Luna mai 2019, Săgetător

Mai 2019, Săgetător  
009 Sagetator
      În această lună dedici mai multă atenție sferei profesionale încercând să profiți din plin de eventualele oportunități de progres, de posibilitatea de a învăța ceva nou, de a te face remarcat în mediul tău de lucru. Valorifici din plin abilitățile de care dispui câștigând astfel aprecierea superiorilor. Ești mai preocupat de propria sănătate, eventual îți schimbi regimul de viață, alimentar, ții cont de sfaturile medicului. Relația cu ceilalți capătă o conotație aparte, mai ales spre sfârșitul acestei luni, atunci când simți nevoia să socializezi mai mult, să te bucuri de compania partenerului de viață și a familiei. Atitudinea ta dezinvoltă, optimistă nu face decât să atragă de partea ta oameni de la care ai de învățat lucruri importante, care îți vor fi de folos pe termen îndelungat. Deviza ta, în această lună, este: „Trebuie să luăm din trecut focul, nu cenușa.” Jean Jaures

Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu              
       Încă de la începutul lunii te confrunți cu tot felul de situații, una mai ciudată decât alta, cu răsturnări de situație, vis-a-vis de o relație sentimentală. Este posibil ca starea de confuzie să te conducă la reacții impulsive, certuri, fără să mai ții cont la ce anume spune persoana iubită și astfel ajungi foarte ușor să rupi o relație de dragoste, doar pentru că nu ai fost atent la ceea ce spune celălalt. În prima parte a acestei luni ai șansa de a începe o nouă relație de dragoste, la locul de muncă sau cu prilejul unei deplasări în interes de serviciu.
        Las-o mai ușor cu reproșurile, eliberează-te de trecut, de traume, nu uita că și cel din fața ta are sentimente, dorințe, așteptări și poate că a avut parte în trecut, ca și tine, de dezamăgiri. Fii mult mai atent la relația de amor, îndeosebi în preajma datei de 3 mai.
       După data de 6 mai se remarcă dorința ta de a munci dar și de a te bucura de iubire, de atenția venită din partea sexului opus. Știi cum să profiți la maxim de perioadele de relaxare acceptând eventualele invitații din partea prietenilor pentru a merge la petreceri. Prin intermediul amicilor ai ocazia să dai startul unei relații de iubire care să îți pună „sufletul pe jar”. Dar cum apare, la fel de repede poate să și dispară această relație având sentimentul, pe la jumătatea lunii, că nu ai găsit ceea ce îți doreai.
       Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj lucrurile sunt destul de încordate, mai ales în prima parte a lunii.  Vorbești prea mult, nu ai răbdare să asculți ceea ce încearcă să-ți transmită partenerul de viață. Este bine să te gândești foarte serios la consecințele acțiunilor și a modului tău de a te comporta în relația de mariaj, îndeosebi în preajma datei de 6 mai, și să lași la o parte stresul, starea de nemulțumire de la locul de muncă altfel riști să declanșezi adevărate furtuni în relație.
       După data de 21 mai ești mult mai dispus să depui efort, să te dedici mariajului sau vrei să faci un pas important și îți asumi angajamente pe termen lung, alături de persoana iubită. Dorința ta de a comunica și socializa sau de a călători este binevenită, mai ales dacă vrei să aduci o schimbare în bine în relația de cuplu. Chiar vrei să aduci ceva nou în viața ta și, cu toate oportunitățile pe care le-ai avut, de a o lua de la capăt, din punct de vedere sentimental, iată că, în această lună ai ocazia să flirtezi cu succes și să atragi un partener de cursă lungă. Cucerești și te lași cucerit datorită deschiderii, spontaneității dar, mai ales, dorinței tale sincere de a accepta iubirea în viața ta.
      Spre sfârșitul lunii va trebui să fii atent la ceea ce spui, modul în care îți exprimi eventualele nemulțumiri din relație întrucât există riscul să te confrunți cu o despărțire. Totul este să acorzi atenție la modul în care comunici și să dai dovadă de mai multă flexibilitate.

Cariera si baniCarieră și bani               
       În această lună ai ocazia să găsești un loc de muncă mai bine plătit, oameni cu care să colaborezi și pe care să te bazezi, îndeosebi după data de 5 mai. Știi ce vrei și valorifici noile posibilități de a învăța, de a obține anumite avantaje financiare, recunoașterea valorii tale în colectivul de muncă. Șefii sunt alături de tine, ori de câte ori vrei să iei decizii care sunt, de fapt, în favoarea firmei sau a instituției în care lucrezi. Ai ocazia să pui bazele unui job de lungă durată care să îți aducă beneficii materiale și recunoașterea valorii personale.
        În această lună muncești cu conștiinciozitate fiind un bun coleg dar și un angajat dedicat muncii sale. Ai aptitudini deosebite pentru a realiza sarcini de lucru care par greu de realizat de către colegi. Prin felul tău de a fi reușești să faci față cu brio la solicitările venite din partea superiorilor.
       Dacă, la începutul lunii, ești perceput ca fiind poate prea individualist, impulsiv, în a doua parte a lunii se schimbă atitudinea colegilor față de tine devenind mult mai prietenoși. Ești concentrat pe finalizarea unor proiecte personale astfel că nu ai timp să privești și la nevoile celorlalți. Ai ocazia să te implici cu mai mult succes într-un proiect de echipă. Te refugiezi în muncă investind energie și timp fiind exigent, față de ceilalți dar și față de propria persoană. Faci față stresului cu brio reușind să faci lucrurile cât mai bine cu putință. Ai sentimentul că poți face mai mult de atât, că valoarea ta potențială este mult mai mare, că pregătirea ta profesională trebuie valorificată la un nivel mai înalt. Se poate vorbi și despre câștiguri financiare în această lună, câștiguri datorate muncii tale susținute, a valorificării propriilor abilități.  Ai acum puterea necesară pentru a ieși dintr-un impas financiar. Se cere însă prudență, atunci când vine vorba despre achiziții, îndeosebi în primul decan al acestei luni.

SanatateSănătate
      Ai tendința să exagerezi în tot ce faci, fie că este vorba despre mâncare, petreceri sau muncă. Acordă atenție la modul în care îți organizezi viața și respectă programul de somn, de muncă, plimbări, excursii în mijlocul naturii. Lasă-o mai ușor cu alcoolul și petrecerile deoarece există riscul de a te confrunta cu probleme ale ficatului, sistemului digestiv. Ascultă sfatul medicului și încearcă să adopți un nou regim alimentar, îndeosebi după data de 5 mai. Ești predispus la probleme renale, la entorse, accidentări, atât la începutul lunii, în preajma datei de 6 mai, cât și la sfârșitul perioadei. Deși beneficiezi de foarte multă energie organismul tău este destul de epuizat de la efortul depus. Supraveghează-ți tensiunea dar și posibilele probleme care țin de căile respiratorii. Astrele te îndeamnă să fii mult mai cumpătat!