Luna Nouă în semnul Leu, 8 august 2021

                Luna Nouă în semnul Leu

       „Prea des mânia îl face pe om să-și iasă din minți și să respingă ce-i șoptește eul interior.” Frank Herbert – Dune
           Luna Nouă în semnul Leu se produce în data de 8 august 2021, la ora 16:50’. Conjuncția luminariilor are loc la 16°14′, în zodia Leului, ascendentul momentului se află în semnul Săgetător.
            Luna Nouă în semnul Leu, un semn fix, guvernat de Soare, dinamizează, ne dă dorința de expansiune implicându-ne cu încredere și optimism în noile proiecte, beneficiind de forță creatoare, voință, hotărâre, afectivitate, entuziasm, generozitate dar și orgoliu, mândrie, egoism, încăpățânare, extravaganță, opulență. Luna Nouă din casa a VIII-a este ardere și renaștere, este zbatere, renunțare, este pierderea care provoacă traume pe termen îndelungat, este conflictul între ceea ce ne dorim în plan material și nevoia de progres în plan spiritual. Avem de-a face cu o Lună Nouă din zodia Leului, pe casa a VIII-a, a morții și renașterii, o casă karmică în careu la Uranus din zodia Taurului, pe casa a V-a (a iubirii, creativității, aventurilor, copiilor) suntem puși astfel în fața faptului împlinit. Nu există jumătăți de măsură, sfârșitul se produce bursc atingând îndeosebi domenii care vizează relațiile de amor, relația cu propriul copil, educația copiilor, creativitatea, arta, spectacolele. Este ocazia de a ne redefini propriile valori, principii de viață, în urma unor pierderi în plan material. Se poate vorbi acum despre schimbări bruște de direcție dându-ne senzația că suntem „aruncați de pe șine”, suntem dezorientați, viața parcă nu mai are sens sau ceea ce am clădit nu corespunde cu realitatea, cu ceea ce ne-am dorit, de fapt. Luna Nouă din casa a VIII-a, în careu la Uranus,  aduce în prim plan aspecte care vizează finaluri, probe de destin, viața secretă, taine dezvăluite, lucruri pierdute, accidente, distrugere, nevoia de reconstrucție, activități și relații ce se cer reconfigurate complet. Pot fi prezente frici legate de îmbolnăviri, moarte, teama de a nu fi părăsit de persoana iubită.
            Prezenţa configuraţiei astrologice, în acest moment de Lună Nouă în Leu, cunoscută sub numele de „Mâna destinului” sau „Degetul  lui Dumnezeu”, implică  două planete aflate în sextil: Neptun retrograd (în semnul Pești, casa a III-a, comunicare, călătorii scurte, schimb de informații) și Pluton retrograd (din zodia Capricorn, casa a II-a, resursele personale, banii veniți din muncă proprie). Ambele planete sunt în inconjuncție cu Mercur (din zodia Leu, casa a VIII-a, casa morții și a renașterii, a resurselor celorlalți). O astfel de configurație astrală este legată de datoriile karmice, sexualitate, moșteniri, procese, accidente fiind planeta focar de natură karmică, greu sau imposibil de gestionat. Evenimentele declanșate de acest aspect astral pot conduce la transformarea întregii ființe, fie la nivel individual, fie la nivelul unui sistem (în sfera socială sau în cadrul unui grup de oameni). Simbolismul acestei configurații astrologice este foarte apropiat de modul în care acționează planeta Pluton. Se poate vorbi acum despre declanșarea unor aspecte profund transformatoare, purificatoare, de conștientizare a propriilor limitări, a situațiilor care ne blochează propria evoluție. Aici și acum nu mai este vorba despre alegerile pe care le facem, ci de ghidarea de dincolo de condiția umană, de ceea ce ne spune propria minte, rațiunea. Este ghidarea Divină, este „forțarea pașilor” către un drum unde, chiar dacă ni se pare arid, lipsit de viață, suntem forțați să îl parcurgem, simțim că ne sacrificăm, că ardem în profunzime, până la purificarea întregii ființe. Putem vorbi despre un nou start dar care nu vine ușor, ci prin luptă, renunțare, este nevoia de a face pace cu trecutul și de a ne ierta pentru că numai astfel putem să supraviețuim transformărilor dureroase. Este o configurație astrală care ne dă șansa de a crește afectiv, emoțional, spiritual. Ni se dă acum ocazia de a renaşte, „întocmai ca pasărea Phoenix, din propria noastră cenuşă”.
            Ascendentul din zodia Săgetător, semn dual, mutabil, de foc, ne spune  despre nevoia de a înțelege lucrurile, de a învăța prin implicare, acțiune, cercetare, căutarea și găsirea de răspunsuri, fie că este vorba despre ajutorul primit de la un mentor, ghid, profesor, fie primim îndrumare de la Divinitate. Jupiter, guvernatorul zodiei Săgetător, se află în mers retrograd în zodia Vărsătorului ceea ce ne spune despre șansa care ne este dată, de a transforma lumea prin credință, iubire, iertare, prin înțelegerea celorlalți, dincolo de propriul ego, de nevoile proprii. Jupiter retrograd în semnul Vărsător ne aduce în vedere că o credință la nivel planetar ne poate ridica mai presus de nevoile imediate fiind îndemnați să adoptăm o atitudine mult mai responsabilă, vis-a-vis de schimbările care se produc și afectează întreaga umanitate. Este important să fim deschiși către ceilalți, să ne implicăm la salvarea lumii dăruind, iertând, iubind într-o lume în care trebuie să primeze unitatea.
            Simbolul sabian pentru gradul la care se află Jupiter retrograd în Vărsător este: „Un copac doborât și tăiat cu fierăstrăul asigură provizia de lemne pentru iarnă.” Simbolul aduce în vedere întâmpinarea dificultăților inerente unei existențe apropiate naturii fiind necesare forța, eficiența și inteligența, încorporate într-o viață în care fiecare poate fi parte a unui ritual armonios și frumos, pătruns de un  sens adânc.
            Simbolul sabian la care se află Luna Nouă în Leu este: „Furtuna s-a terminat, toată natura se înviorează sub razele strălucitoare ale soarelui.” Mesajul cheie este răbufnirea de viață și iubire, după o criză majoră.
            Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Leului care ne aduce în prim plan nevoia de strălucire, dorința de putere, de a fi în centrul atenției, fie că este vorba despre planul relațional, sentimental sau profesional, dedicăm mai mult timp jocului, flirtului, copiilor, ne manifestăm creativitatea în mod spontan. Mesajul eclipsei parțiale de soare în zodia Leu este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 8 august 2021 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 8 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 16ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).  

           Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Rac pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – urmează o perioadă intensă, dinamică, de creativitate, în care ai ocazia să concretizezi abilitățile, talentele de care dispui fiind vorba despre afirmare, reușești să te remarci mult mai ușor în mediul din care faci parte. Viața sentimentală se amplifică putând apărea schimbări importante, în ceea ce privește relația cu sexul opus. Este timpul să te distrezi mai mult, să ieși în lume, să mergi la spectacole, să faci sport, să te eliberezi de orice ar putea să îți limiteze libertatea de mișcare și de exprimare a propriilor dorințe. Ești mult mai dedicat propriului copil sau te gândești foarte serios să concepi un copil. Poți da startul unor acțiuni care vizează dragostea, creativitatea, hobby-urile, arta, educația, rolul de părinte, jocul, iubirea dăruită, aventurile, divertismentul.

            Taur – relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, a investițiilor pe care trebuie să le faci în această direcție. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. Pui pe primul plan propriul suflet trecând printr-o perioadă de transformare intensă în plan emoțional simțind o mai mare nevoie de ocrotire, de dragoste din partea familiei. Dai startul unor acțiuni care au legătură cu aspecte ce vizează viața personală, familia, casa, trecutul, locurile natale, locuința, legătura cu mama, alimentația. Este un moment bun pentru a te gândi serios să îți întemeiezi o familie, să acorzi mai multă atenție celor dragi, părinților, copiilor.

