Luna decembrie 2017, Capricorn

Decembrie 2017, Capricorn
010 Capricorn        Este o lună în care preferi să stai ceva mai retras, îndeosebi în prima parte a perioadei. Ai sentimentul că bați pasul pe loc, că îți sunt impuse prea multe limite de către cei cu funcții și autoritate. Este o perioadă bună pentru introspecție, o serioasă autoanaliză pentru a reuși să descoperi ce anume îți place și ce nu, ce vrei să elimini din viața ta, care sunt cele mai adânci frici ale tale, traume care te destabilizează dar și modul în care ai putea să aduci la lumină tot ce este mai bun și mai frumos în sufletul tău. După data de 21 decembrie, încet dar sigur, reușești să te pui în prim plan, să ieși în evidență prntr-o atitudine mult mai optimistă, mai încrezătoare. Ești mult mai preocupat de propria înfățișare, de felul în care te percep ceilalți știind cum să te pui în valoare. Din data de 25 decembrie, odată cu intrarea lui Venus în zodia ta, știi cum să creezi o atmosferă armonioasă în mediul tău, prin șarm și umor, diplomație și înțelegere față de cei din jur. Deviza ta pentru perioada analizată este: „Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii.” Aristotel
 
Dragoste, relatia de cupluDragoste – Relația de cuplu        
         Urmează o perioadă oarecum confuză, la capitolul relație de mariaj. Ai sentimentul că nu ești înțeles iar partenerul de viață are alte preocupări fiind mult prea departe de tine și sufletul tău. Este o perioadă de neîmplinire iar aceasta poate conduce la certuri, reproșuri, o atitudine rece, retrasă, îndeosebi până în data de 25 decembrie. Până atunci poți avea parte de tot felul de gânduri negre, ai acel sentiment că ți se tot ascunde ceva. Unde mai pui că, peste toate grijile tale, unii dintre prietenii tăi toarnă „gaz pe foc” prin bârfe, zvonuri, comentarii care nu fac decât să te destabilizeze, la nivel mental și emoțional. În perioada 1 – 25 decembrie sunt șanse sporite de a reveni în viața ta o iubire din trecut iar aceasta se va adăuga la dezechilibrul tău interior. Nu prea știi către ce direcție să mergi, cum să acționezi, ce decizie ar trebui să iei. Cert este că, până în jurul datei de 21 decembrie, ai parte de sentimente confuze și nu te poți decide dacă merită să revii la relația din trecut. În aceeași perioadă ai ocazia să te bucuri de iubire, o dragoste trăită în secret. Din data de 23 decembrie, dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj, reușești să ajungi la sentimente mai bune, vezi și partea frumoasă a relației, petreci mai multe momente pasionale, romantice, alături de perechea ta. Știi ce vrei, îți exprimi așteptările deschis, spui pe față dorințele pe care le ai. Este posibil să călătorești mai mult, alături de partenerul de viață sau puteți pleca într-o vacanță în doi bucurându-vă de momente frumoase.  
 
Cariera si baniCarieră și bani
       Este o lună destul de agitată, la capitolul loc de muncă, relația cu colegii sau colaboratorii. Perioada debutează cu o stare de încordare astfel că este recomandat să dai dovadă de prudență, atunci când vine vorba despre relația cu superiorii. Este posibil să apară unele probleme legate de taxe, impozite, poți fii nevoit să plătești unele daune sau poți reevalua un proiect, scotocești printre acte, documente importante pentru a face corecțiile necesare. Cert este că nu prea ai cum să te relaxezi, atunci când vine vorba despre cariera proprie, îndeosebi între 3 și 23 decembrie. Vor ieși la lumină multe secrete și te poți aștepta la competitori duri, acțiuni injuste venite din partea dușmanilor ascunși. Din data de 10 decembrie sunt favorizate acțiunile care țin de implicarea în cadrul unei organizații nonprofit, o asociație reușind să concretizezi anumite proiecte, să dai startul unor activități, îndeosebi în preajma datei de 23 decembrie. Ai ocazia să pui bazele unei activități de lungă durată atrăgând atenția și susținerea unor persoane influente pentru a-ți îndeplini propriile țeluri profesionale. După data de 25 decembrie este favorizată demararea unor parteneriate sau a unor afaceri care îți pot aduce câștiguri consistente. Planul financiar trece acum prin transformări importante putând să vorbim despre câștiguri neașteptate. Sunt favorizate veniturile din investiții în imobiliare, proprietăți, mașini sau utilaje.
 
SanatateSănătate
       Este o lună în care ar fi bine să dai dovadă de precauție, în privința sănătății proprii. Este posibil să recidiveze o problemă mai veche și să fie nevoie de intervenția urgentă a medicului. Te poți aștepta la o sensibilitate crescută a sistemului nervos sau a căilor respiratorii, plămâni, mâini, brațe, există predispoziția la accidente, mai ales pe la jumătatea perioadei analizate. Poți fi nevoit să reiei un set de analize sau să schimbi tratamentul urmat deja. Ai grijă la regimul alimentar precum și la consumul excesiv de medicamente.