Luna Nouă în semnul Vărsător, 11 februarie 2021

                      Luna Nouă în semnul Vărsător

            „Steaua de deasupra îşi amestecă razele cu tonalitatea Sinelui din interiorul inimii omeneşti!” (Dane Rudhyar)
            Luna Nouă în semnul Vărsător se formează în data de 11 februarie 2021, la ora 21:05; aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 23˚17’, în zodia  Vărsător, în casa a V-a, casa iubirii dăruite, a creativității, a copiilor, nașterea copiilor, speculații,  investiții publice,  educație, flirtului, hobby-ului, a vacanțelor, distracțiilor, jocului. Ascendentul acestui moment se află în zodia Balanță.   
            Luna Nouă este începutul Ciclului Lunar care se extinde pe durata a 28 de zile astfel că acesta se va încheia la următoarea Lună Nouă care are loc în zodia Pești (în data de 13 martie 2021). Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face ca forţa Universului să favorizeze folosirea corespunzătoare a liberului arbitru, să se manifeste energia tainică a unui nou început. Este bine să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vom pune în practică, să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental în direcţia aleasă. Trebuie să ne pregătim atât mental cât şi emoţional pentru proiectele pe care am hotărât să le lansăm, odată cu trecerea de faza maximă a Lunii Noi ce are loc cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar şi după acest moment. Este o perioadă care favorizează renunţarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), activități, întâlniri pe care vrem să le ținem în secret. Putem concepe un plan, o strategie de lucru, formulăm dorințele sau le notăm într-o agendă. Este foarte important să acordăm atenție la ceea ce ne dorim şi gândim pentru că şansele de împlinire sunt mai mari decât în alte perioade. De evitat gândirea negativă, neîncrederea în propria persoană întrucât riscăm să atragem ghinionul și obstacolele în viața noastră.
            Rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Vărsător din data de 24 iulie (la 1°26’20”, în zodia Vărsător) și 22 august 2021 (29°37′, în zodia Vărsător) (în acest an se produc două momente de Lună plină în Vărsător!) perioade în care avem ocazia să observăm efectele acțiunilor, a ceea ce a fost „sădit” în preajma acestui moment de Lună Nouă în semnul Vărsător.   
            Luna Nouă se află în zodia Vărsătorului, atribuțiile acestuia fiind: pozitiv, masculin, violent, diurn. Elementul subtil predominant este aerul în aspect fix, pasiv, conservator. Planetele guvernatoare ale zodiei Vărsătorului sunt Uranus şi Saturn (tradițional). Această zodie simbolizează: aerul, mentalul, fraternitatea, sentimentele umanitare, electricitatea, vibraţiile, ritmul, lucrurile noi şi neprevăzute, psihologia, invenţiile, progresul, aviaţia, neconvenţionalul, ideile avansate, libertatea şi prietenia. Guvernează în plan social sindicatele, societăţile de cooperare şi întrajutorare, republica, democraţia, solidaritatea, noile ştiinţe, tendinţele sociale către libertate. Din punct de vedere esoteric, Vărsătorul este asociat cu Omul. În viziunea cabalei și a altor tradiții spirituale, universul este structurat sub forma unei gigantice ființe umane care poartă numele de Omul Cosmic. Gradul de trezire sau de evoluție spirituală poate fi considerată, pentru omul terestru, atingerea plenară a stării de Om Cosmic. Zodia Vărsătorului care ne dă nevoia de progres legat nu doar de planul material, ci și de cel spiritual, face legătura între cer și pământ, între ființa care alege să se întrupeze și infinitul cosmosului, Omul aflat într-o perpetuă legătură cu Sursa.
            Conjuncția Soare-Lună în zodia schimbărilor, a invențiilor, a evenimentelor neașteptate, revoluțiilor, în casa a V-a (a iubirii, creației, a jocului, hobby-ului, aventurilor) ne îndeamnă la iubire, creativitate, grijă față de copii dar și de manifestare a propriei individualități în lume, de exprimare a propriilor capacități creative, de a iubi și a construi folosindu-ne de cele mai frumoase daruri de care dispune fiecare dintre noi. Este vorba despre lupta între vechi și nou, de schimbări dar și alegeri, de renunțări dar și acceptări. Avem ocazia să integrăm căldura, energia, bucuria de viață, iubirea specifică zodiei Leului în lume, folosindu-ne de cunoașterea, dorința de progres, specifică Vărsătorului.  
