Luna Nouă în semnul Leu, 19 august 2020

                               Luna Nouă în semnul Leu

      „Prea des mânia îl face pe om să-și iasă din minți și să respingă ce-i șoptește eul interior.” Frank Herbert – Dune 
            Luna Nouă în semnul Leu se produce în data de 19 august 2020, la ora 5:41’. Conjuncția luminariilor are loc la 26°35′ , în zodia Leu, ascendentul momentului este la 17°52′, în semnul Leu.
            Lună Nouă în zodia Leului aduce în prim plan energiile ce vizează iubirea, creativitatea, vitalitatea, nevoia de strălucire, dorința de a ne implica cu încredere și optimism în noile proiecte beneficiind de forță creatoare, voință, hotărâre, entuziasm, generozitate dar și orgoliu, mândrie, egoism, încăpățânare, extravaganță, opulență. Dorim să fim în centrul atenției, să ne fie recunoscută valoarea, se remarcă o mai mare dorință de autoritate, de strălucire și de afirmare, grandomania, hotărârea în atingerea țelului personal. 
            Luna Nouă în casa I-a pune accent pe propria ființă, pe nevoia de individualizare, de expansiune în plan personal, de afirmare a propriei identități. Această Lună Nouă, ne dă șansa să ne redescoperim, să folosim în sensul progresului personal eșecurile, pierderile, dezamăgirile din trecut, este nevoia de autocunoaștere, de depășire a propriilor limite, de a ne exprima propriul EU în mod deschis. Suntem în măsură acum să ne vedem așa cum suntem, ce anume trebuie să corectăm în propria atitudine, ce reacții putem provoca în relația cu ceilalți și ce anume avem de modificat în propria atitudine pentru a reuși să facem față solicitărilor din plan social. Se produc evenimente prin intermediul cărora putem vedea, din cu totul altă perspectivă, propria existență. Se poate vorbi despre „un nou start”, redescoperirea adevăratei ființe, un nou mod de „a fi”, ce reprezintă calea care ne va conduce către adevărata sursă a propriei ființe: „Individualitatea poate fi experimentată numai ca centrare de sine și prin sine.” Dane Rudhyard. 
            Este vorba despre o Lună Nouă cu ascendentul momentului aflat în zodia Leului care amplifică tot ce este legat de iubirea dăruită, educație, joc, relația cu copiii, aventuri, creativitate,  simțim nevoia de strălucire, de afirmare, de a fi în centrul atenției. Sunt aduse în lumină voința, nevoia de afirmare, de regăsire a propriei ființe dar și de aflare a unor adevăruri considerând că, în acest fel, ajungem mai repede la un adevăr care ne ajută să câștigăm un drept al nostru, dreptul la liberă exprimare, dreptul de ne bucura de viață, de a ne desprinde dintr-un rău care ne-a dominat poate prea mult timp. Vorbim despre o Lună Nouă care se află în aspect favorabil cu Nodurile Lunare (axa gemeni – Săgetător) dar și cu Marte și Lilith din zodia Berbec, asfel ne arată că drumul către succes trebuie să treacă printr-un compromis, printr-o schimbare de atitudine, de repliere, reconfigurare a tot ceea ce ține de negocieri la nivel național, internațional, în plan politic, economic și până la reorganizarea vieții personale. Există însă riscul să ne creăm speranțe false, să avem așteptări de la cine nu ne va da ceea ce avem nevoie sau ne dorim.
            Cu Uranus retrograd (aflat pe casa a X-a, cariera, viața publică, politică, funcțiile publice,  relațiile socio-profesionale) în sextil cu Venus (guvernatoarea zodiei în care se găsește Uranus rx- în semnul Taur) se iau decizii bruște, oarecum neașteptate, de către cei aflați la putere. Este ocazia celor aflați în funcții de conducere de a impresiona prin afișarea unei imagini favorabile la prima vedere și promisiuni care par în avantajul mulțimii. Evenimentele, alianțele care se fac acum sunt controversate, tind să scape de sub control, în spatele acestor acțiuni aflându-se interese meschine, care au impact puternic asupra populației pe termen îndelungat.  
            Marte și Lilith din semnul Berbec, din casa a IX-a (spiritualitatea, relația cu țările străine, protectorii, religia, studiile superioare) în careu la Pluton retrograd din zodia Capricorn, casa a VI-a (locul de muncă, sănătatea, alimentația, igiena, serviciile sociale) este un aspect astral care predispune la tendința de răzbunare, de distrugere, aduce dorința de a ne lua revanșa pentru suferințele provocate. Se va pune mai mult accent pe apelarea la minciună, tertipuri, la compromis, tendințe distructive și autodistructive ceea ce ar putea pune în pericol propria sănătate, relația cu colegii de muncă, aspecte care vizează trelațiile la nivel internațional. Există predispoziția către accidente, decese în rândul oamenilor importanți din domeniul juridic, accidente care vizează transportul internațional, pierderi de natură socio-economică datorate înțelegerilor, colaborărilor la nivel internațional. Vom auzi despre tot felul de controverse, răsturnări de situație cauzate ca urmare a abuzurilor legislative. Marte (guvernator și de casa a IV-a, țara, familia, trecutul), aflat în semnul Berbec în conjuncție cu Lilith în casa a IX-a, ne avertizează asupra aspectelor care țin de proprietate, bunurile noastre, teritoriu, aspecte neplăcute ce vizează formularea de legi, încheierea de alianțe la nivel internațional și care sunt îndreptate împotriva populației de rând, aspecte care nu sunt vizibile acum, putându-se vorbi despre primirea de răspunsuri, încă de la intrarea lui Marte în mers retrograd în zodia  Berbec, din data de 10 septembrie – 14 noiembrie 2020, dar și în preajma Lunii Pline din zodia Leului din data de 28 ianuarie 2021.
            Această Lună Nouă în zodia Leului ne aduce în prim plan nevoia de strălucire, dorința de putere, de glorie, simțim nevoia să fim în centrul atenției. Fie că este vorba despre planul relațional, sentimental sau profesional dedicăm mai mult timp jocului, flirtului, copiilor, ne manifestăm creativitatea în mod spontan. Pentru următoarele 6 luni, până la Luna Plină în zodia Leu, vom avea de îndeplinit câteva misiuni importante și anume: reconfigurarea modului în care gândim și acționăm în plan social, profesional dar și relațional, concretizarea planurilor, a ideilor pe care le inițiem în această perioadă încercând să evităm superficialitatea, risipirea de energii în activități care nu corespund drumului ales.
            Mesajul Lunii Noi în semnul Leu este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 19 august 2020 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 19 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 27ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).   

