Luna ianuarie 2019, Săgetător

Ianuarie 2019, Săgetător  
009 Sagetator
      În această lună ai ocazia să îți pui în valoare abilitățile și talentele de care dispui dând dovadă de mai mult simț practic și organizatoric, creativitate, capacitate de transformare. Te găsești în fața unor provocări majore, mai ales atunci când vine vorba despre bani, resursele materiale și nu în ultimul rând relația cu ceilalți oameni. Este important să nu grăbești lucrurile și să urmezi, pas cu pas , tot ce ți-ai propus să realizezi. Din data de 20 ai mai multă deschidere către rudele apropiate, ești dornic să relaționezi, să porți discuții sincere, să vezi partea frumoasă din relația cu persoanele din jurul tău. La sfârșitul acestei luni ești  hotărât să te înscrii la un (nou) curs, să urmezi cursuri de dezvoltare personală. Deviza lunii, pentru tine, este: „Omul este cu adevărat extraordinar doar atunci când acționează cu pasiune.” Benjamin Disraeli

Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu       
        Putem vorbi despre o perioadă în care lucrurile parcă se mai liniștesc, în cadrul relației de mariaj, în special în prima parte a lunii. După data de 5, odată cu intrarea lui Mercur în semnul Capricorn, poți pune la cale tot felul de strategii, proiecte alături de partenerul de viață pentru a atrage mai multe resurse financiare la bugetul familiei. Reușești să porți discuții mult mai constructive, raționale făcându-te astfel mai bine înțeles de către partenerul de viață. Cert este că te simți mult mai eliberat, mai liniștit, în plan emoțional, sufletesc. Atenție însă în preajma datei de 8, atunci când este posibil să apară discuții neplăcute legate de propriul salariu sau despre cheltuieli pe care le faci, fără să te sfătuiești cu partenerul de viață. Chiar și un singur cuvânt necontrolat sau un gest ar putea să declanșeze o adevărată furtună în cadrul relației de mariaj, care părea că evoluează destul de bine. Nu te poți baza pe sfaturile venite de la prieteni, ba chiar este posibil ca unele neînțelegeri din cadrul relației de mariaj să fie declanșate de probleme venite de la prieteni comuni. Ar trebui să fii mult mai prudent până la sfârșitul lunii întrucât ești predispus la implicarea într-o relație extraconjugală. Este posibil să pici în plasa unui mincinos, care se folosește de atuurile fizice și de cuvinte frumoase pentru a ajunge direct la inima ta.
        Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci, la începutul acestei luni, ai ocazia să te implici foarte profund într-o relație de iubire dar care se va dovedi doar o simplă capcană menită să îți creeze o stare de nemulțumire profundă. Este important să acorzi o atenție specială la eventualele probleme din relația de amor. În preajma datei de 21 și 31 este posibil să ajungi la concluzii triste, vis-a-vis de o relație de dragoste ceea ce nu face decât să te forțeze să fii mai obiectiv și să iei măsuri în consecință.

Cariera si baniCarieră și bani        
        Ești preocupat să obții mai multe venituri, bani din diverse surse, activități pe care le desfășori. Există riscul de a cheltui prea mult cu persoana iubită sau poate chiar pentru propriul copil. Nu vei duce lipsă de inițiative, idei sau creativitate, atunci când vine vorba despre obligațiile de serviciu având capacitatea de a te mobiliza exemplar, în situațiile critice.
       Încă de la începutul lunii debordezi de energie, știi exact ce anume ai de făcut pentru a putea obține anumite avantaje de pe urma unor negocieri. Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență, în ceea ce privește eventualele investiții sau negocierile pe care le faci în preajma datei de 8. Din data de 7 te remarci prin mai mult șarm, capacitatea de a-i mobiliza pe ceilalți pentru a obține ceea ce îți dorești cu adevărat în plan profesional.  Ai ocazia să obții mai multe avantaje de pe urma unor colaborări, asocieri, pe tot parcursul acestei luni, cât timp vei da dovadă de optimism, umor și încredere în prorpia persoană.  
        Atenție la eventualele pierderi financiare, în preajma datelor de 8, 21 și 31. La sfârșitul acestei luni ai capacitatea de a vedea cu mai multă claritate de unde vin, de fapt, unele pierderi financiare, ce anume ai de făcut pentru a remedia această situație.
        Chiar dacă ai sentimentul că lucrurile nu se derulează chiar așa cum ți-ai propus, în ceea ce privește cariera, lucrurile nu stau deloc așa. Totul depinde de modul în care abordezi relația cu colegii de muncă, cu superiorii, cererile pe care le faci, modul în care te implici în cadrul proiectelor din colectivul de muncă. Reușești să menții o atmosferă veselă în mediul de lucru ceea ce te face ușor de acceptat de către cei cu care lucrezi.
        Ai ocazia să porți discuții interesante cu un superior, după data de 24. Trebuie să acorzi atenție la promisiunile care ți se fac pentru că s-ar putea să nu se concretizeze din diferite motive.

SanatateSănătate
      Încet dar sigur începi să te revigorezi, să fii mult mai bine dispus, mai plin de viață, faci mai multă mișcare în natură. În prima parte a acestei luni este posibil să găsești remedii pentru o problemă mai veche de sănătate. După data de 21 ar trebui să îți mai temperezi energia pentru că ești predispus la accidente, fracturi. Te poți aștepta și la apariția unor viroze respiratorii, gripă, spre sfârșitul acestei perioade.