Luna Nouă în semnul Leu, 1 august 2019

                     Luna Nouă în semnul Leu

            „Iubirea este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului, ca să urce până la El.” Michelangelo
          Luna Nouă în semnul Leu se produce în data de 1 august 2019, la ora 6:12’. Conjuncția luminariilor are loc la 8°37′, în zodia Leu, ascendentul momentului este la 9°47′ în semnul Leu.
         Este vorba despre o Lună Nouă cu ascendentul momentului aflat în zodia Leului care amplifică tot ce este legat de iubirea dăruită, educație, joc, relația cu copiii, aventuri,  creativitate,  simțim nevoia de strălucire, de afirmare, de a fi în centrul atenției. Sunt aduse în lumină  voința, hotărârea, entuziasmul, generozitatea dar și orgoliul, mândria, încăpățânarea, extravaganța, opulență. Este ambiția și mândria de a ne face remarcați de către ceilalți apelând la tot felul de tertipurile, considerând că numai așa ne putem împlini scopul egoist.
         Luna Nouă, aflată în casa a XII-a, aduce în vedere nevoia de vindecare, de ardere și renaștere, de conștientizare a propriilor traume, de depășire a propriilor limitări. Este momentul să conștientizăm că principala suferință vine, de fapt, din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu fac decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți. Poate fi momentul unor mari dezamăgiri, aflarea unor secrete menite să ne destabilizeze, din punct de vedere psihic-emoțional. Important este să aducem la lumină ceea ce trebuie vindecat, tratat: traume, răni, relații care au blocat bunul mers al propriei existențe. Oscilăm între a alege cu mintea, ținând cont de rațiune și a ne lăsa conduși de credință, de propriile aspirații, nevoile emoționale cele mai puternice.
          Prezenţa configuraţiei astrologice, în acest moment de Lună Nouă în Leu, cunoscută sub numele de „Mâna destinului” sau „Degetul  lui Dumnezeu”, implică  două planete aflate în sextil: Neptun (în semnul Pești, casa a VIII-a, a morții, transformării, secrete) și Pluton retrograd (din zodia Capricorn, casa a VI-a, casa sănătății și a locului de muncă, boli acute). Ambele planete sunt în inconjuncție cu Marte (din zodia Leu, casa I) fiind planeta focar a acestei configurații. O astfel de configurație astrală este considerată de natură karmică, greu sau imposibil de gestionat, evenimentele declanșate de acest aspect astral pot conduce la iminenta transformare a întregii ființe, la nivel individual, fie la nivelul unui sistem (în sfera socială sau în cadrul unui grup de oameni). Simbolismul acestei configurații astrologice este foarte apropiat de modul în care acționează planeta Pluton. Se poate vorbi acum despre declanșarea unor aspecte profund transformatoare, purificatoare, de conștientizare a propriilor limitări, a situațiilor care ne blochează propria evoluție. Aici și acum nu mai este vorba despre alegerile pe care le facem, ci de ghidarea de dincolo de condiția umană, de ceea ce ne spune propria minte, rațiunea. Este ghidarea Divină, este „forțarea pașilor” către un drum unde, chiar dacă ni se pare arid, lipsit de viață, suntem forțați să îl parcurgem, să simțim că ne sacrificăm, că ardem în profunzime până la purificarea întregii ființe. Putem vorbi despre un nou start dar care nu vine ușor, ci prin luptă, renunțare, avem nevoia de a ne detașa de trecut pentru că numai astfel putem să supraviețuim transformărilor dureroase. Este o configurație astrală care ne dă șansa de a crește afectiv, emoțional, spiritual. Ni se dă acum șansa de a „renaşte, întocmai ca pasărea Phoenix, din propria noastră cenuşă”.
           Planeta Marte guvernează focul, războiul, forța de acțiune, energia sexuală, spiritul de competiție, agresivitatea și afirmarea. Marte este Zeul războiului și stăpânul a tot ceea ce înseamnă luptă, răzvrătire, certuri, mânia necontrolată.
          Marte în semnul Leu (guvernator de casa a X-a, popularitate, casa realizărilor sociale și profesionale, imaginea publică) aflat în  casa I-a, a acestui moment ne aduce declarații destul de dure la nivel înalt, acțiuni în forță, deconspirări, trădări, răstunări de situație care implică, eventual, armata, poliția, forțele de ordine (la nivel mundan Marte semnifică forţele care menţin ordinea în stat).
          Venus reprezintă dragostea, romantismul, frumusețea, cultura, estetica, afectiunea, sociabilitatea si adaptabilitatea, bunul gust, armonia si valorile. Cu Venus în zodia Leu se remarcă nevoia de a ne manifesta zgomotos sentimentele, pasiunea fiind, de fapt, nevoia de a străluci, de a fi în centrul atenției, de a ne face văzuți de către sexul opus. Venus aflată în conjuncție cu Luna Nouă dar și cu ascendentul, situată în casa a XII-a (casa lucrurilor ascunse, a secretelor, a dușmanilor nevăzuți) dar și în careu cu Uranus (neprevăzutul) conduce către răsturnări de situație, schimbări nedorite, dureroase, ruperea de relații care nu își mai au rostul sau care ne blochează propria evoluție în plan spiritual. Aspectele astrale care ne vorbesc despre povești secrete care sunt acum dezvăluite, idealuri frânte, planuri secrete deconspirate, parteneri și parteneriate care ne dezamăgesc și la care renunțăm pentru totdeauna.
           Luna Nouă și Venus sunt în zodia Leu, Mercur staționar-direct (din retrogradare la ora 6:57’), Destinul în semnul Rac, aflate în casa a XII-a dar și cu Nodul Sud Lunar în conjuncție cu Saturn retrograd (în casa a IV-a). Casa a XII-a, numită și casa karmei, a suferinței, lucrurilor ascunse, trădărilor, sinele secret, bolile cronice, propriile iluzii, privațiunile, închisoarea, boli psihice reprezintă datoriile care au rămas neachitate la nivel karmic astfel că ne putem aștepta la multe deconspirări, atât la nivel individual, cât și la cel de grup, social. Urmează o perioadă de căutare a unui nou drum, de regăsire a speranței de mai bine. Vom observa însă că toate aceste căutări ne vor conduce către mai multe întrebări și prea puține răspunsuri, vom avea sentimentul că „ne învârtim în jurul cozii” și că adevărul este mult mai dureros și greu de găsit. În toate aceste căutări ar fi indicat să ne menținem ancorați în concret, să iubim, să iertăm, să ne acceptăm așa cum suntem, să evităm orice ar putea să ne conducă către neîncredere în propria ființă și pesimism. Este important să rămânem conectați la Divinitate, să îi cerem ajutorul, să ne rugăm, să cerem lumina care să ne protejeze de orice ar putea să ne pună viața și sufletul în pericol.
            Este o Luna Nouă plină de mister, de scufundare în tenebrele propriului suflet, de rătăcire,  confuzie dar și de căutare a unui nou sens al propriei vieți. Introspecția, starea de solitudine, de meditație sunt soluțiile pentru a reuși să deschidem porțile către vindecarea sufletească și spirituală. Pentru următoarele 6 luni, până la Luna Plină în zodia Leu, vom avea de îndeplinit câteva misiuni importante și anume: reconfigurarea modului în care gândim și acționăm în plan social, profesional dar și relațional, concretizarea planurilor, a ideilor pe care le inițiem în această perioadă încercând să evităm superficialitatea, risipirea de energii în activități care nu corespund drumului ales.
           Îndemnul Lunii Noi din data de 1 august 2019 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 1 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 9ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).   

