Luna mai 2019, Rac

Mai 2019, Rac
004 Rac         Este o lună de primăvară în care contribui cu tot felul de idei, care mai de care mai originale, în cadrul unui grup, o ascoiație din care faci parte. Este momentul potrivit pentru a da curs unui proiect important, să pui în practică un ideal personal, îndeosebi după data de 5 mai. Fii prudent însă la eventualele răsturnări de situație, certuri în relația cu șefii, la deciziile pe care le iei și vizează cariera, imaginea ta în plan social, în preajma datelor de 3 și 9 mai. Din data e 15 mai ești mult mai implicat în cadrul unei asociații sau în relația cu prietenii fiind de un real ajutor pentru ceilalți, reușești să-i mobilizezi în direcția dorită de tine și astfel îți atingi obiectivele propuse. Ești hotărât să recuperezi pierderile suferite în relația cu anumiți colaboratori sau amici. Eforturile tale vor fi neobosite acceptând cu diplomație provocările care vin acum spre tine în plan social. Ești gata, în orice moment, să-ți aperi interesele așa că vei face tot ce-ți stă în putință pentru a întreține relațiile de prietenie care îți pot aduce beneficii reale.  Din data de 21 mai preferi să te retragi în mediul tău, să acorzi mai multă atenție propriului suflet, să te implici în tot felul de acte de caritate, să vii în ajutorul celor lipsiți de speranță. Deviza ta pentru perioada analizată este: „Este bine să sărbătorești succesul dar este mult mai important să iei aminte de greșelile făcute.” Bill Gates

Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu             
       Începutul lunii se poate dovedi tensionat în relația de cuplu datorită incapacității de a găsi un echilibru între obligațiile care țin de carieră și cele de familie. Nu este cazul să te grăbești în luarea unor decizii sub impulsul de moment, îndeosebi în preajma datei de 3 mai. Fii precaut la relația cu persoana iubită și ține cont de sfaturile acesteia. Este posibil ca o relație secretă să îți creeze probleme de imagine în plan public, să fie aduse la lumină secrete neplăcute, menite să te denigreze. În preajma datei de 7 mai există riscul să pui capăt relației de mariaj sau discuți foarte serios despre un eventual divorț, partaj.
       Din data de 16 mai ești mult mai dinamic, dornic să impresionezi sexul opus cedând mult mai ușor în fața ispitelor. Ești dornic să te implici în relația de dragoste lăsându-te condus de impulsul de moment. De la un flirt se poate naște o relație de dragoste pasională, greu de ținut în frâu. Așa că mare atenție, îndeosebi dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj.
       În a doua parte a lunii apare ocazia de a revizui atitudinea în relația de mariaj, modul în care percepi relația de cuplu. Este posibil chiar să dorești revenirea la o relație din trecut și concretizarea unor proiecte la care lucrați în comun.
       În data de 19 mai are loc Luna Plină în zodia Scorpion, în casa iubirii, a aventurilor pentru zodia Rac. O poveste de dragoste se poate termina pentru a face loc unei relații mult mai interesante și trăită cu pasiune. O problemă de lungă durată poate fi rezolvată acum, se face lumină în relațiile de dragoste care se confruntau cu starea de îndoială, incertitutdine.
      Spre sfârșitul perioadei te poți confrunta cu probleme de natură emoțională, sentimente contradictorii, pesimism, neîncredere în persoana iubită. Nu este exclus să intri în posesia unor secrete și astfel să declanșezi discuții nepclăute în relația de amor. Ai însă ocazia să te lămurești ce vrei, care sunt așteptările în relația de cuplu și dacă merită să faci compromisuri.

Cariera si baniCarieră și bani            
       Începutul lunii îți poate aduce probleme serioase de comunicare în relația cu un șef și astfel vrei să renunți la un loc de muncă sau o colaborare. Fii precaut la deciziile pe care le iei acum și las-o mai ușor cu orgoliul. Din data de 5 mai ai ocazia să dai startul unor relații care te ajută să fii promovat la locul de muncă sau primești susținere din partea unui grup, o asociație pentru a găsi jobul mult dorit.
       Este o lună în care te implici cu conștiinciozitate în proiectele comune, alături de colegii de muncă, îndeosebi în a doua parte a lunii. Totul depinde de capacitatea ta de a fi dedicat, calm, atent la detalii, dornic să înveți lucruri noi, să te perfecționezi, să accepți și punctul de vedere al celuilalt.
       Din data de 16 mai ai bucuria să constați că nu te-ai străduit degeaba, în ultima perioadă, mai ales când a fost vorba să te dedici muncii, finalizării unor proiecte de serviciu. Chiar dacă rezultatele nu au fost pe măsura efortului depus de tine, ei bine, în această perioadă se pare că norocul îți surâde în plan financiar, mai ales în a doua parte a lunii.
       La sfârșitul lunii se recomandă atenție la relația cu colegii de muncă întrucât pot apărea discuții, contraziceri, bârfe care ar putea destabiliza poziția ta profesională. Dai dovadă de rigiditate în relația cu colegii (poți fii considerat rece, neprietenos). Este nevoie de mai multă flexibilitate aici precum și de o gândire pozitivă. Această atitudine pesimistă ar putea să îți provoace multe probleme în colectivul de muncă.  Este important să alegi o direcție pe care să te concentrezi, lăsând la o parte tot ceea ce te poate destabiliza, în plan emoțional și implicit relațional. Se pare că succesul tău, în plan profesional, se datorează, în mare parte, relațiilor de colaborare pe care le stabilești acum.

SanatateSănătate
        Încă din primele zile ale acestei luni te poți confrunta cu probleme  ale ficatului, stomac, tensiune alternantă, există predispoziția către arsuri, accidente. Neatenția ar putea conduce la accidentări cauzate de grabă sau dorința de a forța lucrurile în direcția dorită de tine. Ai nevoie de odihnă, de mai multă relaxare, preocupări care să te țină departe de orice sursă de stres. Las-o mai ușor cu nervii și apelează la medic, în cazul în care apar probleme de sănătate. Există riscul să recidiveze o problemă de sănătate care trebuie ținută sub control medical. În a doua parte a lunii te simți plin de energie fiind deosebit de important să nu exagerezi cu efortul fizic.