Luna octombrie 2018, Capricorn

Octombrie 2018, Capricorn
010 Capricorn       Este o lună în care îți concentrezi atenția și energia către zona carierei, fără a neglija aspectele care țin de relația cu prietenii, călătorii și studii. Este o lună în care îți iei în serios rolul social și profesional îndeplinindu-ți cu responsabilitate atribuțiile care îți revin. Ești generos cu oamenii care te susțin în demersurile tale având permanent ceva de împărtășit cu cei cărora simți că le pasă, cu adevărat, de tine. Ești concentrat pe consolidare, construcție, pe trierea colaboratorilor fiind foarte atent la detaliile care contează, ai acum capacitatea de a concretiza orice ți-ai propus. Misiunea aleasă nu este deloc ușoară dar fiecare provocare aduce cu ea posibilitatea maturizării, devii astfel mai înțelept reușind să acumulezi experiență. Ai ocazia să demarezi acțiuni ambițioase luptând pentru a concretiza un ideal, îndeosebi după data de 23 octombrie. Este o perioadă în care visele tale pot prinde contur. Deviza ta, pentru luna octombrie, este: „Pentru orice realizare primul pas este curajul.” J. W. Ghoete

Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu       
        Este o lună octombrie în care te poți aștepta la tot felul de confruntări în relația de mariaj, încă de la începutul perioadei. Pentru ca lucrurile să meargă bine în relație ar trebui să fii mult mai atent la timpul oferit partenerului de viață și să o lași mai ușor cu prietenii, ieșirile cu aceștia considerând că „așa se cade”. Ai tendința să privești mariajul ca pe o datorie și nu ca pe o relație care să îți aducă beneficii în sensul progresului personal. Caută să discuți mult mai sincer, deschis despre eventuale probleme cu care te confrunți și să îți faci din partener un adevărat aliat. Având capacitatea ta de a fi organizat și atent la detalii vei reuși să atragi atenția celui drag. Nu te mai victimiza și las-o mai ușor cu latura materială a existenței. Este important să muncești dar și să iubești și să te faci iubit. În preajma datei de 12 octombrie te poți confrunta cu pierderi datorate, în primul rând, egoului tău exagerat sau a tendinței de a fi avar iar de aici apar și conflicte în relația de mariaj. Cu toate acestea preferi să păstrezi trăirile proprii ascunse, dorințele sau, pur și simplu, îți vine foarte greu să exteriorizezi sentimentele de iubire, de afecțiune. Ai prea multe întrebări pe care nu reușești să le exprimi, te poți lăsa copleșit de umbrele trecutului, de o dezamăgire în dragoste. Prima parte a acestei luni se poate dovedi destul de tensionată, la capitolul relație cu sexul opus. În partea secundă ai mai multe șanse de socializare, poți să participi la tot felul de întruniri, legi noi prietenii și poate chiar se înfiripă o relație de dragoste despre care nu o să mai crezi că este ceva atât de rău.
       Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj atunci există acum tendința de a pune pe primul plan interesul pentru carieră, bani, afaceri, proiectele derulate în comun cu partenerul de viață. Pot să apară unele probleme, discuții legate de copil, de educația acestuia, de ajutorul pe care vrei să îl oferi celor dragi, în preajma datei de 5 octombrie. Nu vor lipsi nici discuțiile pe tema copiilor, a educației acestora, în preajma datei de 10, 24 și la sfârșitul lunii.  
       În jurul datei de 24 octombrie ale lunii te poți aștepta la discuții clarificatoare, vis-a-vis de relația de mariaj fiind vorba despre șansa de a primi susșinere morală din partea unui părinte sau o persoană mai în vârstă. Poți să primești acum răspunsuri de unde te aștepți mai puțin fiind aduse la suprafață secrete care vor pune relația de cuplu într-o cu totul altă lumină. Este posibil să revină în viața ta o iubire din trecut și să nu prea știi cum să reacționezi. Poate fi vorba despre amintiri legate de o iubire, gânduri, trăiri care te copleșesc reușind cu greu să îți restabilești echilibrul emoțional-afectiv, în preajma datei de 24 octombrie.
       Este o lună de reevaluare a relațiilor de prietenie, de reapariție în viața ta a unei iubiri din trecut dar care nu va aduce cu sine nimic de durată, ci doar faptul că te pune într-o situație cu care nu te confrunți prea des.

Cariera si baniCarieră și bani
       În această lună te concentrezi pe realizarea cu bine a sarcinilor de serviciu încercând să treci peste eventualele animozități în relația cu un superior, îndeosebi în preajma datei de 19 octombrie. Va trebui să te concentrezi pe obiectivele care trebuie realizate cât mai urgent, fără să capitulezi în fața primului obstacol ivit. Te poți confrunta cu eventuale pierderi financiare datorită imprudenței venite din partea familiei sau poate fi vorba de pierderi datorate defectării unui aparat electrocasnic, îndeosebi la jumătatea lunii.
       Este important să conștientizezi că deții informațiile, experiența și cunoștințele necesare progresului în plan profesional iar aceasta te va ajuta să fii cu un pas înaintea concurenței, în cazul în care te-ai decis să ocupi un post de răspundere. Este o perioadă favorabilă pentru a reconfigura anumite alianțe, colaborări sau pentru o reevaluare a carierei și a imaginii în plan public. Nimic nu este ușor dar pentru tine munca nu pare a fi o corvoadă știind să muncești susinut, de multe ori uitând să iei pauză, până când nu duci la îndeplinire un obiectiv important. Sunt favorizate activitățile desfășurate în cadrul unei asociații, fundații având șansa de a reîntâlni oameni importanți, care îți împărtășec idealurile personale și care susțin proiectele tale ambițioase, îndeosebi în preajma datei de 26 octombrie. Atragi de partea ta persoanele care te susțin în concretizarea proiectelor profesionale de anvergură bucurându-te de popularitate și recunoaștere socio-profesională. Va trebui să dai dovadă de calm și diplomație în relația cu superiorii, în preajma datei de 31 octombrie.

SanatateSănătate
       Beneficiezi de multă energie, putere de muncă dar ai tendința să exagerezi cu efortul fizic ceea ce ar putea să te predispună la insomnii, dureri de spate, entorse, dureri ale încheieturilor, îndeosebi în prima parte a lunii. Este recomandat să nu neglijezi sănătatea și să adopți un regim de viață și alimentar potrivit nevoilor tale. Spre sfârșitul lunii ești mult mai atent la propriul organism reușind să ai și momente de răgaz, odihnă și relaxare.