Luna Nouă în semnul Vărsător, 24 ianuarie 2020

           Luna Nouă în semnul Vărsător

                „Schimbarea începe cu tine!” Pera Novacovici
            Luna Nouă în semnul Vărsător se formează în data de 24 ianuarie 2020, la ora 23:40′, în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, familia de origine, patrimoniul, locuința, țara natală, locurile natale) având ascendentul în semnul Balanță.
            Conjuncția Soare-Lună se află în zodia Vărsător și ne vorbește, în primul rând, despre schimbări importante cu care ne confruntăm în următoarea perioadă, îndeosebi până la Luna Plină din zodia Vărsător din data de 3 august 2020. Este o zodie a nonconformismului, originalității, a dorinței de libertate, a fraternintății și egalității dintre oameni, ne poate deschide noi orizonturi ale cunoașterii, ale schimbărilor pe care, fie că vrem sau nu, trebuie să le facem, vis-a-vis de propria țară, de propriul neam, casă, familie, de revizuire a propriei vieți (Luna Nouă în casa a IV-a), ne aduce mai aproape de trecut, de unde vin nemulțumirile, este momentul de readucere aminte a unor aspecte de viață care ne-au provocat multă suferință dar pe care nu am vrut să le iertăm sau am considerat că nu putem să iertăm. Încă nu ne-am desprins de anumite persoane care continupă să ne facă rău, mai mult sau mai puțin voit, nu ne-am desprins de anumite locuri, de traume. Se spune că iertarea este primul pas spre vindecare! Vărsătorul ne îndeamnă să trăim, să ne bucurăm de viață, să fim revoluționarii propriei vieți. 
            Cu Luna Nouă în casa a IV-a, o casă a începutului și a sfârșitului, o casă profund mistică, guvernând viața intimă, locul unde fiecare dintre noi poate să se retragă în forul interior și să acceseze amintiri, mai mult sau mai puțin plăcute, dar cu siguranță revelatoare a unor aspecte de viață din prezent. Este timpul schimbării, dar al schimbării propriei vieți, în profunzimea sufletului, dincolo de pretențiile pe care le au ceilalți de la noi.
            Luna Nouă aflată este în careu cu Uranus (guvernatorul zodiei Vărsător) din semnul Taur, în casa a VII-a, relația cu ceilalți, o casă astrologică a parteneriatelor, cooperării, mariajului, asocierilor, contractelor, a căsătoriei dar și relația cu adversarii, confruntările pe față, antipatiile personale, procese în justiție. Este posibil să credem că toată această luptă pentru a face o schimbare în propria viață este inutilă, nu ne va aduce rezultatele mult așteptate sau ceilalți nu apreciază efortul depus pentru a le veni în ajutor. Dar ceea ce vom ajunge să înțelegem este că ceea ce dăruim nu trebuie făcut nici din milă, nici pentru a obține ceva în schimb, ci pentru că sufletul are nevoie de iubire, ființa fiecăruia dintre noi are nevoie să dăruiască, are nevoie să dea mai departe iubire pentru a se simți la rândul lui iubită. Nu puține vor fi răsturnările de situații, îndeosebi până în vara acestui an, atunci când ne vom pune întrebarea: „Bun, și cu asta ce am făcut? Am dăruit, am iertat, am iubit și totuși nu am primit nimic bun la schimb!” Ba da, primim mult mai mult, primim pacea sufletului, împăcarea cu noi înșine, cât timp nu revenim la atitudinea egoistă. Avem mult efort de depus în această muncă de autocunoaștere, de reconstrucție a propriilor rădăcini, dar cel mai important este momentul de revenire… ACASĂ. Acasă este orice loc în care ne regăsim pacea interioară, ne regăsim echilibrul între minte și suflet.
