Luna Nouă în semnul Săgetător, 26 noiembrie 2019

                            Luna Nouă în semnul Săgetător

            „Mă gândesc însă la zădărnicia setei noastre de perfecţiune, de ascensiune – atâta timp cât există o moarte ale cărei legi nu le cunoaşte nimeni.” Mircea Eliade
            Luna Nouă în zodia Săgetător se formează în data de 26 noiembrie 2019 , la ora 17:05’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 4˚03’, în zodia  Săgetător, în casa a VI-a (casa locului de muncă, relația cu colegii, subalternii, alimentația, sănătatea, serviciile sociale). Ascendentul acestui moment se află în zodia Gemeni.
            Luna Nouă aflată în semnul Săgetător este simbolul hibernării naturii, al evoluției în plan intelectual și spiritual, simbolul libertății depline, al încrederii și jovialității, al optimismului și aventurii, al bucuriei de viață. Legea, filosofia, călătoriile în străinătate, cunoașterea altor culturi, religia, spiritualitatea, domeniile abstracte sunt domenii care ne atrag în această perioadă. Cu Luna Nouă în casa a VI-a, în casa sănătății și a muncii, simțim nevoia de flexibilitate, de mobilitate în toate acțiunile care vizează cele două domenii de viață. Este nevoie de o abordare mai relaxată regimurilor și dietelor. Poate fi vorba chiar de o schimbare a tratamentelor medicamentoase, o nouă abordare a modului în care ne îngrijim propriul organism. Adoptarea unei atitudini pozitive, optimiste în orice activitate, oricât de banală ar fi, este esențială pentru a reuși să dăm randament în tot ce ne-am propus. Și în acest moment de Lună Nouă se poate învăța și dezvolta această capacitate de a vedea partea bună a lucrurilor, de a avea o viziune optimistă asupra vieții cotidiene. Se anunță schimbări importante în tot ce are legătură cu activitățile administrative, în legislație, se transmit multe informații care vizează schimbări în educație, relații internaționale, domeniul alimentar, aspecte care țin de sănătatea populației. Sunt aduse în prim plan  necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege” este verbul zodiei Săgetător), să înțelegem că, dincolo de lumea materială, putem accesa, în mod magic, o altă dimensiune a vieții, o lume în care se întâlnesc emoțiile, sentimentele, dorințele, iubirea Universală și credința, iertarea și înălțarea, sensibilitatea și vindecarea, conectarea la sentimentele semenilor noștri dar și starea de nehotărâre, de teamă că tot efortul nostru, pentru a construi o lume mai dreaptă și mai bună, este în zadar.
            Ascendentul în semnul Gemeni ne avertizează asupra necesității de a fi flexibili, este necesar să acceptăm și ideile celorlalți fără a renunța la obiectivitate, la experiența proprie de viață. Niciodată nu este prea târziu pentru o schimbare de mentalitate dar și pentru găsirea unui echilibru între rațional și emoțional.
            În mitologie Chiron a fost cel mai în vârstă și mai înțelept dintre Centauri. Este fiul lui Cronos (Saturn) și fratele vitreg al lui Zeus mama lui Chiron – nimfa Philyra. Aceasta era prinsă în vârtejul dragostei, împreună cu Cronos, atunci când soția acestuia, Rhea, a apărut pe neașteptate. Pentru a nu fi obligat să înfrunte furia soției sale, Cronos s-a transformat într-un cal, iar din acest motiv fiul său Chiron s-a născut jumătate om și jumătate cal. Părinții l-au respins pe Chiron datorită urâțeniei lui, acesta devenind însă un student dornic să învețe. A fost mentorul mai multor eroi mitologici (Asclepios, Ahile, Tezeu, Hercule). Hercule l-a rănit accidental pe Chiron, cu o săgeată otrăvită cu sângele Hidrei, care a trecut prin brațul unui centaur (Elatus) și s-a înfipt astfel în genunchiul lui Chiron. Rana era incurabilă, durerile îngrozitoare, însă Chiron fiind nemuritor a putut să îndure toate acestea cu stoicism, nu a renunțat la speranță încercând să găsească leacul care l-ar putea ajuta să scape de durerea insuportabilă astfel că asteroidul Chiron simbolizează găsirea puterii prin suferință, dorința noastră de a sonda propria conștiință, reușind să găsim astfel resursele necesare propriei vindecări. Indiferent de rănile noastre, Chiron ne încurajează să depășim propria suferință și să mergem mai departe. El leagă sănătatea și boala de călătoria noastră spirituală prin viață și reflectă energiile vindecătorului rănit și ale învățătorului potențial care sălășluiește în fiecare din noi. În timpul marilor crize existențiale are loc o profundă investigare a sufletului și personalității, în scopul dezvăluirii propriei ființe, astfel că putem obține libertatea interioară și înțelegerea propriei suferințe, odată ce am acceptat să ne transformăm, conștientizând pierderile ca fiind, de fapt, treptele urcate către propriul progres în plan spiritual.
             Chiron se află în mers retrograd în semnul Berbec în careu cu Venus, abia intrat în zodia Capricorn, în casa a VII-a a momentului de Lună Nouă în zodia Săgetător. Energia degajată de acest aspect astral ne pune față în față cu propriile răni, traume care vizează relația cu ceilalți  fiind acum ajutați să armonizăm și să remodelăm fluctuațiile noastre emoționale, să corectăm atitudinile, comportamentele, mai puțin plăcute, și care ne împiedică în evoluția noastră spirituală. Se atrage atenția asupra efortului de a lupta cu structurile limitatoare ale ego-ului, pentru a ne purifica ființa și pentru a ajunge la revelarea Sinelui. Configuraţia conţine şi totodată conferă un mare potenţial de introspecţie şi de focalizare pe propriile emoții, trăiri ajutându-ne să transmutăm angoasele şi conflictele interioare în esenţe şi energii eliberatoare ale spiritului. Pe de altă parte Chiron este bine susținut de Luna Nouă din zodia Săgetător, casa a IV-a, ceea ce ne motivează să schimbăm felul în care privim dificultățile cu care ne confruntăm, în depistarea anumitor probleme de sănătate sau în tot ce vizează relația cu colegii de muncă, în efortul de a găsi un loc de muncă care să corespundă propriilor dorințe. Chiron ne îndeamnă să începem cu vindecarea spirituală fiind deosebit de important să lucrăm la propriul ego, să acceptăm propriile traume ca făcând parte din modul nostru de a vedea lumea și viața. Suferința poate fi învinsă prin credință și dăruire, prin scufundarea în lumină, prin muncă susținută cu propriul suflet. Chiron vine acum să ne reamintească că orice dizarmonie interioară poate conduce la boală, suferință fizică și psihică. Ne sunt transmise semnale de trezire la realitate, o viață trăită în armonie cu noi înșine.
            Chiron reprezintă vindecătorul cu ajutorul mâinilor dar și la distanță, prin puterea gândului, concentrat și direcționat, vindecarea prin forța manterelor, a plantelor, prin intermediul muzicii de relaxare. Chiron ne dă șansa de revigorare, de reîntoarcere la adevărata sursă. Ne ajută să găsim de unde vine dezechilibrul, ce anume avem de eliberat din minte și suflet pentru a ne regăsi pacea interioară.
            Marte este cunoscut drept planeta acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite; aflat în zodia Scorpion (în domiciliu nocturn), în opoziție cu Uranus retrograd din semnul Taur, ne îndeamnă la folosirea propriei energii în sensul schimbării modului de a percepe viața, propriile eșecuri din plan profesional, în relația cu colegii. Este un aspect astral care predispune la răsturnări bruște de situație, probleme de sănătate care ne iau prin surpindere, pierderi ce vizează locul de muncă, relația cu subalternii. Avem sentimentul că ne prăbușim, că nu mai deținem controlul asupra propriilor acțiuni. Venus stăpânește simțurile noastre, ceea ce prețuim și plăcerile spre care ne orientăm în viață, guvernează dragostea și banii. Planeta Venus, aflată în zodia  Capricorn (în casa a VII-a), mediază opoziția dintre Marte și Uranus retrograd, ne ajută să fim mai îngăduitori cu semenii noștri, să privim cu mai multă încredere la ziua de mâine, să dăm dovadă de pragmatism, atunci când vine vorba despre pierderi în plan relațional, să privim partea pozitivă a unui eventual eșec.   
            Luna Nouă în zodia Săgetător favorizează evoluția, expansiunea, călătoriile, explorarea necunoscutului, credința, dorința de cunoaștere și de descoperire a potențialului latent din noi dar și valorificarea acestuia. Este curajul de a reconfigura relația în care suntem implicați, de a ne urma propriul vis, ideal și de a crede în ceea ce clădim în fiecare moment. Este momentul să ne punem dorințe în care să credem cu tărie înfruntând astfel propriile frici, obsesii lăsându-ne conduși spre împlinirea propriului destin, prin iubire și iertare.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Săgetător este: „Dezvolt o mare încredere în univers, concretizând material gândurile creatoare utile funcției mele interioare și mi le asum cu toată libertatea.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 26 noiembrie 2019 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 26  (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 4ᵒ, în semne mobile (± 3 grade).

