Luna Nouă în zodia Balanță, 16 octombrie 2020

                       Luna Nouă în zodia Balanță

       „Puterea Universului clocotește în noi. În fiecare ființă există, de fapt, particule care au contribuit odată la formarea unei stele.” Sandra Anne Taylor
          Luna Nouă din zodia Balanță are loc în data de 16 octombrie 2020, la ora 22:30’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 23˚53’, în zodia  Balanță, în casa a V-a. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Rac.
            Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Taur, în preajma datei de 31 octombrie, atunci când se poate vorbi despre culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Balanță.  
            Luna Nouă în zodia Balanță aduce în prim plan nevoia de echilibru, de găsire a unei armonii în relația cu celălalt, indiferent că este vorba despre relația de mariaj, prietenie, parteneriat sau colaborare. Balanța este o zodie a talentului artistic, a sociabilității, gustului pentru frumos, a romantismului, senzualității, iubirii și frumosului, artei, a tot ceea ce-ar putea să ne înnobileze sufletul.
           Luna Nouă se află în casa a V-a, casa dragostei și a copiilor dar și a jocului și creativității, a hobby-rilor. Aceasta ne dă, pe de o parte, dorința de a fi în centrul atenției dar, pe de altă parte, indică necesitatea adoptării unei atitudini calde și îngăduitoare, necesitatea exprimării creativității, a dorinței de a iubi și a fi iubit. Se remarcă încercarea de a găsi soluții creative pentru a ieși din situațiile neplăcute cu care ne confruntăm. Este adusă în prim plan relația de iubire, ca test al  emoțiilor în raport cu celălalt, ca anticipare a jocului și bucuriei de viață, nevoia de a primi și dărui iubirea, de manifestare a sentimentelor și emoțiilor. Cu Luna aflată în casa a V-a se poate vorbi despre nevoia de face pace cu trecutul, de a ne regăsi liniștea prin iubire și creativitate, prin dragostea față de copil, simțim nevoia de a împărtăși cu oamenii dragi cele mai profunde emoții, dorințe, idealuri ajungând ca astfel să ne simțim întregi. 
         Ascendentul momentului de Lună Nouă se află în zodia Rac și aduce în prim plan emoțiile, sensibilitatea, relația cu familia, mama, locul natal, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul, amintirile. Din punct de vedere esoteric Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Crabul este un simbol de prindere, puternic și de forță. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, Cancerul este considerat „Poarta oamenilor” prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Energia predominanată este Ying (feminină) ceea ce semnifică, de fapt, sensibilitatea, emoțiile puternice, nevoia de ocrotire, protecția de care este capabilă o mamă. 
          Luna Nouă în Balanță este prinsă în careul în T, pe semne cardinale, având ca vârf de careu planetele din zodia Capricorn (Saturn, Pluton, Jupiter din casa a VII-a, a relațiilor, parteneriatelor, asocierilor de orice fel), Marte este retrograd în semnul Berbec umbrind propriile idealuri de viață, speranța că reușim să concretizăm un ideal, visele se vor nărui, datorită unor decizii, acțiuni derulate în trecut, ceea ce ne va afecta acum profund în plan personal, social, profesional, relațional. Educația va avea mult de suferit, relația cu copiii este tot mai tensionată. Comunicarea este defectuoasă, mesajele sunt distorsionate, mai mult sau mai puțin voit, se manipulează informația, ceea ce va conduce la răsturnări de situație greu de gestionat (Mercur retrograd în zodia Scorpion în opoziție cu Uranus retrograd din semnul Taur).
            Evenimentele de acum s-au mai întâmplat dar de această dată revin în forță și chiar nu ne mai surprinde nimic fiind de-a dreptul copleșiți, obosiți în fața schimbărilor din plan politic-economic. Planetele din semnul Capricorn, casa a VII-a, trag un serios semnal de alarmă că răsturnările de acum, din planul social, ne pot marca, pe fiecare în parte, în plan relațional și implicit în plan personal. Este vorba despre confruntări pe față, conștientizarea propriilor frici, neîmpliniri care declanșează, în mod mai mult sau mai puțin conștient, conflictul în relația de cuplu precum și în asocierile de orice fel.
            Guvernatoarea zodiei Balanță, Venus, se află în zodia Fecioarei, pe casa a IV-a (familia, locurile natale, trecutul, amintirile) în opoziție cu Neptun și aduce în vedere nevoia de stabilitate, de revenire la valorile care vizează tradiția, familia, propria casă. Este nevoia de a ne regăsi liniștea, pacea sufletească prin iubirea față de cei dragi, de părinți. Dezamăgirile din planul sentimental, din această perioadă, se pot datora, în mare parte, evenimentelor neplăcute venite din partea părinților, a unor pierderi din trecut ce ne-au marcat profund, în plan afectiv.
            Această Lună Nouă din casa a V-a aduce în vedere necesitatea de a găsi o cale de mijloc pentru a ieși din situațiile compromițătoare, în încercarea de a ne racorda la un alt sistem de valori, care nu corespunde însă principiilor morale și sociale actuale. Avem ocazia să ajungem la esența problemelor cu care ne confruntăm, în plan sentimental dar și în tot ce vizează relația cu propriul copil, educația acestuia. Dacă suntem atenți la ce anume avem nevoie, cu adevărat, vom putea conștientiza dependențele emoționale care ne domină, obsesiile, geloziile și posesivitățile. Mai mult, vom putea să vindecăm sursa suferințelor, privind dincolo de dezamăgiri, trădări, pierderi de orice fel. Ceva se termină acum în plan sentimental iar timpul ne va demonstra cât de mult ne-a fost de folos această experiență, considerând că este momentul să ne detașăm de o anumită persoană sau un anumit grup de prieteni, pentru a putea să ne luăm un nou start. Suntem invitați să facem pace în viața personală, să apelăm la liniștea interioară, la împăcarea cu celălalt. Echilibrul mult dorit și de care avem nevoie acum nu se instalează lin, ba dimpotrivă, suntem răscoliți brusc și în profunzime simțindu-ne tensionați, hipersensibili, stresați, nemulțumiți de evenimentele sociale.
            Această Lună Nouă în semnul Balanță realizează o simbioză între verbele „a echilibra” și „a simți”. Ne aduce în vedere propriile emoții, trăirile, așteptările pe care le avem în relația cu propriul copil, o relație de dragoste sau în activitățile care necesită creativitate, parteneriat. Este momentul de echilibru și suspans, de armonizare cu propria ființă și implicit cu ceilalți.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Balanță este: „Îmi deschid inima, detașându-mă de trecutul meu, învățând astfel să îmi exprim sentimentele cu siguranță deplină.”
Îndemnul Lunii Noi din data de 16 octombrie 2020,  se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 16 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 24ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).
 

