Luna august 2023, Capricorn

August 2023, Capricorn
010 Capricorn         Deviza ta, în această lună, este: „Transformă-ți rănile în înțelepciune.” Oprah Winfrey
      În această lună te remarci prin energie interioară deosebită, ambiție, curaj, pe care ai ocazia să le folosești în sens constructiv, pozitiv. Nu este exclusă reformularea unor contracte care țin de o moștenire, divorț sau investiții, pensie alimentară, taxe și impozite, credite.  În preajma datei de 1 august este posibil să apară tot felul de răsturnări de situație care vizează o relație intimă fiind pe punctul de a-i pune capăt definitiv. Se pare că nu deții suficiente informații și astfel poți fi orbit de gelozie datorită unor informații insuficiente menite să îți tulbure echilibrul psihic-emoțional. Te poți aștepta la unele răbufniri, nemulțumiri, reproșuri fiind o perioadă destul de bulversantă, la capitolul sentimente, împărtășire cu celălalt a ceea ce gândești și simți. 
            În prima parte a lunii discuți foarte mult despre bani, modul în care ai putea plăti datoriile și cum poți să salvezi o afacere personală. Nu te poți baza pe promisiunile unor colaboratori care nu fac decât să te amâne, să te mintă sau nu reușesc să se țină de cuvânt, datorită unor evenimente neașteptate. Din data de 27 august ești mult mai inspirat, diplomat, echilibrat, în ceea ce privește cariera și relația cu superiorii. Știi cum să te faci remarcat prin seriozitate și implicare, asumarea de responsabilități dând startul unor idei, proiecte la care nu se „înhamă” oricine. Știi cum să tragi din greu, atunci când vine vorba despre carieră și, chiar dacă nu prea vezi cu ochi buni atitudinea unor colegi mai leneși, știi cum să îi mobilizezi în direcția dorită de tine. Îți vezi propriul interes conștientizând că, pentru a-ți împlini un țel măreț, ai nevoie de aliați, colaboratori de nădejde și, mai ales, de fler, tact și diplomație.
         Din data de 23 august se observă o mai mare preocupare față de domeniul spiritual sau dorința de a urma studii de perfecționare, înscrierea la o facultate, continuarea studiilor postuniversitare. Din data de 29 august se poate vorbi despre șansa unei reînnoiri în plan sentimental având ocazia de a da startul unei relații care poate să devină de durată fiind preocupat să îți întemeiezi o familie.