Luna iunie 2023, Capricorn

Iunie 2023, Capricorn
010 Capricorn       Deviza lunii analizate este: „În trecutul nostru se află victoriile noastre, pe care le-am integrat pentru a deveni mai evoluați, precum și rănile noastre, eșecurile și traumele noastre.” Pera Novacovici
        În această lună, oricât te-ai strădui în preocuparea față de propria persoană, vei ajunge la concluzia că nu ai timp suficient, ești prea ocupat cu finalizarea obligațiilor care țin de serviciu, copii, casă, familie. Pentru tine însă, acum, contează să faci ceva pentru a reuși să te eliberezi de anumite datorii, obligații care țin de familie dar și în relația de cuplu. Este recomandat să-ți faci curaj și să așezi „cărămidă peste cărămidă” pentru a construi un viitor. Este bine totuși să te ancorezi în concret, să accepți și să conștientizezi propriile slăbiciuni, chiar dacă preferi să arăți lumii o altă față, mult mai liniștită și senină, altfel decât simți în realitate.
            În preajma datei de 16 iunie se pare că lucrurile nu se așează chiar așa cum ți-ai propus, oricât de organizat și atent la detalii ai fi. Reușita ta depinde și de alții. Este important să te implici în echipa din care faci parte cu mai multă înțelegere și atenție. Ești devotat muncii pe care o depui astfel că vei primi și răsplata de care o meriți din plin și de care ai nevoie. Ai ocazia să valorifici experiența în plan profesional, să îți vezi un ideal împlinit. Ești plin de energie, capabil să demarezi proiecte de anvergură reușind să-i mobilizezi și pe cei din colectivul de lucru. Se recomandă prudență în relația cu ceilalți, îndeosebi în preajma datei de 22 iunie, atunci când este posibil să ajungi la conflicte, confruntări directe cu colegii sau colaboratorii. Este recomandat să-ți controlezi agresivitatea, să nu cazi în capcana întinsă de dușmanii ascunși care vor, cu orice chip, să te denigreze. Gândește, revizuiește, construiește și apoi împărtășește munca proprie, dar nu înainte de a te asigura că merită să te asociezi cu anumite persoane în cadrul unui proiect profesional. Sunt foarte multe aspecte de remediat în carieră reușind însă să te descurci cu brio, câtă vreme dai dovadă de bună organizare și conștiinciozitate.
            Din data de 21 iunie vei pune mai mult accent pe relația de mariaj și/sau parteneriat existând astfel riscul de a fi prea egoist, posesiv, dornic să deții controlul asupra partenerului de viață. În preajma datei de 26 iunie este bine să nu exagerezi cu reproșurile la adresa partenerului de viață pentru că nu faci decât să „pui paie pe foc” ceea ce poate predispune la ruperea relației de mariaj. Cât timp îți vei orienta energia și dorințele în sens constructiv punându-l pe celălalt pe primul plan al preocupărilor, nu pe tine însuți, atunci se vor liniști emoțiile, trăirile negative, starea de tensiune și agitația din cadrul relației.
         Spre sfârșitul lunii ai ocazia să trăiești cu intensitate relația de cuplu sau o relație de dragoste în care ești implicat de ceva timp. Se anunță și o perioadă favorabilă din punct de vedere financiar, de câștigare a unui proces sau obținerea unui împrumut avantajos.