            Ascendentul momentului este în semnul Balanță astfel că resimțim nevoia profundă de a echilibra situațiile cu care ne confruntăm în prezent. Nevoia de echilibru determină schimbări în plan sentimental, relațional, în relațiile de orice fel, care ar putea să determine schimbări în viața fiecăruia dintre noi menite să ne aducă mai aproape de un nou drum.
            Venus (guvernatoarea zodiei Balanță și a zodiei Taur) se află în zodia Pești, alături de Neptun și în careu cu Marte (din zodia Săgetător), Venus este în sextil cu Jupiter (guvernatorul tradițional al zodiei Pești) și ne pune în fața unor evenimente aparent confuze, dezamăgiri, răsturnări de situație care vizează relația de dragoste, relația cu propriul copil, educația, tot ce ține de joc, aventură. Este nevoia de iubire dar și de a regăsi echilibrul, de a fi ancorați în concret, de a vedea sensul anumitor evenimente din relația cu persoana iubită. Unele reacții, atitudini pot fi destul de neașteptate, impulsive, avem tendința de a impune propria personalitate prin mijloace mai puțin corecte. Vor fi puse pe primul plan propriile ambiții, dorința de a obține avantaje în plan material, mai presus de relațiile care contează, de nevoile celorlalți. Energiile lui Venus pot să activeze temeri care vizează o relație de iubire, atitudinea față de persoana iubită, situații care ne-au marcat propria existență și care ne-au forțat să ne schimbăm atitudinea, vis-a-vis de relația cu sexul opus. Pot apărea tot felul de frici legate de bani, bunuri materiale, atașamente de latura materială, tendința de a manipula, șantaja, de a profita de pe urma unei relații de iubire devenind mult mai importantă latura materială din cadrul relației.
            Să nu ne mire dacă vor apărea răsturnări de situație, vis-a-vis de persoane aflate la putere, în funcții de conducere, finalizarea bruscă a unor parteneriate, asocieri importante, manifestarea pe față a unor dușmănii care pot avea impact puternic asupra celorlalți, chiar asupra unui popor, a unor grupări, asociații, organizații care vor fi nevoite să își schimbe „regulile de joc” pentru a mai funcționa în avantaj personal.
            Mercur aflat în semnul Vărsător, în aspect favorabil cu Marte din zodia Săgetător, în casa a II-a (a bunurilor și valorilor personale) aduce șansa de a identifica cauzele problemelor de natură materială, financiară fiind posibil ca unii să cheltuie mai mult decât trebuie pentru a-și întreține familia, pentru a impresiona anturajul cu ceea ce au în plan material. Suntem susținuți în demersurile noastre pentru a valorifica propriile abilități, talente și pentru a merge mai departe, fără să mai depindem de ceilalți, din punct de vedere financiar. Pot avea loc întâlniri neașteptate cu persoane din trecutul nostru, oameni care ne pot ajuta să schimbăm viziunea despre lume și viață.
            Această Lună Nouă vizează nevoia de echilibru, de armonie în relația cu ceilalți, de schimbare în relația cu casa, familia, cu propria țară. Este mesajul libertății de a fi, de a ne manifesta propriile dorințe, de a ne lăsa calăuziți de glasul inimii, de ceea ce ne poate ajuta să obținem pacea interioară, care nu poate veni decât prin împăcarea cu ceilalți. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic mai mult nevoilor ființei mele interioare”.
            Îndemnul Lunii Noi în semnul Vărsător se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 24 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, Mijlocul Cerului) se află la la  4˚ în semne fixe  (± 3 grade). Un factor esențial, în identificarea modului în care Luna Nouă își lasă amprenta la nivel individual, este harta natală.

            Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – în această perioadă ești preocupat de noi asocieri, îți faci noi relații de prietenie, te integrezi într-un grup, o asociație, ești mult mai dornic să socializezi, să dai startul unor colaborări. Există riscul să rupi relații de prietenie, din nevoia de a aduce o schimbare esențială în viața personală. Te asociezi mult mai ușor cu persoane energice, dornice de schimbare, capabile să se adapteze la nou, oameni de la care simți că ai ceva nou de învățat. Ești mult mai sociabil simțind nevoia să te distrezi mai mult, să mergi al tot felul de întâlniri cu prietenii.  

          Taur – vei pune mai mult accent pe carieră, reputație, imagine în plan social, relația cu șefii. Te ambiționezi și nu te lași până când nu concretizezi obiectivele care țin de progresul tău în carieră. Ești mai sigur de propria valoare și nu dai înapoi în fața obstacolelor venite din partea eventualilor adversari. Începi noi proiecte care vizează cariera, dar poate fi o perioadă de renunțare la anumite colaborări, la un anumit domeniu profesional. Poate fi o perioadă de succes, de ascensiune în plan profesional în urma unor pierderi, renunțări, dezamăgiri suferite în ultima perioadă. Va trebui să acorzi o atenție deosebită la problemele venite din partea unor persoane pe care le consideri „de partea ta”. Ai ocazia să îți iei acum un nou start în plan profesional, nu înainte de a face „curățenie” printre colaboratori, de a te debarasa de ceea ce ți-a provocat tot felul de perderi în drumul tău către împlinirea unui ideal profesional.

          Gemeni – ești mult mai deschis către spiritualitate, dornic să explorezi noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere, prin călătorii. Este șansa de a lua un nou start, în ceea ce privește studiile, să îți extinzi cunoștințele într-un nou domeniu, să întâlnești un mentor, ghid, profesor care te poate ajuta să găsești cele mai bune soluții, în cadrul unui proiect personal și/sau profesional. Cert este că un nou țel se naște acum în mintea și sufletul tău. Pot apărea însă răsturnări de situație datorită intervenției unor dușmani ascunși care nu fac decât să te trezească oarecum la realitate, să îți arate că, de fapt, mergi pe o direcție greșită. Este important să asculți de propria intuiție, mai ales dacă ai de luat decizii cu impact pe termen îndelungat.

          Rac – este o perioadă în care ești mult mai atras de ocultism, esoterism, domeniile abstracte reușind să descoperi adevărata față a lucrurilor. Nu este exclus să te confrunți cu crize de natură emoțională sau financiară, poți să afli despre incidente mai puțin plăcute, fie că este vorba despre un divorț sau un deces. Este momentul unui proces interior profund având ocazia să descoperi de unde vin, de fapt, adevăratele blocaje din viața personală. Viața intimă se amplifică sau ai ocazia să întâlnești o persoană de sex opus care poate să joace un rol important în viața ta.

          Leu – urmează o perioadă bună pentru a da startul unor asocieri, parteneriate, unei relații de mariaj sau pentru a renunța la anumite asocieri. Munca de echipă poate aduce schimbări esențiale în plan personal, ai capacitatea de a te mobiliza mult mai ușor în situațiile critice. Poate fi un moment bun pentru a renunța la o colaborare dar și pentru a da startul unui parteneriat mult mai favorabil. Nu este exclus să fii luat prin surprindere de atitudinea unui șef care se pare că nu a respectat termenii contractului sau încearcă să te denigreze. Ai ocazia să depășești cu brio toate aceste neajunsuri și să obții ceea ce vrei în  relația cu ceilalți. Este o perioadă de reconfigurare în relația de parteneriat, de mariaj, în tot ceea ce ține de modul în care te percep ceilalți.

          Fecioară – putem vorbi despre o perioadă în care îți îndrepți atenția mai mult către curățenia sufletului și a trupului. Ești preocupat să urmezi un nou regim alimentar sau de viață, eventual poți găsi un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate. Te dedici mai mult sarcinilor de serviciu fiind mult mai conștiincios, ai ocazia să preiei noi sarcini de lucru. Atenție la problemele care pot să apară în relația de cuplu sau parteneriat ca urmare a implicării tale în tot ceea ce ține de locul de muncă.

