Luna Nouă în semnul Vărsător, 4 februarie 2019

LN in Varsator 4 februarie 2019                    Luna Nouă în semnul Vărsător

             „Ai curajul să îți asculți inima și intuiția! Ele știu deja ce vrei tu să devii cu adevărat.” Steve Jobs
            Luna Nouă în semnul Vărsător se formează în data de 4 februarie 2019, la ora 23:03, în casa a IV-a  momentului având ascendentul în semnul Balanță. Conjuncția Soare-Lună se află în zodia originalității, a nonconformismului și a transformărilor neașteptate, dorința de libertate, spiritul de revoltă, dar și a invențiilor, revoluțiilor. Vărsătorul deschide noi orizonturi către ziua de mâine, este simbolul fraternității și al egalității dintre oameni, căutând cunoașterea dar și o permanentă legătură cu lumea, având principii puternice și un dezvoltat simț al altruismului.   
            La Lună Nouă se pun bazele unui nou început, în acest moment concentrându-ne mai mult pe relații, parteneriate confruntându-ne cu schimbări neașteptate care vizează relația de mariaj dar și manifestarea adversarilor pe față, atacuri mai mult sau mai puțin directe venite din partea colaboratorilor, a oamenilor alături de care am construit o relație sau am pus bazele unei afaceri.
            Conjuncția Soare-Lună în zodia schimbărilor, a invențiilor, a evenimentelor neașteptate, revoluțiilor, în casa sufletului și a căminului, a mamei, a familiei (de origine) în casa a IV-a ne aduce șansa de a conștientiza și integra orice problemă cu care ne confruntăm, prin înțelegere și acceptare, prin autocunoaștere. Este lupta cu trecutul, cu părinții.
            Vărsătorul este zodia iubirii la nivel global fiind vorba despre o perioadă intensă de socializare, avem dorința de a ne exprima deschis, sincer trăirile, sentimentele. Cei doi guvernatori ai zodiei Vărsător (Saturn – tradițional și Uranus – modern) ne aduc în atenție posibilitatea de a face schimbările de care avem nevoie în viața de familie, în ceea ce privește patrimoniul, relația cu părinții, cu mama, înțelegerea și acceptarea trecutului. Prin sextilul lui Uranus (nonconformistul, originalul, revoluționarul) la Luna Nouă dar și sextilul lui Saturn (tradiția, tot ce este învechit dar și profesorul, înțeleptul) cu Neptun, aflată în casa a IV-a, în semnul Pești suntem ajutați să accesăm mult mai ușor emoțiile inconștiente, conștientizăm nevoile noastre emoționale, vedem rădăcina complexelor de natură emoțională. Suntem ajutați să folosim, în mod constructiv, experiențele din trecut pentru a clădi acum ceea ce ne este de folos, cu adevărat, pentru propriul progres, fie că e vorba despre carieră, familie sau relații. 
               Ascendentul momentului este în semnul Balanță astfel că resimțim nevoia profundă de a echilibra situațiile cu care ne confruntăm în prezent. Cu Venus (guvernatoarea zodiei Balanță) în zodia Capricorn se va pune mai mult accent pe pragmatism decât pe sentimente, pe nevoia de a concretiza propriile dorințe. Suntem mult mai conștienți de propriile așteptări dar și de ceea ce ar putea să ne îndepărteze de împlinirea unui țel. Suntem puși în situația de a acționa în conformitate cu dorințele noastre fiind important să ne adaptăm la un nou sistem de valori, la noi principii sociale și morale.
