Luna mai 2019, Taur

Mai 2019, Taur
002 Taur         Este o lună de primăvară în care ai ocazia să renaști, să devii mai încrezător în propriile forțe, să ai curajul să acționezi, să te impui, să atragi atenție celorlalți prin fler, diplomație, originalitate, capacitatea de a veni în sprijinul celorlalți prin bunătate și înțelepciune. Chiar dacă începutul de lună se va dovedi oarecum confuz având tendința să privești mai mult spre trecut, după data de 6 mai știi cum să îți exprimi propriile idei, gânduri reușind astfel să impresionezi, să atragi mult mai ușor de partea ta oameni de calitate. Odată cu intrarea lui Venus în zodia ta, din data de 15 mai, strălucești și mai mult, mergi mai frecvent la salonul de cosmetică, faci ordine în șifonier, eventual îți înnoiești garderoba, spre exasperarea unora din anturajul tău. După data de 21 mai Soarele îți aduce noi oportunități de progres în plan financiar, ai capacitatea de a atrage atenția șefilor asupra efortului depus de tine la locul de muncă și astfel putem vorbi despre o mărire de salariu. Știi ce vrei și până unde  poți ajunge, totul este să alegi cu grijă partenerii, să nu te lași angrenat în asocieri păguboase. Deviza ta, pentru luna analizată, este: „Valoarea ta stă în ceea ce ești, nu în ceea ce ai.” Thomas Edison

Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu           
       Începutul lunii poate să îți aducă probleme în relația de cuplu, în primul rând datorită incapacității de a exprima clar propriile gânduri, trăiri, emoții, dorințe. Totul depinde de tine, de modul în care reușești să restabilești echilibrul în relația de cuplu, fără să te mai gândești că faci compromisuri sau că nu merită să lași de la tine. Acordă atenție la eventualele certuri din relația de cuplu în preajma datelor de 3 și 9 mai.
       Pe la jumătatea perioadei îți va fi mult mai ușor să atragi atenția sexului opus, ești deschis către posibilitatea de a da startul unei relații de cuplu (dacă nu ești deja într-o relație) sau de a te îndrăgosti într-un mod oarecum neșateptat. Poate avea loc o revigorare a relației de mariaj existente, apare posibilitatea de a călători mai mult, alături de persoana iubită, de a te reîmpăca cu un fost partener de viață. Ai ocazia să vezi că viața poate fi mult mai frumoasă, atunci când ai pe cineva alături și mai ales dacă împărtășiți preocupări comune.
       În prima parte a lunii demarezi schimbări importante legate de un parteneriat important. Inițiativele pe care le iei împreună cu partenerul de viață îți  vor aduce satisfacții reale simțindu-te cu adevărat împlinit. În partea a doua a lunii este recomandat să acorzi atenție la modul în care comunici cu partenerul de viață și evită să iei decizii pripite în momentele de tensiune. Știi cum să comunici, impresionezi prin naturalețe dar și prin starea de optimism și încredere.  
       Luna Plină din zodia Scorpion, din data de 19 mai, face lumină în relația de cuplu aducând la suprafață secrete, informații interesante reușind astfel să observi rivalii relației de cuplu, persoanele care vor cu tot dinadinsul să strice starea de echilibru în relația cu partener de viață. Este momentul ideal pentru a clarifica aspecte importante în relația cu celălalt, de a vedea ce merită să rămână în viața ta. Este posibil ca răbufinirile din relația de mariaj să aducă la suprafață elemente inedite dar care te ajută să faci un pas important în viața personală.
       Este o lună de primăvară în care comunici mult, călătorești alături de partener de viață, îndesoebi în a doua parte a perioadei reușind astfel să aduci un nou suflu, îți manifești trăirile, sentimentele cu mai multă sinceritate. Partenerul de viață este mult mai preocupat de viața în doi, de familie venindu-ți adeseori în ajutor cu sfaturi prețioase, fie că este vorba de casă, gospodărie sau carieră.
       Se cere mai multă atenție spre sfârșitul lunii, în ceea ce privește o relație de amor, întrucât ești predispus la certuri pe tema banilor, a cheltuielilor nejustificate. Este posibil să descoperi că o relație de dragoste nu este ceea ce sperai și să vrei să renunți definitiv la relație.

Cariera si baniCarieră și bani          
      Dacă începutul de lună ți se pare oarecum incert în ceea ce privește relația cu colegii, după data de 6 mai vei observa că lucrurile stau cu totul altfel, ba chiar sunt în avantajul tău. Ai ocazia să progresezi, să obții o avansare la locul de muncă, te faci apreciat de superiori, îndeosebi în a doua parte a perioadei.
       Dacă ești deja implicat într-o relație de colaborare, parteneriat va trebui să fii mult mi prudent în preajma datelor de 9 și 19 mai, atunci când există riscul să te confrunți cu pierderi financiare sau vrei să renunți la colaborare. Nu este un lucru tocmai rău, să vrei o schimbare de direcție în plan profesional, totul este să fii atent cu cine te asociezi sau ce loc de muncă ți se oferă.
      Ești susținut de șefi să obții ceea ce ai nevoie și îți dorești. Comunici cu mai multă ușurință, știi cum să te faci remarcat în mediul de lucru venind în ajutorul celorlalți. Atitudinea ta optimistă, încrezătoare le va ridica moralul și celor din echipa ta de lucru.
       În prima parte a lunii te gândești foarte serios la o strategie pentru a-ți pune în practică abilitățile tale creatoare dar și răbdarea, înțelepciunea și experiența pe care le-ai acumulat. Este timpul să acționezi, lăsând deoparte îndoiala, frica de schimbare.
       După data de 6 mai ai ocazia să te perfecționezi, să acumulezi și mai multe informații, să te înscrii la cursuri de perfecționare. Relația cu colaboratorii sau un proiect important, la care ai lucrat în trecut, ar putea să-ți aducă acum câștiguri financiare deosebite, îndeosebi în preajma datei de 18 mai.
      Spre sfârșitul lunii ești predispus la pierderi financiare cauzate de un prieten sau de o asociație în care ești implicat. Se recomandă ca, la sfârșitul lunii, să eviți investițiile, achizițiile care se pot dovedi destul de neplăcute provocând astfel pierderi financiare serioase. Este bine să nu ții cont de sfatul prietenilor sau a unui grup, asociație din care faci parte, mai ales dacă ți se cere să dai bani.  

SanatateSănătate
       Este o lună în care ai ocazia să trăiești viața din plin bucurându-te de energie, bună dispoziție reușind astfel să lași grijile la o parte. Fii prudent la începutul lunii, atunci când există riscul să apară probleme legate de zona renală. Nu exagera cu munca, dozează-ți efortul, fii organizat, nu uita de pauze și las-o mai ușor cu efortul mental. Spre sfârșitul lunii ți-ar prinde bine să ții cont de sfatul medicului, eventual să schimbi un tratament care s-a dovedit a fi ineficient pentru organismul tău. O vacanță, chiar și una scurtă prinde foarte bine și încearcă să adopți un regim alimentar mult mai sănătos.