Luna ianuarie 2018, Capricorn

Ianuarie 2018, Capricorn
010 Capricorn        În această lună vei trece prin tot felul de trăiri, stări contradictorii. Este important să te lași ghidat de ceea ce îți spune sufletul și să mai renunți la pragmatismul care te caracterizează. Fixează-ți obiectivele cu claritate și nu te abate de la drumul tău, indiferent de părerile celor din jur. Debordezi de ambiție, hotărâre, chiar dacă vei avea, de (prea) multe ori, sentimentul că înaintezi cu greu pe drumul ales. Sunt momente în care trebuie să mai lași de la tine, să fii mai maleabil cu anumite reguli, pricipii de viață, pentru a le face pe plac oamenilor dragi. Vei constata, pe parcursul acestei luni, că este nevoie de anumite sacrificii, acesta fiind prețul care trebuie plătit pentru a reuși să treci la următoarea etapă. După data de 20 ianuarie ești mult mai preocupat să îți dezvolți abilitățile, să pui în valoare resursele de care dispui pentru a face mai mulți bani. Deviza ta, în această lună, este: „Ai curajul să-ți asculți inima și intuiția! Ele știu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat.” Steve Jobs
 
Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu        
        În această lună va trebui să dai dovadă de mai multă toleranță, încredere, afecțiune, de prietenie și înțelegere în relația cu partenerul de viață. Nu îți va fi prea ușor, mai ales că printre toate aceste planete din zodia ta (Venus, Mercur, Soare, Saturn, Pluton) se mai află și Lilith astfel că, nu de puține ori, vei trece prin tot felul de trăiri ciudate, obsesii, schimbare a dispoziției, la nivel emoțional. Ai mare grijă în ce direcție îți canalizezi toată această energie pentru că riști să strici o relație de lungă durată, dacă alegi să iei în considerare bârfele, invidiile, oamenii care îți doresc lucruri nu tocmai bune. Nu uita că schimbarea începe cu tine! Nu aștepta ca partenerul să facă schimbările necesare, schimbă-ți atitudinea, modul în care conversezi, felul în care te adresezi acestuia. Treci acum printr-o serie de transformări profunde, atât în plan personal cât și relațional astfel că este recomandat să conștientizezi care îți sunt defectele dar și calitățile iar, mai apoi, trebuie să ai puterea necesară pentru a face o schimbare importantă, în relația cu partenerul de viață. Fii responsabil, optimist, învață să te ierți și cu siguranță vei primi iubirea de care ai atât de multă nevoie. Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu stabilă atunci, în prima parte a lunii ianuarie, ai capacitatea de a atrage mult mai ușor atenția persoanelor de sex opus. Ai acum șansa de a finaliza o relație mai veche de dragoste, cu precădere în jurul datei de 23 ianuarie, dar și de a da startul unei noi relații. Totul va depinde de modul în care ești dispus să socializezi, să ieși mai mult alături de prieteni, să mergi la tot felul de întâlniri, petreceri.

Cariera si baniCarieră și bani
      Putem să vorbim despre o lună în care, indiferent de limitările și preocupările care țin de casă, familie sau de propriul copil, ai capacitatea de a te ocupa și de carieră, relația cu colegii sau superiorii. Acordă o atenție specială la perioada din jurul datei de 13 ianuarie, atunci când este posibil să apară unele probleme în zona profesională sau în relația cu superiorii, datorită unor inițiative, idei pe care le-ai lansat la sfârșitul anului 2017. Cert este că va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în ceea ce privește lansarea de proiecte, implicarea în noi parteneriate, în relația cu subalternii sau colegii, mai ales în preajma datei de 24 ianuarie. Nu te grăbi să acționezi sub imperiul emoțiilor negative, al neîncrederii, ci așteaptă să se clarifice anumite aspecte care țin de domaniul profesional. Ai șansa de încheia contracte avantajoase, din punct de vedere financiar, în partea secundă a acestei luni. Ascultă-ți intuiția și nu te lăsa influențat de părerile celorlalți. Lasă lucrurile să se așeze, fără să privești cu teamă către viitor. Vei primi susținerea de care ai nevoie din partea unui grup, a unei asociații sau a prietenilor pentru a rezolva anumite probleme care țin de un proiect important. Te poți bucura de câștiguri financiare, mai ales spre finalul perioadei analizate.

SanatateSănătate
        Este o lună în care ești, practic, copleșit de obligațiile care țin de carieră și/sau locul de muncă astfel că există riscul de a nu mai acorda atenția necesară la propria sănătate. Ești predispus la probleme renale, dureri de spate sau ale încheieturilor, în prima parte a lunii ianuarie. Spre sfârșitul acestei luni este posibil să te confrunți cu viroze respiratorii, insomnii, probleme de natură psiho-emoționale. Este recomandat să faci mai multă mișcare în natură, să mergi mai des la sala de sport, să urmezi o cură cu vitamine.