Luna Nouă în zodia Balanță, 6 octombrie 2021

            Luna Nouă în zodia Balanță
 

            „Când vei ajunge să iubești viața, vei vedea frumusețea în toate lucrurile posibile.”   Khalil Gibran
            Luna Nouă din zodia Balanță are loc în data de 6 octombrie 2021, la ora 14:06’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 13˚25’, în zodia  Balanță, în casa a IX-a. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Săgetător.
            Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate.
            Luna Nouă în zodia Balanță aduce în prim plan nevoia de echilibru, de găsire a unei armonii în relația cu celălalt, indiferent că este vorba despre relația de mariaj, prietenie, parteneriat sau colaborare. Balanța este o zodie a talentului artistic, a sociabilității, gustului pentru frumos, a romantismului, senzualității, iubirii și frumosului, artei, a tot ceea ce-ar putea să ne înnobileze sufletul. Este o zodie care pune accent pe uniuni, angajamente, procese, afaceri care au legătură cu legile. Balanța este cea care cântărește, face alegeri, discerne între bine și rău, ne aduce nevoie de echilibru în relația cu ceilalți pentru a reuși să fim în echilibru cu propria persoană. Luna Nouă în casa a IX-a ne pune în legătură cu valorile superioare ale existenței, spiritualitatea, legea, principiile morale, ideologia, lumea fără granițe, credința, studiiile superioare, judecata, relația cu țările străine și străinii, relația cu profesorii, rpotectorii, ghizii, biserica, religia.
            Luna Nouă este în conjuncție cu Marte astfel că schimbările se produc rapid, urmând o perioadă în care ne vom simți oarecum agresați, agitați, vom resimți mult mai profund atacurile venite din partea celor care… fac legea. Este o perioadă care ne readuce în vedere vechi atitudini, negocieri, se repetă evenimente care pot afecta relațiile la nivel internațional. Schimbarea vine prin adaptarea la prezent accesând lecțiile din trecut, informațiile care ne vin pe căi mai puțin obișnuite. Se cere să se facă dreptate, sunt aduse la suprafață nemulțumiri despre situația actuală, fie că este vorba despre latura materială, relațională sau socio-profesională, se caută dreptatea pe care nu o vom câștiga prea curând. Se dorește echilibrul de care nu ne vom bucura. În antichitate, Marte era considerat Zeul războiului și stăpânul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de luptă. Esența acestei planete în astrologie este acțiunea, focul, febra, erupțiile, războiul, începuturile, intenția de a răzbate cu orice preț. Marte din semnul Balanță este în exil, o poziție nefavorabilă înfluențând în sens negativ acest moment de Lună Nouă astfel că ceea ce se începe acum ne va crea multe probleme, îndeosebi în plan relațional confrântundu-ne cu mânia necontrolată, spiritul ofensiv, energie orientată în atingerea scopurilor în sens negativ, împotriva umanității. Cu Marte în recepție mutuală la Venus din zodia Scorpion lucrurile capătă și mai multă forță în sens negativ fiind  puși în situația de a renunța la anumite strategii care vizează parteneriate, procese, legislație, călătorii, tratative la nivel internațional.
            Mercur în mers retrograd tot în semnul Balanță, în casa a IX-a, ne aduce mesajul clar de revenirea asupra unor situații care au fost tratate cu superficialitate în trecut, compromisuri, nedreptăți, abuzuri în domeniul legislativ, tratate ce se cer a fi acum renegociate.
            Mercur retrograd în trigon cu Jupiter retrograd din zodia Vărsător ne aduce necesitatea de a ne întoarce la valorile umane, la ceea ce mai poate salva lumea din starea de frică, teroare, lipsa de speranță. Este credința venită din iubire pentru  ceea ce ne-a dăruit Universul: VIAȚA!
            Simbolul sabian pentru gradul 13 unde se află Luna Nouă în Balanță este: „Copiii dând drumul la baloane de săpun.” Este un simbol care aduce în prim plan fanteziiile culturale prin care mințile tinere visează la realizarea perfectă. Unii oameni muncesc din greu pentru a căpăta cunoaștere și a da societății ceea ce îi trebuie pentru a se bucura de realizări deosebite, alți oameni aleg să se joace imaginându-și că trăiesc într-o lume perfectă, cu străluciri multicolore. Simbolul ne avertizează asupra necesității de a fi ancorați în concret și de a lăsa deoparte iluziile, speranțele deșarte.
            Această Lună Nouă în semnul Balanță realizează o simbioză între verbele „a echilibra” și „a înțelege”, nevoia de a conștientiza că numai prin înțelegerea situației actuale vom reuși să ajungem la echilibrul dorit. Este momentul de echilibru și suspans, de armonizare, cu propria ființă și cu ceilalți.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Balanță este: „Îmi deschid inima, detașându-mă de trecutul meu, învățând astfel să îmi exprim sentimentele cu siguranță deplină.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 6 octombrie 2021,  se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 6 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 13ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).
 

