Luna Nouă în semnul Săgetător, 7 decembrie 2018

 LN in Sagetator 7 decembrie 2018             Luna Nouă în semnul Săgetător

            „Sunt lacrimi atât de grele și de fierbinți încât ochii nu le pot plânge, ele zac în inimă arzând-o.” Nicolae Iorga
            Luna Nouă în zodia Săgetător (la 15˚07’) se formează în data de 7 decembrie, la ora 9:20’. Ascendentul momentului este la la 6˚08’, în semnul Capricorn iar conjuncția luminariilor se produce în casa a XI-a, a prietenilor și protectorilor, a grupurilor și organizațiilor, a idealurilor.  
            Această Lună Nouă aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege” este verbul zodiei Săgetător). Este important să ne concentrăm atenția asupra propriului drum pe care îl avem de parcurs încercând să depășim limitele (auto)impuse de societate și de „a folosi” (ascendentul din zodia în Capricorn) resursele mentale și emoționale de care dispunem, în sensul propriei evoluții și a explorării de noi orizonturi, pentru a găsi noi metode de progres, în plan personal și social. Luna Nouă în zodia Săgetător ne dă impulsul de a explora domenii care țin de spiritualitate, religie, filosofie, trezește în noi dorința de a călători în străinătate, de a face mai mult sport, de a dezvolta relații de prietenie cu oameni de altă cultură, naționalitate lăsându-ne purtați de spiritul de aventură, de independență.
            Cu Luna Nouă în zodia Săgetător, la granița dintre casele a XI-a (idealurile, protectorii, prietenii, planurile de viitor) și casa a XII-a (a sacrificiilor, izolării, dușmanii ascunși, karma, fricile noastre, purificare, casa integrării în universul spiritual), cu Jupiter aflat în zodia Săgetător (în domiciliu), primim îndemnul de a ne regăsi mai buni, mai atenți la nevoile propriului suflet dar și încercarea de a ne regăsi echilibrul psihic-emoțional prin credință, prin ceea ce dăruim celorlalți, prin altruism, compasiune. Este îndemnul de a ne detașa de eventuale dureri, pierderi de natură materiale (Luna Nouă în careu cu Marte și Neptun în casa a II-a, a banilor din muncă proprie, resurse materiale), de pierderi din plan profesional, schimbări care ne iau prin surprindere dar care ne forțează să renunțăm definitiv la ceea ce ne-a creat depedență, poate prea mult timp, neglijând astfel aspecte importante legate de propriul suflet. Avem ocazia să reluăm anumite discuții, întâlniri cu ghizi, mentori, persoane care au jucat un rol important în trecutul nostru și care au șansa acum să revină. Poate fi vorba și despre ocazia de a ne desăvârși cunoașterea prin reluarea unor cursuri, călătorii inițiatice, întâlniri profund revelatoare, mesaje venite prin intermediul viselor. Pe de altă parte poate fi și teama de schimbare sau frica de a nu fi vulnerabili, dacă ne exprimăm dorul, dorința, iubirea, credința și de aici să ne confruntăm cu starea de neputință, de incertitudine, teama de viitor.
            În următoarea perioadă se recomandă mai multă introspecție, calm, meditație, rugăciune dar mai ales să ne redescoperim, să ne regăsim împăcați cu noi înșine. Maestrul se regăsește în fiecare din noi și avem șansa să observăm, atât de firesc, lucruri care ne arată adevărul, ne eliberăm de anumite persoane care au declanșat în noi teama de a ne comporta firesc, de a fi noi înșine. Cu Luna Nouă în zodia Săgetător avem marea șansă de a trasa noi idealuri și de a nu ne lăsa până când nu le concretizăm. Avem posibilitatea de a răzbate dincolo de limitele sociale și de a privi mai presus de mediul în care ne aflăm redescoperind lumina, bucuria de a fi mai înțelepți prin înțelegere și cunoaștere.
            Ascendentul în semnul Capricorn ne îndeamnă la o mai bună organizare, avem capacitatea de a găsi resursele interioare necesare pentru a ne adapta la situații noi. Este nevoia de flexibilitate, de a ține cont și de părerile celorlalți evitând astfel atitudinea de superioritate și răceală. Cu Saturn în conjuncție cu Ascendentul și în sextil aplicant la Marte și Neptun simțim nevoia de a construi un nou edificiu, prin efort susținut. Se remarcă încăpățânarea de a obține cu orice preț ceea ce ne-am propus, avem însă și ocazia de a construi o casă a propriului suflet, după ce am devenit mai conștienți de propria valoare.
            Mercur (recent ieșit din retrogradare, 6 decembrie, ora 23:21’) se află în zodia Scorpion,  la gradul 27, unde s-a aflat și la sfârșitul lunii octombrie. Este foarte bine susținut de Nodul Nord Lunar din semnul Rac și de asteroidul Chiron (retrograd în zodia Pești) fiind astfel încurajați că ne aflăm pe drumul cel bun. Primim și mesajul care ne spune că este absolut necesar să privim dincolo de aparențe, să ne scufundăm în propriul abis, să ne sondăm propria conștiință, propriile traume dar, mai ales, să facem pace cu trecutul pentru a reuși astfel să ajungem la adevărata vindecare, purificare.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Săgetător este: „Dezvolt o mare încredere în univers, concretizând material gândurile creatoare utile funcției mele interioare și mi le asum cu toată libertatea.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 7 decembrie 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 7 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 15ᵒ, în semne mobile (± 3 grade).

                         Influența Lunii Noi în zodia Săgetător asupra fiecărei zodii

            Berbec – putem să vorbim despre o perioadă în care ești mult mai preocupat să îți lărgești orizontul cunoașterii. Studiezi, relaționezi cu lumea prin călătorii și spiritualitate. Ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, ești nevoit să dai examene importante. Poți să faci o călătorie în străinătate, apar tot felul de oferte de colaborare cu persoane de altă naționalitate. Nu este exclus să renunți brusc la o călătorie peste hotare sau pot să apară blocaje pe parcursul unei călătorii. Ai șansa de a primi sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate.

            Taur – urmează o perioadă de deschidere către un nou proces de transformare profund având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozitele, creditele, investițiile, un eventual partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister.

            Gemeni – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Fii mult mai prudent, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă  îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții.

            Rac – în următoarea perioadă vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Nu este tocmai momentul potrivit pentru a semna un (nou) contract de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii.

            Leu – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită. Se va pune mai mult accent pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, pe relația cu popriul copil, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui.

            Fecioară – pui mai mult accent pe viața personală, familie, relația cu părinții, trecutul. Vizitezi locurile natale, este posibil să te întorci în țară pentru a revedea locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă, preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. În această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate.

            Balanță – ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț. Este posibil să iei decizia de a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Este o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este important să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe.

            Scorpion – urmează o perioadă în care lansezi noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar.

            Săgetător – este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și imagine. Te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal.

            Capricorn – te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Vărsător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Nu este momentul potrivit pentru a da startul unor proiecte, acțiuni legate de un grup, asociație. De evitat semnarea de contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte.

            Pești – ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Este o perioadă în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.