Luna Nouă în semnul Berbec, 28 martie 2017

                   Luna Nouă în semnul Berbec

          „Cât timp vom lăsa frica să ne conducă, nu vom reuși niciodată să învingem.” Jack Canfield
       Luna Nouă din semnul Berbec se formează în data de 28 martie 2017, la ora 5:57’, conjuncția luminariilor se află la 7˚37’. Ascendentul momentului este în zodia Pești, cu Luna Nouă în casa a II-a, casa valorilor, a banilor și veniturilor din muncă proprie dar și a valorilor personale sub forma de aptitudini și talente practice.
       Zodia Berbec este caracterizată de dinamism, acțiune, curaj, impulsivitate, dorința de a cuceri, agresivitate, îndrăzneală în atingerea scopurilor personale. Cele două luminarii ne dezvăluie taina focului interior, năzuința de mai bine, speranța că ceea ce sădim acum va aduce roade bogate, în plan material. Este energia care ne conduce către reușită, cât timp ne urmăm intuiția și ne folosim de răbdare și înțelepciune, în sensul progresului în plan personal. „A fi” se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a ne regăsi, pentru a ne redescoperi prin ceea ce putem pune în fapt. Această Lună Nouă ne pune în fața descoperirii propriilor emoții, trăiri de iubire, a propriei creativități prin curaj, voință sau prin experiența în relația cu ceilalți. Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc, ne îndeamnă să escaladăm propria frică iar odată depășit acest „munte”, ne vom simți ridicați, maturi, transformați  în numele iubirii  și al regăsirii de Sine.
        Ascendentul acestui moment se află în semnul Pești și aduce în prim plan nevoia de a empatiza cu ceilalți, de a ne implica emoțional în noi acțiuni, relații. Peștii, o zodie a transcedentalului, o zonă în care ego-ul este puternic diminuat, punând mai presus de propria realizare problemele cu care se confruntă umanitatea. Acest ascendent în zodia Pești vine parcă să mai diminueze din tendința către individualitate, impulsivitate date de prezența planetelor în semnul Berbec. Suntem puși acum în fața unor alegeri. Suntem capabili să privim în profuzime și să vedem ce anume din trecut ne-a marcat și trebuie vindecat pentru a da un nou sens propriului Eu.  Dorința de sacrificiu în numele unei dreptăți, personale sau sociale, ne poate ajuta să privim cu mai multă obiectivitate propria ființă. Înainte de toate, e necesar să acceptăm că, într-o lume tristă, lipsită de speranța de mai bine, nu ai cum să te simți un om fericit, împlinit. Zodia Pești tocmai despre acest aspect ne vorbește, despre nevoia de a dărui, de a ierta și de a ne ierta, de credință, despre schimbări profunde care au loc în propria ființă, dorința de sacrificiu în numele unei cauze nobile. Este necesar ca fiecare dintre noi să își confrunte propriul Eu încercând să treacă dincolo de limitele autoimpuse, adoptând noi atitudini ce depășeșsc universul personal, egocentrist.
       Planeta Marte reprezintă, în astrologie, locul de concentrare maximă a voinței și domeniul (în casa a II-a, în semnul Taur) de dirijare eficientă a energiei fizice sau a oricărei alte forme de impunere fizică, pentru a se obține ceea ce se dorește, pentru a fi realizate propriile nevoi. Marte reprezintă o funcție instinctivă, adeseori greu de ținut „în frâu”, de controlat care are nevoie de îndrumarea celorlalte aspecte ale personalității individului pentru a da, cantitativ și calitativ, ce este mai bun, în scopul progresului personal.
       Cu Marte (guvernatorul zodiei Berbec), aflat în zodia Taur și bine suținut de Neptun și Pluton, se pare că avem șansa să ne concretizăm un vis, un ideal care ține de latura materială, de dezvoltarea propriilor abilități, în sensul găsirii unui echilibru între material și spiritual. Suntem ajutați să ne regăsim prin muncă, dedicăm mai multă atenție îngrijirii pământului, ne folosim de abilitățile personale pentru a atrage noi resurse materiale, financiare. Cu Venus retrograd în zodia Berbec și în casa I-a (Marte și Venus aflându-se în recepție mutuală) primim un avertisment în ceea ce privește tendința de a repeta unele greșeli care țin de discernământ, alegerile pe care le facem în plan material, negocieri, predispoziția către cheltuieli nesăbuite, doar pentru a-i impresiona pe ceilalți. Este necesar să avem simțul măsurii învățând să folosim, în mod constructiv, propriile resurse, abilitățile și talentele de care dispunem.  
       Având în vedere Careul în T pe semne cardinale, cu planeta Pluton focar, putem să luăm decizii sub impulsul de moment, de dragul schimbării. Se remarcă tendinţa către conflicte relaţionale de toate felurile şi pe toate nivelurile sociale oamenii căutând, de fapt, modele de interacţiune cât mai eficiente și mai corecte. Cele mai afectate pot fi relaţiile de mariaj acestea putând suporta consecinţele stării de haos ce caracterizează societatea. Cuplurile care vor să se despartă ar fi bine să aştepte trecerea acestei perioade „tumultoase”, să-și mai acorde o șansă, altfel vor ajunge să regrete că au făcut acest pas. 
       Poate avea loc acum o schimbare esențială de mentalitate, de atitudine, comportament, în modul de a stabili relații cu ceilalți oameni preferând să privim dincolo de aparențe. Saturn aplică în trigon către Mercur și Uranus dându-ne inspirație, idei creatoare, dorința de a concretiza cât mai rapid un proiect, capacitatea de progres, înțelepciunea necesară pentru a ne implica în acțiuni curajoase. Saturn (în zodia Săgetător, casa a X-a), prin mediarea opoziției dintre Mercur, Uranus și Jupiter retrograd poate fi considerat eroul salvator dându-ne practic „mintea de pe urmă” pentru a reuși să salvăm o relație, un parteneriat, o afacere. Este șansa de a lupta pentru propria cauză și a aduce la lumină un adevăr important. Ni se face dreptate, parcurgând mai întâi drumul interior, după care suntem ajutați să aducem la lumină instrumentele necesare propriului progres, în plan social, profesional.
       Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Scorpion, din data de  11 aprilie 2017 dar și în  preajma datei de 5 octombrie 2017, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Berbec și când se poate vorbi despre realizări, culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Berbec.
       Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Berbec care aduce în prim plan nevoia de a ne confrunta cu propria persoană, înainte de a da startul unui nou început: „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.” Acțiunea și impulsurile nu trebuie să o ia înaintea gândirii, după cum forța mentalului nu trebuie să ne îngrădească intuiția și spiritul întreprinzător. Suntem ajutați să ne regăsim („eu sunt”, Berbec)  prin credință („a crede”, Pești): „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând  încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
       Îndemnul Lunii Noi din data de 28 martie 2017 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, îndeosebi a  celor născuţi în apropierea datei de 28 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) în apropierea 8˚ în semne cardinale  (± 3 grade).  