            Luna Nouă în sextil cu Marte favorizează acțiunea și curajul, dorința de schimbare în cadrul relațiilor. Careul dintre marte și Pluton, accentuează nevoia de schimbare, finalizarea unor relații pentru a da posibilitatea de a demara un nou început, nu înainte de a ne confrunta cu propriile temeri, eșecuri, cu sentimentul de neîmplinire. Este o perioadă destul de tensionată, starea de agresivitate, de impulsivitate și reacțiile neașteptate pot determina despărțiri bruște dar și implicarea într-o nouă relație, de la care este posibil să avem așteptări prea mari. Conflictele între partenerii de cuplu pot fi destul de puternice aducând la suprafață problemele care mocnesc de ceva timp. Este momentul în care „erupe vulcanul” aducând la suprafață o nouă fațetă a relației dar redescoperind și un nou sens al propriei existențe.
            Suntem îndemnați să fim sinceri, cu noi înșine dar și cu ceilalți, orientându-ne către nevoile sufletului (Luna Nouă în casa a IV-a, familia, guvernează viața lăuntrică, dar și propria gospodărie, copilăria, trecutul, relația cu părinții). Schimbarea poate veni din presiunea externă asupra propriilor nevoi, dorințe, aspirații sau din dorința proprie de a schimba direcția, de a da un nou sens propriei vieți. Este important să facem schimbările, transformările care ne pot aduce ulterior bucurie, lumină și iubire lăsând să se manifeste credința și speranța că totul poate fi posibil, cât timp acceptăm viața și oamenii, cu bune și cu rele, fără să mai încercăm să ne victimizăm.
            Triunghiurile minore Jupiter sextil Luna Nouă, Mercur și Lilith sextil Marte, Uranus  activează mai întâi semnele masculine (Săgetător – Vărsător – Berbec) impulsionându-ne astfel să punem în valoare ideile proprii apelând la sensibilitate, intuiție și imaginație. Este vorba despre aspecte astrale a căror vibrație combină inițiativa și inventivitatea semnelor cardinale, Uranus, concentrând energiile cardinale, ne ajută să devenim conducătorii propriei vieți iar cooperarea cu Luna Nouă susține, de fapt, dorința de schimbare. Dincolo de susţinerea oricărei reuşite această configurație astrală este și un avertisment faţă de posibilele acte necontrolate care pot strica, în situații neașteptate, relaţii deosebit de frumoase şi puternice.
            Luna Nouă în semnul Vărsător ne aduce mesajul fraternității și libertății, al marii revoluții la nivel personal și social, de transformare și clădire a unei noi lumi, în care să ne exprimăm valorile și principiile de viață în mod deschis, liber. Înainte de a ne dori ceva, de a lua un nou start este important să știm ce vrem, să cunoaștem direcția clară, nu înainte de a ne cerceta sufletul, întreaga ființă. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic mai mult nevoilor ființei mele interioare”.
            Îndemnul Lunii Noi în semnul Vărsător se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 4 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, Mijlocul Cerului) se află la la 16˚ în semne fixe  (± 3 grade). Un factor esențial, în identificarea modului în care Luna Nouă își lasă amprenta la nivel individual, este harta natală.

              Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – în această perioadă ești preocupat de noi asocieri, îți faci noi relații de prietenie, te integrezi într-un grup, o asociație. Este posibil să-ți faci o nouă cunoștință care va juca un rol important în existența ta. Acordă o atenție deosebită la călătoriile îndepărtate precum și la relația cu străinătatea dar și studiilor superioare.

          Taur – vei pune mai mult accent pe carieră, reputație, imagine în plan social. Te ambiționezi și nu te lași până când nu concretizezi niște obiecteve care țin de progresul tău în carieră. Ești mai sigur de propria valoare și nu dai înapoi din fața obstacolelor. Atenție la anumite relații de prietenie care ar putea să îți creeze tot felul de probleme de natură relațională și financiară. Este recomandat să împărtășești proiectele tale doar cu oameni care merită încrederea ta.

          Gemeni – ești mult mai deschis către spiritualitate, dornic să explorezi noi orizonturi prin studiu și cunoaștere, prin călătorii. Este posibil chiar să începi acum un curs de specializare. Cert este că un nou țel se naște acum în mintea și sufletul tău. Acordă atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu superiorii sau în carieră. Te poți aștepta la obstacole, răsturnări de situație în plan profesional.

          Rac – este o perioadă în care ești mult mai atras de ocultism, esoterism, domenii abstracte reușind să descoperi adevărata față a lucrurilor. Nu este exclus să te confrunți cu crize de natură emoțională sau financiară. Este momentul unui proces interior profund având ocazia să descoperi de unde vin, de fapt, adevăratele blocaje. Atenție la călătoriile lungi, la examene dar și la relația cu colegii de muncă.

          Leu – urmează o perioadă bună pentru a da startul unor asocieri, parteneriate, unei relații de mariaj. Ești mai deschis cu lumea dorindu-ți compania celor din jur. Ești dornic să împărtășești cu ceilalți din cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Este timpul să te preocupi mai mult de felul în care arăți, poate chiar vei lua hotărârea bruscă să îți creezi un nou look, să mergi la spectacole, teatru, expoziții, dans. Acordă o atenție deosebită la eventuale probleme care pot apărea în plan sentimental.

          Fecioară – putem vorbi despre o perioadă în care îți îndrepți atenția mai mult către curățenia sufletului și a trupului. Ești preocupat să urmezi un nou regim alimentar sau de viață eventual poți găsi un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate. Te dedici mai mult sarcinilor de serviciu, fiind mult mai conștiincios, având ocazia să preiei noi sarcini de lucru. Atenție la problemele care pot să apară în relația de cuplu sau parteneriat. Evită să închei contracte, până când nu cercetezi cu atenție despre ce este vorba.

          Balanță – este o perioadă dinamică. Ești plin de energie, dornic să te implici în aventuri, relații de amor. Nu vei duce lipsă de creativitate, de joc și voie bună, alături de copii și prieteni. Viața sentimentală cunoaște o amplificare fiind mult mai deschis către implicarea în noi relații. Atenție la eventuale probleme de sănătate, cu care este posibil să te confrunți, în perioada următoare. Nici la serviciu lucrurile nu stau prea grozav.

          Scorpion – urmează o perioadă în care relația cu părinții, familia se intensifică. Poți lua decizia de a schimba decorul prin casă sau dorești faci o achiziție importantă care vizează casa, proprietatea. Cert este că ești mult mai preocupat de gospodărie. Atenție însă la eventuale probleme care țin de planul sentimental, relația cu copii, probleme de sănătate legate de aceștia. 

          Săgetător – putem vorbi despre o perioadă favorabilă studiului, călătoriilor, relaționării cu rudele, vecinii. Ești mult mai comunicativ, dornic să acumulezi noi informații. Atenție la eventuale probleme care țin de casă, gospodărie, este posibil să se strice un obiect electrocasnic sau să faci cheltuieli care nu erau programate. Nu este exclus să fie vorba despre un accident, tăieturi, lovituri, căzături în gospodărie, la bucătărie. Supraveghează cu atenție aragazul și orice altă sursă de foc.

          Capricorn – urmează o perioadă în care ai ocazia să valorifici abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai mulți bani în cont. Ai ocazia să pornești o nouă afacere, să faci achiziții rentabile. Atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu rudele, vecinii, evită să te implici în polemici, certuri care te pot destabiliza și din punct de vedere al sănătății.

          Vărsător – este o perioadă de afirmare, de relansare, noi începuturi manifestându-te cu mai mult curaj și voință. Ești mai preocupat de propria imagine. Ai ocazia să îți reînnoiești garderoba, eventual mergi la un salon de cosmetică. Atenție la posibilitatea apariției unor probleme legate de zona capului, lovituri, tăieturi dar și la cheltuielile neașteptate.

          Pești – vorbim despre o perioadă în care preferi izolarea, să stai departe de ochii lumii, să visezi mai mult, să te preocupi mai mult de propriul suflet. Este posibil să găsești acum un nou tratament, mult mai eficient, la o problemă mai veche de sănătate. În următoarele patru săptămâni, până la următoarea Lună Nouă, te poți aștepta la vise premonitorii, capacitățile extrasenzoriale sunt mult mai accentuate. Acordă atenție și la eventuale probleme din relația cu partenerul de viață dar și probleme legate de carieră.