                        Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Leu pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – urmează o perioadă intensă, dinamică, de creativitate în care ai ocazia să concretizezi abilitățile, talentele de care dispui fiind vorba despre afirmare, te remarci mult mai ușor în mediul din care faci parte. Viața sentimentală se amplifică putând apărea schimbări importante în ceea ce privește relația cu sexul opus. Este timpul să te distrezi mai mult, să ieși în lume, să mergi la spectacole, să faci sport, să te eliberezi de orice ar putea să îți limiteze libertatea de mișcare și de exprimare a propriilor dorințe. Ești mult mai dedicat propriului copil sau te gândești foarte serios să concepi unul. Poți da startul unor acțiuni care vizează dragostea, creativitatea, hobby-urile, arta, educația, rolul de părinte, jocul, iubirea dăruită, aventurile, divertismentul.

            Taur – relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, a investițiilor pe care trebuie să le faci în această direcție. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru sufletesc. Pui pe primul plan propriul suflet trecând printr-o perioadă de transformare intensă în plan emoțional, simți o mai mare nevoie de ocrotire, de dragoste din partea familiei. Dai startul unor acțiuni care au legătură cu aspecte ce vizează viața personală, familia, casa, trecutul, locurile natale, locuința, legătura cu mama, alimentația. Este un moment bun pentru a te gândi serios să îți întemeiezi o familie, să acorzi mai multă atenție celor dragi, părinților, copiilor. 

            Gemeni – se intensifică relația cu rudele apropiate, cu vecinii, ești mult mai deschis către studiu, dornic să acumulezi informații noi, din cât mai multe domenii. Ești dispus să începi un (nou) curs, să citești, să îți faci noi cunoștințe, să faci excursii, să mergi la tot felul de întâlniri, discuții cu oameni interesanți, de la care ai ceva nou, interesant de învățat. Este timpul potrivit pentru a da startul unei activități care implică mai mult studiu, cunoaștere, educație, scris, conversații, relația cu prietenii, rudele apropiate. Faci mai multe deplasări pentru a-ți împlini obiective importante. Poate fi vorba despre vânzări-cumpărări, comisioane, mai multe conversații cu cei din  grupul din care faci parte.