 

              Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Leu pentru fiecare semn zodiacal
 

            Berbec – urmează o perioadă intensă, dinamică, de creativitate în care ai ocazia să concretizezi abilitățile, talentele de care dispui fiind vorba despre afirmare, reușind să te remarci mult mai ușor în mediul din care faci parte. Viața sentimentală se amplifică putând apărea schimbări importante în ceea ce privește relația cu sexul opus. Este timpul să te distrezi mai mult, să ieși în lume, să mergi la spectacole, să faci sport, să te eliberezi de orice ar putea să îți limiteze libertatea de mișcare și de exprimare a propriilor dorințe. Ești mult mai dedicat propriului copil sau te gândești foarte serios să concepi un copil. Poți da startul unor acțiuni care vizează dragostea, creativitatea, hobby-urile, arta, educația, rolul de părinte, jocul, iubirea dăruită, aventurile, divertismentul.

            Taur – relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, a investițiilor pe care trebuie să le faci în această direcție. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face sau nu bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. Pui pe primul plan propriul suflet trecând printr-o perioadă de transformare intensă în plan emoțional simțind o mai mare nevoie de ocrotire, de dragoste din partea familiei. Dai startul unor acțiuni care au legătură cu aspecte ce vizează viața personală, familia, casa, trecutul, locurile natale, locuința, legătura cu mama, alimentația. Este un moment bun pentru a te gândi serios să îți întemeiezi o familie, să acorzi mai multă atenție celor dragi, părinților, copiilor.  