            Influența Lunii Noi în zodia Balanță la nivel individual, în funcție de zodie
 

            Berbec – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este necesar să fii mai deschis către celălalt, să pui munca de echipă pe primul plan. Nu sunt excluse problemele din relația de cuplu, aspecte pe care vrei să le schimbi de mult timp și nu ai avut puterea necesară, ambiția de a renunța la o relație. Este posibil să renunți la o afacere, o colaborare importantă, să pui capăt definitiv unei relații pentru a face loc alteia. Te gândești foarte serios să dai startul unor (noi) asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Ai șansa de a interacționa cu alți oameni, de a ieși mai mult în societate, de a te face remarcat în mediul de lucru.

            Taur – în următoarea perioadă vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate, pe relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante fiind nevoie de calm și diplomație din partea ta. Devii un om de bază la locul de muncă, ești preocupat de binele colectivului din care faci parte.
 

            Gemeni – este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes, datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune, trăită alături de persoana iubită. Ești preocupat de un hobby și/sau de relația cu propriul copil. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste, în mod neașteptat. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil. Preferi să petreci alături de prieteni sau să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită.
 

            Rac – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul, te întorci în locul natal, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziții pentru o casă, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință. Putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul, răsturnări de situație care vizează o proprietate.
 

            Leu – urmează o perioadă de studiu și acumulare de noi informații, de comunicare, scris, relații interumane. Se poate amplifica relația cu rudele apropiate, preocupările de natură comercială, călătoriile de scurtă durată. Va trebui să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Te poți aștepta la surprize neplăcute în călătorii sau în ceea ce privește urmarea unui curs. Se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele societății.

            Fecioară – în următoarea perioadă te vei axa pe câștigurile financiare, confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție și la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Este o perioadă propice pentru lansarea de noi strategii și proiecte profesionale.
 

            Balanță – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și de dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.
 

            Scorpion – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.
 

            Săgetător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte.
 

            Capricorn – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să vorbim și despre răsturnări de situație care vizează cariera și imaginea în plan public. Starea de nemulțumire se va accentua în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități, în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în carieră, să-ți manifești cu adevărat talentele, în sensul progresului socio-profesional.
 

            Vărsător – vei pune mai mult accent pe călătorii, studii, relația cu persoane aflate în străinătate, pe spiritualitate, religie, împlinirea unui ideal. Poate fi vorba despre deplasări în interes de studiu sau de natură spirituală fiind vorba și despre pelerinaje la mânăstiri. Ai șansa de a primi sprijin din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, persoane de altă naționalitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate peste hotarele țării. Nu este exclus să apară răzgândiri, răsturnări de situație, în ceea ce privește studiile, călătoriile sau o relație de amor secretă.
 

            Pești – este o Lună Nouă care poate deschide un proces de transformare profund având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică și/sau sexuală. Viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de aceste aspecte. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moșteniri, pensii, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.