            Aglomerarea de planete din zodia Vărsătorului (Soarele, Luna, Mercur retrograd, Venus, Jupiter, Saturn) ridică această zodie la rang de vedetă anunțând forța cu care se vor produce schimbările esențiale de structură în planul conștiinței la nivel global, schimbări care vor ridica vibrația umanității accesând acum cu mai multă ușurință informații vitale. Este o Lună Nouă ce anunță o legătură de forță cu Universul, cu aspecte care vizează conștientizarea nevoii de a înțelege care este sursa eșecurilor dar și sursa progresului, la nivel individual și de grup.
            Casa a V-a, unde are loc această lunație, este reflectată de tranzite puternice, subliniind unicitatea fiecăruia dintre noi. Ne exprimăm propriile gânduri, dorințe, simțim nevoia de creație, de a da naștere copiilor și de a-i educa și crește în numele progresului la nivel global. Este o lunație care vestește schimbări profunde la nivel de mentalitate a celor ce urmează să se nască dar și de corecții, reconfigurare a unui mod de a educa copiii, de a aborda sistemul educațional, de a transmite învățătura pentru ca umanitatea să progreseze într-un mod ordonat, organizat. Cu toate că lucrurile par acum destul de haotice, lipsite de direcție, structurile sociale care vizează politicul și economia, trec printr-o puternică luptă de putere. Nu este ușor pentru nimeni, nici pentru cei aflați la conducere. Multe aspecte care țin de legislație se cer acum reorientate către o direcție mult mai clară. Casa a V-a este reflecția Soarelui, simbolul propriului ego, a sinelui și unicității fiecăruia, locul unde ideile, sentimentele și dorințele capătă forma concretă. Casa a V-a, adesea interpretată ca o casă a iubirii, este locul în care ne proiectăm identitatea fără a fi influențați de altcineva, o iubire care ne conduce spre noi înșine.
            Saturn (din semnul Vărsător) în careu cu Uranus (din zodia Taur) este un aspect astral care se va perfecta pe data de 17 februarie și ne dă lecția luptei dintre vechi și nou, a necesității de a ne desprinde de atașamentele materiale punând în prim plan OMUL. Saturn este planeta timpului și a întârzierii, a maturității, creșterii, dar și a căderii. Stăpânește frigul, muntele, singurătatea, izolarea, dar și elevarea spirituală, erudiția, profunzimea gândirii, răbdarea, avariția, limitările, obstacole menite să ne dea lecția răbdării. Saturn este semnificatorul general al bătrâneții, Cronos – Saturn (tatal lui Zeus sau Jupiter) stăpânul timpului, semnificatorul general al bătrâneții dar și seniorul karmei. Uranus reprezintă noul, schimbarea, originalitatea, inventivitatea, viitorul, spiritul de rebeliune, nonconformismul. Uranus dărâmă barierele și tradițile provocându-ne să evoluăm debarasându-ne astfel de trecut, de ceea ce ne poate bloca propria evoluție. Uranus este cunoscută și ca octavă superioară a lui Mercur astfel că planetele Saturn și Uranus aflate în careu (aspect astrologic semnificând conflictul, probleme greu de depășit, schimbări radicale greu de gestionat) predispune la impulsivitate, violențe, răsturnări bruște de situații, acțiuni lipsite de logică menite să răstoarne sistemul de valori. Este o perioadă în care vom resimți tot mai pregnant schimbările ample din planul politic, social și financiar. Dorința de libertate este oarecum subjugată de Saturn-limitatorul, cel care ne cere să acționăm cum responsabilitate, fiind conștienți de urmările faptelor noastre. Este nevoia de comuniune pe care trebuie să o facem în mod conștient și cu conștiinciozitate asumându-ne responsabilități la nivel de grup, umanitate. Au loc acum răsturnări și schimbări de direcție care ne aruncă parcă de pe „șine”, iar lucrurile nu sunt deloc simple și, cu cât ne vom încăpățâna să nu renunțăm la ceea ce nu ne-a fost și nu ne este