            Rac – se poate vorbi acum despre o mai mare nevoie de securitate în plan material, apare șansa de a concretiza proiecte mai vechi care vizează câștigurile venite din muncă proprie. Poți fi recompensat acum ca urmare a unei munci depuse în trecut. Poate fi șansa de a primi o mărire de salariu sau pentru a semna un contract de muncă, mult mai avantajos, din punct de vedere fianciar. Este momentul optim pentru a da startul unor acțiuni care vizează obținerea securității în plan material. Este o perioadă de lansare de noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente.

            Leu – ai acum curajul să pornești proiecte noi care țin de viața personală fiind mult mai preocupat de propria imagine, de felul în care te percep ceilalți astfel că este timpul să mergi la un salon de cosmetică sau să îți înnoiești garderoba. Urmează o (nouă) perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Este momentul să te impui cu mai mult curaj și încredere în tine pentru a-ți atinge obiective importante ce vizează viața personală și profesional, pentru a te pune în valoare având mai mult curaj să demarezi noi proiecte care te vor ajuta să ajungi la succes. Este o perioadă în care ai ocazia să te afirmi, să percepi lumea și viața dintr-un alt punct de vedere, să îți împlinești ambiții în plan personal și social.

            Fecioară – este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Preferi izolarea, visarea, ba chiar există riscul să devii mai ușor influențabil, vulnerabil fiind o perioadă de suferință, te poți confrunta acum cu unele probleme de conștiință. Va trebui să te îngrijești mai mult de propria sănătate, să stai departe de orice ar putea să te afecteze, din punct de vedere psihic-emoțional. Se va pune mai mult accent pe spiritualitate, subconștient, frici, secrete, confuzie, sănătate, presimțiri, frustrări, dezamăgiri, limite personale, confuzie.

            Balanță – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Ai ocazia să dai startul unor relații de prietenie care te vor ajuta să progresezi în plan socio-profesional. Ai posibilitatea să te integrezi într-un nou grup de persoane, o asociație, mergi mai frecvent la întâlniri cu prietenii,  te distrezi,  demarezi proiecte ambițioase. Te interesezi mai mult de soarta lumii, ești preocupat de astrologie, de invenții, îți manifești mai mult independența, originalitatea, nonconformismul. Faci noi cunoștințe, prietenii putând face o cunoștință nouă care poate să joace un rol important în existența ta.

            Scorpion – ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea în această perioadă oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică.

            Săgetător – este timpul potrivit să dai startul unor acțiuni care au legătură cu spiritualitatea, cunoașterea, educația, studiile superioare, călătoriile, îndeosebi peste hotare, dezvoltarea relației cu persoane de altă naționalitate, învățarea unei limbi străine. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Este o perioadă în care ai ocazia să întâlnești persoane care vor juca un rol important în viața ta, un ghid, mentor, profesor care să îți îndrume pașii spre împlinirea unui ideal.

            Capricorn – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică și/sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștiguri venite în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Vărsător – urmează o perioadă bună pentru a da startul unor asocieri, contracte de colaborare punând astfel mai mult accent pe relația cu ceilalți. Se intensifică relația cu partenerul de viață sau te gândești foarte serios să dai startul unei relații de cuplu, în cazul în care nu ești deja implicat într-o astfel de relație. Este timpul să îți îmbunătățești aspectul exterior, să mergi mai frecvent la petreceri, întâlniri, spectacole, să apari în public. Poți începe o relaţie sau reușești să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie.

            Pești – este o perioadă favorabilă pentru a te preocupa mai mult de propria sănătate, să urmezi un tratament benefic pentru tine. Este posibil să urmezi o nouă dietă, să te debarasezi de anumite obiceiuri nesănătoase pentru propriul organism. Ești mai dedicat realizării sarcinilor de lucru la timp, îți asumi noi responsabilități la locul de muncă sau găsești un serviciu mult mai avantajos, din punct de vedere material. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Ai ocazia să dai startul unor acțiuni care vizează sănătatea, relația cu colegii de muncă, alimentația, igiena, rutina, asumarea de resposnabilități.