Luna Nouă în semnul Berbec, 12 aprilie 2021

             Luna Nouă în semnul Berbec
 

           „Viziunea ta va deveni clară numai atunci când vei privi în inima ta.” Karl Gustav Jung
            Luna Nouă din semnul Berbec are loc în data de 12 aprilie 2021, la ora 5:30’, conjuncția luminariilor are loc la 22˚25’. Ascendentul  acestui moment este în zodia Pești.
         Cu Luna Nouă în zodia Berbec și în casa I-a suntem dominați de dinamism, curaj, impulsivitate, dorința de acțiune în sensul progresului personal, ne manifestăm cu mai mult curaj propriile dorințe, îndrăzneală în atingerea scopurilor personale. Cele două luminarii ne dezvăluie taina focului interior, năzuința de mai bine, speranța că ceea ce sădim acum va aduce roade bogate, în sensul dezvoltării personale. Este energia care ne conduce către reușită, cât timp ne urmăm intuiția și ne folosim de răbdare și înțelepciune în atingerea propriului ideal. „A fi” se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a ne regăsi, pentru a ne redescoperi. Această Lună Nouă ne pune în fața descoperirii propriilor emoții, a propriului Eu, care este nevoit să progreseze prin interacțiunea cu ceilalți.  Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc – zodia Berbec – ne îndeamnă să escaladăm propriile frici și odată escaladat acest „munte”, ne vom simți maturi, transformați în numele unei vieți în care să ne regăsim mai puternici, împliniți.
            Ascendentul acestui moment se află în semnul Pești și ne dă sentimentul de compasiune, de empatie cu ceilalți, apelăm la intuiție pentru a ne atinge propriile scopuri. Pe de altă parte suntem într-o continuă căutare a propriei fericiri, simțindu-ne oarecum lipsiți de direcție, de un scop precis, suntem purtați în direcții neclare, confuze fiind purtați parcă  de „valuri”, reușind cu greu să ne ancorăm în prezent, să trăim momentul la adevărata intensitate. Zodia Pești tocmai despre acest aspect ne vorbește, despre nevoia de a dărui, de a ierta și de a ne ierta, despre credință, schimbări profunde care au loc în propria ființă, despre compasiune. Este necesar ca fiecare dintre noi să își confrunte propriul Eu încercând să treacă dincolo de limitele impuse/autoimpuse adoptând noi atitudini care depășeșsc universul personal, egocentrist. Zodia Pești ne aduce mai aproape de Dumnezeu, avem capacitatea de a depăși obstacole ale vieții acceptând că aici, pe Terra chiar putem să construim o lume mai bună.
            În această perioadă experimentăm conflictul între  ceea ce gândim și ceea ce  vrem, analizăm dacă rolul pe care ni l-am asumat într-un grup, mediu, într-un parteneriat, mariaj, ne-a adus rezultatele dorite iar dacă nu, atunci ne vom pune întrebarea: „Cum aș putea să folosesc ceea ce dețin pentru a obține ceea ce vreau, de fapt?”. În acest context astral avem posibilitatea să descoperim barierele din relația cu ceilalți și modul în care le putem depăși. Limitările pot fi învinse prin voință, comunicare, diplomație cultivându-ne tăria de caracter.
            Marte (guvernatorul Lunii Noi din semnul Berbec) reprezintă acțiunea, energia, sexualitatea, determinarea, curajul, dăruirea, puterea, spiritul de competiție, agresivitatea și afirmarea ca persoană. Fructificarea energiei acestuia presupune efort, implicare și, nu în ultimul rând, discernământ în alegerea dintre oportunități reale și cele înșelătoare. Stimulați de Marte  în semnul Gemeni, în aspect favorabil cu Luna Nouă, avem speranța că ceea ce gândim acum, ceea ce spunem, cererile pe care le facem, fie că sunt făcute în scris, vorbit și chiar… strigat, au mari șanse să se împlinească. Suntem încă sub semnul nesiguranței, al răstălmăcirii, confuziilor care vin din mesaje contradictorii din dorința de a manipula realitatea (Marte careu cu Neptun,  aflat în apropierea ascendentului aflat în zodia Pești). Marte este în conjuncție cu Fundul cerului, reprezentând  trecutul, amintirile,  propriile rădăcini, propria țară, are legătură și cu modul în care ne vedem pe noi înșine, sunt aduse în vedere iluziile, dezamăgirile, aspecte din propria existență care ne copleșesc, ne aruncă către trecut, repetându-se în mod obsesiv anumite evenimente care ne copleșesc. Este momentul să înțelegem rostul acțiunilor din trecut ca și cele de acum. Sentimentul de neputință de a vedea adevărul, de a observa sensul acțiunilor care se repetă. Cu Jupiter (guvernator tradițional al zodiei Pești) în casa a XII-a (karma, o casă „a infernului”, a bolilor cronice, organizații secrete, închisori, spitale), precum și prezența lui Saturn în semnul Vărsător și în casa a XII-a, multe din acțiunile care vizează domeniul sănătății, acțiuni asupra grupului, mulțimii se vor derula în secret fiindu-ne destul de greu să observăm adevăratele intenții ale „mai marilor”, a celor aflați la guvernare. La nivel personal vom resimți și mai profund izolarea, sentimentul că nu putem să acționăm la adevărata valoare, că batem pasul pe loc. Vor lua amploare activitățile din domeniul parapsihologic, tot ce vizează psihologia, probleme de sănătate legate de zona capului, se amplifică capacitățile extrasenzoriale, nevoia de a fi mai aproape de Divinitate. Vom auzi de modificări legislative menite să ne ia prin surprindere.
            Luna Nouă în semnul Berbec are legatură cu răspunsurile la întrebările „cine sunt eu?” și „ce vreau?”. Nevoile noastre pot intra în conflict cu nevoile celorlalți, în cazul în care nu reușim să ne exprimăm cu claritate dorințele și așteptările dorindu-ne cu orice preț să ne împlinim propriul scop egoist.
            Prezența Lunii Noi, a lui Mercur și Venus în semnul Berbec ne aduce mesajul că trebuie să ne echilibrăm în relația cu ceilalți regăsindu-ne astfel mai împăcați cu noi înșine. Este o perioadă de eliberare de un balast, de aducere la suprafață a adevăratului Eu, după ce am privit imaginea falsă, proiecțiile construite cu atâta trudă de-a lungul timpului, lăsându-ne ghidați doar de aparențe. Înainte de a face schimbări importante în viața personală este cazul să ne armonizăm cu mediul în care ne aflăm, să conștientizăm că nu suntem singuri și că fiecare decizie pe care o luăm poate afecta, în sens bun sau rău, și pe ceilalți.
            Vorbim despre o Lună Nouă în zodia Berbec care aduce în prim plan nevoia de a ne redescoperi, de a ne lua un nou avânt: „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.” Acțiunea și impulsurile nu trebuie să o ia înaintea gândirii, după cum forța mentalului nu trebuie să ne îngrădească intuiția și spiritul întreprinzător. Suntem ajutați să ne regăsim („eu sunt”, Berbec) prin credință („a crede”, Pești): „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând  încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Este indicat să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 13 aprilie 2021. Ceea ce „sădim” în această perioadă, dorințele, avem șansa să culegem rezultatele acțiunilor de acum, să primim răspunsuri clare, la Luna Plină în zodia Berbec din data de 20 octombrie 2021.
            Îndemnul Lunii Noi din zodia Berbec se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, îndeosebi a  celor născuţi în apropierea datei de 12 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale: Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului și Fundul Cerului) se află în apropiere de 23˚ în semne cardinale  (± 3°). 

