Luna noiembrie 2023, Capricorn

Noiembrie 2023, Capricorn
010 Capricorn       Deviza ta, pentru această perioadă, este: Mulți dintre cei care eșuează o fac pentru că nu și-au dat seama cât de aproape au fost de succes, înainte de a renunța.”  Thomas Edison
       Este o lună în care te simți foarte bine, cât timp ești înconjurat de prieteni, oameni care te susțin pentru împlinirea țelurilor personale. Ai un spirit altruist, deschis, ești dornic să te implici în colaborări, tot felul de activități. Poți imprima grupului din care faci parte personalitatea ta jucând, la modul firesc, rolul de lider. Nu te grăbi să pornești către o nouă direcție, în plan profesional, până când nu faci o analiză atentă a obiectivelor și resurselor de care dispui.
            Va trebui să îți dozezi cu mai multă grijă energia încercând să găsești starea de echilibru între viața de familie și obligațiile carierei existând riscul să acorzi mai multă atenție la ceea ce cred șefii, dacă ești suficient de apreciat. Este posibil să îți manifești nemulțumirile, eșecurile de la serviciu în relația de cuplu. Se poate vorbi despre aflarea unor secrete, ba chiar ajungi la certuri în relația de cuplu, datorate încăpățânării tale de a-ți îndeplini obiectivele profesionale cu orice preț, fără să ții cont de părerile celor dragi.
            La mijlocul lunii, gelozia, posesivitatea se pot infiltra în relația sentimentală dorindu-ți să primești mai multe explicații de la persoana iubită. Va trebui să fii atent la modul în care îți ordonezi gândurile sau felul în care îți exprimi părerile, pentru că ideile tale sunt neclare și nu prea corespund realității imediate. Întâlnirile cu prietenii, ieșirile alături de partenerul de viață, te pot ajuta să vă apropiați, să dați un sens profund relației, îndeosebi în a doua parte a lunii. Nu vei duce lipsă de oportunități în plan sentimental, pe care preferi să le ții la distanță simțindu-te nesigur, neștiind prea clar ce vrei. Ești predispus la dezamăgiri, trădări în relația cu sexul opus. O atitudine înțeleaptă ar fi să îți asculți intuiția, înainte de a te implica într-o (nouă) relație de dragoste. După data de 22 noiembrie ai capacitatea de a te redescoperi, se poate vorbi despre ocazia de a clarifica aspecte ale sinelui, ai ocazia să intri în posesia unor secrete care vizează locul de muncă sau o relație sentimentală. Spre sfârșitul acestei luni este posibil să te confrunți cu dorința de a te retrage departe de cotidian preferând momentele de solitudine.
            În ceea ce privește cariera beneficiezi din plin de ambiție având ocazia de a reuși, în plan social și profesional, prin propriile forțe. Nu ești scutit de surprizele neplăcute din relația cu un superior, îndeosebi la începutul lunii, atunci când se reeditează unele probleme care țin de comunicare, o colaborare sau necesitatea de a plăti anumite pagube, pierderi. În a doua parte a lunii preferi să acționezi în secret păstrându-ți astfel capacitatea de a te organiza singur, de a decide cum este cel mai bine pentru tine, fără să te lași influențat de cei din jur. În preajma datei de 13 noiembrie va trebui să dai dovadă de prudență deoarece ești predispus la pierderi, exces de zel, orgoliu excesiv iar toate acestea pot conduce la certuri în relația cu superiorii, răsturnări de situație.
           Este o perioadă în care poți să lansezi idei, proiecte bine analizate dând dovadă de seriozitate și profesionalism. Sunt favorizate activitățile de grup, asocierile, știi cum să te faci înțeles putând să joci rolul de lider. Este o perioadă în care ai posibilitatea de a obține o avansare importantă, cât timp vei da dovadă de diplomație. Te poți bucura de sprijinul venit din partea unui mentor, al unui ghid, în momentele de derută. În a doua parte a lunii poți primi avantaje materiale, ca urmare a unor investiții făcute în domeniul imobiliar. Totul va depinde de modul în care reușești să profiți de oportunitățile care vin din asocieri, prin intermediul publicității sau a grupului de prieteni.