            Gemeni – se intensifică relația cu rudele apropiate, cu vecinii, ești mult mai deschis către studiu, dornic să acumulezi informații noi, din cât mai multe domenii. Ești dispus să începi un (nou) curs, să citești, să îți faci noi cunoștințe, să faci excursii, să mergi la tot felul de întâlniri, discuții cu oameni interesanți, de la care ai ceva nou, interesant de învățat. Este timpul potrivit pentru a da startul unei activități care implică mai mult studiu, cunoaștere, educație, scris, conversații, relația cu prietenii, rudele apropiate. Faci mai multe deplasări pentru a-ți împlini obiective importante. Poate fi vorba despre vânzări-cumpărări, comisioane, mai multe conversații cu cei din  grupul din care faci parte.

            Rac – se poate vorbi acum despre o mai mare nevoie de securitate în plan material, apare șansa de a concretiza proiecte mai vechi, care vizează câștigurile venite din muncă proprie. Poți fi recomepnsat acum ca urmare a unei munci depuse în trecut. Poate fi șansa de a primi o mărire de salariu sau de a semna un (nou) contract de muncă, mult mai avantajos, din punct de vedere fianciar. Este momentul optim pentru a da startul unor acțiuni care vizează obținerea securității în plan material. Este o perioadă de lansare de noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente.

            Leu ai acum curajul să pornești proiecte noi, care țin de viața personală fiind mult mai preocupat de propria imagine, de felul în care te percep ceilalți astfel că este timpul să mergi la un salon de cosmetică sau să îți înnoiești garderoba. Urmează o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Este momentul să te impui cu mai mult curaj și încredere în tine pentru a-ți atinge obiective importante care vizează viața personală și profesională.

            Fecioară – este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Preferi izolarea, visarea, ba chiar există riscul să devii mai ușor influențabil, vulnerabil fiind o perioadă de suferință, putându-te confrunta acum cu unele probleme de conștiință. Va trebui să te îngrijești mai mult de propria sănătate, să stai departe de orice ar putea să te afecteze din punct de vedere psihic-emoțional. Se va pune mai mult accent pe spiritualitate, subconștient, frici, secrete, confuzie, sănătate, presimțiri, frustrări, dezamăgiri.

            Balanță – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Ai ocazia să dai startul unor relații de prietenie care te vor ajuta să progresezi în plan socio-profesional. Ai posibilitatea să te integrezi într-un nou grup de persoane, o asociație, poți să mergi mai frecvent la întâlniri cu prietenii, să te distrezi, să demarezi proiecte ambițioase. Urmează o perioadă în care ai șansa de a da startul unor acțiuni care implică relația cu prietenii, grupul din care faci parte. Te interesezi mai mult de soarta lumii, de umanitate, ești preocupat de astrologie, de invenții, îți manifești mai mult independența, originalitatea.

            Scorpion – ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un (nou) start în carieră. Pot apărea în această perioadă oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică.

            Săgetător – este timpul potrivit să dai startul unor acțiuni care au legătură cu spiritualitatea, cunoașterea, educația, studiile superioare, călătoriile, îndeosebi peste hotare, dezvoltarea relației cu persoane de altă naționalitate, învățarea unei limbi străine. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Este o perioadă în care ai ocazia să întâlnești persoane care vor juca un rol important în viața ta, un ghid, mentor, profesor care pot să îți îndrume pașii spre împlinirea unui ideal.

            Capricorn – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică și/sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig venit în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Vărsător – urmează o perioadă bună pentru a da startul unor asocieri, contracte de colaborare punând astfel mai mult accent pe relația cu ceilalți. Se intensifică relația cu partenerul de viață sau te gândești foarte serios să dai startul unei relații de cuplu, în cazul în care nu ești deja implicat într-o astfel de relație. Este timpul să îți îmbunătățești aspectul exterior, să mergi mai frecvent la petreceri, întâlniri, spectacole, să apari în public. Poți începe o relaţie sau reușești să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie.

            Pești – este o perioadă favorabilă pentru a te preocupa mai mult de propria sănătate, să urmezi un tratament benefic pentru tine. Este posibil să urmezi o nouă dietă, să te debarasezi de anumite obiceiuri nesănătoase pentru propriul organism. Ești mai dedicat realizării sarcinilor de lucru la timp, îți asumi noi responsabilități la locul de muncă sau găsești un serviciu mult mai avantajos, din punct de vedere material. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Ai ocazia să dai startul unor acțiuni care vizează sănătatea, relația cu colegii de muncă, alimentația, igiena, rutina, asumarea de resposnabilități.