                           Influența Lunii Noi în zodia Săgetător asupra fiecărei zodii

            Berbec – putem să vorbim despre o perioadă în care ești preocupat să îți lărgești orizontul cunoașterii. Studiezi, relaționezi cu lumea prin călătorii și spiritualitate. Ești mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, ești nevoit să dai examene importante. Poți să faci o călătorie în străinătate, apar tot felul de oferte de colaborare cu persoane de altă naționalitate. Nu este exclus să renunți brusc la o călătorie peste hotare sau pot să apară blocaje pe parcursul unei călătorii. Ai șansa de a primi sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate.

            Taur – urmează o perioadă de deschidere către un nou proces de transformare profund având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozitele, creditele, investițiile, un eventual partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister.

            Gemeni – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Fii mult mai prudent, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă  îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții.

            Rac – în următoarea perioadă vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, a animalelor. Este posibil să renunți la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Nu este momentul potrivit pentru a semna un (nou) contract de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii.

            Leu – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, te bucuri din plin de momente romantice, alături de persoana iubită. Se va pune mai mult accent pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, relația cu popriul copil, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui.

            Fecioară – pui mai mult accent pe viața personală, familie, relația cu părinții, trecutul. Vizitezi locurile natale, este posibil să te întorci în țară pentru a revedea locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. În această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate.

            Balanță – ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț. Este posibil să iei decizia de a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Este o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele societății actuale. Este important să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe.

            Scorpion – urmează o perioadă în care lansezi noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar.

          Săgetător – este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și imagine. Te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal.

            Capricorn – te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Vărsător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Nu este momentul potrivit pentru a da startul unor proiecte, acțiuni legate de un grup, asociație. De evitat semnarea de contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte.

            Pești – ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Este o perioadă în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.