Luna Nouă în zodia Berbec, 24 martie 2020

                   Luna Nouă în zodia Berbec

            „Un sistem de credințe suficient de puternic, o convingere suficient de intensă, poate face să se întâmple orice.”  Brian Herbert, Kevin J. Anderson
            Luna Nouă din semnul Berbec se formează în data de 24 martie 2020, la ora 11:28’, conjuncția luminariilor are loc la  4˚12’. Ascendentul momentului este în zodia Rac, cu Luna Nouă în casa X-a, casa realizărilor sociale și profesionale.
            Această Lună Nouă ne pune în fața redescoperirii propriilor emoții, a propriului Eu, nevoia de a progresa prin interacțiunea cu ceilalți dar și prin conștientizarea propriilor slăbiciuni, traume, ne reîntoarcem la propriile rădăcini, locurile natale, propria țară. Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc – zodia Berbec – ne îndeamnă să escaladăm propriile frici și, odată ce ne-am scufundat în propriul suflet, fără să purtăm ranchiună, ură față de cei care ne-au greșit, cu voie sau fără voie, ne vom simți maturi, transformați în numele unei vieți în care ne regăsim mai puternici, împliniți. Energia este cea care ne conduce, ne dă ambție, inițiativă, curaj, capacitatea de a acționa cu mai multă încredere în propriile forțe. „A fi” se împletește cu dorința de acțiune dar și de simțire („a simți”- ascendentul din semnul Rac), simțim nevoia de a concretiza ideile personale, apelăm la ceea ce am acumulat de-a lungul timpului, folosim de experiența de viață.
            Cu Luna Nouă în zodia Berbec și în casa a X-a suntem dominați de dinamism, acțiune, curaj, impulsivitate, dorința de a cuceri, îndrăzneală în atingerea scopurilor care vizează cariera, recunoașterea propriilor merite în plan social, dorim să obținem popularitate, atragem atenția superiorilor. Luna Nouă scoate la lumina conștiinței felul în care ne afectează emoțiile noastre statutul social și cariera dar și modul în care ne percep ceilalți în domeniul profesional în care activăm. Probabil că mulți își vor pune acum întrebări de genul: „Oare chiar merită să muncesc fără să îmi fie recunoscută valoarea?”, „Cum ar reacționa ceilalți dacă schimb direcția în carieră?”, „Sunt prins între două alternative (profesională, relațională, etc.) și nu știu ce să aleg!”. Vom remarca cum statutul în plan profesional dar și imaginea socială capătă o importanță deosebită în această perioadă.
            Ascendentul în Rac pune accentul pe nevoia de siguranţă emoţională, siguranţă obţinută prin propriile eforturi, indiferent de temperament, în raport cu percepţia lumii asupra propriei persoane. Această Lună Nouă va pune mai mult accent pe informațiile venite pe căi mai puțin formale, se mizează pe luarea deciziilor apelând la intuiție, la ceea ce simțim pe moment dar și la nevoia de a ne regăsi propria ființă prin întoarcerea la familie, regăsirea propriilor rădăcini.
            Chiron, „Marele vindecător rănit”, aflat în conjuncție cu Luna Nouă și Lilith în zodia Berbec,  în casa a X-a, a realizărilor sociale și profesionale, ne aduce nevoie de scufundare în propria ființă, înainte de a ne ridica pe culmi. Este confruntarea cu frica, trauma, nedreptatea, pierderea, sancțiunea, evenimente de viață care ne vor conduce către situații de viață greu de gestionat. Lilith și Chiron „își dau mâna” alături de un nou început (Luna Nouă) anunțând schimbări semnificative  la nivel înalt, decizii luate de către cei cu putere în stat. Chiron este „vindecătorul rănit”, el a „exersat” suferința înainte de a fi vraciul, vindecătorul, înțeleptul, reprezintă o punte între vechi și nou. Acționează între conștiința de sine, realitatea imediată a persoanei și conștiința universală, realitatea lumii. Lilith este karma, o piedică interioară ascunsă, latura secretă, minciuna, mai este numită „răul necesar” reprezentând limitările inconștiente și aspectele care ne îndepărtează de calea spirituală. Astfel se poate vorbi acum despre traume cu care ne vom confrunta și care vizează imaginea socială, profesională, schimbări importante în plan politic, armată, decizii care vor afecta, în mai mică sau mare măsură populația, mulțimea. Există posibilitatea, în diferite grade de manifestare, de a ne confrunta cu dificultăți în atingerea obiectivelor, în plan profesional dar și social. Dacă Chiron ne vorbește despre șansa de a ne ridica deasupra suferinței, de a ne vindeca, Lilith ne conduce către tenebre, ne scufundă în frică, ne vulnerabilizează, ne simțim lipsiți de putere, de speranță. Ne vom confrunta tot mai frecvent cu sentimentul că suntem respinși de autorități, că ni se refuză un drept al nostru, că ne este limitată libertatea de mișcare, de manifestare a propriului EU. Este teama, rigiditatea, izolarea, gândirea și atitudinea rigidă, de superioritate, cea care ne dă sentimentul că suntem la cheremul celor puternici, cu putere de decizie.
            Pe de altă parte, Marte (guvernatorul zodiei Berbec), se află în semnul Capricorn (în exaltare) alături de  Pluton, transformarea și Jupiter, expansiunea, aflate în casa a VII-a, casa cooperării, asocierii dar și a dușmanilor pe față. Sunt aspecte astrale care indică pericol mare de dispute la nivel internațional, tendințe distructive, dezacordul dintre puteri, schimbări drastice în domeniul legislativ, concretizarea unor decizii care au fost luate încă din a doua parte a anului trecut. Pot apărea dispute cu alte țări în legătură cu eventuale probleme financiare. Planetele din zodia Capricorn sunt bine aspectate de Venus din semnul Taur, ceea ce spune despre o stare aparentă de bine, de comuniune dar care nu ne lasă să vedem adevărul, să percepem dincolo de cortina care este „lăsată peste ochi”.
            Mesajul dat de  Pluton alături de Marte (cel care guvernează focul, începutul unei infecții, războiul, agresivitatea, acțiunea) și Jupiter în semnul Capricorn, este nevoia de distrugere, în scopul unei viitoare reconstrucții, această planetă fiind asociată cu moartea dar și cu regenerarea. Suntem acum în situația de a experimenta, în cel mai profund posibil, schimbarea la nivel de conștiință a umanității, în urma unor pierderi în plan social și material. Schimbările care se vor declanșa în următoarele 28 de zile (cât durează ciclul lunar) ne vor afecta, din păcate, pentru mult timp. Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Berbec care aduce în prim plan nevoia de a ne confrunta cu propria persoană, înainte de un nou început: „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.” Acțiunea și impulsurile nu trebuie să o ia înaintea gândirii, după cum forța mentalului nu trebuie să ne îngrădească intuiția și spiritul întreprinzător. Suntem ajutați să ne regăsim („eu sunt”, Luna nouă în zodia Berbec) ținând cont de ceea ce are nevoie propriul suflet, de ceea ce simțim („a simți”, Ascendentul în  zodia Rac).
            Îndemnul Lunii Noi din data de 24 martie 2020 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 5 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) sunt în apropierea gradului 4, în semne cardinale  (± 3 grade). 