                             Influența Lunii Noi în zodia Balanță la nivel individual, în funcție de zodie
 

          Berbec – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este necesar să fii mai deschis către celălalt, să pui munca de echipă pe primul plan. Nu sunt excluse problemele din relația de cuplu, aspecte pe care vrei să le schimbi de mult timp și nu ai avut puterea necesară, ambiția de a renunța la o relație. Este posibil să renunți la o afacere, o colaborare importantă, să pui capăt definitiv unei relații pentru a face loc alteia. Te gândești foarte serios să dai startul unor (noi) asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Ai șansa de a interacționa cu alți oameni, de a ieși mai mult în societate, de a te face remarcat în mediul de lucru.

          Taur – în următoarea perioadă vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate, pe relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante fiind nevoie de calm și diplomație din partea ta. Devii un om de bază la locul de muncă, ești preocupat de binele colectivului din care faci parte.
 

         Gemeni – este momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune, trăită alături de persoana iubită. Ești mult mai preocupat de un hobby și/sau de relația cu propriul copil. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste, în mod neașteptat. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult sau petreci mai mult timp cu propriul copil. Preferi să petreci alături de prieteni sau să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită.
 

          Rac – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul, te întorci în locul natal, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziții pentru o casă, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință. Putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul, răsturnări de situație care vizează o proprietate.
 

          Leu – urmează o perioadă de studiu și acumulare de noi informații, de comunicare, scris, relații interumane. Se poate amplifica relația cu rudele apropiate, preocupările de natură comercială, călătoriile de scurtă durată. Va trebui să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Te poți aștepta la surprize neplăcute în călătorii sau în ceea ce privește urmarea unui curs. Se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele societății.

         Fecioară – în următoarea perioadă te vei axa pe câștigurile financiare, confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție și la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Este o perioadă propice pentru lansarea de noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente.
 

          Balanță – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și de dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.
 

          Scorpion – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.
 

          Săgetător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte.
 

          Capricorn – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să vorbim și despre răsturnări de situație care vizează cariera și imaginea în plan public. Starea de nemulțumire te va obliga oarecum să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități, în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în carieră, să-ți manifești cu adevărat talentele, în sensul progresului socio-profesional.
 

         Vărsător – vei pune mai mult accent pe călătorii, studii, relația cu persoane aflate în străinătate, pe spiritualitate, religie, împlinirea unui ideal. Poate fi vorba și despre deplasări în interes de studiu sau de natură spirituală fiind vorba despre pelerinaje la mânăstiri. Ai șansa de a primi sprijin din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate peste hotarele țării. Nu este ezxclus să apară răzgândiri, răsturnări de situație în ceea ce privește studiile, călătoriile, o relație de amor secretă.
 

          Pești – este o Lună Nouă care poate deschide un proces de transformare profund având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică și/sau sexuală. Viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de aceste aspecte. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.