                       Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Berbec pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – urmează o perioadă în care vei pune accentul pe propria persoană. Ești mult mai preocupat de felul în care arăți și modul în care te percepe lumea. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Ești ghidat către progres, evoluție iar aceasta se va observa și în relația cu ceilalți. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă amintiri dureroase legate de o relație de dragoste, de parteneriat se poate vorbi acum despre șansa de a găsi soluția pentru a te elibera de trecut. Acordă atenție la problemele care pot să apară, în legătură cu banii. Este posibil să ai parte de cheltuieli neprevăzute și cărora le faci față cu greu.

            Taur – poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut și care țin de planul sentimental, relațional. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian preferând starea de solitudine. Primești mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.  Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi acordând mai multă atenție Sinelui. În următoarea perioadă vei  pune mai mult accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, rezolvarea unor probleme de sănătate, reglarea unor datorii karmice, aflarea unor traume de care trebuie să te eliberezi.

          Gemeni – este o perioadă de socializare intensă, simți dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțare la prietenii vechi, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Este posibil să primești vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni. Revine în atenția ta o prietenie din trecut. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare.

          Rac – urmează o perioadă de transformări profunde, în carieră precum și în ceea ce privește imaginea ta în societate. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi, în plan profesional. Este timpul să arăți lumii ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta, aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambițiile din planul social, responsabilități, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

            Leu – se poate vorbi acum despre luarea unor decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi de anumite restricții morale și sociale autoimpuse devenind mult mai matur și mai înțelept în relația cu ceilalți oameni. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii.  Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

          Fecioară – se pot ivi acum unele probleme legate de planul financiar, care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente neplăcute putând afla vești legate de un deces, un divorț, o veste neplăcută legată de bani, o moștenire. Este important să te detașezi de orice problemă care vizează banii. Se pune mai mult accent pe: mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

          Balanță – accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei. Ai nevoie de susținere venită din partea celorlalți. Este important să dai dovadă de tact și diplomație în relațiile de parteneriat. Așteaptă-te la surprize mai puțin plăcute în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual.

          Scorpion – ești preocupat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care acorzi mai multă importanță relației cu colegii, îndatoririlor legate de locul de muncă, anumitor proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Este posibil să revină în atenția ta o mai veche problemă de sănătate sau un proiect legat de locul de muncă și care trebuiesc remediate.

          Săgetător – putem vorbi despre o perioadă pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică care sfidează timpul fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări, pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba despre o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, poți primi o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție.

          Capricorn – ești mult mai preocupat  de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Sufletul este acum pus pe primul plan având o mai mare nevoie de ocrotire, dragoste și înțelegere din partea familiei. Îți poate veni brusc dorul de locul natal, de țară, este posibil să te reîntâlnești cu prieteni pe care nu i-ai văzut de foarte mult timp. Conexiunea cu trecutul este mult mai accentuată. Tot acum te gândești să redecorezi casa fiind mult mai preocupat de gospodărie, te gândești foarte serios la o schimbare de domiciliu. 

          Vărsător – este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi. Vei pune mai mult accent pe acumularea de noi cunoștințe, pe studii, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participi la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

          Pești – se poate vorbi despre o perioadă de câștiguri financiare, confort, securitate materială și emoțională, de valorificare a abilităților și  talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Este posibil să îți vină ideea de a dezvolta o afacere personală, faci o tranzacție importantă care îți poate aduce câștiguri importante, pe termen îndelungat. Este momentul să lansezi noi strategii care te vor ajuta să atragi mai multe câștiguri financiare de partea ta.