Luna ianuarie 2019, Capricorn

Ianuarie 2019, Capricorn
010 Capricorn        În această lună vei trece prin tot felul de trăiri, stări contradictorii. Este important să te lași ghidat de ceea ce îți spune sufletul și să mai renunți la pragmatismul care te caracterizează. Fixează-ți obiectivele cu claritate și nu te abate de la drumul tău, indiferent de părerile celor din jur. Debordezi de ambiție, hotărâre, chiar dacă vei avea, de (prea) multe ori, sentimentul că înaintezi cu greu pe drumul ales. Sunt momente în care trebuie să mai lași de la tine, să fii mai maleabil cu anumite reguli, pricipii de viață, pentru a le face pe plac oamenilor dragi. Vei constata, pe parcursul acestei luni, că este nevoie de anumite sacrificii, acesta fiind prețul care trebuie plătit pentru a reuși să treci la următoarea etapă. După data de 20 ești mult mai preocupat să îți dezvolți abilitățile, să pui în valoare resursele de care dispui pentru a face mai mulți bani. Deviza ta, în această lună, este: „Ai curajul să-ți asculți inima și intuiția! Ele știu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat.” Steve Jobs

Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu        
        În această lună va trebui să dai dovadă de mai multă toleranță, încredere, afecțiune, de prietenie și înțelegere în relația cu partenerul de viață. Nu îți va fi prea ușor, mai ales că toate aceste planete din zodia ta (Mercur, Soare, Saturn, Pluton) dar și Eclipsa de Soare din data de 6, te vor face să treci, nu de puține ori, prin tot felul de trăiri ciudate, obsesii, schimbare a dispoziției, la nivel psihic-emoțional. Ai mare grijă în ce direcție îți canalizezi toată această energie pentru că riști să strici o relație de lungă durată, dacă alegi să iei în considerare bârfele, invidiile, oamenii care îți doresc lucruri nu tocmai bune. Nu uita că schimbarea începe cu tine! Nu aștepta ca partenerul să facă schimbările necesare, schimbă-ți atitudinea, modul în care conversezi, felul în care te adresezi acestuia. Treci acum printr-o serie de transformări profunde, atât în plan personal, cât și relațional astfel că este recomandat să conștientizezi care îți sunt defectele dar și calitățile iar, mai apoi, trebuie să ai puterea necesară pentru a face o schimbare importantă, în relația cu partenerul de viață. Fii responsabil, optimist, învață să te ierți și cu siguranță vei primi iubirea de care ai atât de multă nevoie.
        După data de 7 ești predispus să dai startul unei relații sentimentale pe care preferi să o păstrezi în secret, ceea ce nu înseamnă că te va face să te simți în siguranță. Vrei pasiune, ai nevoie de romantism, de iubire așa că, dacă nu ți se oferă toate acestea, ai tendința să te servești singur, fără să mai ai prejudecăți.
        Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci, în prima parte a lunii în analiză aici, ai capacitatea de a atrage mult mai ușor atenția persoanelor de sex opus.
       Ai șansa de a observa cu mai multă claritate aspectele care țin de o relație intimă, dai acum un nou sens unei relații de iubire din trecut. Totul va depinde de modul în care ești dispus să socializezi, să ieși mai mult alături de prieteni, să mergi la tot felul de întâlniri, petreceri.

Cariera si baniCarieră și bani
       Indiferent de limitările și preocupările care țin de casă, familie sau de propriul copil, ai capacitatea de a te ocupa și de carieră, de relația cu colegii sau superiorii. Acordă o atenție specială la perioada din jurul datei de 8, atunci când este posibil să apară unele probleme în zona profesională sau în relația cu superiorii, datorită unor inițiative, idei pe care le-ai lansat la sfârșitul anului 2018. Cert este că va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în ceea ce privește lansarea de proiecte, implicarea în noi parteneriate, în relația cu subalternii sau colegii, mai ales în preajma datelor de 21 și 31. Nu te grăbi să acționezi sub imperiul emoțiilor negative, al neîncrederii, ci așteaptă să se clarifice anumite aspecte care țin de domeniul profesional.
        Se cere mai multă prudență în privința banilor, a cheltuielilor sau a plăților pe care ești nevoit să le faci către diferite instituții importante. Nu te „culca pe o ureche„ gândind că merge să mai amâni și că, poate, nu se observă pentru că riști să te confrunți cu amenzi, sancțiuni care pot să îți destabilizeze bugetul.
       Ai șansa de încheia contracte avantajoase, din punct de vedere financiar, în a doua parte a lunii. Ascultă-ți intuiția și nu te lăsa influențat de părerile celorlalți. Lasă lucrurile să se așeze, fără să privești cu teamă către viitor. Vei primi susținerea de care ai nevoie din partea unui grup, a unei asociații sau a prietenilor pentru a rezolva anumite probleme care țin de un proiect important.

SanatateSănătate
        Este o lună în care ești, practic, copleșit de obligațiile care țin de carieră și/sau locul de muncă astfel că există riscul de a nu mai acorda atenția necesară la propria sănătate. Ești predispus la probleme renale, dureri de spate sau ale încheieturilor, în prima parte a lunii. Spre sfârșitul acestei perioade este posibil să te confrunți cu viroze respiratorii, insomnii, probleme de natură psiho-emoțională. Este recomandat să faci mai multă mișcare în natură, să mergi mai des la sala de sport, să urmezi o cură cu vitamine.