Luna ianuarie 2020, Capricorn

Ianuarie 2020, Capricorn
010 Capricorn        În această lună este important să te lași ghidat de ceea ce îți spune sufletul, intuiția, să te preocupi mai mult de propria persoană, învață cum să dăruiești, să fii deschis la nou, la progres. Fixează-ți obiectivele cu claritate și nu te abate de la drumul tău, indiferent de părerile celor din jur. Debordezi de ambiție, hotărâre, chiar dacă vei avea  sentimentul că înaintezi cu greu pe drumul ales. Sunt momente în care trebuie să mai lași de la tine, să fii mai maleabil cu anumite reguli, principii de viață, pentru a le face pe plac oamenilor dragi. După data de 20 ești mult mai preocupat să îți dezvolți abilitățile, să pui în valoare resursele de care dispui pentru a câștiga mai mulți bani.  Deviza ta, în această lună, este: „Judecăm acțiunile oamenilor după plăcerea sau mâhnirea pe care ne-o provoacă.” Anatole France

Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu                             
          În această lună va trebui să fii mult mai atent la ce anume se vrea de la tine, atunci când vine vorba despre relația de mariaj. Încă de la începutul lunii, mai exact din data de 3, ești predispus să dai startul unei relații sentimentale pe care preferi să o păstrezi în secret, ceea ce nu înseamnă că te va face să te simți în siguranță. Vrei pasiune, ai nevoie de romantism, de iubire așa că, dacă nu ți se oferă toate acestea, ai tendința să te servești singur, fără să mai ai prejudecăți. Este posibil să dai startul unei noi relații de cuplu, vrei să oficializezi relația existentă și să concretizezi un proiect comun alături de persoana iubită. Dai dovadă de mai multă toleranță, încredere, afecțiune, de prietenie și înțelegere în relația cu partenerul de viață, îndeosebi în prima parte a lunii.  
            În preajma datei de 10 ai mare grijă în ce direcție îți canalizezi toată această energie pentru că riști să strici o relație de lungă durată, dacă alegi să iei în considerare bârfele, invidiile, oamenii care îți doresc lucruri nu tocmai bune. Nu aștepta ca partenerul să facă schimbările necesare, ci schimbă-ți atitudinea, modul în care conversezi, felul în care te adresezi acestuia, așteptările pe care le ai de la celălalt. Treci acum printr-o serie de transformări profunde, atât în plan personal, cât și relațional, astfel că este recomandat să conștientizezi care îți sunt defectele dar și calitățile întrucât trebuie să ai puterea necesară pentru a face o schimbare importantă, în relația cu partenerul de viață. Fii responsabil, optimist, învață să te ierți și cu siguranță vei primi iubirea de care ai atât de multă nevoie.
          Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci, în prima parte a lunii, ai capacitatea de a atrage mult mai ușor atenția persoanelor de sex opus. Comunici cu mai multă ușurință, ești deschis la nou, la noi posibilități de a dezvolta relații de prietenie. Mare atenție însă în preajma datei de 26, atunci când pot apărea probleme în plan amoros datorită intervenției neplăcute venită din partea unor dușamni ascunși sau pur și simplu poate să îți fie aflat secretul, vis-a-vis de o relație intimă.
        Ai șansa de a observa, cu mai multă claritate, aspectele care țin de o relație intimă dând un nou sens unei relații de iubire din trecut. Totul va depinde de modul în care ești dispus să socializezi, să întâlnești oameni noi, interesanți.

Cariera si baniCarieră și bani                      
          Este o lună în care ai vrea să recuperezi un timp oarecum pierdut în care se pare că nu ai acumulat resursele materiale de care ai nevoie pentru a-ți împlini un ideal profesional. În această perioadă te identifici mai mult cu profesia ta, încerci să te perfecționezi, să acumulezi informații noi, să te remarci în mediul de lcuru sau să demarezi un nou parteneriat de la care aștepți să îți aducă și beneficii materiale. În această lună îți sporește pragmatismul, spiritul organizatoric, tendința de a fi mai ambițios, hotărât să îți concretizezi ideile, proiectele care îți vor aduce beneficii pe termen îndelungat. Nu vor lipsi însă răsturnările de situație, impulsivitatea, certurile pe tema banilor, a relației de colaborare, în preajma datei de 10. Cert este că sunt aduse la lumină situații ce vizează o relație de parteneriat care ți-a creat multe probleme de câțiva ani încoace.
            Banii reprezintă un punct sensibil, îndeosebi în preajma datei de 26, atunci când pot apărea pierderi financiare datorită intervenției venite din partea unor dușmani ascunși. Nu este exclus să fii nevoit să cheltui bani pentru propria sănătate și astfel nu mai reușești să cumperi un obiect de valoare la care visai de mult timp. Indiferent de limitările și preocupările care țin de casă, familie sau propriul copil, ai capacitatea de a te ocupa și de carieră, de relația cu colegii sau superiorii. Acordă o atenție specială la perioada din jurul datei de 18, atunci când este posibil să apară unele probleme în zona profesională sau ca urmare a unei investiții făcute în trecut,  datorită unor inițiative, idei pe care le-ai lansat la sfârșitul anului 2019. Cert este că va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în ceea ce privește lansarea de proiecte, implicarea în noi parteneriate, în relația cu subalternii sau colegii, mai ales în preajma datei de 28. Nu te grăbi să acționezi sub impulsul de moment, ci așteaptă să se clarifice aspectele care țin de domeniul profesional.
          Se cere mai multă prudență în privința banilor, a cheltuielilor sau a plăților pe care ești nevoit să le faci către diferite instituții importante, îndeosebi în a doua parte a lunii. Ascultă-ți intuiția și nu te lăsa influențat de părerile celorlalți, îndeosebi când vine vorba despre investiții, cheltuieli care vizează casa, bunurile imobiliare. Lasă lucrurile să se așeze, fără să privești cu teamă către viitor, fiind important să acționezi cu calm și răbdare în direcția dorită.

SanatateSănătate
       În această lună ești predispus la probleme renale, dureri de spate sau ale încheieturilor, în prima parte a perioadei. Este o lună în care ești, practic, copleșit de obligațiile care țin de carieră și/sau locul de muncă astfel că există riscul de a nu mai acorda atenția necesară la propria sănătate. Spre sfârșitul acestei perioade este posibil să te confrunți cu viroze respiratorii, insomnii, probleme de natură psiho-emoțională. Este recomandat să faci mai multă mișcare în natură, să mergi mai des la sala de sport, eventual să urmezi o cură cu vitamine.