Luna iulie 2023, Scorpion

Iulie 2023, Scorpion
008 Scorpion          Pentru tine, deviza perioadei, este: Puterea nu corupe dar ticăloșii, dacă ajung într-un post de conducere, corup puterea.” George Bernard Shaw  
         Este o perioadă în care îți vei lărgi orizonturile prin relaționarea cu lumea, prin călătorii, acumularea de informații dintr-un nou domeniu. Ai capacitatea de a te redefini, de a contribui la propria dezvoltare personală, în ciuda adversităților venite din partea anumitor persoane care ți-au creat tot felul de nemulțumiri în plan afectiv. În această lună simți nevoia să călătorești, să studiezi, să te informezi din cât mai multe domenii dorind astfel să ajungi la elevare în plan spiritual. Este timpul să dai atenție aspectelor care țin de studiile superioare, spiritualitate, educație, împlinirea unei ambiții, vocații, creativitate. Va trebui să dai dovadă de multă prudență, în ceea ce privește călătoriile peste hotare, colaborările cu persoane de altă naționalitate.
            Dacă nu ești încă implicat într-o relație visezi la o fostă relație de iubire sau ai ocazia să te bucuri de apariția unei noi iubiri în viața ta, fie la locul de muncă, fie cu ocazia unei deplasări în interes de serviciu. Până atunci ești mult prea absorbit de obligațiile profesionale dar și de aspecte care vizează propria sănătate.
         Este o lună în care pot să apară unele conflicte cu asociații sau te gândești foarte serios să schimbi strategia, modul de a relaționa cu colegii și șefii, mai din 23 iulie. Este posibil să ai sentimentul că apar blocaje, limitări în plan profesional datorită unor dușmani ascunși sau că nu merită să dedici timp și energie într-o direcție de unde nu ai prea mari șanse de a fi recompensat pe măsura valorii tale. Va trebui să o lași mai ușor cu acuzațiile la adresa șefilor, a persoanelor care dețin funcții de răspundere. Chiar dacă ai dreptate va trebui să dai dovadă de diplomație și echilibru pentru a reuși să obții ceea ce consideri că ți se cuvine.
            În preajma datei de 27 iulie se poate vorbi despre ocazia de a relua conversațiile cu un fost partener de viață. Pot reapărea certuri, gelozie, posesivitate în relația de mariaj în care ești deja implicat. Este momentul să descoperi ce anume vrei de la relația actuală, dacă merită să investești timp și sentimente într-o relație deja compromisă. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă, ai ocazia să te implici într-o relație de dragoste cu o persoană mai în vârstă, eventual un mentor, profesor, o persoană care te va ajuta să progresezi în plan intelectual.
         Pe tot parcursul acestei luni, dar îndeosebi în ultimul decan, este recomandat să fii atent la propria sănătate, la modul în care te hrănești, la efortul fizic și mental pe care-l depui. Există riscul să recidiveze probleme vechi de sănătate și să fii nevoit să iei pauză, mai mult sau mai puțin forțat.