          Balanță – este o perioadă dinamică putând să-ți manifești acum creativitatea, te dedici unui nou hobby care poate să îți aducă și beneficii materiale. Poate fi o perioadă de renunțare la o relație de amor dar și de noi întâlniri, de flirturi remarcându-te mult mai ușor în relația cu sexul opus. Nu vei duce lipsă de creativitate și voie bună, alături de copii și prieteni. Ieși mai mult în lume, vrei să faci mai mult sport, să trăiești din plin fiecare moment, să te joci, să fii alături de copii, eventual să vrei să concepi un copil, activitatea artistică este amplificată. Se poate vorbi despre o perioadă de afirmare, ai energie, dorința de a participa la tot felul de evenimente, spectacole, simți nevoia de a străluci, de a fi observat de sexul opus.

          Scorpion – urmează o perioadă în care relația cu părinții, familia se intensifică. Poți lua decizia de a schimba decorul prin casă sau dorești faci o achiziție importantă care vizează casa, proprietatea. Cert este că ești mult mai preocupat de gospodărie, de aspecte care ar putea să îți facă viața de familie mai armonioasă, te implici mai mult în relația cu părinții sau faci schimbări importante care vizează relația cu aceștia. Se poate amplifica dorul de țară, locurile natale, de părinți, vrei să găsești mai mult timp pentru a-l petrece alături de cei dragi. Cert este că vei pune mai mult accent pe viața privată, trăirile interioare, pe nevoia de liniște.

          Săgetător –  este o perioadă favorabilă studiului, călătoriilor, relaționării cu rudele, vecinii. Ești mult mai comunicativ, dornic să acumulezi noi informații. Este posibil să primești mai multe mesaje, să călătorești, să conversezi mai mult, vrei să acumulezi mai multe informații, să înveți, te dedici studiului, te înscrii la un nou curs sau dai mai multe examene. Te întâlnești mai des cu rudele apropiate, cu vecinii, pot apărea schimbări importante care vizează studiile, eventual vrei să renunți la un curs pentru a te înscrie la altul, care te-ar putea ajuta în carieră.

          Capricorn – această Lună Nouă îți dă ocazia să valorifici abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai mulți bani în contul personal. Ai ocazia să pornești o nouă afacere, să faci achiziții rentabile sau să găsești un job mult mai avantajos, din punct de vedere financiar. Nu este exclus să pierzi bani sau ești nevoit să renunți la o colaborare care era nerentabilă, din punct de vedere financiar. Va trebui să te îngrijeșlti mai mult de propria sănătate fiind posibil să investești mai mulți bani în această direcție.

          Vărsător – este o perioadă de afirmare, de relansare manifestându-te cu mai mult curaj și voință, ești dornic să fii observat de către ceilalți, vrei să dezvolți relații care pot să te ajute în plan personal. Ești mai preocupat de propria imagine, de afirmare, cauți un nou început în viața personală. Ai ocazia să îți reînnoiești garderoba, eventual faci mai mult sport, adopți un nou regim alimentar și de viață. Schimbările care apar acum în viața ta vor reconfigura în profunzime relația cu oamenii din mediul tău, fie că este vorba despre familie sau relația cu colegii de muncă.

          Pești – este o perioadă în care preferi izolarea, dorești să stai departe de ochii lumii, să visezi mai mult, să te preocupi mai mult de propriul suflet. Este posibil să găsești acum un nou tratament, mult mai eficient, la o problemă mai veche de sănătate. În următoarele patru săptămâni, până la următoarea Lună Nouă, te poți aștepta la vise premonitorii, capacitățile extrasenzoriale sunt mult mai accentuate, ai șansa de a primi răspunsuri interesante care vizează cariera sau o relație sentimentală. Va trebui să te îngrijești mai mult de propria sănătate existând riscul să reapară unele probleme cu care te-ai confruntat în trecut.