                     Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Berbec pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – ești mult mai preocupat de felul în care arăți și modul în care te percepe lumea urmând o perioadă în care vei pune mai mult accent pe propria persoană. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Ești ghidat către progres, evoluție iar aceasta se va observa și în relația cu ceilalți. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă amintiri dureroase legate de o relație de mariaj, un parteneriat important, iată că a venit timpul să găsești noi posibilități de a o lua de la capăt, în plan relațional. Atenție la problemele de sănătate care pot datora, în primul rând, stresului.

            Taur – poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut și care țin de planul sentimental, relațional. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian preferând starea de solitudine. Primești mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale, ai șansa de a întâlni un ghid, mentor, o persoană cu care să rezonezi, din punct de vedere spiritual. Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi acordând mai multă atenție Sinelui. În următoarea perioadă vei pune mai mult accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, rezolvarea unor probleme de sănătate, reglarea unor datorii karmice, aflarea unor traume de care trebuie să te eliberezi.

          Gemeni – este o perioadă de socializare intensă, dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțare la prietenii vechi, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni. Revine în atenția ta o prietenie din trecut sau o persoană cu care ai afinități, în plan psihic-emoțional. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

          Rac – urmează o perioadă de transformări profunde în carieră, a imaginii tale în societate. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să arăți lumii ce ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambițiile din planul social, responsabilități, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

            Leu – se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta de a te elibera de anumite restricții morale și sociale autoimpuse devenind mult mai matur și mai înțelept în relația cu ceilalți oameni. Este posibil să îți schimbi opțiunea privind studiile, anumite cursuri la care ești deja înscris. Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

          Fecioară – se pot ivi acum unele probleme legate de planul financiar care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente neplăcute putând afla vești legate despre un deces, un divorț, banii partenerului de viață, o moștenire. Este important să te detașezi de orice problemă care vizează banii. Se pune mai mult accent pe mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

          Balanță – accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei. Ai nevoie de susținere din partea celorlalți; la rândul tău este important să dai dovadă de tact și diplomație în relațiile de parteneriat. Așteaptă-te însă la surprize mai puțin plăcute în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual.

          Scorpion – ești preocupat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care acorzi mai multă importanță relației cu colegii, îndatoririlor tale legate de locul de muncă, anumitor proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățării sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, un tratament eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate. Este posibil să revină în atenția ta o problemă veche de sănătate sau un proiect legat de locul de muncă și care trebuiesc remediate, corectate.

          Săgetător – este o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Poate fi șansa de a da startul unei noi iubiri, o relație karmică care sfidează timpul fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări, tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba despre o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție.

          Capricorn – ești mult mai preocupat  de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Sufletul este acum pus pe primul plan având o mai mare nevoie de ocrotire, dragoste și înțelegere din partea familiei. Îți poate veni brusc dorul de locul natal, de țară, este posibil să te reîntâlnești cu prieteni pe care nu i-ai văzut de foarte mult timp. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa fiind mult mai preocupat de gospodărie, te gândești foarte serios la o schimbare de domiciliu. 

          Vărsător – este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi. Vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

          Pești – se poate vorbi despre o perioadă de câștiguri financiare, confort material, securitate materială și emoțională, de valorificare a abilităților și a talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Poți să pornești o nouă afacere, să faci o tranzacție importantă și care îți poate aduce câștiguri în viitor. Este recomandat să fii mult mai atent la cei cu care dorești să te asociezi. Este momentul să lansezi noi strategii care te vor ajuta să atragi mai multe câștiguri financiare de partea ta.