de folos, cu atât mai dureros vor acționa aceste energii. Uranus este exploziv, aflat în casa a VIII-a, o casă a morții și renașterii, a banilor veniți prin intermediul celorlalți, o zodie a ocultismului, casă astrologică unde se află și Marte cu Lilith, nu anunță lucruri prea grozave care vin „la pachet” cu pierderi de natură materială. Este multă forfotă în astral și pe Terra, sufletele sunt într-o zbatere, câtă vreme nu ne unificăm și nu acceptăm că viața este dincolo de pierderile materiale. Au loc răsturnări de situație care, deși par să nu ne mai surprindă, ne vor pune în situația de a retrăi suferințe vechi, de a accesa traume care nu au fost și poate nu vor fi niciodată vindecate. Aspectul de careu dintre Saturn și Uranus poate anunța și declanșarea unor boli cronice, incurabile și poate aduce la suprafață acțiuni injuste din plan politic.
               Ascendentul momentului este în semnul Balanță astfel că simțim nevoia profundă de echilibru în relația cu ceilalți. Suntem mai conștienți de propriile așteptări și de ceea ce ar putea să ne îndepărteze de împlinirea unui țel. Suntem puși în situația de a acționa în conformitate cu dorințele noastre fiind însă necesar să acceptăm un nou sistem de valori, noi principii sociale și morale. Cu Venus (guvernatoarea zodiei Balanță) în zodia Vărsător, în casa a V-a, în conjuncție cu Jupiter (expansiunea) se remarcă setea de iubire, nevoia de a împărtăși cu ceilalți propriile dorințe, emoții, sentimente. Se va observa o mai mare deschidere către artă, cultură, dorința de a concepe un copil. Venus în semnul Vărsător ne îndemnă să socializăm mai mult, să legăm noi relații de prietenie, să manifestăm altruismul, sentimentele de apreciere în relația cu lumea.
            Prezența lui Mercur retrograd în casa a V-a, în zodia Vărsător ne aduce în față necesitatea de a revizui mentalitatea, vis-a-vis de iubire, de viață, de tot ce înseamnă creație, investiție a cunoașterii într-o lume aflată în exapansiune. Mercur ne ajută să ne reevaluăm concepțiile despre viață, modul în care vedem o fostă relație sentimentală și dorința de a relua conversațiile cu o iubire veche. Se poate vorbi despre reîntâlniri de natură karmică, nu putem să ne opunem, ci mai degrabă să acceptăm ceea ce vine către noi având astfel ocazia să primim răspunsuri inedite despre felul în care e bine să oferim dragostea. Poate fi șansa de a exprima aprecierea față de o persoană care ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine. Asteroidul Junona (al căsătoriei și al relațiilor) se află în conjuncție cu Nodul Sud (în zodia Săgetător, guvernat de Jupiter) în casa a III-a, a comunicării, Mercur retrograd mediind axa Nodurilor Lunare astfel că, nu întâmplător acum „se arde” ceva din karma ce vizează relațiile de dragoste, fiind deosebit de important să acordăm atenție la ceea ce exprimăm, cum exprimăm, la informațiile care ne vin spre noi pe căi mai puțin obișnuite. Junona poate aduce evenimente importante legate de relații, cum ar fi căsătoria, despărțirile sau divorțul.
            Această Lună Nouă realizează o simbioză între verbele „ a vrea” și a „ști”, nevoia de a înțelege ce ne dorim să obținem pentru a ne fi mai bine în acestă lume aflată în continuă schimbare. Luna Nouă în semnul Vărsător ne aduce mesajul fraternității și libertății, al marii revoluții, la nivel personal și social, de transformare și clădire a unei noi lumi, în care să ne exprimăm valorile și principiile de viață în mod deschis, liber. Înainte de a ne dori ceva, de a lua un nou start este important să știm ce vrem, să cunoaștem direcția clară, să ne cercetăm sufletul, întreaga ființă. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic mai mult nevoilor ființei mele interioare”.
            Îndemnul Lunii Noi în semnul Vărsător se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 11 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, Mijlocul Cerului) se află la la 24˚ în semne fixe (± 3 grade). Un factor esențial în identificarea modului în care Luna Nouă își lasă amprenta la nivel individual este harta natală.