 

                              Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Berbec pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – urmează o perioadă în care vei pune accentul pe propria persoană. Ești mult mai preocupat de felul în care arăți și modul în care te percepe lumea. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Ești ghidat către progres, evoluție iar aceasta se va observa și în relația cu ceilalți. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă amintiri dureroase legate de o relație de dragoste, de parteneriat se poate vorbi acum despre șansa de a găsi soluția pentru a te elibera de trecut. Atenție la eventuale probleme care pot să apară, în legătură cu banii. Este posibil să ai parte de cheltuieli neprevăzute și cărora să le faci față cu greu.

       Taur – poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut și care țin de planul sentimental, relațional. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian preferând starea de solitudine. Primești mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.  Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi acordând mai multă atenție Sinelui. În următoartea perioadă vei  pune mai mult accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, rezolvarea unor probleme de sănătate, reglarea unor datorii karmice, aflarea unor  traume de care trebuie să te eliberezi.

        Gemeni – este o perioadă de socializare intensă, dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțarea la vechi prietenii, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni. Revine în atenția ta o prietenie din trecut. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

        Rac – urmează o perioadă de transformări profunde în carieră, imaginea ta în societate. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să arăți lumii ce ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambițiile din planul social, responsabilități, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

       Leu – se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi de anumite restricții morale și sociale autoimpuse devenind mult mai matur și mai înțelept în relația cu ceilalți oameni. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii.  Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

        Fecioară – se pot ivi acum unele probleme legate de planul financiar și care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente neplăcute putând afla vești legate de un deces, un divorț, o veste neplăcută legată de bani, moștenire. Este important să te detașezi de orice problemă care vizează banii. Se pune mai mult accent pe: mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

        Balanță – accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei. Ai nevoie de susținere din partea celorlalți, la rândul tău este important să dai dovadă de tact și diplomație în relațiile de parteneriat. Așteaptă-te însă  la surprize, mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual.

        Scorpion – ești preocupat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care acorzi mai multă importanță relației cu colegii, îndatoririlor tale legate de locul de muncă, anumitor proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Este posibil să revină în atenția ta o mai veche problemă de sănătate sau un proiect legat de locul de muncă și care trebuiesc remediate, corectate.

        Săgetător – putem vorbi despre o perioadă pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică ce sfidează timpul fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări, tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba despre o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție.

        Capricorn – ești mult mai preocupat  de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Sufletul este acum pus pe primul plan având o mai mare nevoie de ocrotire, dragoste și înțelegere din partea familiei. Îți poate veni brusc dorul de locul nartal, de țară, este posibil să te reîntâlnești cu prieteni pe care nu i-ai văzut de foarte mult timp. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa fiind mult mai preocupat de gospodărie, te gândești foarte serios la o schimbare de domiciliu. 

        Vărsător – este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi. Vei pune mai mult accent pe  informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

        Pești – se poate vorbi despre o perioadă de câștiguri financiare, confort material, securitate materială și emoțională, de valorificarea abilităților și a talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Poți să pornești o nouă afacere, să faci o tranzacție importantă și care îți poate aduce câștiguri importante, în viitor. Este recomandat să fii mult mai atent la cei cu care dorești să te asociezi. Este momentul să lansezi noi strategii care te vor ajuta să atragi mai multe câștiguri financiare de partea ta.