            Gemeni – se intensifică relația cu rudele apropiate, cu vecinii, ești mult mai deschis către studiu, dornic să acumulezi informații noi, din cât mai multe domenii. Ești dispus să începi un (nou) curs, să citești, să îți faci noi cunoștințe, să faci excursii, să mergi la tot felul de întâlniri, discuții cu oameni interesanți, de la care ai ceva nou, interesant de învățat. Este timpul potrivit pentru a da startul unei activități care implică mai mult studiu, cunoaștere, educație, scris, conversații, relația cu prietenii, rudele apropiate. Faci mai multe deplasări pentru a-ți împlini obiective importante. Poate fi vorba despre vânzări-cumpărări, comisioane, mai multe conversații cu cei din  grupul din care faci parte.

            Rac – se poate vorbi acum despre o mai mare nevoie de securitate în plan material, apare șansa de a concretiza proiecte mai vechi care vizează câștigurile venite din muncă proprie. Poți fi recomepnsat acum ca urmare a unei munci depuse în trecut. Poate fi șansa de a primi o mărire de salariu sau pentru a semna un contract de muncă, mult mai avantajos, din punct de vedere fianciar. Este momentul pentru a da startul unor acțiuni care vizează obținerea securității în plan material. Este o perioadă de lansare de noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente.

            Leu – ai acum curajul să pornești proiecte noi care țin de viața personală fiind mult mai preocupat de propria imagine, de felul în care te percep ceilalți astfel că este timpul să mergi la un salon de cosmetică sau să îți înnoiești garderoba. Urmează o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Este momentul să te impui cu mai mult curaj și încredere în tine pentru a-ți atinge obiective importante ce vizează viața personală și profesională.

            Fecioară – este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Preferi izolarea, visarea, ba chiar există riscul să devii mai ușor influențabil, vulnerabil fiind o perioadă de suferință, putându-te confrunta acum cu unele probleme de conștiință. Va trebui să te îngrijești mai mult de propria sănătate, să stai departe de orice ar putea să te afecteze din punct de vedere psihic-emoțional. Se va pune mai mult accent pe spiritualitate, subconștient, frici, secrete, confuzie, sănătate, presimțiri, frustrări, dezamăgiri.

            Balanță – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Ai ocazia să dai startul unor relații de prietenie care te vor ajuta să progresezi în plan socio-profesional. Ai posibilitatea să te integrezi într-un nou grup de persoane, o asociație, poți să mergi mai frecvent la întâlniri cu prietenii, să te distrezi, să demarezi proiecte ambițioase. Urmează o perioadă în care ai șansa de a da startul unor acțiuni care implică relația cu prietenii, grupul din care faci parte. Te interesezi mai mult de soarta lumii, de umanitate, ești preocupat de astrologie, de invenții, îți manifești mai mult independența, originalitatea.

            Scorpion – ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea în această perioadă oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică.

            Săgetător – este timpul potrivit să dai startul unor acțiuni care au legătură cu spiritualitatea, cunoașterea, educația, studiile superioare, călătoriile, îndeosebi peste hotare, dezvoltarea relației cu persoane de altă naționalitate, învățarea unei limbi străine. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Este o perioadă în care ai ocazia să întâlnești persoane care vor juca un rol important în viața ta, un ghid, mentor, profesor care să îți îndrume pașii spre împlinirea unui ideal.

            Capricorn – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică și/sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

            Vărsător – urmează o perioadă bună pentru a da startul unor asocieri, contracte de colaborare, punând astfel mai mult accent pe relația cu ceilalți. Se intensifică relația cu partenerul de viață sau te gândești foarte serios să dai startul unei relații de cuplu, în cazul în care nu ești deja implicat într-o astfel de relație. Este timpul să îți îmbunătățești aspectul exterior, să mergi mai frecvent la petreceri, întâlniri, spectacole, să apari în public. Poți începe o relaţie sau reușești să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie.

            Pești – este o perioadă favorabilă pentru a te preocupa mai mult de propria sănătate, să urmezi un tratament benefic pentru tine. Este posibil să urmezi o nouă dietă, să te debarasezi de anumite obiceiuri nesănătoase pentru propriul organism. Ești mai dedicat realizării sarcinilor de lucru la timp, îți asumi noi responsabilități la locul de muncă sau găsești un serviciu mult mai avantajos din punct de vedere material. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Ai ocazia să dai startul unor acțiuni care vizează sănătatea, relația cu colegii de muncă, alimentația, igiena, rutina, asumarea de resposnabilități.