                         Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal
 

            Berbec – se amplifică relația cu prietenii, societatea, colectivul din care faci parte. Ai ocazia să faci noi cunoștințe, ești mai interesat de ceea ce se petrece cu amicii, vrei să dezvolți noi relații de prietenie, care vor juca rol important în viața ta, pe termen îndelungat. Nu este exclus să ieși dintr-un anumit grup, o asociație dar intri într-un grup nou, mult mai interesant. Preferi să îți manifești liber ideile, concepțiiile despre viață dând dovadă de nonconformism. Inițiezi proiecte noi, curajoase dorindu-ți să concretizezi un ideal. Vrei să faci o schimbare importantă, în ceea ce privește relația cu prietenii, idealurile tale. Este o perioadă în care se va pune mai mult accent pe planurile de viitor, relația cu prietenii, petreceri, distracție, politică, invenții, nonconformism.

            Taur – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară unele răsturnări de situație, în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.  Ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme în relația cu familia, datorită problemelor socio-profesionale.

            Gemeni – ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, să îți lărgești orizontul cunoașterii. Ești preocupat de dezvoltarea personală, de asimilarea de noi informații dintr-un domeniu inetresant, nou pentru tine. Este posibil să programezi o călătorie în străinătate sau iei decizia bruscă de a emigra. Te poți aștepta însă și la neplăceri, schimbări de direcție care țin de studii, călătorii, relația cu persoane aflate peste hotare. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor ghizi, mentori, persoane care te vor ajuta, în ceea ce privește evoluția ta în domeniul spiritual.

            Rac – este o perioadă în care se poate activa sau dezvolta tot ceea ce ține de ocultism, afaceri, aspecte care vizează procese, o eventuală moștenire. Treci printr-un proces de transformare, de conștientizare a propriei ființe. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, se face lumină în anumite relații, activități derulate în trecut. Nu este exclus să apelezi la o refinanțare sau reformularea unor contracte, acorduri de colaborare. Discuți, analizezi aspecte care țin de taxe și impozite, un proces, divorț sau poți afla despre un deces care te afectează în mod profund. Se va pune accentul pe încercări de natură karmică, taine dezvăluite, pe sexualitate, lucruri pierdute și regăsite, accidente.  

            Leu – este necesară prudență, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, socializezi mai mult, ești curios să încerci noi colaborări. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii deschis către celălalt, să te concentrezi pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, poți să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Fecioară – vei pune mai mult accent pe muncă și responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te poți confrunta cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii sau iei decizia de a-ți schimba atitudinea în colectivul de lucru. Ai șansa de a da startul unor proiecte de anvergură care îți vor aduce succes pe termen îndelungat.

            Balanță – se anunță schimbări care vizează dragostea, creativitatea, relația cu propriul copil, activitățile de divertisment, educație. Este un moment prielnic pentru a valorifica inspirația, creativitatea și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby sau revii asupra unuia aparent uitat. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momente romantice, alături de persoana iubită.

          Scorpion – în această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Te întorci pe meleagurile natale pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

            Săgetător – se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele societății actuale. Este important să acorzi atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Ești preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț dar și de studii, dorința de a te perfecționa. Este posibil să iei decizia pentru a urma un (nou) curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu.

         Capricorn – va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Acordă atenție la cheltuielile pe care le faci!

            Vărsător – te preocupi de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Pești – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Urmează o perioadă în care te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este binevenită pentru a reuși să găsești resursele care te pot ajuta în plan profesional sau social.