, atunci când va avea loc Luna Plină în zodia Berbec.  
            Energia este cea care ne conduce, ne dă ambție, inițiativă, curaj, capacitatea de a acționa cu mai multă încredere în propriile forțe. „A fi” se împletește cu dorința de acțiune dar și de simțire („a simți”- ascendentul din semnul Rac), simțim nevoia de a concretiza ideile personale, apelăm la ceea ce am acumulat de-a lungul timpului, folosim de experiența de viață. Această Lună Nouă ne pune în fața redescoperirii propriilor emoții, a propriului Eu, care este nevoit să progreseze prin interacțiunea cu ceilalți dar și prin conștientizarea propriilor slăbiciuni, traume, ne reîntoarcem la propriile rădăcini, locurile natale, propria țară. Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc – zodia Berbec – ne îndeamnă să escaladăm propriile frici și, odată ce ne-am scufundat în propriul suflet, fără să purtăm ranchiună, ură față de cei care ne-au greșit, cu voie sau fără voie, ne vom simți  maturi, transformați în numele unei vieți în care ne regăsim mai puternici, împliniți.
            Cu Luna Nouă în zodia Berbec și în casa a X-a suntem dominați de dinamism, acțiune, curaj, impulsivitate, dorința de a cuceri, îndrăzneală în atingerea scopurilor care vizează cariera, recunoașterea propriilor merite în plan social, dorim să obținem popularitate, atragem atenția superiorilor. Cele două luminarii ne dezvăluie puterea interioară, speranța că ceea ce sădim acum va aduce roade bogate, în plan material. Luna Nouă scoate la lumina conștiinței felul în care ne afectează emoțiile noastre statutul social și cariera dar și modul în care ne percep ceilalți în domeniul profesional în care activăm. Probabil că mulți își vor pune acum întrebări de genul: „Oare chiar se merită să mai muncesc fără să îmi fie recunoscută valoarea?”, „Cum ar reacționa ceilalți dacă schimb direcția tot în carieră?”, „Sunt prins între două alternative (profesională, relațională, etc.) și nu știu ce să aleg!”. Vom remarca cum statutul în plan profesional dar și imaginea socială capătă o importanță deosebită în această perioadă.
            Este șansa unui nou start, ocazia de a alege o nouă direcție, eliberarea din relații profesionale, și nu numai, care ne-au constrâns de-a lungul timpului. Suntem conștienți că nu are rost să mai acceptăm compromisuri care nu fac decât să ne secătuiască, din punct de vedere psihic-emoțional. Acțiunile noastre, viața, au un ritm trepidant iar adevăratele valori, regăsirea liniștii sufletești o găsim prin iubire și împăcare cu Sinele. Ascendentul în Rac pune accentul pe nevoia de siguranţă emoţională, siguranţă obţinută prin propriile eforturi, indiferent de temperament, în raport cu percepţia lumii asupra propriei persoane. Această Lună Nouă va pune mai mult accent asupra informațiilor venite pe căi mai puțin formale, se mizează pe luarea deciziilor apelând la intuiție, la ceea ce simțim pe moment dar și la nevoia de a ne regăsi propria ființă prin întoarcerea la familie, regăsirea propriilor rădăcini.
            Marte (guvernatorul zodiei Berbec), aflat în zodia Gemeni în aspect favorabil cu asteroidul Kiron, favorizează procesul de vindecare a modului în care gândim, ne exprimăm, acționăm, în sensul progresului în plan intelectual și profesional. Această vindecare poate veni prin intermediul prietenilor, prin conversații directe, sincere, prin descătușarea propriilor gânduri, dorințe, prin conștienitzarea dezamăgirilor, a traumelor din trecut, prin abordarea mediului în care trăim dintr-un alt punct de vedere adaptându-ne la situații noi, la cerințe și activități menite să ne ajute în propria evoluție. Energiile declanșate de Marte în zodia Gemeni ne dau curajul de a spune ce ne dorim, care sunt propriile limite intelectuale, până unde vrem să ajungem și ceea ce suntem capabili să facem. Găsim mediul necesar care ne ajută să concretizăm ideile. Poate fi profesorul, un prieten cu care nu ne-am văzut de mult, un personaj care pare lipsit de importanță, la prima vedere dar care ne poate da exact răspunsul de care avem nevoie pentru a ne elibera de trecut, pentru a aduce la lumină amintiri dureroase care trebuiesc vindecate. Pe de altă parte există tendința de a spune „sus și tare” ceea ce ne-a rănit, dezamăgit și ne-a determinat să nu mai avem încredere în celălalt și chiar în propria persoană.
            Se poate vorbi acum despre aspecte astrale care pot determina o schimbare esențială de mentalitate, comportament, modul de a vedea lucrurile în societate, în relația cu șefii, cu autoritățile. Saturn (din casa a VII-a) se află în sextil cu Mercur și Neptun (în casa a IX-a, a înțelepciunii și progresului, în zodia Pești) predispunându-ne la inspirație, intuiție dar și tendința de a visa, poate mai mult decât trebuie, de a distorsiona realitatea, Saturn (în conjuncție cu Nodul Sud Lunar – karma și Pluton) putând fi considerat înțeleptul, ghidul care vine parcă de undeva din trecutul îndepărtat (fie din această viață sau alte vieți) pentru a ne da „mintea cea de pe urmă”. Este șansa de a lupta pentru propria cauză și a aduce la lumină un adevăr important. Ni se face dreptate parcurgând mai întâi drumul interior, după care suntem ajutați să aducem la lumină instrumentele necesare propriului progres, în plan relațional dar și spiritual.
            Avem tendința să pendulăm între efortul de a înțelege la nivel logic, rațional și de a renunța, de a lăsa lucrurile în voia sorții, doar pentru că ne-am săturat să ne luptăm cu „morile de vânt”. Saturn încearcă să ne frâneze, tocmai pentru a ne da timpul necesar pentru a vedea care sunt acele tipare mentale rigide, depășite de vremurile actuale, dar nu înainte de a fi sancționați pentru ceea ce am gândit, acționat, ideile pe care le-am concretizat în trecut și vizează, în special, relația cu ceilalți. Poate fi momentul de răbufnire a unor dușmani pe față resimțind o profundă neputință de a ne apăra în fața adversarilor. Cert este că există riscul să alternăm între momentele de maximă claritate și cele de confuzie totală, de rătăcire, neîncredere în ceilalți. Este indicat  să ne bazăm pe intuiție, pe ceea ce ne spune sufletul și să o lăsăm mai ușor cu prejudecățile.
            Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Berbec care aduce în prim plan nevoia de a ne confrunta cu propria persoană, înainte de a da startul unui nou început: „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.” Acțiunea și impulsurile nu trebuie să o ia înaintea gândirii, după cum forța mentalului nu trebuie să ne îngrădească intuiția și spiritul întreprinzător. Suntem ajutați să ne regăsim („eu sunt”, Luna nouă în zodia Berbec) ținând cont de ceea ce are nevoie propriul suflet, de ceea ce simțim („a simți”, Ascendentul în  zodia Rac).
            Îndemnul Lunii Noi din data de 5 aprilie 2019 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 5 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) sunt în apropierea gradului 15, în semne cardinale  (± 3 grade). 

         Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Berbec pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – ești mult mai preocupat de felul în care arăți și modul în care te percepe lumea urmând o perioadă în care vei pune mai mult accent pe propria persoană. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Ești ghidat către progres, evoluție iar aceasta se va observa și în relația cu ceilalți. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă amintiri dureroase legate de o relație de mariaj, un parteneriat important, iată că a venit timpul să găsești noi posibilități de a o lua de la capăt, în plan relațional. Atenție la eventuale probleme de sănătate care pot datora, în primul rând, stresului. Pot apărea încurcături ce vizează documente importante, cursuri universitare/postuniversitare sau vis-à-vis de o călătorie în străinătate.

            Taur – poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut și care țin de planul sentimental, relațional. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian preferând starea de solitudine. Primești mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale, ai șansa de a întâlni un ghid, mentor, de a lua contact mult mai ușor cu suflete plecate în lumea de dincolo. Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi acordând mai multă atenție Sinelui. În următoarea perioadă vei  pune mai mult accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, rezolvarea unor probleme de sănătate, reglarea unor datorii karmice, aflarea unor  traume de care trebuie să te eliberezi.

           Gemeni – este o perioadă de socializare intensă, dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțare la prietenii vechi, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni. Revine în atenția ta o prietenie din trecut sau o persoană cu care ai afinități, în plan psihic-emoțional. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

          Rac – urmează o perioadă de transformări profunde în carieră, a imaginii tale în societate. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să arăți lumii ce ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambițiile din planul social, responsabilități, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

            Leu – se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta de a te elibera de anumite restricții morale și sociale autoimpuse devenind mult mai matur și mai înțelept în relația cu ceilalți oameni. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii.  Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

          Fecioară – se pot ivi acum unele probleme legate de planul financiar care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente neplăcute putând afla vești legate despre un deces, un divorț, o veste neplăcută legată de bani, moștenire. Este important să te detașezi de orice problemă care vizează banii. Se pune mai mult accent pe mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

          Balanță – accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei. Ai nevoie de susținere din partea celorlalți, la rândul tău este important să dai dovadă de tact și diplomație în relațiile de parteneriat. Așteaptă-te însă la surprize mai puțin plăcute în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual.

          Scorpion – ești preocupat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care acorzi mai multă importanță relației cu colegii, îndatoririlor tale legate de locul de muncă, anumitor proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățării sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Este posibil să revină în atenția ta o mai veche problemă de sănătate sau un proiect legat de locul de muncă și care trebuiesc remediate, corectate.

          Săgetător – este o perioadă pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Poate fi șansa de a da startul unei noi iubiri, o relație karmică ce sfidează timpul fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări, tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba despre o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție.

          Capricorn – ești mult mai preocupat  de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Sufletul este acum pus pe primul plan având o mai mare nevoie de ocrotire, dragoste și înțelegere din partea familiei. Îți poate veni brusc dorul de locul natal, de țară, este posibil să te reîntâlnești cu prieteni pe care nu i-ai văzut de foarte mult timp. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa fiind mult mai preocupat de gospodărie, te gândești foarte serios la o schimbare de domiciliu. 

          Vărsător – este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi. Vei pune mai mult accent pe  informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

           Pești – se poate vorbi despre o perioadă de câștiguri financiare, confort material, securitate materială și emoțională, de valorificare a abilităților și a talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Poți să pornești o nouă afacere, să faci o tranzacție importantă și care îți poate aduce câștiguri în viitor. Este recomandat să fii mult mai atent la cei cu care dorești să te asociezi. Este momentul să lansezi noi strategii care te vor ajuta să atragi mai multe câștiguri financiare de partea ta.